Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 70

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6721

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 lis 2015, 9:17

Ja tam widzę pierwsze sukcesiki (nie)rządów PiS. Społeczeństwo wreszcie zaczyna rozliczać rząd! Przełomowe w tym kraju. Świadomość polityczna to jedna ze składowych tego ziarenka, o którym pisałem.

Mam tylko nadzieję, jak już Premier będzie przytłoczony merytoryczną krytyką takiego, nie wiem, dla przykładu, Ziobry, to nie wymiga się od odpowiedzialności, nie zwoła konferencji prasowej, nie zrobi oczu kotka ze Shreka, nie powie "no wiecie, ale co ja mogę", nie wymieni słabego ogniwa po czym zamiecie starego pod dywan i nie pójdzie haratać w gałę.

Arek, mordo Ty moja, piękny post. Doskonale zobrazował, że poziom absurdalnych zarzutów wobec PiS osiągnął poziom niedostępny dla zwykłych śmiertelników.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lis 2015, 9:25

Boromir pisze:Mam tylko nadzieję, jak już Premier będzie przytłoczony merytoryczną krytyką takiego, nie wiem, dla przykładu, Ziobry, to nie wymiga się od odpowiedzialności, nie zwoła konferencji prasowej, nie zrobi oczu kotka ze Shreka, nie powie "no wiecie, ale co ja mogę", nie wymieni słabego ogniwa po czym zamiecie starego pod dywan i nie pójdzie haratać w gałę.
Na pewno nie, Beata Szydło powie, ze musimy kończyć, bo w mięsnym mają świeżą wołowinę :smile2:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 10 lis 2015, 9:44

Przeciez to Jarek bedzie rozliczal ministrow, ktorych de facto sam powolal. :chill:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 lis 2015, 9:45

grzegorzfcb pisze:Na pewno nie, Beata Szydło powie, ze musimy kończyć, bo w mięsnym mają świeżą wołowinę :smile2:
Przyznam się szczerze, że nie rozumiem...
ozob pisze:Przeciez to Jarek bedzie rozliczal ministrow, ktorych de facto sam powolal. :chill:
Dzięki za info.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 lis 2015, 11:01

Mówiłem, że Kopacz i PO padali przed kk na kolana :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 lis 2015, 11:13

Społeczeństwo wreszcie zaczyna rozliczać rząd! Przełomowe w tym kraju. Świadomość polityczna to jedna ze składowych tego ziarenka, o którym pisałem.

o to! o to!

Jak już pisałem. Postęp intelektualny jest. W końcu wiedzą, kto ma realny wpływ na rzeczywistość i komu należy się bura jak coś w państwie nie fukcjonuje.

Tylko uwaga panowie. Nienawistnicy czyhają się tuż za rogiem. Także, żeby to się nie skończyło kpinami hahaha no wiadomo wina Jarka. Miejcie wyczucie!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 lis 2015, 13:21

http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/cba- ... miu/m832mh

Jak grzyby po deszczu...na prawdę nie ma dnia by cos nowego nie wypłyneło...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 lis 2015, 13:22

http://kulturaliberalna.pl/2015/10/27/n ... zkrolewia/ kto to jest ten Robert krasowski? niby go chwalą za ten wywiad ale dla mnie trochę przeczy

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 lis 2015, 13:53

BTW - czarno na białym:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Ale jak widać jedna opcja szuka wiecznie konfliktu, bo bez tego konfliktu żyć nie może. Zamiast budować nasze wspólne dobro - Polskę tylko się kłócą wykorzystując do tego tzw. zaprzyjaźnione media i - na szczęście już niedługo - TVP.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 lis 2015, 14:06

Zaproszenie było do premiera i prezydenta, a rząd prowadzi politykę międzynarodową we współpracy z prezydentem. Rząd ma pierwszeństwo, nie obowiązek. W tej sytuacji oczywistym jest, że to przedstawiciel nowej władzy powinien starać się podejmować jak najwięcej decyzji. Ba, partia która tyle mówiła o tej kwestii i odpowiedzialności, a także złych decyzjach poprzedników, powinna zrobić jak najwięcej by je zmienić, prawda? :)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 lis 2015, 14:13

