AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6801

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 cze 2024, 15:50

mete pisze:
15 cze 2024, 15:41
I nie mam problemu z odejściem kogokolwiek z drużyny, ale klub powinien zrobić wszystko by najlepsi zawodnicy zostali a zwłaszcza Ci co chcą zostać. I przy Theo wygląda na to, że nie robią nic by chciał zostać
Jak tak patrzę na amerykańskie podejście to mam pewną ideę. Może czekają jak im się zepnie budżet z transfersmi, będą wtedy wiedzieli jak wysokie kontrakty mogą zaproponować Majkowi i Theo. Zlatan powiedział, że zostaną, Zlatan pracuje w klubieei jak sam się nazwał jest współpracownikiem RedBird. Więc sorry, ale wciąż jego słowa mają większą wiarygodność niż wymyślane przez kibiców teorie.
Ileż razy powtarzali dzienniakrze, że obaj chcą zostać w klubie i klub chce ich zatrzymać(poza kontuzjogennoscią Majka, która rodzi niepokoje), więc nie zamierzam panikować.
Pisanie że ktoś jest niepoważny czy wysyła sygnały piłkarzowi, że go nie chce,bo nie zaoferował mu kontraktu 15 czerwca (a może to zrobić 25 czerwca lub w lipcu) skoro kontrakt jest ważny jeszcze dwa lata, samo w sobie jest niepoważne.

Łapiecie się na każdą plotkę,zdanie pasujące do narracji. Tak jak z klauzulą CDK. Jedno zdanie nie sprawdzone(za które Longo już przeprosił) 10 stron wyzywania i smieszków zarządu, żeby na drugi dzień się okazało, że kompletnie nic się nie zmieniło. Cisza w temacie...do kolejnej informacji pasującej do narracji i maszyna znów rusza...
To będzie ciężkie lato :witam:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 cze 2024, 15:57

Pozory, słowa to wszystko ma znaczenie więc niema się co dziwić nastrojom.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2024, 16:02

Seba82 jeżeli chodzi o sytuację Theo-Milan to bazujemy na wypowiedzi jednego z kluczowych pracowników Milanu oraz samego gracza. Tu nie wchodzi w grę, że ten czy tamten napisał to lub tamto.

Ibra mówi, że Theo zostaje. I nie mówi, że może, w zależności jak się potoczy sytuacja. Mówi wprost, że zostaje. Można zobaczyć filmik. Dwa dni później wychodzi gracz i mówi, że nie wie czy zostanie. No, sorry ale ciężko brać na poważnie teraz słowa Zlatana. No i raczej nie trzeba mieć doktoratu z fizyki by sobie wyobrazić dlaczego Theo wypowiedział takie słowa a nie inne.

Na koniec w zależności jak się potoczy sytuacja tylko jeden z nich może zrobić z gęby szmatę.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 15 cze 2024, 16:19

Ibra to się nauczył od Gallianiego kłamać w żywe oczy

chyba to miał na myśli na konferencji

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 cze 2024, 16:20

Różnica polega na odbieraniu tych słów. Theo powiedział, że zobaczymy,bo nie dostał jeszcze warunków nowej umowy. Więc z jego punktu widzenia powiedział prawdę, miał powiedzieć że zostanie? To by dał do zrozumienia jeszcze przed początkiem negocjacji, że zaakceptuje każdą ofertę. Zresztą znane jest w świecie piłkarskim, że agenci często zabraniają piłkarzom deklaracji przed czy w trakcie rozmów żeby się nie stawiacrw nie komfortowej pozycji.
Z drugiej strony jest wypowiedź Zlatana, który jak sam twierdzi w tym wywiadzie rozmawia bezpośrednio z Cardinale. Więc skoro tak powiedział to znaczy, że usłyszał co zarząd ma w planach.
Dyskredytowanie teraz Zlatana, skoro każdy wie jaki on jest i że nie pierdolił się nigdy z nikim słownie, jest naciąganiem pod narrację. Pełno w internecie teraz sugestii, że Theo wbił szpilę Zlatanowi.
Tyle lat razem grali, były między nimi jakieś utarczki, kiedykolwiek coś pisali dzienniakrze o problemach w stosunkach innych ze Zlatanem? Więc jeśli to nie jest dopowiadanie ideologii to co to jest?

