FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 683

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2008, 12:24

Ty weź Bienias lepiej namów Welcome'a ( :lol: ) na powrót w nasze skromne progi :wink:

Ewentualne odejście całej trójki na pewno nie doda Laporcie popularności, ale i tak najważniejsze będą wyniki. Jeżeli Samu zostanie zastąpiony przez Ville sportowo na tym raczej nie ucierpimy i na to bardzo liczę.

Pep buduję nową drużynę według swojej wizji, której my nie znamy na dzień dzisiejszy. Więcej można będzie powiedzieć po skompletowaniu kadry co musi nastąpić dość szybko tak więc długo czekać nie będziemy. Niestety póki co mamy więcej pytań niż odpowiedzi a w oczy bardziej uderzają potencjalne osłabienia niż wzmocnienia, ale wierzę, że końcowy efekt będzie inny. Coś się musi z tego wyklarować.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2008, 22:09

Tak bardzo ma Barca chrapke na Hleba i ade to moze zrobic jakas wymiane. Eto'o +kasa za dwojke Kanonierów. Zawsze było łosno o zainteresowaniu Arsenalu Kamerunczykiem, a msyle, ze mozna by było przekonac Arsene właczajac Samu. Jesli Eto'o odejdzie do Chelsea czy Mediolanu to, bedzie bardzo ciezko wyciagnac reprezentanta Togo. Na rynku nie zostanie wielu takiej klasy zawodnikow. Moze zaden.

A kim jest ten Brazylijczy z Sao Paulo. Prawde mowiac pierwsze o nim słysze, kwoty sie przewijaja naprawde spore, wiec chyba nie jest az tak anonimowa postacia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2008, 22:48

Ten cały Hernani wygrywał tam jakieś nagrody ostatnio chyba. Najlepszy zawodnik ligi czy coś takiego, ale pewny nie jestem. Oczywiście nigdy go w akcji nie widziałem ani nawet nie słyszałem o nim. Pewnie Corinthians wie więcej :P

Ja powiem tylko tyle, że nasłuchałem się o nim sporo dobrego i gotów byłbym zaryzykować jego zakup o ile oczywiście nie będą do tego potrzebne wielkie pieniądze. Może nawet wolałbym podjęcie tego ryzyka bardziej niż zakup Hleba za duże pieniądze.

Qter
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 18 cze 2008, 23:11

A ja zupełnie nie jestem przekonany do Adebayora, ostatni sezon miał bardzo dobry, ale wcześniej jakoś nie błyszczał za szczególnie. Przede wszystki(e)m jakoś mi po prostu nie pasuje do Barcelony (nie pytać dlaczego, bo nie wiem).

Benzema zapowiada się bardzo ciekawie, ale zdolnej młodzieży nam nie brakuje, a cena może odstraszyć. Villa wydaje mi się najbardziej sensowny, Guiza to też dobra opcja, ale najpierw trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak naprawdę mamy sprzedawać Eto'o? :/

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 cze 2008, 23:21

Mentor a czemu nie brac obu? Wzmocnimy konkurencje na srodku.

Ogolnie mam nadzieje ze jak juz sie zdecyduja na kupno to nie bedzie to drugi Maxi Lopez za kadencji Laporty.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 cze 2008, 9:55

Qter pisze:Benzema zapowiada się bardzo ciekawie, ale zdolnej młodzieży nam nie brakuje, a cena może odstraszyć
po euro raczej spadła :P

dziś prasa w hiszpanii pisze że Barcelona jest prawie pewna zakupu Adebayora z Arsenalu co IMO oznacza że:

1. Eto na pewno odejdzie
2. David Villa nie przejdzie do Barcelony

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2008, 10:41

vakabayashi pisze:1. Eto na pewno odejdzie
Przecież to już zostało powiedziane kilka dni temu.
vakabayashi pisze:2. David Villa nie przejdzie do Barcelony
To również niejako zostało powiedziane przez Pepa, który przekazał, że szuka napastnika będącego uzupełnieniem dla Titiego i Bojana. Adebayor pasuje do tej roli czego nie można powiedzieć o Villi.

