Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 680

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6638

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sty 2012, 17:24

Meczu nie widziałem, ale po komentarzach śmiem twierdzić, że niewiele straciłem.

Toni, Iaquinta, Motta i Grosso odsunięci od składu. Który tu już raz? :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 sty 2012, 12:20

Wróciły plotki o Nainggolanie. Matko, ale by było fajnie gdyby przyszedł on i Caceres. :wink: Dla mnie Radja to idealny zawodnik na pozycję Vidala i Marchisio i naprawdę ma spory talent.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 sty 2012, 12:52

Przyglądam się sprawie Guarina i coraz bardziej prawdopodobny wydaje mi się jego transfer. Nie wiem wprawdzie czy do was, chociaż jesteście obecnie faworytami raczej, ale zapewne niedługo odejdzie z Porto. Konflikt z trenerem przez co praktycznie nie gra, sam ostatnio w jakimś wywiadzie powiedział, że już powoli czas na zmiany i krok naprzód, no i przede wszystkim szansa na lepszy zarobek bo w Porto to on kokosów nie dostaje. Ciekawy grajek, chociaż osobiście mam pewne obawy czy poprzedni sezon nie był czasem szczytowym w jego karierze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2012, 13:35

W zeszłym sezonie grał super i dlatego naprawdę bym go chciał w JUVE. Tyle tylko, że JUVE ma jedno wolne miejsce dla graczy non UE, i albo Marotta sprowadzi jego, albo Caceresa, który też nie ma paszportu unijnego. Gaurin by się bardzo przydał, bo JUVE potrzebuje mocnego zmiennika dla Marchisio i Vidala, a Kolumbijczyk pasuje do taktyki bardzo dobrze. Tyle tylko, że w defensywie na chwilę obecną uraz/pauza kogokolwiek z grona graczy podstawowych by był dużo większym problemem niż w drugiej linii. W pomocy można wystawić wszechstronnych Giaccheriniego czy Pepe, którzy po razie wystąpili w środku właśnie i wypadli bardzo fajnie (obaj strzelili nawet bramkę). W obronie alternatyw choćby solidnych po prostu nie ma, więc tu ktoś przyjść musi.

Inna sprawa, że negocjacje w sprawie Urugwajczyka utknęły w martwym punkcie. Marotta chciał zbić cenę, a Sevilla chce uparcie 10 mln, co już nie jest nazbyt atrakcyjną kwotą za Martina. Tak, wiec teraz Marotta musi podjąć decyzję, czy sprowadzić bardziej potrzebnego Caceresa, bez promocji, czy moim zdaniem lepszego, za fajną kasę, ale nie będącego aż tak palącą (przynajmniej dla mnie) potrzebą.

A no i media piszą też o Nainggolanie, który mnie bardzo intryguje w tym sezonie i Behramim, który też gra fajną piłkę od kiedy rok temu trafił do Violi, tak więc kogo wybierze Marotta jeszcze nie wiadomo.

A jeśli nie Caceres to Bocchetti.

No i właśnie wyczytałem, że Conte włączył Gabriela Appelta Piresa do pierwszej drużyny :D Fajnie, niech obserwuje każdy ruch Pirlo na treningu.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 sty 2012, 13:57

Miałem napisać coś o Behramim, ale mnie uprzedziłeś. Gdyby doszło do wymiany za sprawą Amauriego o czym pisze prasa, to Marotta nawet by błysnął.

Osobiście najbardziej wolałbym Urugwajczyka w pakiecie z Beharamim. Ewentualnie Nainggolan. Czas pokaże.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2012, 11:50

http://www.solojuve.pl/transfery/daily_ ... larova.php

Parę dni temu było jakieś spotkanie Marotty z agentem Kolarova, ale przeszło bez większego echa i myślałem, że to zwykłe rozeznanie. Pewnie nawet względem czerwca. Teraz zaczęły pojawiać się informacje, że Kolarova chce już w styczniu sprowadzić Inter, więc może i jest do wyrwania już w zimowym oknie. Jeśli tak to trzeba działać. Dużo lepiej wydać na niego nawet te 15 mln niż na Caceresa 11.

Obrona Kolarov-Chiellini-Barzagli-Lichtsteiner by wyglądała cudnie. Do tego Nainggolan lub ewentualnie Behrami i ja bym był zachwycony. Marotta działaj!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sty 2012, 11:56

Jego odejście jest możliwe w czerwcu, ale parę dni temu po wyrażonym zainteresowaniu Milanu i Interu sam piłkarz stwierdził, że do końca sezonu nie rusza się z Manchesteru.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2012, 11:59

Szkoda. Gdyby przyszedł w obronie brakowały by już tylko alternatywy dla Lichtsteinera.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sty 2012, 16:01

Nic się w ataku nie dzieje. Pepe i Matri w kiepskiej dyspozycji ostatnio i dla mnie Conte powinien ich zmienić. Cały czas gramy tą samą trójką w ataku, a tylko z Vucinicia jest pożytek. W dodatku rywale wiedzą już jak grać z JUVE i przez to, że kolejna drużyna stawia wszystko na jedną kartę czyli w przypadku JUVE na pressing i nie gra się łatwo, gdy atak nie bierze na siebie ciężaru gry...