Dokładnie nie trzeba mieć doktoratu, Theo chce jak największy kontrakt ugrać a jeszcze nie dostał propozycji, więc powiedział co powiedział. Piłka po stronie zarządu.
I na tym koniec historii, cała reszta to dorabianie teorii, które nie istnieją póki co.

Albo, bo zapomniałem...Theo jest w prime teraz i chce coś jeszcze wygrać w karierze, więc może jak ma ofertę z jakiegoś top klubu to będzie chciał odejść. Milanowi nie grozi wygranie LM póki co, więc trudno mu się dziwić.

Także jest tylko jedna niewiadoma, co ma Theo w głowie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2024, 16:28

Więc kiedy jest dobry moment by zaoferować jednemu z dwóch najlepszych graczy nowy kontrakt? W momencie gdy po Euro jego agent przywiezie ofertę z jakiegoś topowego klubu?

Jest ogromna różnica jak funkcjonuje Inter będący w trochę gorszej sytuacji na ten moment a jak Milan. I później widać efekty tego na boisku.
Albo, bo zapomniałem...Theo jest w prime teraz i chce coś jeszcze wygrać w karierze, więc może jak ma ofertę z jakiegoś top klubu to będzie chciał odejść. Milanowi nie grozi wygranie LM póki co, więc trudno mu się dziwić.
Dopiero co sam wrzuciłeś informacje, że Theo chce zostać, ale nie dostał (jeszcze) oferty od klubu…

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 cze 2024, 16:31

mete pisze:
15 cze 2024, 16:28
Dopiero co sam wrzuciłeś informacje, że Theo chce zostać, ale nie dostał (jeszcze) oferty od klubu…
Tak wrzucałem info od Schiry, ja dziennikarzem nie jestem a Schira jest i do calkoem dobrym.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 cze 2024, 16:37

mete pisze:
15 cze 2024, 16:28
Więc kiedy jest dobry moment by zaoferować jednemu z dwóch najlepszych graczy nowy kontrakt? W momencie gdy po Euro jego agent przywiezie ofertę z jakiegoś topowego klubu?
Każdy jest dobry. Dlaczego tego nie zrobiono, no pewnie jakiś powód jest. Jeśli mamy sami te powody wymyślać to już to zostało opisane.
Jeśli wierzyć dzienniakrzom(tym dobrym) i Zlatanowi to klub mu tą ofertę prędzej czy później złoży a on na nią czeka.

Kwestia w co kto chce uwierzyć i co mu pasuje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2024, 16:38

No to z jednej strony wrzucasz taką samą informację a z drugiej przestawiasz zupełnie inną historię.

Zresztą patrząc na słowa Cardinale, Ibry czy Furlaniego najbliższa przyszłość Milanu powinna być usłana trofeami, więc Theo nie powinien narzekać. Przynajmniej dopóki nie znudzi się im wygrywanie.

A tak naprawdę na razie wiemy tyle, że Theo mam za niski kontrakt a klub nic nie zrobił by to naprawić przed okienkiem transferowym, pracownik klubu palnął głupotę a Theo ją sprostował.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 cze 2024, 16:52

