Tenis - Strona 69

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 27 paź 2011, 23:00

Przenoszę z domku

To co zagrała Radwańska to było niesamowite :roll: Do awansu potrzebuje jednego seta bądź 9 wygranych gemów(7-6) 6-3 lub 7-5 i 6-4 bo jeśli nie wygra seta tą będą liczyły się wygrane gemy

Obecnie wygrane gemy prezentują się tak
Zwonariewa 35
Woźniacka 34
Radwańska 27
Kvitowa 24

Po wygranych gemach raczej liczą się przegrane a w tych szans awansu nie ma

Radwańska 30 + 12 najmniej może stracić
Zwonariewa 37
Woźniacka 41

Czyli tak najprościej wygrać seta lub przegrać z Kvitovą (7-6) 6-3 lub 7-5 i 6-4 ogólnie szanse spore...Wszystko zależy od psychiki(to co dzisiaj wyprawiała Zwonariewa przejdzie do historii tych finałów :D) oraz kondycji - Polka ma sporo w nogach i nie wiadomo co z barkiem...Dużo będzie zależeć od Czeszki jak wyjdzie jutro na te spotkanie jeśli Polka wygra w dwóch setach to ona będzie mieć pierwsze miejsce w grupie gdyż w setach będzie miała 5-3 a Kvitova 4-2 ale więcej wygranych gemów po stronie Polki także spotkanie do łatwych na pewno nie można zaliczyć...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 paź 2011, 23:17

Mogę tylko żałować, wyszedłem na piłeczkę na początku 2 seta gdzie wszystko wydawało się jasne, wracam a tu taki obrót sprawy, ehh...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 paź 2011, 23:21

Jakieś pocięte skróty są już na stronie Eurosportu.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 paź 2011, 23:28

Mecz Radwańskiej naprawdę genialny. W pamięci szczególnie utkwiła mi heroiczna obrona trzech piłek meczowych przy stanie 5:3. Agnieszka zagrała w jednej akcji perfekcyjnie w obronie (mówię o tym zagraniu lobem przy którejś z piłek meczowych). Świetny mecz, ambitna gra Agnieszki, a teraz czekamy na jutrzejszy pojedynek.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 paź 2011, 15:11

Można skądś ściągnąć skrót tego meczu ?? Oglądałem do początku 3 seta, ale potem musiałem wyjść :?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 paź 2011, 18:25

Włączyłem mecz Radwańskiej a tam prowadzenie 5-1, oglądam dalej i się zrobiło 5-5 a teraz 6-5. :roll: Ale z tej Kvitowej jest troll. :lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 paź 2011, 18:27

No wlasnie ja jeszcze w pracy wiec nic nie ogladam, ale przy samej relacji pisemnej nerwy mi siadaja :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2011, 19:46

Szkoda Agi, bo prowadziła 5:1 i do wygrania seta 2 piłek zabrakło. To nie Aga zaczęła psuć, tylko rywalka weszła na inny poziom. Do tego momentu miała 20-kilka niewymuszonych błędów. Później w tym sezonie 20-kilka wygranych piłek i 1, czy 2 błędy.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 08 sty 2012, 4:41

Szkoda, ze Monfils nie wygral w Doha. Slaby ten final w jego wykonaniu :( - pewnie odczul skutki wczorajszego meczu z Nadalem. Ale gdzie on z tymi kolanami dalby rade takiemu osilkowi jak Tsonga...
W kazdym razie brawa za wyeliminowanie Nadala, od którego wczoraj (czy raczej przedwczoraj :wink: ) Francuz był ewidentnie lepszy.

Federer kontuzja, Nadal nie wytrzymal, ciekawie się robi przed Australian Open.
Nie moge się doczekac, to już 16 stycznia :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 08 sty 2012, 8:17

No właśnie ciekawie się nie robi bo jak tak to będzie wyglądać to zostanie Djokovic i może ten burak Murray.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 20 sty 2012, 3:43

Ogladam wlasnie Radwanska a tutaj jak milo kilku Polakow, slychac ze lekko po procentach robi zajebista atmosfere :D az sie kobitka usmiecha pod nosem a jej przeciwniczka tylko sie jeszcze bardziej stresuje i burczy pod nosem.

Ladnie ladnie ze i potrafimy Australie skolonizowac a tam dostac sie nie latwo :jupi:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 sty 2012, 12:35

Co za pizdeczka z tego Tomica.

Koleś najpierw podnosi łapę i zgłasza challange, ale gdy jakim tam cudem przebija piłkę, a rywal przestaje grać, to ten udaje głupiego. Sędzia też niezły aparat... nic nie widziałem, nic nie słyszałem...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 sty 2012, 12:25

Ależ Ferrer spartolił to spotkanie. Novak w drugim secie był już na ostatnich nogach i ledwo oddychał, a ten zamiast kończyć, to zaczął rozdawać prezenty na prawo i lewo. Teraz to po ptokach, ale w półfinale Nole może mieć spore problemy, bo Murray takich prostych błędów nie będzie robił.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 sty 2012, 12:44

Pierwszy set Djokovic zagrał jak Federer, raz przelamał i później już tylko to utrzymał. Drugi set to bardzo słaba gra Djokovicia, wyglądał jakby już miał za sobą co najmniej 4 sety.. Jestem ciekawy o co tam chodziło bo sygnalizował też ból mięśnia. Gdyby Ferrer grał konsekwentnie to seta by wygrał. Trzeci set to powrót sił Novaka, jego świetnej gry. Wychodziło mu wszystko i to był taki Serb, którego chce się oglądać. Jeżeli w meczu z Murrayem zagra tak jak w trzecim secie dzisiaj to nie będzie problemów moim zdaniem bo z takim Novakiem tylko Federer może powalczyć.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sty 2012, 16:48

Jeśli dzisiaj Novak miał trudniejszego przeciwnika, to by pewnie przegrał, bo ewidentnie był niedysponowany. Fatalny pierwszy serwis, słabo kondycyjnie - to nie wróży najlepiej przed półfinałem. Oczywiście 3 set już byl niby lepszy, ale mam wrażenie, że był po prostu wyjątkowo slaby w wykonaniu Ferrrera.
Ktoś oglądał Murraya z Japończykiem? Jestem ciekaw jak Andy się prezentował, bo po wyniku widać, że chyba spokojnie.
Podobał mi się wczoraj Nadal. Dobry tenis zagrał i myślę, że zapowiada się super półfinał.
Pierwsze 4 osoby z rozstawienia w półfinale :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”