AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 680

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 lip 2009, 15:19

venomiq pisze:
Negredo w żadnym razie nie jest wychowankiem Realu, tylko canterano
Z czystej ciekawości - o co chodzi?
Może coś na zasadzie jak w lidze włoskiej. Nie wychowanek, ale zawodnik wyszkolony w rodzimej lidze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2009, 15:21

Wychowanek to piłkarz, który gra w klubie od dziecka - przechodził przez kategorie młodzieżowe aż do zespołów dorosłych. Canterano natomiast to piłkarz, który grał tylko w rezerwach klubu. Również takich jak zespół B (w Realu Castilla) czy C.

Negredo trafił do Realu w wieku 19 czy 20 lat i grał w Castilli.

Czasem prawdziwych wychowanków klubu określa się mianem canterano (pojęcie szersze), ale na odwrót nie powinno się i jest to błędem. :wink:

Edit:

Stąd np. taki Cristopher Schorch, który trafił do Castilli przed rokiem jest uznany za Canterano, ale wychowankiem nie jest, co ciekawe po dwóch latach pobytu w rezerwach klubu za takiego uzna go UEFA przy ewentualnym zgłoszeniu do Ligi Mistrzów. Natomiast taki Daniel Parejo, który grał w Realu od dziecka tylko z tego względu, że spędził pół roku w OPR nie mógł zostać w zeszłym sezonie uznany przez UEFA za wychowanka Realu. :lol:
Ostatnio zmieniony 30 lip 2009, 15:43 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 lip 2009, 15:40

RealFan pisze:Wychowanek to piłkarz, który gra w klubie od dziecka - przechodził przez kategorie młodzieżowe aż do zespołów dorosłych.
Uefa to pojmuje zupełnie inaczej
A “club-trained player” is a player who – irrespective of his nationality and
age – has been registered with his current club for a period, continuous or
not, of three entire seasons (i.e. a period starting with the first official match
of the relevant national championship and ending with the last official match
of that relevant national championship) or of 36 months between the age of
15 (or the start of the season during which the player turns 15) and 21 (or the
end of the season during which the player turns 21).
http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf

Piłowałem wczoraj ten dokument zeby zobaczyć , czy Barca mogłaby zgłosić Czychrynskiego pomimo jego udziału w el. LM.

Z dokumentu tego wynika jasno :
wychowanek klubu to osoba będąca w klubie przez minimum 3 pełne sezony , pomiędzy 15 a 21 rokiem życia

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2009, 15:46

I tylko w myśl tych przepisów takiego Raula powszechnie uznano za wychowanka Królewskich. Jednak nawet w myśl tych durnych przepisów (dlaczego, w poprzednim poście) Negredo za takiego uznać nie można.

EOT.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 30 lip 2009, 16:02

Ja mam lepszy przykład . W myśl tych przepisów Arsenal zgłasza Fabregasa jako wychowanka . :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lip 2009, 16:06

Rzadko mi sie zdarza nie obejrzec do konca meczu Milanu z wlasnej woli. Wczoraj tak bylo. Byl to pierwszy sparing przed nadchodzacym sezonem ktory ogladalem i zrezygnowalem kolo 55 minuty meczu. Milan zaprezentowal sie bardzo slabo. Jedynym ktorego moge wyroznic na tle druzyny jest Storari (za 55 minut - nie widzialem skrotow nie wiem czy zawalil ktoras z 3 pozniejszych bramek). Jakby to ode mnie zalezalo to dogadalbym sie z Dida jezeli chodzi o rozwiazanie kontraktu i pozwolil Storariemu walczyc z Abbiatim o bluze z numerem 1.
Wracajac jednak do meritum. Jezeli Leonardo ma jakis pomysl na nowy Milan to wczoraj tego widac nie bylo. Zle z przodu slabo w srodku slabo w obronie. Flamini to prawda gral za ostro ale przynajmniej widac bylo ze mu zalezy. Poza nim pilkarze z pola byli dramatyczni. Dramatycznie na tle tej dramatycznosci wyroznial sie Ronaldinho. Jak to ma byc nasz lider to... to az nie wiem co napisac. Lepiej niech go szybko doprowadza do jako takiej uzywalnosci bo wczoraj tylko tracil pilki (pierwsza bramka dla Bayernu jego).
Podsumowujac Bayern nas dojechal i jest to kolejna bolesna lekcja ktora Galliani i Berlusconi musza wziac sobie do serca. Na razie powrot Borriello Nesty i Gattuso nic nie dal (nie wnikam czy sa zmeczeni zajechani czy cos innego - oni po prostu musza grac lepiej) a Silva nie jest drugim Maldinim.
Pora sie wzmacniac panie Sylwku.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lip 2009, 16:18

Przesadzacie.Niech Bayern zagra 4 mecze w USA (tylko jeden ze słabszą od siebie drużyną) w ciągu tygodnia a dwa dni później (takie miłe czynniki jak męcząca podróż,zmiana strefy czasowej etc.) zagra z nami sparra w Mediolanie z połową składu z rezrew...+my będziemy mieli 2 tygodniową przewagę w przygotowaniach do sezonu...sytuacja na boisku wyglądałby na 100% odwrotnie...ale fakt faktem - obecnie Bayern jest od nas silniejszy kadrowo (szczególnie jeśli chodzi o głębię składu).
Dzisiaj Boca raczej nas rozjedzie - pewnie nadal pałają chęcią rewanżu za KMŚ...

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 lip 2009, 16:39

MazurXIII pisze:Dzisiaj Boca raczej nas rozjedzie - pewnie nadal pałają chęcią rewanżu za KMŚ...
Mecz towarzyski to żaden rewanż, więc nie przesadzaj (poza tym dzisiaj chyba nikt nie wystąpi z tamtej drużyny). Boca dopiero zaczęła przygotowania do sezonu, mecz z ManU był pierwszym. Sporo sie zmieniło w kadrze - odeszli podstawowi zawodnicy, przyszli nowi. Mimo to, przeciwko Manchesterowi prezentowali się przywoicie i mieli przewagę przez większość spotkania. Jednak Basile wystawi dzisiaj całkiem inny skład, chyba słabszy - przynajmniej na papierze. Jeżeli nie będzie Romana (a ma nie być), to gra Boca będzie jedną wielką niewiadomą.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lip 2009, 17:56

Tak czy owak jednak Milan jest zniszczony kondycyjnie i nawet nieprzygotowane odpowiednio Boca (cholera wie, na jakim etapie przygotowań są i czy skończyli już treningi wytrzymałościowe) ma duże szanse z zespołem, którego piłkarze męczą się po kwadransie, a po pół godzinie krótki sprint jest nieosiągalnym marzeniem.
Można było narzekać na tournee Realu czy ManU w Azji, ale przynajmniej były robione w sensownych odstępach mecze połączone z treningami. Tymczasem Milan zostanie zajechany i zniszczony w trakcie okresu przygotowawczego - jakim cudem Leonardo się na to zgodził - nie wiem, ale wpakował się na niezłą minę, bo na pewno znajdzie się wielu kretynów jego właśnie obwiniających za nieprzygotowanie do sezonu po takim kalendarzu sparingów.
Derby z Interem należy przekreślić, jeśli nawet Milan będzie później odbudowywał kondycję, to nie zdąży na derby.
A Leonardo ma jeszcze większego pecha ze względu na transfery - nie wiem, jak u niego z wiedzą taktyczną, ale najlepszy trener nic nie zdziała zmieniając system na ustawienie, do którego nie ma piłkarzy. A to ma miejsce w Milanie - wczoraj ofensywnego bocznego obrońcę, który ma dublować skrzydłowego, grał Favalli.

Co oczywiście nie usprawiedliwia takiej klęski z takim zespołem, jak Bayern.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 lip 2009, 20:42

5 przegrana z rzedu .. tego nic nie moze usprawiedliwic .