mete pisze:
15 cze 2024, 16:38
No to z jednej strony wrzucasz taką samą informację a z drugiej przestawiasz zupełnie inną historię
Ja napisałem wszystko dobrze. Po prostu w tej całej sytuacji albo dzienniakrze mają rację albo Theo w głowie może mieć coś innego (to jest alternatywne rozwiązanie dla tej wypowiedzi,moje nie jakieś info).
mete pisze:
pracownik klubu palnął głupotę a Theo ją sprostował
Widzę, że wolisz żeby R&B i Twitter myślał za Ciebie. Jak wczoraj przeczytałeś tego insidera to zmieniłeś śpiewkę o dealu z Zirkzee i przestałeś atakować na chwilę zarząd. W zasadzie własnymi słowami napisałeś to co on. Dziś od rana Twitter zalały komentarze, że Theo personalnie odpowiedział Zlatanowi, Twój pierwszy wpis na ten temat był identyczny.

Ja nie uważam, że Theo odpowiadał Zlatanowi,bo nikt go nie pytał w ten sposób. Był pytany o przyszłość w Milanie i tyle. To odpowiedział(a biorąc pod uwagę wpis Schiry sprzed dwóch miesięcy i dziesiejszy,to się logicznie składa) tak jakby nie wiedział na czym stoi. Bo być może tak jest.
Na pewno wątpię żeby Theo w ogóle chciał w jakikolwiek sposób wbijać szpilę swojemu koledze z boiska, natomiast skoro Zlatan jest teraz częścią zarządu to jest to idealny pretekst to tego żeby użyć pod narrację.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2024, 17:10

A czy ja napisałem, że Theo odpowiedział personalnie Zlatanowi? Theo odpowiedział na pytanie dziennikarza. Nawet nie mam pewności czy Theo wie co powiedział Zlatan. Hernandez jednak chyba jasno przedstawił, że jego przyszłość w Milanie nie jest tak jasna jak by wskazywały na to słowa Ibry. I stąd użyte słowo kontra.

Nie wiem o jakim insiderze mówisz, bo od dość dłuższego czasu nie obserwuję ich, bo po prostu szkoda na to czasu.

Jeżeli chodzi o Zirzkee to nie wiem o co Ci chodzi. Przecież ja cały czas pisałem, że jeżeli chodzi o prowizję to realia są jakie są i albo ją płacisz albo odchodzisz od stołu. Pisałem też, że kwota którą rządzą Kia jest nieadekwatna do tego jak się rozkłada rozkład pieniędzy z tego transferu, więc możesz mi powiedzieć jak zmieniłem zdania pod wpływem kogoś tam? O mój post zaraz gdy zaczęły się pojawiać informacje o problemach:
Spoiler:
I sorry ale chyba powinieneś być jedną z ostatnich osób, która sugerowałaby komuś, że Twitter myśli za niego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 cze 2024, 17:37

mete pisze:
15 cze 2024, 17:10
A czy ja napisałem, że Theo odpowiedział personalnie Zlatanowi?
mete pisze:
pracownik klubu palnął głupotę a Theo ją sprostował
mete pisze:
15 cze 2024, 13:58
Ale pięknie Theo skontrował Ibre
Ja mówię o tym gościu z R&B o którym ostatnio wspomniałeś. Niedługo po jego wpisie na forum, którym się tam wszyscy podniecają, cokolwiek by nie napisał, napisałeś dokładnie to samo innymi słowami. Zresztą Ci napisałem, że zmieniłeś podejście z emocjonalnego na bardziej logiczne.
O Zirkzee,komisji dla agenta itd. Dosłownie przeciwieństwo do tego co pisałeś wcześniej w tym temacie.

Ale to nie istotne. Problem w tym, że jak podobnych narracji ludzi nielubiących zarządu i szukających wbicia szpili gdziekow się da, jest sporo to także sporo jest wypowiedzi o innym tonie, też dosyć merytorycznych.
Dobrze poinformowani ludzie piszą od 3 lat, że w końcu Theo odejdzie bo będzie chciał odejść i miał obiecane od Maldiniego, że jak ten dzień nadejdzie Milan nie będzie mu robił problemów.
Nie wiem czy to jest ten moment,oby nie, jednak nie można już robić gruntu pod kolejną narrację, że zarząd w razie czego powie, że Theo chciał odejść,bo jak Ci wtedy dzienniakrze napiszą to im nie uwierzysz tylko uwierzysz w coś co sam sobie wymyśliłeś.
I to będą Ci sami dzienniakrze, których tu wklejasz.

