Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 sie 2009, 20:58
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sie 2009, 0:52
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 07 sie 2009, 1:51
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 sie 2009, 3:23
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sie 2009, 3:34
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 sie 2009, 22:26
Nie wierzę, no nie wierzę po prostu. To by był zbyt prosty ruch dla naszego zarządu, zbyt oczywisty i samo się nasuwający, by Galliani to przeprowadził, lepiej trzymać Oddo. Dlatego też do takich newsów (które złapałem na paru portalach) podchodzę z olbrzymim dystansem.Już dzisiaj lub najpóźniej jutro zostanie ogłoszony kolejny transfer Milanu! Telelombardia podaje, że Adriano Galliani osiągnął porozumienie z Lazio w sprawie zamiany Lorenzo De Silvestri-Massimo Oddo. Jeśli chodzi o charakterystykę, to obaj zawodnicy występują na tych samych pozycjach z tym, że przyszły piłkarz rossonerich będzie o 12 lat młodszy. Rzymska ekipa pozbywa się młodego reprezentanta Włoch, ponieważ ten nie odnowił kontraktu i za rok stałby się wolnym graczem.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 sie 2009, 23:11
Magiczny to z tej dwójki jest "urodzony na spalonym". On nie umie grać w piłkę, on umie strzelać bramki. I to jest prawdziwa magia. Totti to znakomity piłkarz, świetny technik, do tego charyzmatyczny lider. Pippo to zaś po prostu pies na bramki. On w przeciwieństwie do Tottiego potrafi niewiele. W zasadzie potrafi tylko jedno. I na tym polega jego fenomen, bo niewątpliwie piłkarskim fenomenem jest.(L)oczkerson pisze:Totti, magia, bla-bla-bla, Inzaghi
Brateńku!venomiq pisze: Nie znoszę technicznych popisów, które nie przynoszą zysku drużynie. Żadne machanie nogami, przekładanie piłki, zbędne dryblingi mnie nie podniecają. Powiem więcej - denerwują i to mocno. Nawet jeśli w dużej części są udane. Przedryblował zawodnik 4 rywali i sytuacja jest niewiele lepsza niż wcześniej? Dla mnie popełnił błąd. Duże ryzyko, a korzyści niewiele.
10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 sie 2009, 0:06
Tak na marginesie jeżeli ty uważasz transfery takie jak di genaro czy abate czyli współwascicielstwa czy wypozyczenia to ja nie mam pytan.Ja wtedy pisalem o wzmocnieniach za pieniądze i widze w nich Huntelaara za 15 milionów oraz Oneyewu za darmo jednak mimo wszystko uwazam to za jakies wzmocnienie.To jest ich dwóch Ty liczyłeś na cztery piec wiec ja nadal czekamAle tak na marginesie - Onyewu, di Gennaro, Abate, Huntelaar, Silvy nie liczę - są cztery transfery. Ktoś przemądrzały jakiś czas temu się ze mną kłócił, że tylu nawet nie będzie - a przecież są szanse na kolejne.
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 sie 2009, 0:24
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 sie 2009, 0:38
Napisałem wyżej że mimo ze za pieniądze nie jest to ja go jednak uważam za wzmocnienie a nie sprowadznie "leszczy" z współwłasności.Jak chcesz to takim momencie może potwierdzic swoją teze jednak doskonale wiesz ze ja mówiłem o wzmocnieniach a nie o sciągnięciach wychowanków a nie wiem jakbyś nie liczył to dla mnie na tą chwile wzmocnienia są dwa i Ty narazie nie masz racji...Jak można uznać za transfer za pieniądze ściągnięcie za darmo Onyewu?
Takim cudem że Di Genaro nawet w sparingach gra mniej niz chłopak z primavery Zigoni.Powiesz ze mielismy wtedy malo zawodników na tą pozycje ale zeby włoch chociaz 100-120 minut w kilku sparinach w odległosci kilku dni nie mógl zagracJakim cudem ściągnięcie bocznego obrońcy wpłynie na pozycję w zespole Abate (prawoskrzydłowy) i di Gennaro (lewoskrzydłowy/rozgrywający)?
Ot, zagadka.
gilardino11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sie 2009, 1:06
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 sie 2009, 1:41
Ależ mi tu nie chodzi o to, żebyś przyznał mi rację, wystarczy mi satysfakcja, że ją miałem - miały być co najmniej cztery transfery, są cztery transfery. Ty możesz nawet uznać, że Huntelaar to nie transfer, bo widzę, że lubujesz się w negowaniu rzeczywistości - nie moja sprawa.Jak chcesz to takim momencie może potwierdzic swoją teze jednak doskonale wiesz ze ja mówiłem o wzmocnieniach a nie o sciągnięciach wychowanków a nie wiem jakbyś nie liczył to dla mnie na tą chwile wzmocnienia są dwa i Ty narazie nie masz racji...
Dobrze, że ich (di Gennaro i Abate) zbiorową nazwę wziąłeś w cudzysłów, bo jeszcze uznałbym, że piszesz poważnie, a wtedy jeśli nie ja, to ktoś znający się równie dobrze, albo lepiej na calcio musiałby Ci wyjaśnić, kim jest di Gennaro i Abate.Napisałem wyżej że mimo ze za pieniądze nie jest to ja go jednak uważam za wzmocnienie a nie sprowadznie "leszczy" z współwłasności.
Boczny obrońca tak, ale gdzie miałby grać Holender? W ustawieniu 4-3-1-2, jak faktycznie teraz gra Milan, mamy na OPŚ Seedorfa, Ronaldinho i od biedy di Gennaro. W wymarzonym ustawieniu Leonardo 4-3-3 dla Holendra miejsca nie ma nigdzie na boisku - a nawet jeśli by się znalazło, to wygryźć musiałby graczy stworzonych na takie pozycje, podczas gdy on musiałby się na nie przestawiać.Teraz by sie jeszcze przydal Sneijder i jakis boczny obronca.
Pewnie.Abate i Di Gennaro pewnie nigdy by nie wrocili do Milanu gdyby nie przepisy UEFA odnosnie wychowankow.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 sie 2009, 9:50
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sie 2009, 10:41
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 08 sie 2009, 11:12
A czemu nie liczysz Zigoniego, w sumie w sparingach grał więcej niż taki di Genaro. To już masz te Twoje 5 "transferów". Doliczmy jeszcze Berette i jest już 6 transfer. Czemu też nie liczyć Silvy, w końcu grać może dopiero od tego sezonu i wyjdzie, że kupiliśmy aż 7 zawodników. Łysy wykonał 150% normy. Brawo. Więc wedle Twoich kryteriów Milan nie dokonał 4 a 7 transferów. Chociaż czekaj, z wypożyczenia wrócił też Digao- to co, 8Wilmore pisze:Ale tak na marginesie - Onyewu, di Gennaro, Abate, Huntelaar, Silvy nie liczę - są cztery transfery. Ktoś przemądrzały jakiś czas temu się ze mną kłócił, że tylu nawet nie będzie - a przecież są szanse na kolejne.
Szkoda, że do tych specjalistów nie należeli ich byli trenerzy, którzy na ich talencie się najwidoczniej nie poznali.Wilmore pisze:którzy mają - wedle specjalistów włoskich - olbrzymie talenty
Mates
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio