AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 681

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 01 sie 2009, 23:53

za acmilan.pl
Berlu powiedział pisze:Kibicom chcę powiedzieć, że byliśmy i nadal jesteśmy zespołem numer 1 na świecie.
Te dziwki to już mu zupełnie w głowie poprzewracały. Gdyby Silvio w tym mercato był tak mocny w przeprowadzaniu transferów, to wzmocnienia były by pierwsza klasa, a tak jest jak jest. On powinien mieć bana na wypowiadania się dla prasy w kwestii Milanu.
Rezus pisze:Czyżby jednak udało się pozyskać Dzeko
Edin właśnie podpisał nowy kontrakt, więc na pewno do nas nie przejdzie. A propos w ogóle nie słychać o słynnej klauzuli jaką Dzeko miał mieć w nowym kontrakcie, a która miała mu umożliwić odejście w przypadku oferty wynoszącej minimum 20 mln. Czyli co, jego chęć przejścia do nas była chyba tylko na pokaz.

Ma ktoś jakieś aktualne dane na temat ilości sprzedanych karnetów?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2009, 2:49

Edin właśnie podpisał nowy kontrakt, więc na pewno do nas nie przejdzie. A propos w ogóle nie słychać o słynnej klauzuli jaką Dzeko miał mieć w nowym kontrakcie, a która miała mu umożliwić odejście w przypadku oferty wynoszącej minimum 20 mln. Czyli co, jego chęć przejścia do nas była chyba tylko na pokaz.
ja bym powiedzial ze nasze oferty byly na pokaz(jezeli wogole byly).jakby Milan zaproponowal odpowiednia gotowke to Edin by juz byl u nas

a Berlusconi niech zmieni dilera

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 sie 2009, 11:05

Berlusconi nie zmieni dilera.Po prostu Milan spełnił swoją rolę - dzięki temu klubowi Silvio stał się sławny.Teraz musimy 'nauczyć się chodzić o własnych siłach',córusia,która najprawdopodobniej trzęsie rodziną tak twierdzi = koniec i kropka,zero dyskusji.Mamy 14-15 mln € na transfery (z Gofra) i tyle.Za taką kwotę to możemy sobie kupić np. Toniego :suicide: i nikogo więcej.Te wszelkie oferty to moim zdaniem tylko i wyłącznie mydlenie oczu (potwierdziłby to przypadek Cissokho).Real taki zły - zepsuł rynek transferowy,to nie nasza wina,że nie chcą nam sprzedać np. Villi za 8mln €...Swoją drogą skoro Moratti wyciągnął 50 baniek + Eto'o za Zlatana to genialny negocjator Galliani mógł utargować coś więcej niż 65 mln €...np. dodatkowo Huntelaara,Sneijdera,VdV czy nawet v.Nistelrooya...Perez na 100% był napalony na Brazylijczyka (nie chodzi tu nawet o wzmocnienie drużyny,ale głównie o upokorzenie Calderona),ale najwidoczniej my byliśmy postawieni totalnie pod ścianą (patrząc na sumy płacone za Zlatana,Krysię czy tą,którą żąda Bayern za Riberego Kaka' został sprzedany poniżej swojej obecnej wartości rynkowej - nie mylić z realną,która pewnie nie wynosi więcej niż z 35-40 mln €),ergo albo Silvio nie chce łożyć już na Milan,albo co mi wydaje się najbardziej prawdopodobne - nie może,gdyż go najwidoczniej na to już nie stać.Wie ktoś jak finansowo radzi sobie koncern będący własnością Berlusconich?