Kij ma zawsze dwa końce. Ja chciałbym głęboko wierzyć, że Zlatan wie co powiedział,bo pracuje dla klubu i że powiedział to co wie a nie po to żeby zamydlić oczy kibicom. Theo powiedział co powiedział,bo nie ma jeszcze oferty nowej umowy, więc nie wie. Proste. Sensu tej wypowiedzi nadają 2 tweety od Schiry z ostatnich dwóch miesięcy.
Więc biorąc pod uwagę wszystko razem logicznym jest uważać, że ta oferta nadejdzie w co głęboko wierzę i że Theo zostanie.

Natomiast z tyłu głowy wciąż mam, że przyjdzie moment kiedy poprosi o transfer i to nie dlatego że się Furlani spóźnił z ofertą tylko dlatego, że stwierdzi że jego przygoda tu dobiegła końca. Natomiast Ci od " grupy roboczej" robią już grunt pod teorię, że jak odejdzie to dlatego, że zawinił zarząd bo powinien mu przedłużyć kontrakt przed a nie po Euro.
Dla kogoś kto chce zostać nie ma znaczenia kiedy,tym bardziej że ma jeszcze dwa lata a nie miesiąc i nie wie na czym stoi (wtedy tak, można się obrazić), jak Romagnioli który do końca liczył, że zmienią zdanie.

Jeśli faktycznie nikt nie chce odejść i jak Zlatan powiedział,nie muszą sprzedawać to wierzę, że się to wszystko dobrze skończy.

Wolałbym mieć już Zirkzee ale też rozumiem niechęć do zapłacenia klauzuli wynoszącej 40% transferu. To jest przegięcie. Każdy łatwo nie swoje pieniądze wydaje, ale jak jedziesz kupić samochód albo mieszkanie to dostajesz białej gorączki jak Ci gość wyskakuje, że cena jednak wzrosła o 40% nie?
Tak jak Longo pisał, że byli dogadani na coś około 10 a potem Kia wrócił znów do 15 mln. No to [k****].

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2024, 17:39

A to jeżeli chodzi o tego użytkownika to mamy troszkę inny obraz insidera, ale niech Ci będzie że jest insiderem. No to tak widziałem jego informacje. I mniej więcej to samo napisałem tutaj na tym forum kilka dni wcześniej. Wrzuciłem to powyżej. Więc, nie nie zmieniłem swojego zdania. Miałem takie samo cały czas.

Co do sytuacji Zlatan-Theo. Ibra nie powinien użyć pewnych słów nie mając pewności. Zwłaszcza, że jest bardzo delikatny moment dla klubu. I koniec końców nie ważne z jakiego powodu (jeśli odejdzie), ale jeżeli we wrześniu Theo nie będzie w klubie to Ibra wyjdzie na kłamcę. I nie będzie się można dziwić dlaczego będą dorabiane teorie, że akurat powiedział to na pierwszej konferencji trenera mało cenionego czy w drugim dniu sprzedaży karnetów. Będąc osobom na określonym stanowisku musisz bardzo mądrze dobierać słowa. Niestety na ten moment praktycznie każda z istotnych osób Milanu wypowiadających się mają z tym problem. Zresztą Ibra jest tym, który powinien sobie doskonale z tego zdawać sprawę ze względu na swoją przeszłość.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2024, 21:26

mete pisze:
15 cze 2024, 15:15
W momencie sprzedawania Tonalego nikt nie miał pojęcia o aferze.
Jesteś bardzo naiwny mete.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2024, 21:27

Pisałem o kibicach a nie o działaczach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”