Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 70

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 maja 2006, 11:55

Ibrahimović pisze:czeher jesli Juve poleci to Viola też, nie martw się

Bagg widzisz ? żenada. I powiedz jak potem oceniać takich ? "Nasi na dnie ? uff dobrze że oni też" .. Wcześniej rozmawialiśmy o podobnym zachowaniu pewnego moderatora. Żenada :? Tylko tyle macie :P ale jak dla mnie to marne dla Was pocieszenie ...

A najlepsze jest to że wymienione przez Czehera były podajrzane ale były tez ustawione taki - o którzy na pierwszy rzut oka nie można powiedzieć złego słowa.

Ale to zależy od:
czeher pisze: nieudolnosc Del Piero i karny z kapelusza niewykorzytsany
...od tego jak sie spisał sedzia.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 maja 2006, 11:56

Ibrahimović pisze:Zaczną się rozprawy, zeznania ,świadkowie itp. itd. i zobaczycie jak się to skończy.... sezon 06/07 .... Juve w Serie A. Tyle.
Nie byłbym taki pewny, sytuacja Juve jest fatalna i tylko cud sprawi, że unikniemy degradacji. Jest zbyt dużo dowodów obciążających Juve.

Najgorsze teraz jest to, że każdy myśli, iż wszystkie zwycięskie mecze Juventusu w tym i ubiegłym sezonie były kupione :? Popatrzcie też na spotkania innych drużyn, tam też były błędy sędziego. Owszem, było wiele meczy bardzo podejrzanych, ale poczekajmy na oficjalne informacje, a nie coraz to nowsze doniesienia prasy. Mam nadzieję, że choć połowa oskarżeń będzie nieprawdziwa, ale fani Milanu i Interu i tak będą je ciągle wypominać. Triada zszargała reputację i szacunek do Juve, dobrze, że chociaż się do dymisji podali, ale to i tak nic nie zmienia. Szkoda, że Buffona w to wmieszali, ale jestem pełen dobrej myśli, że on jest niewinny.
BartekTS pisze:Juventus ma szkółke piłkarską ten klub nie straci wszystkiego tak odrazu czy dajmy na to Napoli poszło w niepamięc? Nie, Kibice dalej pamietają o tym klubie i na mecze C1 przychodziło po 60.000 fanów.
Juve nadal będzie miało swoich fanów, choć ich liczba może gwałtownie spaść. Pozostaną tylko ci prawdziwi, a pseudo fani Juve przestaną się identyfikować z tym klubem i zapewno poszukają sobie jakiś nowy obiekt zainteresowań w Serie A. Juve powróci i Scudetto znów będzie należało do Nas.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 maja 2006, 12:02

Tylko, ze Zaza te sytuacje mozna odwrocic. Wszyscy(a na pewno wiekszosc) kibicow innych druzyn Serie A chcialaby 'glowy' Juve. Wiec jesli Viola czy MIlan tez sa winne(nie mowie, ze tak jest) to kibice Starej Damy rowniez moga sie domagac sprawiedliwosci. Wszystko zalezy od punktu myslenia.

*_Zaza_* pisze:le jak dla mnie to marne dla Was pocieszenie ...

Dla mnie to w ogole nie jest pocieszenie

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 maja 2006, 12:09

Ibrahimowic pisze:czeher jesli Juve poleci to Viola też, nie martw się
moze i tak sie stac, narazie kwestia Violi NIE jest jak dla mnie dosc jasno okreslona - sprawa bukow i braci, czy telefonu o staranniejszy dobor sedziow dla Violki, ktora w ubieglym roku ograbili z kilku pkt - wsyztsko sie wyjasni pewnie
Bobohawk pisze:Mam nadzieję, że choć połowa oskarżeń będzie nieprawdziwa, ale fani Milanu i Interu i tak będą je ciągle wypominać.
dziwisz sie :?: ta sprawa pomimo przychylnego wyroku sadu wzgledem was odcisnie pietno na dlugie dlugie lata - jak w przypadku koksow :!:
*_Zaza_* pisze:A najlepsze jest to że wymienione przez Czehera były podajrzane ale były tez ustawione taki - o którzy na pierwszy rzut oka nie można powiedzieć złego słowa.
wlasnie wkoncu niektore mecze z ubieglego sezonu ktore sa na tapecie rowniez na pierwszy rzut oka nie budza kontrowersji
Bobohawk pisze:uve nadal będzie miało swoich fanów, choć ich liczba może gwałtownie spaść.
to bedzie prawdziwa weryfikacja :!: ktoRA ODRZUCI TYCH KTORZY SA Z KLUBEM TYLKO PRZEZ PRYZMAT SUKCESOW

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 maja 2006, 12:23

Oczywiście Bagg każdy kij ma dwa końce. Ale trudno miec pretensje do fanów Intery czy Romu że maja takie zdanie - skoro wszystko wskazuje na to że przygrywają choć nie są "słabsi" - ja też mam takie zdanie bo każdy wie jakie zarzuty ma Juventu jakie Lazio a jakie Viol i Milan. W tym momencie najważniejsze jest nie to czy Juve spadnia ale to by zapadły wyroki czyszczące Włoską piłke. Sytuacja Milanu a Juve to niebo a ziema i Ty doskonale o tym wiesz. Jest mi wstyd że Milan też jest w to zamieszany [dopisany?] ale nadal mam nadzieje że to się wyjaśni i winnych skażą. I zdaje sobie sprawe z tego co grozi tym klubą - nawet Milanowi - bo narazie jest na liście. Ale chcąc coś zmienić muszą stosować prawo - poprostu muszą ...