Teraz tydzien przerwy a pozniej Benfica ,Juve , Inter znowu Juve a pozniej poczatek Serie A a potem.. znowu sparing z Realem.A kilka dni pozniej derby z Interem powiem szczerze ze teraz o marzeniach bedziemy mogli zapomniec juz w sierpniu. :|

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 lip 2009, 21:16

Pato - chłopak zasługuje na osobny akapit - w PL wśród piłkarzy panuje opinia,że zawodnik po ożenku zalicza jeden ze słabszych sezonów w karierze...i niby to tylko okres przygotowawczy,ale młody Brazylijczyk zaczyna potwierdzać tą teorię...Jeśli wczorajszy występ LGdS oceniała na 4 do dzisiaj Kaczor zasłużył na 2 w porywach 3...Jeszcze kilka takich meczy i znowu powrócą opinie jak to Milan marnuje utalentowanych zawodników...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lip 2009, 21:25

Pato - chłopak zasługuje na osobny akapit - w PL wśród piłkarzy panuje opinia,że zawodnik po ożenku zalicza jeden ze słabszych sezonów w karierze...i niby to tylko okres przygotowawczy,ale młody Brazylijczyk zaczyna potwierdzać tą teorię...Jeśli wczorajszy występ LGdS oceniała na 4 do dzisiaj Kaczor zasłużył na 2 w porywach 3...Jeszcze kilka takich meczy i znowu powrócą opinie jak to Milan marnuje utalentowanych zawodników...
Pato zaczal przygotowania o wiele pozniej o innych.nie szukajmy dziury tam gdzie jej nie ma.jezeli w lidze bedzie tak gral to mozna zaczac wtedy o tym mowic, ale watpie by slub byl przyczyna slabej formy.o ile mnie pamiec nie myli to Kaka ozenil sie w 2007 roku - w swoim najlepszym w karierze.jeszcze jedno zeby talent 19 latka sie rozwijal to musi miec tez dobrych partnerow, a w Milanie ich nie ma

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2009, 15:31

Pojawiają się informacje o tym, że Milan mógłby zostać sprzedany.

To rzeczywiście możliwe, by Berlusconi oddał klub, czy wszystkie te doniesienia to naginanie rzeczywistości? Wiem, że nie będziecie w stanie powiedzieć na 100% czy jest coś na rzeczy, ale lepiej niż ja znacie Silvio. :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 lip 2009, 16:54

To rzeczywiście możliwe, by Berlusconi oddał klub, czy wszystkie te doniesienia to naginanie rzeczywistości? Wiem, że nie będziecie w stanie powiedzieć na 100% czy jest coś na rzeczy, ale lepiej niż ja znacie Silvio. :P
Uważam że jest to nie możliwe.Dla Silvio Milan to chyba coś więcej.Jest od tylu lat właścicielem klubu i mimo że przestał w niego już tak inwestować nadal chce go mieć przy sobie.Zresztą cała rodzina Berlusconich jest za tym aby Milan nadal był w ich posiadaniu, oczywiście syn Silvio ma do tego podejście dużo bardziej ekonomiczne i wydaje mi się że koniec ogromnej kasy z ich rodziny to w dużej mierze jego zasługa.Nasz Prezydent to megaloman(tak to sie pisze :?: :wink: ) on jest zakochany w Milanie i wydaje mi się że tylko jego śmierć mogłaby spowodować sprzedaż klubu.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2899

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 31 lip 2009, 17:26

gilardino11 pisze:Zresztą cała rodzina Berlusconich jest za tym aby Milan nadal był w ich posiadaniu, oczywiście syn Silvio ma do tego podejście dużo bardziej ekonomiczne i wydaje mi się że koniec ogromnej kasy z ich rodziny to w dużej mierze jego zasługa.
Raczej córki - Mariny.

E: no no, ponoć Martins już tylko testy medyczne w Wolfsburgu ma przejść. Czyżby jednak udało się pozyskać Dzeko :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”