FMy - Strona 678

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Goor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goor » 28 sie 2012, 10:32

Mirek15 pisze:
THEMANIEK pisze:Mirek15 ty chyba bez patchy grasz nie?
Tak

Goor, zacznij karierę w FM 08 bez takich patchów(tylko na tych co wyszły do max 2009 roku) i zobaczymy czy tak Polska będzie wymiatała.
Wolę grać na aktualnych składach. Kiedyś też grałem kadrą na zwykłym 8.02 to pamiętam, że Hernani, Marcelo, Nowak, Nowacki czy Zganiacz byli świetni. Ponadto sporo miałem naturalizowanych piłkarzy z mojej Wisły i też kręciłem się koło medali. W sumie to było dziwne. Miałem w Wiśle kilku świetnych Brazylijczyków czy Argentyńczyków, którzy oczywiście ze względu na grę w mojej Wiśle nie dostawali powołań nawet do juniorskich kadr.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 sie 2012, 11:21

Sammy powiem Ci tak. Prowadziłem kluby z Hiszpanii, strasznie ciężko zając 1-2 miejsce(choć teraz jak gram Sampą to Barca była na 5 miejscu w lidze), więc zostają ci 2 miejsca na LM, a jak mam być szczery to trudno tam jest z finansami. Premia za miejsce w lidze jest śmieszna. Więc potrzeba się trochę napocić. Do tego Deportivo ma straszną sytuację finansową. Klub wydaje na płacę 2x więcej niż może więc o transferach zapomnij. Ja grałem kiedyś Malagą. W 3 sezonie(już chyba to był sezon w LM) dostałem przykładowo 0 na transfery. Stwierdziłem, że w tej wersji FMa już nie będę w to wchodził. Polecam ci zagrać ostatnią ligą angielską. Fajna zabawa jest.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 sie 2012, 12:08

Mirek15 pisze:Sammy powiem Ci tak. Prowadziłem kluby z Hiszpanii, strasznie ciężko zając 1-2 miejsce(choć teraz jak gram Sampą to Barca była na 5 miejscu w lidze), więc zostają ci 2 miejsca na LM, a jak mam być szczery to trudno tam jest z finansami. Premia za miejsce w lidze jest śmieszna. Więc potrzeba się trochę napocić. Do tego Deportivo ma straszną sytuację finansową. Klub wydaje na płacę 2x więcej niż może więc o transferach zapomnij. Ja grałem kiedyś Malagą. W 3 sezonie(już chyba to był sezon w LM) dostałem przykładowo 0 na transfery. Stwierdziłem, że w tej wersji FMa już nie będę w to wchodził. Polecam ci zagrać ostatnią ligą angielską. Fajna zabawa jest.
Czy ja wiem, że tak trudno zająć miejsce 1-2? W swoim pierwszym sezonie Realem Sociedad zająłem trzecie miejsce ze stratą jakiś pięciu punktów do Realu i gdyby nie to, że przegrałem frajersko dwa mecze na finiszu ligi to pewnie byłbym drugi. Ale premia za trzecie miejsce rzeczywiście jest śmieszna, chyba dostałem 4 milionu, znacznie więcej dostaje się za Ligę Mistrzów. Dużo też zależy jak kto gra i jakich zawodników pościąga, tyle że w Deportivo mogą być problemy z jakimikolwiek transferami.

Co do tej ostatniej angielskiej, to ciężko się w ogóle za nią zabrać :smoke: Co zaczynam jakiś sezon, to po awansie odechciewa mi się grać :P

PS. Oficjalnie ostatni raz wgrywam jakiekolwiek uaktualnienia składów, przez to ciulstwo kolejny save poszedł się kochać z Cracovią miłością homoseksualną...

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 28 sie 2012, 13:43

Ja w te uaktualnienia to sie nie bawie kompletnie, uzywam tylko oficjalnych patchy jako akutualizacje. Wszystko dziala idealnie.