Co prawda to jeszcze nic pewnego, ale transfer IMO dość prawdopodobny. Oczywiście wolałem Ville, ale Ade też jest dobry i jeżeli przejdzie do nas to będę z tego transferu zadowolony. Jeśli chodzi o kwotę to czekam za ile odejdzie Eto'o. Jeżeli za Togijczyka damy więcej niż zarobimy na Kameruńczyku to nazwę to żenadą może nawet skandalem, że o postawieniu świeczki nie wspomnę.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 cze 2008, 11:17

Mentor pisze:Przecież to już zostało powiedziane kilka dni temu.
są mistrzostwa i nie podglądam na bierząco co tam sie w Barcelonie dzieje, wiec byłem zaskoczony :wink:
Mentor pisze:Jeżeli za Togijczyka damy więcej niż zarobimy na Kameruńczyku to nazwę to żenadą może nawet skandalem, że o postawieniu świeczki nie wspomnę.
tak zle nie bedzie. a moze nawej jakaś wymiana Adebayor na Eto :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2008, 11:40

vakabayashi byles zaskoczony? To chyba twoje komcie dosc czesto pojawia sie na BO:P

Mam nadzieje ze nowa taktyka Pepa nie okaze sie totalnym dnem, bo ryzyko zostalo podjete dosc duze. Poza tym musi pamietac ze on nie ma sezonu na przygotowanie druzyny na walke o mistrza ale musi zdobyc trofeum juz w tym sezonie

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 cze 2008, 12:52

Bienias pisze:To chyba twoje komcie dosc czesto pojawia sie na BO
to nie ja :) ktoś sie podszywa :wink: . BO tylko czytam, nie mam zwyczaju komentować

wszystko sie zmienia teraz niby Adebayor jest bliżej Milanu :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 cze 2008, 13:11

vakabayashi pisze:a moze nawej jakaś wymiana Adebayor na Eto
dziś wyczytałem, ze Eto'o był widziany z Garym Lewinem [nasz lekarz] w budynku Arsenalu :D

W ogóle dziś dużo informacji.
Ade podobno już w Barcelonie [Marca], Clichy ponoć do Romy ma się udać [tego bym nie przeżył chyba], Eto'o w szatni Arsenalu widziany, Nasri na testach ...

Mam nadzieję, ze Ade i Hleb nie trafią do Barcy. W sensie, że obaj. Zostawcie nam jednego :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2008, 19:00

Macie Fabregasa i wam wystarczy:P

Jestem ciekaw co z Ade, ale szczerze wole go w Milanie i Etoo dalej w Barcelonie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2008, 19:38

Ewentualny transfery (czy też jego brak) Ade czy innego napastnika nie wpłynie na przyszłość Eto'o, który niestety został już skreślony.

Ja wolę Eto'o od jakiegokolwiek napastnika na świecie, ale co z tego. Skoro odchodzi musimy kogoś sprowadzić. Skoro ten ktoś ma być uzupełnieniem Bojana i Titiego to Ade pasuje.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 20 cze 2008, 20:10

Mentor pisze:ktoś ma być uzupełnieniem Bojana i Titiego
Ja mam takie pytanko... Co jest z Messim????? Jak Ade ma być uzupełnieniem dla Bojana i Titiego skoro mamy Leo? Już któryś raz spotkałem się z tym stwierdzeniem że: "Jakiś napastnik uzupełni atak Barcy po E2 - dołączy do Henry'ego i Bojana." O czymś nie wiem? :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 cze 2008, 20:27

Leo nie jest napastnikiem. napastnikiem jest Titi, Bojan i kiedys byl, mial byc, bedzie, albo nie byl Guddy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”