Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 70

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 sty 2006, 14:19

j1mmy pisze:no zgadza sie ale o reveliera upomina sie milan

Wiesz j1mmy bardzo by chciał by to sie stało faktem ale chyba Aulas nie pozwoli na to. :roll:

Martin Pellegrino pisze:Tylko, że też miałby niezłego przeciwnika do gry w podstawowym składzie - Revelliera. Z tego co słyszałem światowa druga półka (już wkrótce może i pierwsza

Już pierwsza :!: Naprawde nie zchodzi poniżej poziomu. A co ważne łaczy ofensywe z defensywa to jest najważniejsze na tej pozycji. Nie ma wachań formy i Houllier zawsze na niego może liczyc :]

Zaraz Chelsea gra derby Londyny z Charltonem. Oczywiście to bedzie mecz w cienu tego wydarzenia na Old Trafford :twisted: Ale derby to derby. Statystki mówią że nie bedzie remisu :) Bo te żadko padają w tym meczu. Chelsea wygrała ostatnie dwa mecz po 1:0. Pod nie obecność Drogby w ataku zagra ostatnio strzelający ważne bramki Crespo.

Szkoleniowiec gości Alan Curbishley może wystawic w atak nowego zawodnika kupinonego z Evertonu mianowicie Marcosa Benta w wiec atak gośc duet Bent - Bent :] i nie rodzina :p W tym sezonie Charlton gra róznie ale jak mnie pamięc nie myli na tych wielkich Premiership sie motywuje jak Manchester City :roll: Zobaczymy jak dziś zagrają

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 sty 2006, 15:40

po pierwszej polowie totalna dominacja Cheslea...Charlton oddal moze ze 2 srednie strzaly, ich gra glownie opiera sie na obronie. Co do The Blues to Cole i Lamps wymiataja, piekne zagrania i strzaly, dobrze rowniez Hernan sie spisuje. Bramka wpadla po bledzie bramkarza, Gudi tylko dobil a pilka minimalnie przkroczyla linie...ide na druga polowe...

Awatar użytkownika
Youth Mesiash
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Youth Mesiash » 22 sty 2006, 17:36

Wynik meczu otworzył w 19. minucie Islandczyk Eidur Gudjohnsen, który wepchnął piłkę do siatki, po tym jak bramkarz gości Myhre, sparował strzał głową Hernana Crespo.
Charlton zagrał jednak odważnie i bez kompleksów. Efektem tego była wyrównująca bramka Marcusa Benta w 59. minucie. Zawodnik Charltonu dostał podanie za plecy obrońców i strzałem głową przelobował, źle ustawionego, na 5. metrze Petra Cecha. Gospodarze dążyli do wywalczenia trzech punktów, ale nie udało im się pokonać pewnie grającej obrony gości. W 80. minucie drugą żółtą i w efekcie czerwoną kartkę zobaczył obrońca "The Blues" Ricardo Carvalho.

No mecz ligi mistrzów coraz bliżej a 'The Blues' grają coraz bardziej niepewnie.... :twisted:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 sty 2006, 19:34

No właśnie Chelsea sama sobie winna. Tyle okazji - taka gra a 1:1. Ale to jest piłka - po 45 minutach jak by ktoś mi dawał kase wynik w ciemno 2;0 dla Chelsea a tu prosze - lipa. Jeden błąd i Marcus Bent w debiucie strzela bramke The Bluse. Potem walnie głowa w mur. Nawet te zmiany Morinho takie jakies nic nie wnoczące. Maniche może lepszy technicznie niz Makelele ale sciągna Francuza to było odwazne :roll:

Niestety ale najgorsze jest to że w 80 minucie sędzie podniósł chorągiewke ... Crespo nie był na spalonym :!: Ale błąd :!: cos co zamazało obraz całego meczu :( Taka plama mógł by Crespo nie strzelic ale wiecej daje że wychodzac sam na sam z Myhre by go pokonał .. ale nawet nie miał szansy.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 sty 2006, 19:54

kolega Zamer ladnie strescil relacje z Onetu :roll:

coz moge powiedziec o 2 polowie...w sumie Chelsea niepotrzebnie odposcila czego efektem byla ladna bramka Benta, kolejne akcje The Blues nie przynosily efektu, natomiast z drugiej strony Charlton 2 razy groznie kontratakowal, po nieslusznej czerwieni Carvalho, obraz gry zmienil sie diametralnie, o dziwo Chelsea zaczela lepiej grac, sytuacje kolejno marnowal Lamps czy Cole...2 razy nieslusznie spalonego odgwiudal sedzia(na Crespo) w jednej z tych akcji argentynczyk wychodzil one on one...

Jeszcze mozna wspomniec o debiucie( nienajgorszym) Maniche...

to tyle...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 sty 2006, 20:34

Gomez a widziałeś jak realizator wychaczył Czeronego Romka który był całym sercem na boisku :wink: :?: Piekna scena :smoke: - niby właściciel - niby miliarder (no nie niby na pewno :!: :roll:) ale mecz przeżywał jak normalny kibic na Stamford Bridge. Fajnie go uchwycili w momecie akcji bramkowej Chelsea. Tego sie nie kupi :p

Na trubynach Pele :] No prosze chyba "Król Footbolu" ich troche zdeprymował :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 22 sty 2006, 20:39