No, ale gol ładny. Główna w nim zasługa Lichtsteinera, który rozpoczął akcję i potem zaliczył asystę wykładając piłkę Vuciniciowi na pustą bramkę. Miał też okazję bramkową + w obronie na dobrym poziomie. Stefan na razie najlepszy na boisku.

A no i wkurza mnie, że cały czas wyprowadzamy akcję z pod bramki krótką piłką. Nie raz więcej to kłopotu niż korzyści daje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 sty 2012, 16:36

Prosiłbym po meczu o recenzje na temat występu Naingollana.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 sty 2012, 16:54

Ja jebie rzygam już tymi remisami! Można było odskoczyć Udine na 5 pkt, ale jak zwykle nie można tego wykorzystać grając pseudopiłkę...

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 sty 2012, 16:59

mete pisze:Prosiłbym po meczu o recenzje na temat występu Naingollana.
Nic wielkiego nie zagrał, parę razy leżał i symulował kontuzję, potem chyba była zmiana bo go już nie widziałem. Mecz był tak nudny że podczas drugiej połowy wyszedłem parę razy :rotfl4: .

Juventus albo poczyni jakieś transfery albo będziemy w dupie jak rok temu i dwa lata temu. Dlaczego Moratta zamiast iść do zarządu i prosić o hajsy i jakoś wycisnąć szorty po za klub robi nam jaja w postaci Boriello. Dzisiaj Krasic udowodnił, że jedyne czego pragnie to oglądać boisko z trybun. Dzisiaj grał tak jakby podziwiał nowo otwarty stadion z płyty boiska, bo jeszcze stąd nie miał okazji. Jak będę na mniej zdenerwowany to może więcej napiszę, teraz lepiej mnie nie tykać :pijemy: .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sty 2012, 17:01

No i skucha. Atak beznadziejny. W końcówce Krasic mógł pokazać, że jeszcze jest potrzebny, ale spartaczył bardzo dobrą okazję i chyba już nikt nie wierzy, że coś z niego jeszcze będzie. Niby tyle solidnych nazwisk w ataku, a nikt prosto kopnąć nie potrafi. Tyle niedokładności, chaosu. Znów okazuje, się, że dobrze pracujący w defensywie zespół jest przeszkodą nieomal nie do przejścia. W przyszłym sezonie trzeba ściągnąć konkretnych graczy do ataku...

A Nainggolan zagrał tak jak całe Cagliari. Bardzo dużo walczył i tyle. Lepsze mecze z nim widziałem.

No i Bonucci po takim meczu powinien wylądować na ławie. :evil:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 sty 2012, 17:15

Styczeń to zdecydowanie najgorszy miesiąc dla fanów Juventusu. Trzeba przyznac, ze turyńczycy są pod formą. W poprzedniej kolejce udalo sie wyrwać zwyciestwo z Lecce, dzis już tego szczęscia zabrakło. Bardzo bym chcial powrotu Giovinco w styczniu, niestety wydaje sie to nierealne, a jego obecnosc na boisku byłaby nie do przeczenienia. Pepe to fajny chlopak, ale on pewnego poziomu nie przeskoczy, jest solidny, duzo biega i walczy, ale Juventusowi w atatku potrzeba przede wszystkim kreatywnosci. W dowch ostatnich meczach Pepe wygladał jednak jakby limit formy na ten sezon u niego sie wyczerpał. Ibarbo bedzie sie chyba długo snił Bonucciemu, a gre Milosa lepiej zostawic bez komentarza.

Patrzac optymistycznie, to jestemy liderem, odskoczylismy Udine, a dzis jeden mediolanski klub straci punkty :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sty 2012, 17:21

Bardzo bym chcial powrotu Giovinco w styczniu, niestety wydaje sie to nierealne, a jego obecnosc na boisku byłaby nie do przeczenienia.
Seba by był zbawieniem. Dziś gol i asysta, więc ma na koncie już 8 bramek i 5 asyst. Tyle, że dla Parmy...
Patrzac optymistycznie, to jestemy liderem, odskoczylismy Udine, a dzis jeden mediolanski klub straci punkty :wink:
oraz w świetle 3 straconych goli przez Udine mamy najlepszą obronę w lidze :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”