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 02 sie 2009, 13:42

MazurXIII pisze:córusia,która najprawdopodobniej trzęsie rodziną tak twierdzi
Co ciekawe, pamiętam, że niedawno czytałem wypowiedź syna Silvio, który zapewniał, że żaden z członków rodziny Berlusconich (w tym Marina) nigdy nie zakręcał Milanowi kurka z kasą. Więc, bajki o złej córce i biednym tatusiu są pewnie grubymi nićmi szyte, i to takie same kłamstwo jak inne wygłaszane przez Berlu. Zresztą nigdy nie uwierzę, że Silvio dał się zdominować córce. Nie ten typ osobowości.
MazurXIII pisze:nie może,gdyż go najwidoczniej na to już nie stać.Wie ktoś jak finansowo radzi sobie koncern będący własnością Berlusconich?
Kryzys pewnie dotknął i jego interesy, ale bez przesady, dotknął też Morattiego, a nie przeszkadza mu to w łożeniu sporych sum na Inter. Berlu nadal jest jednym z najbogatszych Włochów i na pewno nadal stać go na wykładanie kasy na klub. Bardziej bym się chyba przychylał do opinii pewnych dziennikarzy z Włoch, którzy zasugerowali, że w dobie kryzysu właśnie Silvio, jako premier, nie może dawać milionów na klub, gdy włoska gospodarka jest w kryzysie i sytuacja materialna wielu włochów staje się coraz gorsza. Z tym, że zastanawia mnie jedno: skoro nie chce dawać kasy, a klub spełnił już swoją rolę, czyli wypromował Silvio, to czemu nie sprzeda klubu? Chętni by się pewnie znaleźli- choćby niedawne plotki o rodzinie Ferrero, pewnie nie były do końca wymysłem prasy. To nie daje mi spokoju.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2009, 14:49

Co ciekawe, pamiętam, że niedawno czytałem wypowiedź syna Silvio, który zapewniał, że żaden z członków rodziny Berlusconich (w tym Marina) nigdy nie zakręcał Milanowi kurka z kasą. Więc, bajki o złej córce i biednym tatusiu są pewnie grubymi nićmi szyte, i to takie same kłamstwo jak inne wygłaszane przez Berlu.
Pewnie, a różnicy w kwotach wydawanych przez Milan (z kieszeni familii Berlusconich) na początku tego wieku i na dzień dzisiejszy nie widać? Wyraźnie da się zauważyć, że familia Berlusconich zdecydowanie kurek z kasą zakręciła oczekując od klubu wydawania tego, co on sam zarobi, ewentualnie dorzucając kilka milionów z własnej kieszeni - efekty widaćjuż dziś.
Bardziej bym się chyba przychylał do opinii pewnych dziennikarzy z Włoch, którzy zasugerowali, że w dobie kryzysu właśnie Silvio, jako premier, nie może dawać milionów na klub, gdy włoska gospodarka jest w kryzysie i sytuacja materialna wielu włochów staje się coraz gorsza.
Co nie tłumaczy zdecydowanie mniejszych kwot wydawanych na transfery przez klub PRZED kryzysem i wyborami. Aczkolwiek na dzień dzisiejszy hipoteza bardzo sensowna.

Promowanie Berlusconiego przez Milan pominę, nie jestem specjalistą od włoskiej polityki, ale chyba każdy powinien bardzo dobrze zdawać sobie sprawę, że to nie Milan Berlusconiego, a Berlusconi Milan przez wiele lat ciągnął i bardzo, bardzo chybione jest stwierdzenie o promowaniu obecnego premiera Włoch przez klub - on nie przychodził do niego jako anonimowy facet znikąd.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 02 sie 2009, 18:54