Ja z nudow grajach Man Utd, nawet fajnie sie gra. W lidze jestem pierwszy i mam przewage 2 punktow wiec nie ma tragedii skoro tylko 3 mecze do konca.
Puchar ligi zdobyty, Puchar Anglii odpadlem w polfinale. W LM odpadlem w 1/4 z Realem ( w pierwszym meczu przy stanie 2:1 dla nich w 40 minucie gralem juz w 9... Fellaini i Rafael uzyli mozgow, w nie ten sposob jaki ja wymagam... zgwalcili mnie 6:1; w drugim meczu rzucilem sie do ataku i wygralem 3:0 ale to niestety nie wystarczylo) dlug o wysokosci 10mln za miesiac mnie poprostu dobija. Ale i tak kupuje sobie dosc regularnie.
Welbeck to naprwade dobry pilkarz w FM...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 30 sie 2012, 20:57

Sammyy pisze:Szczerze powiedziawszy, od dłuższego czasu zastanawiam się nad rozpoczęciem gry Deportivo La Coruna.
Obrazek

8)

Powiem Ci tak, nie zastanawiaj się ani chwili. Świetnie się własnie gra takimi klubami, tylko musisz uważać na finanse w La Coruni. Przed sezonem musiałem wyrzucić sześciu bądź siedmiu zawodników z pensją 20 tysięcy, bo zwyczajnie nie było na to stać klubu, szkoda jednak, że musieli odejść Ci najlepsi. Kilku z tych droższych sprzedałem, co łącznie dało mi przychód 10 milionów, ale nikogo nie sprowadzałem, bo pieniądze na pensje były żałosne, nawet to wyprzedaży było marnie. Dość powiedzieć, że budżet płacowy wynosił 145 tysięcy ustalony przez zarząd, a jak przyszedłem do klubu, to łączne pensje zawodników wynosiły 230 tysięcy :rotfl:

Nie wyrzucaj ze składu: Ivana Pereza, Juana Domingueza, Lassada, Saula i Aythami, pensje mają niewielkie, a głównie dzięki nim wygrałem ligę.

Te kredyty są upierdliwe :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 wrz 2012, 23:11

Arwin pisze:Te kredyty są upierdliwe :mrgreen:
Strasznie. A co ciekawe. Zawsze się zaczynają w sierpniu. Co rok w FMie to samo. Choć ja osobiście zrobiłem sobie sam kredyt. Za niedługo dobije do płacenia prawie 1 mln euro rat za piłkarzy.

Mam sezon 2015/2016. Szkoda, że mój klub nie ma klasy takiej jak Milan(mimo iż piłkarsko jestem od nich lepszy :roll: ). Jest styczeń, a kontrakty kończą się takim gwiazdą jak Dzeko, Messi czy Fellaini :roll:

Co ciekawe ściągnąłem takiego Belga newgena 2 sezony temu. Zastanawiałem się czy warto dać za niego 1 mln euro. Na początku się nie zdecydowałem i stwierdziłem, że go nie będę ściągał. W styczniu sobie myślę, a wezmę go. Obecnie ma 18 lat i jest crackiem w moim zespole :!: :shock:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 846

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 02 wrz 2012, 12:50

Próbował ktoś grać w Serie A, aktualną taktyką stosowaną przez Juve\Napoli?? I jakie były tego efekty bo zastanawiam się nad grą Fiorentiną, i coś bym pokombinował nowego :wink:

EDYTA: Muszę powiedzieć że ta taktyka przerosła moje najśmielsze oczekiwania :shock: Z kadrą Violi do której nie dokupiłem nikogo oprócz Verrati'ego, po 24 kolejkach zajmuję 2 miejsce :wink: co ciekawe taktyka wygląda na bardzo defensywną i dlatego mniej straconych bramek mają tylko Milan (17) i Inter (18). Ale za to więcej strzelonych ma tylko Juve bo aż 50, przy 44 moich :twisted: Zobaczymy jak to będzie wyglądało w przyszłym sezonie, jak w końcu ( mam taką nadzieję) kupię zawodników najlepiej pasujących na dane pozycje, bo na razie kadra mnie nie zadowala :afro:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 wrz 2012, 10:11

Sorry panowie za post pod postem, ale mam zajebistą awarie :| Grałem dzisiaj chyba do 2 w nocy normalnie, wyłączyłem grę, teraz chciałem odpalić, a tu wyskakuje crashdump :suicide: miał ktoś podobny problem??