Uważam, że partia , która prowadziła spór dotyczący kompetencji prezydenta odnośnie polityki zagranicznej, ba podciągnęła ten spór pod Trybunał Stanu (http://www.dziennik.com/wiadomosci/arty ... unal-stanu) nie może sobie teraz wybierać innego rozwiązania - bo jej tak wygodnie. Okazaliby się strasznymi hipokrytami. Coś jak człowiek od lat pozujący na lewicowca będący w głębi duszy rasistą, nie? Co więcej okazuje się , że wybory wewnątrz PO > polityka zagraniczna RP.
Masz opinię eksperta, jasno widać kto wg PRAWA powinien być na tym szczycie, a nie wg czyjegoś widzi mi się.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 10 lis 2015, 14:17

Media i politycy PO atakują formujący się dopiero rząd za to, że żadnego przedstawiciela nie będzie na zbliżającym się szczycie na Malcie. W tym miejscu warto przypomnieć aktywność na tym polu ustępującej minister Piotrowskiej – popularnej „Tereni”.

Od 4 do 5 grudnia 2014 roku w Brukseli odbyło się spotkanie szefów MSW i ministrów sprawiedliwości. Tematem była walka z terroryzmem. Minister Teresa Piotrowska nie zjawiła się na szczycie – zastąpił ją wiceminister Stachańczyk.

29 stycznia 2015 roku w Rydze miało miejsce nieformalne spotkanie szefów MSW. Tematem było zwalczanie korupcji. Polskę reprezentował wiceminister Stachańczyk.

20 kwietnia 2015 roku w Luksemburgu odbyło się spotkanie szefów MSW i MSZ ws. problemu imigrantów z Libii. Stronę polską reprezentował minister spraw zagranicznych Grzegorz Schetyna oraz wiceszef MSW – minister Stachańczyk.

10 lipca 2015 roku w Luksemburgu odbyło się spotkanie szefów MSW ws. tzw. kwot imigrantów. Propozycję przyjęcia przez Polskę 2000 tzw. uchodźców zgłasza… wiceminister Stachańczyk.
:smoke:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 lis 2015, 14:18

MazurXIII pisze:Coś jak człowiek od lat pozujący na lewicowca będący w głębi duszy rasistą, nie?
abstrahując od waszych ostatnich śmieszków, których przez nadgorliwość moderacji niebardzo w sumie ogarniam, to jest to baardzo słaby przykład w tym kontekscie ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 lis 2015, 14:19

Lech Kaczyński wygrywa za grobu. Nawet opcja przeciwna potwierdza, że on powinien jeźdźić na szczyty. No ale ona jak zwykle zadowolona z siebie znowu pewnie ma satysfakcje :roftl3:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 lis 2015, 15:01

MazurXIII pisze:Masz opinię eksperta, jasno widać kto wg PRAWA powinien być na tym szczycie, a nie wg czyjegoś widzi mi się.
Ten ekspert manipuluje sensem przepisu, pod z góry obraną tezę.
MazurXIII pisze:Okazaliby się strasznymi hipokrytami.

Nie, bo przegrali wybory, a ich stanowisko już zostało przedstawione. PiS spycha z siebie odpowiedzialnośc, a ponoć tak ważne było zmienienie polityki zagranicznej. Nie wiedziałem, że popierasz stanowisko Kopacz w tej kwestii i to tak mocno, że nie chcesz by to nowo obrana władza nie miała w niej nic do powiedzenie :-)
MazurXIII pisze:Coś jak człowiek od lat pozujący na lewicowca będący w głębi duszy rasistą, nie?
Nie zauważyłem, żeby KAmil232 pozował na lewicowca, ale cóż, w końcu wielu twierdzi że bycie za socjalnym PiSem to oznaka lewicowości. :-) No i nie w głębi duszy - pisał to wprost.
Kamil232 pisze:potwierdza, że on powinien jeźdźić na szczyty.
Nie, na szczyt PIERWSZEŃSTWO ma rząd. Jeśli rząd przegrał wybory, to ich udział tam nie ma sensu. Ale czego ja wymagam od... Ciebie, MazurXIII Vię wyżej podsumował lewicowcu :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”