Wilmore pisze:Pewnie, a różnicy w kwotach wydawanych przez Milan (z kieszeni familii Berlusconich) na początku tego wieku i na dzień dzisiejszy nie widać? Wyraźnie da się zauważyć, że familia Berlusconich zdecydowanie kurek z kasą zakręciła oczekując od klubu wydawania tego, co on sam zarobi, ewentualnie dorzucając kilka milionów z własnej kieszeni - efekty widaćjuż dziś.
Wilmore mi bardziej chodziło o to, że, nawet jeśli Berlu nie wykłada już takiej kasy na klub jak kiedyś, to jest to tylko i wyłącznie jego decyzja i jego córka nie ma z nią wiele wspólnego. Poszukałem tego newsa i Piersilvio powiedział dokładnie, że ani on ani jego siostra nie wtrącali się w sprawy klubu ( za acmilan.pl, wypowiedź z 3 lipca). Silvio i tylko Silvio decyduje o sprawach Milanu. Myślę, że podobnie jest jeśli chodzi o sprawy spółek należących do rodziny Berlusconich, mino, że de iure należą one do jego dzieci, braci itp, de facto rządzi Berlu.
Wilmore pisze:Promowanie Berlusconiego przez Milan pominę, nie jestem specjalistą od włoskiej polityki, ale chyba każdy powinien bardzo dobrze zdawać sobie sprawę, że to nie Milan Berlusconiego, a Berlusconi Milan przez wiele lat ciągnął i bardzo, bardzo chybione jest stwierdzenie o promowaniu obecnego premiera Włoch przez klub - on nie przychodził do niego jako anonimowy facet znikąd.
Chyba jednak nie doceniasz tego ile w budowania swojej pozycji medialnej daje bycie prezesem znanego klubu. Nie znam zbyt dobrze historii Silvio, ale w 1986 roku raczej nie był jakąś bardzo znaną osobistością. Kupił klub, zainwestował w niego setki milionów i dzięki sukcesom Milanu stał się znany w formacie ogólnoświatowym. Karierę w polityce też zrobił w pewnej mierze dzięki rozgłosowi jaki zapewniła mu funkcja prezydenta Milanu, i sukcesy jakie Milan odnosił. Popatrz też na to: co byś wiedział o dajmy na to Perezie, Laporcie, Abramowiczu itp gdyby nie byli właścicielami/prezesami wielkich klubów. Domyślam się, że wiedział byś dużo mniej niż wiesz teraz. Abramowicz jest tego doskonałym przykładem. Z mało znanego gubernatora jakieś podrzędnej rosyjskiej prowincji (w Rosji chyba są prowincje) stał się postacią znaną na całym świecie. Umożliwiła mu to właśnie Chelsea. Coś tak popularnego jak piłka nożna jest świetnym narzędziem do wypromowania się.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 sie 2009, 19:16

Abramowicza kojarzyłem i bez Chelsea, to nietrudne.
Pereza nie sposób mi kojarzyć, jako że nie zajmuję się budownictwem.
Berlusconiego we Włoszech kojarzono na parę lat przed Milanem.
Na dodatek żaden z nich nie zajmuje się taką branżą, w której potrzebne byłoby przejęcie jakiegoś wielkiego klubu, by Mates czy wilmore z jakiejś Polski dowiedzieli się o nich i by Ci biznesmeni zyskali cokolwiek na powiększeniu rynku zbytu. Piłka nożna przydałaby się do promocji właściwie tylko Berlusconiemu o ambicjach politycznych, ale on startował na prezesa Milanu z takiej pozycji, że to było raczej spełnianie jego osobistych pasji, a nie windowanie popularności, możesz mi wierzyć. ;)
Żadnemu z nich wzrost popularności poprzez klub nie dał nic, może ponad spełnianie osobistych pasji - z punktu widzenia biznesu jednak nie robi różnicy Berlusconiemu czy Abramowiczowi to, czy my go znamy, czy nie. Chyba że jest na forum jakiś wielki biznesmen. ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 sie 2009, 21:28

Wilmore - za przeproszeniem pie$%^&sz głupoty - Berlusconi sam wielokrotnie przyznawał,że na arenie międzynarodowej stał się słynny dzięki Milanowi...
Co do tego kto trzyma obecnie kasę w famili radzę cofnąć się do sprawy transferu Ronaldinho.Tatuś zajmuje się polityką i stukaniem nastolatek,a pieczę nad biznesem przejęło potomstwo (właśnie córka słynie z twardej ręki).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 sie 2009, 23:57

Wilmore mi bardziej chodziło o to, że, nawet jeśli Berlu nie wykłada już takiej kasy na klub jak kiedyś, to jest to tylko i wyłącznie jego decyzja i jego córka nie ma z nią wiele wspólnego. Poszukałem tego newsa i Piersilvio powiedział dokładnie, że ani on ani jego siostra nie wtrącali się w sprawy klubu ( za acmilan.pl, wypowiedź z 3 lipca). Silvio i tylko Silvio decyduje o sprawach Milanu. Myślę, że podobnie jest jeśli chodzi o sprawy spółek należących do rodziny Berlusconich, mino, że de iure należą one do jego dzieci, braci itp, de facto rządzi Berlu.
to co Piersilvio mial zwalic na siostre ze to przez nia??dajmy spokoj.ona rzadzi teraz tym koncernem Berlusconich(sam Silvio to mowil) i ona rzadzi kasa(o tym tez Silvio kiedys wspomnial).pytanie na wesolo.jest ona mezatka??jak nie to niech sie ktos z naszego tematu zakreci przy niej, szybki slub i Milan ma kase :)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 03 sie 2009, 0:10

mete pisze:to co Piersilvio mial zwalic na siostre ze to przez nia??dajmy spokoj.ona rzadzi teraz tym koncernem Berlusconich(sam Silvio to mowil) i ona rzadzi kasa(o tym tez Silvio kiedys wspomnial).pytanie na wesolo.jest ona mezatka??jak nie to niech sie ktos z naszego tematu zakreci przy niej, szybki slub i Milan ma kase :)
Jest meżatką , wyszła za pierwszego tancerza La Scali . Ona teraz jest przewodniczącą rady nadzorczej grupy Fininvest ( w jej skład wchodzi między innymi Milan i wieeele innych ) Co ważne bank Mediolanum i telewizje berlu - Madiasat od kryzysu dostały mocno po ryju . Akcje pospadały o 30% . A cała grupa zarobiła chyba ok. 130 mln euto wobec 700 mln rok wcześniej. Po prostu nie macie kasy na transfery . Ona trzyma wszystkich za pysk a Silvio nie ma raczej nic do gadania ( jest tylko shareholderem ).

Aha co do tego czy Milan wypromował jego czy to on pomógł Milanowi , hmm raczej bym sie składał ku 2 wersji . Kolo ma 80% prywatnej tv we włoszech . Kontroluje prasę i kilka innych . Milan przejął w 1986 a Fininvest założył w 1982 roku . Już wtedy był magnatem medialnym . Generalnie wydaje sie , że jest to udany mariaż dla obu stron . Ale to Milan bardziej skorzystał . O ile się nie mylę był przejmowany, gdy miał naprawde nieciekawą syt. finansową .

Nie wiem czy słyszeliście ale Stuttgart nabył Pawła Pogrebniaka. więc Klaasem ( abstrahując od tego czy on chciał do vfb iść ) , niemcy już nie są zainteresowani.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 03 sie 2009, 16:51

A Dossena za 4 mln funtów jest do wyciągniecia z Liverpoolu, ciągle się dziwię, że Milan się nim nie interesuje.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 sie 2009, 22:02

Wilmore - za przeproszeniem pie$%^&sz głupoty - Berlusconi sam wielokrotnie przyznawał,że na arenie międzynarodowej stał się słynny dzięki Milanowi...
Pewnie. Bo przed objęciem Milanu Berlusconiego - właściciela największego już wtedy koncernu medialnego we Włoszech i biznesowej postaci z absolutnego topu - nikt nie znał, a stał się znany z dnia na dzień dzięki klubowi piłkarskiemu. :lol:
To nie był Ambramowicz, który nagle pojawił się w Anglii znikąd (z punktu widzenia przeciętnego fana piłki angielskiej), tylko człowiek z absolutnego topu. Jakby Solorz za X lat został premierem, to też wszyscy łykaliby takie teksty, jak to stał się sławny dzięki Śląskowi? :lol: A to mimo wszystko nie ten kaliber człowieka, co Berlusconi przed wejściem do Milanu. :wink:
Trochę informacji nie zaszkodzi. :wink:
A Dossena za 4 mln funtów jest do wyciągniecia z Liverpoolu, ciągle się dziwię, że Milan się nim nie interesuje.
Milan jest znany z tego, że w przeciwieństwie do poważnych klubów europejskich zwykle nie interesuje się tymi piłkarzami, którzy są mu potrzebni.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 sie 2009, 1:08