Z dnia na dzień przybyło klubów na tej liście. Pojawił sie Milan :? Wczesniej Lazio i Viola. Ja nadal nie życze Interowi czy Romie tego samego bo wtedy już nie widze wyjście z tej sytuacji :? 7 pierwszych klubów to juz nie dało by sie określić.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 maja 2006, 12:40

Ibrahimovic pisze:Juve wygrywa - mecz kupiony
Juve remisuje - mecz nie kupiony
Juve przegrywa - mecz nie kupiony
Za to co wyprawiali w zeszłym sezonie taka teoria jest jak najbardziej prawdziwa. W tym sezonie może nieco ochłoneli ale przy założeniu że udowodni im się że kupili mecze z Parmą czy Udine ( kolosalne błędy i napewno coś się znajdzie ) to kupiony pkt. można śmiało odejmować więc to mistrzostwo też możecie stracić.

Założymy się że spadniecie :?:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 maja 2006, 13:19

Łukasz[ACM] tylko, że my dyskutujemy jako kibice a dzisiejsza piłka kręci się wokół pieniędzy i nie tylko Juventus straci spadając, tylko też cała Serie A - ciągle piszę o wartości materialnej, pieniądzach, sponsorach :!: Wcale nie uważam, że to jest dobre, wręcz przeciwnie... Dlatego o ile dla nas spadek Juve jest oczywisty, to wcale nie musi tak być.

Osobiście uważam, że degradacja na dłuższą metę miałaby zbawienny skutek dla klubu. Pojawiłby się nowy pomysł na drużynę. Przecież w ostatnich latach niektórych zawodników potraktowano jak szmaty :!: Maresca, Miccoli, Tachinardi.

Ale jeszcze raz piszę - w świecie futbolu nie ma takiego idealizmu, jaki przedstawiamy my - kibice.

Mam nadzieję, że ktoś zechce odpowiedzieć i przedyskutować tę sytuację (tylko bez napinki, bo ja nikogo nie mam zamiaru obrażać)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 14 maja 2006, 13:26

Jakie pieniądze :?: Myślisz że jak Calcio jest teraz brudna to dobrze :?: Za granicą spostrzega się ją bardzo źle to też jest dobrze :?: Również na tym traci. Bez renomy nie ma sponsoringu itd.
Jeżeli Juve spadnie do niższej ligi to oni głównie na tym stracą bo ich kontrakty pieniężne przestaną być ważne a kasa z przychodów biletów to groszcze bo tam i tak nikt nigdy nie chodził. Nie sądze aby liga na tym straciła.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 maja 2006, 13:38

maciek_88 pisze:Osobiście uważam, że degradacja na dłuższą metę miałaby zbawienny skutek dla klubu. Pojawiłby się nowy pomysł na drużynę.
Tak, prawda. Ale nowy pomysł pojawi się i tak. W końcu zmienia się cały zarząd. Kwestja jest tylko tego, czy ten nowy pomysł będzie musiał dać efekty odrazu, czy też ma to być plan na dłuższą metę. Jeśli spadną załóżmy do Serie C1(niemal najsurowszy wyrok) to na każdy stopień rozgrywek będą musieli stwarzać niemal nową ekipę. Wiadomo obecnych piłkarzy nie będzie, więc wszystko będzie musiało być robione od nowa. Jeśli jakimś cudem Juventus uniknie degradacji to będzie zupełnie inny sposób myślenia.
*_Zaza_* pisze:7 pierwszych klubów to juz nie dało by sie określić.
Dokładnie. Naszczęście na wszystko nie patrzy się (narazie?) w ten sposób. Przecież nie mogło meczy ustawiać aż tyle drużyn. Teoretycznie mogło, ale co na tym można zyskać? Kto w takim razie będzie miał prawo pierwszeństwa?

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 14 maja 2006, 15:01

Ibrahimović pisze:hmmmm czegos tutaj nie rozumiem Rolling Eyes Przeciez zarzuty są tylko co do sezonu 04/05 wiec o czym my rozmawiamy Rolling Eyes Nie macie podstaw wiec nie smujcie tanich teorii.
To troche nie tak... poki co, zarzuty są na sezon 04/05 ale jeśli one się potwierdzą, to tabela obecnego sezonu zostanie zmodyfikowana. Tzn. powiedzmy odejmują Juventusowi tyle punktow, by spadł na ostatnie miejsce w tabeli. To oznacza spadek do niższej ligi (degradacja) i utratę mistrzostwa 05/06. Ale to tylko jedna z opcji.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 maja 2006, 17:18

No i Scudetto, niezwykle gorzkie Scudetto...

