Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 677

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6624

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 gru 2011, 21:11

Ceni się. To ważna cecha :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 sty 2012, 20:42

Boriello już raczej nasz. Uważam, że napastnik powinien przyjść, żeby trochę zwiększyć konkurencję. Jeśli odejdą Toni, Iaquinta i Amauri to na pół roku Boriello może przyjść. Problem jest taki, że z tej trójki każdy ma podobno multum ofert, ale jak na razie o konkretach cisza. Ja tam bym Toniego zostawił zamiast sprowadzać Boriello. Luca w sparingach przed sezonem wyglądał solidnie, strzelał, szkoda, że nie dostał szansy od Conte. Za Marco nie przepadam, ale jak się sprawdzi to nie będę płakał. Ale wolałbym kogoś innego.

Za to dużo bardziej ciekawi mnie pomysł sprowadzenia Pizarro, który podobno nie pojechał na zgrupowanie z Romą. Moim zdaniem to ciekawy ruch, na zmiennika dla Pirlo nadaje się doskonale. Nękały go kontuzje, ale jeśli wróci do dawnej dyspozycji to będzie świetnie. Jego sprowadzenie zapewne kończy definitywnie sprawę Montolivo, widocznie Riccardo nie zgodził się na warunki proponowane mu przez Juve i jest zdeterminowany przejść do Milanu.

Tak jak się można było spodziewać, Conte oczekuje uzupełnień i takowe mu Marotta sprowadzi. Czekam jeszcze na Caceresa (łata każdą pozycję w obronie) i to chyba będzie wszystko, co można w styczniu wymyślić :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2012, 0:09

Sam nie wiem co o tym myśleć. Pizarro jeszcze w sezonie 2009/2010 grał na fantastycznym poziomie i stylem też pasuje idealnie do potrzeb JUVE. Tyle, że w ciągu ostatniego roku przeszedł dużo kontuzji, no i ma te 32 lata. Co prawda wypożyczenie, więc koszt śmieszny, w dodatku na bank poddadzą go testom medycznym więc nie wierzę by trafił do Turynu z urwaną nogą. No, ale jeśli jest zdrowy to dlaczego nie gra w Romie? Przecież do stylu narzucanego przez Luisa Enrique pasuje lepiej niż ktokolwiek inny (nawet De Rossi czy Gago).
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 0:17 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 492

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 sty 2012, 0:12

(L)oczkerson pisze:No, ale jeśli jest zdrowy to dlaczego nie gra w Romie?
Bo Enrique jest dziwny. Jakoś ustalenie składu nie wychodzi mu dobrze, co stawianiem na Bojana jest przykładem. Jego decyzje są często absurdalne. Jest jeszcze jedna sprawa. Ma przyjść Casemiro(który jest w beznadziejnej formie) i pewnie wzmocnienia w styczniu też dojdą.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 0:17 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2012, 0:17

Ja wiem, że on bez sensu rotuje składem, wystawia graczy na swoich nienaturalnych pozycjach itp, ale mimo wszystko nie ma co z niego robić totalnego idioty. Myślę, że gdyby Chilijczyk był w formie (a przecież on z 2/3 razy wracał do treningów w tym sezonie) to by po prostu grał w każdym kolejnym meczu zważywszy na jego możliwości. Skoro nie grał prawie w ogóle to mam poważne wątpliwości odnośnie jego formy.

Mi z transferów najbardziej podoba się opcja z Caceresem. Jak był w JUVE grał na niezłym poziomie, a od tego czasu zyskał sporo doświadczenia na prawej obronie, w reprezentacji Urugwaju przeciwko Włochom wypadł dobrze. W dodatku może zastąpić każdego z czwórki Chiellini-Bonucci-Barzagli-Lichtsteiner. No i 3 osobowa obrona z nim jako pół-prawym wygląda lepiej niż układ Chiellini-Bonucci-Barzagli jakim graliśmy z Udine i Napoli gdy Conte zdecydował się na 3-5-2.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 492

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 sty 2012, 0:22

Wypożyczenie jego nie byłoby złym pomysłem. Śmieszne koszta, zawsze można spróbować. Choć osobiście na miejscu Conte jego przyszłość z Juve wiązałbym do końca sezonu(po to aby Claudio z Andreą nie grał non stop) później David wróciłby do Romy, Juve rozglądnęłoby się za kimś innym i młodszym.

Co się stało u Was z Sorensenem :?: Zapowiadał się ciekawie, a teraz jego sytuacja jest nie pewna.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2012, 0:29

Brak solidnych alternatyw dla Pirlo, Marchisio i Vidala to duży problem, wiec sprowadzenie środkowego pomocnika to konieczność. Pizarro jest tani ma możliwości i pasuje do stylu gry JUVE, więc jeśli jest zdrowy i jeszcze pamięta jak się gra w piłkę to ja bym go chciał nawet bardzo, w szczególności, że inną tanią opcją jest chyba tylko Montolivo, któremu na ławkę w Turynie raczej nie jest po drodze. Natomiast nie ma co brać schorowanego dziada.
Co się stało u Was z Sorensenem :?:
Teraz grał w primaverze + mecz w Pucharze Włoch w seniorach, ale w tym oknie ma już wylądować na wypożyczeniu. Ponoć chcą go Bologna i Palermo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 sty 2012, 0:39