Pewnie, bo to, że dzięki sukcesom jakie odnosił Milan, o Berlu non stop było głośno w włoskich i ŚWIATOWYCH mediach, ale wcale nie wpłynęło to na wzrost jego popularności. W ogóle nie pomogły mu one (sukcesy Milanu) to zbudować wizerunku człowieka sukcesu, osoby która czego się nie dotknie zmienia w sukces. Oczywiście Milan był w pewnym sensie pasją Silvio, ale nie wierzę w to, że kupując klub nie zdawał sobie sprawy z tego, że jeśli doprowadzi Milan do wielkich sukcesów, to od razu wzrośnie jego popularność, przez co będzie miał ułatwiony start w karierze politycznej. Zresztą swoją partię polityczną założył już po wielkich sukcesach Milanu przełomu lat 80 i 90. Przypadek? Nie sądzę.
Wilmore pisze:Jakby Solorz za X lat został premierem, to też wszyscy łykaliby takie teksty, jak to stał się sławny dzięki Śląskowi?
Ciekawy przykład. Jeśli w tym czasie Śląsk 2 razy wygra LM, będzie zdobywał mistrzostwa polski, odniesie inne sukcesy na arenie międzynarodowej, to co, nie wpłyną one na wzrost popularności Solorza?

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 04 sie 2009, 1:56

Mates pisze:dzięki sukcesom jakie odnosił Milan, o Berlu non stop było głośno w włoskich i ŚWIATOWYCH mediach,
W światowych mediach było o Berlu głośno jak wyzywał politycznych oponentów od zbolałych ch*** itp .

Ja mówię , że mariaż to był udany dla obu stron ale bardziej skorzystał na tym Milan .
Mates pisze: Wilmore napisał(a):Jakby Solorz za X lat został premierem, to też wszyscy łykaliby takie teksty, jak to stał się sławny dzięki Śląskowi?

Ciekawy przykład. Jeśli w tym czasie Śląsk 2 razy wygra LM, będzie zdobywał mistrzostwa polski, odniesie inne sukcesy na arenie międzynarodowej, to co, nie wpłyną one na wzrost popularności Solorza?
Ja nadal go bede uważał za cinciarza , który woził ciuchy i złoto z Rumunii .
Mates pisze:resztą swoją partię polityczną założył już po wielkich sukcesach Milanu przełomu lat 80 i 90. Przypadek? Nie sądzę.
Stwierdził , mam tv , mam pisma , mam Milan . Co by tu jeszcze porobić , o już wiem założe partie . Kolejny wymysł znudzonego człowieka .

tego numeru nie widziałem . Ale dzięki takim szopkom on rósł w siłę :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sie 2009, 10:21

W światowych mediach było o Berlu głośno jak wyzywał politycznych oponentów od zbolałych ch*** itp .

Ja mówię , że mariaż to był udany dla obu stron ale bardziej skorzystał na tym Milan .
???To wg ciebie o Berlusconim zaczęło być głośno od kiedy zaczął zajmować się polityką?
Stwierdził , mam tv , mam pisma , mam Milan . Co by tu jeszcze porobić , o już wiem założe partie . Kolejny wymysł znudzonego człowieka .
Berlu założył Forza Italia z jednego powodu - groziło mu więzienie,a zdobycie władzy to była jedyna droga by uniknąć sprawiedliwości...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”