Ale gratulacje napiszę... przynajmniej dla tych piłkarzy, którzy naprawdę sprawili mi przyjemność grając w tym sezonie.

Brawo Abbiati - za to żę pod nieobecność Gigiego poza meczami z Bayernem (jedyne które nie wyszły) grał wspaniale

Brawo Chiellini - za to, że mimo tego, że trener nie obdarzał go zaufaniem to kiedy grał (np z Interem) dawał z siebie wszystko

Brawo Balzaretti - za to, że nie musiałem oglądać Zebiny, bo swoją dobrą grą wygryzł go ze składu, myślałem, że to zawodnik pokroju GG, a tu okazało się, że daje radę na boku obrony

Brawo DP - za to, że strzelał ważne bramki i grał dobrze, ale i tak Capello pokazał swoje podejście do niego

I chyba brawo Treze i Nedved - pierwszy za ważne bramki w Serie A, a drugi za ambicję, jednak czasami objawiało się chamstwo...

O innych nie piszę, grali na swoim poziomie (Zambrotta), albo zawiedli.

Tak czy siak smak tego mistrzostwa jest bardzo dziwny.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 maja 2006, 17:21

Tak się cieszy Turyn ? :P
Oglądał ktoś mecz … jak się zachowywali piłkarze po zakończeniu meczu. Była to dzika radość czy raczej świadomość, że nie ma się z czego cieszyć ?

PS. Mistrzostwa nie gratuluje. :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 14 maja 2006, 17:24

W temacie bez wielkiego entuzjazmu, ale jakoś się nie dziwię... :roll:

Juventus ogrywa Reggine 0-2 po bramkach Trezegueta (23') i Del Piero (91'), który wchodzi na ostatnie 20 min i już po raz kolejny coś udowadnia Capello. Bianconeri zdobywają tym samym scudetto nr 29. Chciałbym, wierzę, że to było czyste. Póki co, zarzuty dotyczą głównie sezonu 04/05. Z resztą na przestrzeni obecnego, nie było większych 'wpadek', czego nie można powiedzieć o poprzednim :?

Jakoś nie potrafią cieszyć się z tego mistrzostwa tak jak kibic cieszyć się powinien. Niestety, tak jak post wyżej :oops: ;) w przypadku degradacji, możemy je stracić. Wszystko wskazuje na to, że rozpoczyna się dla nas nowa era i trzeba będzie wszystko zacząć od początku. Trudno powiedzieć, czy sezon 06/07 rozpoczniemy w Serie A, czy też nie. Moggi z transferowego guru, stanie się w Turynie wrogiem publicznym nr 1 (nawet Zdenka chyba wyprzedzi :lol: ) Trudno przewidzieć, co w tym momencie przyniesie przyszłość. Pozostaje czekać i być dobrej myśli. Nie potrzebujemy cudu, tylko kompetentnych, myślących ludzi, którzy w miarę szybko to wszystko poukładają.

Dziękuję drużynie, dziękuję piłkarzom, którzy dali z siebie wszystko i zawsze walczyli do samego końca bez względu na presję, jaka na nich ciążyłą :brawo:

W Serie A, w Serie B..... Juve na zawsze pozostanie w moim sercu :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 14 maja 2006, 17:26

Tak się cieszy Turyn ? Razz

Dobrze wiesz, ze w takich okolicznosciach ciezko nam sie cieszyc taaak bardzo, szczegolnie ze swiadomoscia, ze niedlugo mozemy sie z tym scudetto pozegnac :lol:

Ale Mistrz jest. Przed chwila skonczylem ganiac jak oszalaly po calym domu. Ogolnie to zaraz wychodze swietowac. Gratuluuje calej druzynie. Bez wyjatku. Nawet Zebinie za to, ze nie gral za duzo. Opisywac meczu mi sie po prostu nie chce :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 maja 2006, 17:28

Gratulacje.

Tylko nie wiem czy jest czego gratulowac.

Jednak pogratuluje wam szczegolnie za pierwsza fantastyczna czesc sezony.Na moje oko w rundzie jesiennej nie bylo zadnych walkow na wasza korzysc albo byly bardzo subtelne bo ja ich nie zauwazylem.

Powiedzcie jak smakuje to scudetto?

Poprzednie smakowalo na pewno swietnie ale tylko dlatego ze nikt nie wiedzial jak zostalo zdobyte (byly tylko domysly oczywiscie kibicow innych druzyn :P)

Dzisiaj mistrz.A jutro sie zobaczy.Powinniscie sie cieszyc jesli jestescie w stanie bo juz niedlugo Serie B.Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazuja.

Milej zabawy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”