Pierwsza połowa w wykonaniu Chelsea znakomita, biorąc pod uwagę nieobecność Drogby, Essiena i Robbena. Grali jak z nut, showboating Joe Cole'a, akcja z 20min przepiękna (krzyżak i przewrotka Lamparda). Gol dosyć szczęśliwy i zanosiło się na pogrom. W drugiej połowie Chelsea niepotrzebnie się cofnęła, chociaż Charlton i tak był o 2 klasy gorszy, do momentu zdobycia przez nich bramki. Wtedy to Charlton zaczął groźniej atakować. Później wejście Shauna, Carltona i Manicha. Każdy z nich wniósł coś pozytywnego, jednak Chelsea nie potrafiła grać jak w pierwszej połowie. Beznadziejny mecz Carvalho, masa błędów, głupi faul i czerwień. Szczęśliwie dla The Blues mecz zakończył się remisem, bo pod końcówkę Charlton wyraźnie nabrał wiatru w żagle.... Ogólnie dobry mecz, IMHO man of the match dla Joe Cola'a, najgorszy zawodnik Carvalho.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 sty 2006, 21:16

*_For_zaza_Milan_* pisze:Gomez a widziałeś jak realizator wychaczył Czeronego Romka który był całym sercem na boisku :wink: :?:
malo co chlopina z fotela nie wyskoczyl, ostatnie akcje bardzo przezywal, jescze nie widzialem Romka w takiej sytuacji i stanie...jak widac Chelsea nie jest dla niego jedynie pralnia brudnej kasy...

kolego Rotnok, dlaczego twiedzisz ze Ricardo byl najgorszym playerem...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 22 sty 2006, 21:26

Gomez pisze:kolego Rotnok, dlaczego twiedzisz ze Ricardo byl najgorszym playerem...

Bo popełnił bardzo dużo błędów, miał kilka kicksów i ten głupi faul za który dostał czerwień. Dziwnie się zachował, bo nie był ostatnim a dobrze wiedział, że sędzia (którego nazwisko wypadło mi teraz z głowy) wyrzuca z boiska za byle co.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 sty 2006, 21:49

Rotnok pisze:
Bo popełnił bardzo dużo błędów, miał kilka kicksów i ten głupi faul za który dostał czerwień.
bledy ktore niby popelnial napewno nie stwarzaly zagrozenia dla bramki Cecha...a co do tych fauli to jak wsponiales sedzia bez jaj...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 22 sty 2006, 22:07

Gomez pisze:bledy ktore niby popelnial napewno nie stwarzaly zagrozenia dla bramki Cecha...

Może i nie stwarzały, ale błąd to błąd... Miał szczęście, że akurat rywale nie potrafili ich wykorzystać (kicks pod koniec drugiej połowy, gdy niefortunnie wybijał piłkę, a Bent nie w porę się zorientował).

Pozdro

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sty 2006, 2:04

Gomez pisze:malo co chlopina z fotela nie wyskoczyl, ostatnie akcje bardzo przezywal, jescze nie widzialem Romka w takiej sytuacji i stanie...jak widac Chelsea nie jest dla niego jedynie pralnia brudnej kasy...

No właśnie - fajna sprawa że mimo milionów wydanych na klub, sukcesów potrafi tak przezywać mecz ligowy z Charltonem. Mimo przewagi w tabeli. Ma umnie plusa:p

Co do Ricardo Carvalho to on ostatnio wogóle coś nie pewny. Lepiej sobie zadził na początku sezonu środek defensywy w deucie Terry - Gallas. Ricardo jakiś taki nie pewny ostatnio, kiksy, ratowanie sie faule.

Może dziś (wczoraj :p) nie zagrał jakos max słabo. Kilka błędów była no i czerwień :roll: Ale ta sytuacja o której mówi Rotnok co go Bent przycisną (Derren jeszcze wtedy) i mu odskoczyła a potem faul i pierwsza kartka żółta. To chyba była jeszcze pierwsza połowa. :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 sty 2006, 8:22

*_For_zaza_Milan_* pisze:Lepiej sobie zadził na początku sezonu środek defensywy w deucie Terry - Gallas.
I to jest chyba najlepsza alternatywa dla Chelsea. Wczoraj, gdy Ricardo dostał czerwień, Gallas przesunął się do środka i radził sobie bardzo dobrze. IMHO Ricardo powinien usiąśc na ławce i poczekac na powrót do formy 8).

*_For_zaza_Milan_* pisze:To chyba była jeszcze pierwsza połowa.

Pierwsza? To albo coś mi się pomyliło, albo mówimy o innej sytuacji :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
Wrednaaa
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wrednaaa » 26 sty 2006, 17:14

Zarejestrowałam sie tutaj, żeby się upewnić co do Chelsea :D , bo moi koledzy się ze mnie smieją, że w ogóle mogę ogladać ich mecze, bo to dupa a nie futbol :evil: , i z każdej strony słyszę tylko "BARCELONAAAAAAAAA" :P Ale ja lubię Chelsea i uważam, że graja dobrze. Powiedzcie, że mam rację :!: :!: :!:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 sty 2006, 17:22

Wrednaaa pisze:Zarejestrowałam sie tutaj, żeby się upewnić co do Chelsea Very Happy , bo moi koledzy się ze mnie smieją, że w ogóle mogę ogladać ich mecze, bo to dupa a nie futbol Evil or Very Mad , i z każdej strony słyszę tylko "BARCELONAAAAAAAAA" Razz Ale ja lubię Chelsea i uważam, że graja dobrze. Powiedzcie, że mam rację Exclamation Exclamation Exclamation

Masz racje, juz nie musisz tu pisac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”