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/417 ... 95a77.html

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 04 wrz 2012, 12:30

A mógł byś BadBoy jakoś przedstawić tą taktykę jak ustawiłeś drużynę, polecenie dla drużyny i dla zawodników?
Próbowałem już wcześniej zacząć grać taktyką 3-5-2 ale jakoś nie potrafiłem ustawić odpowiednich poleceń dla
zespołu i gra nie wyglądała zbytnio okazale, nie jest to takie Juve jakie się ogląda na żywo w tv :twisted:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 04 wrz 2012, 12:57

BadBoy czego sobie potrojnych zapisow nie wlaczysz? crash ci wyskoczy i wczytasz poprzedni save...

Co do taktyki nie probowalem nigdy ale powiem szczerze ze moze byc ciekawa, niestety nie ma tak duzo genialnych wysunietych bocznych obroncow, za to ogrom genialnych skrzydlowych i dlatego wiekszosc nimi gra.

Wloska liga jest bardzo latwa, tak samo jak Niemiecka. Niemalze kazdym zespolem 'z miejsca' mozesz byc w pierwszej 3. Jesli chcesz cos ciezszego to idz do Hiszpanskiej (nie Real, nie Barca) albo angielskiej, ktora jest juz ekstremalna, sezon w sezon nie da sie wygrywac ciagle.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 wrz 2012, 11:18

Mam potrójne zapisy, tylko to nie o to chodzi. Ja w ogóle gry nie mogłem uruchomić. Ale już sobie jakoś z tym poradziłem :wink: Co do innej ligi to nie dawno grałem Evertonem i w ciągu 3 sezonów miałem mistrza, potem kolejne dwa sezony walczyłem jak równy z równym z resztą stawki. Ale jakoś mnie gra w Anglii nie cieszy. W Hiszpanii w FM 2012 grałem Bilbao i z miejsca pierwsza 3 była. Za to w FM 2011 miażdżyłem Atletico każdego i wszędzie (tak samo w 2010 i 2009 :wink:).

Co do taktyki to wygląda ona mniej więcej tak: dwóch śr. obrońców, jeden grający piłką, dwóch bocznych wysuniętych (atak), cofnięty rozgrywający, odbierający piłkę i długodystansowiec, K10 i LPK/kompletny napastnik. Styl płynny, kontrola, podania krótsze, większa swoboda, pressing intensywny, agresywny odbiór, strefa i szukaj gry.

Sezon pierwszy zakończony. Jestem niesamowicie wkurwiony z tego powodu że zakończyłem go dopiero na 4 miejscu (LE) :evil: Po 30 kolejce byłem liderem z 6 pkt przewagi i przyszła zapaść drużyny. Gila z Jojo przestali strzelać, z rożnych/wolnych nic nie wchodziło, bramkarze dawali dupy na każdej linii, i moja młoda obrona z Nastasiciem i Camporese się obsrała pod koniec sezonu. Brakło 2 pkt do 2 miejsca, a w ostatnich kolejkach zremisowałem u siebie z takimi tuzami jak Chievo czy Lazio (16 miejsce), przegrałem na wyjeździe z Atalantą... Mówi się trudno i trzeba się zbroić na następny sezon. Priorytet to wiadomo awans do LM.

Co do transferów to na początek muszę się pozbyć szrotu: Kharja, Lazzarri, Kroldrup, Santiago Silva, Munari, i być może Ljajic (świetny zawodnik ale nie pasuje do taktyki).
Cele transferowe to na pewno środkowy obrońca (Astori, Acerbi, Kara), box to box (Nainggolan, ...?), wykup Cassaniego. Jeżeli starczy kasy to bramkarz (tu wybór duży), i napastnik (na razie przychodzi Fierro i Milik, ale polak idzie gdzieś na wypożyczenie).

EDYTA: Vargas wyleciał na 7-8 msc :angry2:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 05 wrz 2012, 20:15

Niedawno zacząłem grać w Ligue 2 a dokładniej drużyną Lens,jestem po 1 sezonie, w Pucharach zawiele nie zwojowałem natomiast lige wygrałem i awansowałem do Ligue 1.

Tabela

http://www.picshot.pl/public/view/full/205607

Transfery

http://www.picshot.pl/public/view/full/205612

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 wrz 2012, 12:06

Mógłby mi ktoś napisać, a najlepiej wrzucić ss jak rozwinęli się u Was Camporese i Nastasic??

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 wrz 2012, 14:16

Co nas czeka w nowym FM 2013 :) Konferencja prasowa.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 06 wrz 2012, 19:36

Obrazek

Taki screen z nowego fma. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”