(L)oczkerson pisze:No, ale jeśli jest zdrowy to dlaczego nie gra w Romie?
Podobnież można zapytać czemu nie gra Boriello. Pizarro od końca października praktycznie się leczy. W Juve pewnie bardzo solidne testy medyczne, zobaczymy co powiedzą. Się zobaczy, moim zdaniem to ciekawa opcja na pół roku, bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że na tyle powinien przyjść.
Mirek15 pisze:o się stało u Was z Sorensenem :?: Zapowiadał się ciekawie, a teraz jego sytuacja jest nie pewna.
Poleci gdzieś na wypożyczenie, bo młody, zdolny, to i grać musi regularnie, a w Juve, przy takiej konkurencji nie ma miejsca na naukę. W zeszłym sezonie na tle Motty, Grygery wyglądał fajnie, w tym poziom się podniósł i Duńczyk odstaje (tzn to co pokazywał w zeszłym sezonie to nie poziom Liechsteinera). Ale zapowiada się na niezłego grajka, chociaż na takiego zapowiadał się też Ekdal, który miał fajny okres, a teraz niestety pokazuje, że taka Bologna to jest dla niego max poziom.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2012, 0:43

Podobnież można zapytać czemu nie gra Boriello.
Borriello to przynajmniej wiadomo było, że nie pasuje do taktycznych pomysłów LE, a Pizarro właśnie do koncepcji Hiszpana pasuje.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 sty 2012, 1:32

(L)oczkerson pisze:Pizarro właśnie do koncepcji Hiszpana pasuje
A kto go tam wie?

Pizarro to może być zarówno wielki niewypał jak i porządny transfer. Grał będzie pewnie jeszcze mniej jak w Romie, puchar Włoch pewnie, mecze z jakimiś ogórkami, co by się nie posiłkować Marrone, który nie ogarnął z Bologną. Jak dla mnie nie ryzykujemy za dużo.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 sty 2012, 16:41

Kurcze... powiem, ze jestem troche zawiedziony tymi ruchami transferowymi Juve o, ktorych slysze.

Po ostatnim okienku chyba zostalo im sporo kasy, sa w czubie tabeli, bez porazki, wiec spodziewalem sie, ze powalcza o jakiegos zawodnika z TOPu.

Wiem, ze dopiero poczatek okna, i ze zima i ze dobrze idzie w lidze, ale teraz pozycja do negocjacji jest wymazona!

W sumie to taki Boriello nie wydaje mi sie lepszy od zadnego z napastnikow jakch Conte ma do dyspozycji w tej chwili...
Moze trzeba poczekac az uda im sie pozbyc Amauriego i Iaquinty, zeby sie troche kaski na pensje pojawilo, i bedzie jakas fajna niespodzianka do pomocy czy na skrzydlo...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2456

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 sty 2012, 17:38

Po ostatnim okienku chyba zostalo im sporo kasy, sa w czubie tabeli, bez porazki, wiec spodziewalem sie, ze powalcza o jakiegos zawodnika z TOPu.
Problem w tym, że w styczniu bardzo rzadko czołowe ekipy sprzedają swoich najlepszych graczy.
Conte uzupełnia skład, Sam do Borriello przekonany nie jestem i wolałbym go w tej sytuacji gdy pozbędziemy się 3 wiadomo jakich napastników. Caceres łata każdą pozycję w obronie a Pizarro ponoć blisko który w formie jest wysokiej klasy pomocnikiem i na pozycję Pirlo się nada.Trochę się obawiać można bo mało gra i nie wiadomo jak forma ale powinien wrócić pod dobrymi treningami Conte.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 sty 2012, 17:44

League pisze:Problem w tym, że w styczniu bardzo rzadko czołowe ekipy sprzedają swoich najlepszych graczy.
Conte uzupełnia skład,
Oczywiscie rozumiem i jedno i drugie, ALE: po pierwsze jest teraz naprawde wielu dobrych zawodnikow o ktorych mozna zabiegac... i nie wszyscy znajduja sie w czolowych ekipach (juz pomine fakt, ze wyciagniecie z czolowej ekipy najlepszeych zawodnikow zawsze jest bardzo trudne). No i po drugie uzupelnianie skladu w takiej sytuacji w tabeli jest jak najbardziej zrozumiale, alemozna tez pokombinowacjak taki sklad uzupelnic o klasowego zawodnika.
Nadal (i to po zatrudnieniu Boriello) potrzebny bedzie klasowy napastnik, skrzydlowy, pomocnik... oczywiscie sprowadzenie marco wyklucza transfer napasnika w zimie, ale na skrzydlo, czy do pomocy moze cos wymysla?

Sprowadzenie w zimie zawodnika, ktory moglby sie stac kluczowym, mialoby o tyle wiecej sensu, ze byloby wiecej czasu na zgranie druzyny przed przorocznymi meczami o LM i o scudetto. (poniewaz jesli w tym roku uda sie wywalczycmiejsce dajace mozliwosc gry w lub o LM to w przyszlym celem bedzie mistrzostwo.)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 sty 2012, 17:51

Skrzydłowych na pewno nie będzie, bo powoli czas żeby Elia i Quagliarella zaczęli wchodzic na wyższe obroty. Super byłoby załatwic powrót Giovinco, ale jestem pewny, że on sam nie chciałby tego teraz. Nie przed Euro po tym co działo się w ostatnich latach.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 sty 2012, 17:52

Emerald pisze:po pierwsze jest teraz naprawde wielu dobrych zawodnikow o ktorych mozna zabiegac... i nie wszyscy znajduja sie w czolowych ekipach (juz pomine fakt, ze wyciagniecie z czolowej ekipy najlepszeych zawodnikow zawsze jest bardzo trudne).
Masz jakiś pomysł? Bo ja tak szczerze to poza brazylijskimi gwiazdkami to nie bardzo widzę kto mógłby nas zasilić...
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 17:53 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”