FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 692

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 cze 2008, 12:09

agent_007 pisze:szybki jest ten Adebayor?
Bodajże przed ubiegłym sezonem Aresene zrobił trening szybkościowy :)

I o dziwo Adebayor był najszybszym graczem Arsenalu. Theo też wypadł dobrze ;) Co do techniki jak na swój wzrost Ade ma ją dobrą, ale w porównaniu do Robina, Cesca, Theo duuuużo gorszą. Nie jest to gracz imponujący technicznie aczkolwiek bardzo dobrze grający głową. Potrafi strzelić bramki z pozycji niemozliwych do strzelenia, albo spartaczyć najlepszą setkę ;) 24 bramki w Premiership mówią same za siebie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 cze 2008, 12:10

Z główek aż tak znowu często nie strzela. Potrafi, ale w Arsenalu na wrzutki się nie gra.
Marnuje masę sytuacji, choć zdobył 30 goli. Mógł mieć 40.
technika, jak na wzrost nie najgorsza, aczkolwiek jak przyjmuje piłkę, to ta odskakuje mu na 5-10 metrów :smile2: i piszę całkiem serio.
Jest szybki, potrafi minąć rywala, ale jak ma przyjąć piłkę to już gorzej.
Lubi schodzić do pomocy, czy na skrzydło i w stylu Henry'ego wbiegać w pole karne. Rzadko uderza z dystansu, woli z klapki rozegrać z kimś, lub prowadzić piłkę jak najbliżej bramki :]

Piłkarz ten w Arsenalu robi różnicę.

To co się cytuje, że odejdzie, jak nie dostanie większego kontraktu ro raczej bzdura.
Jak może tak powiedzieć, skoro kontrakt ma ważny jeszcze 3 lata ? Klub nie musi z nim przedłużać teraz umowy.

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 29 cze 2008, 12:22

Hm czyli z tego co napisaliście wynika, że szybkość to on ma z techniką troszke gorzej ale ogólnie ok. Zastanawia mnie tylko to czy ten piłkarz wpasuje sie do Barcy(jeśli oczywiście dojdzie do transferu) niby Pep go chce itp. ale może lepiej by było jakby został Eto'o ?:roll:

W każdym razie dzieki za odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 cze 2008, 12:27

agent_007 pisze:ale może lepiej by było jakby został Eto'o ?
Napewno byłoby lepiej bo w mojej opinii Samuel to piłkarz od którego Adebayor może się uczyć. Tyle, że Pep skreślił go już na początku ;) Ja byłbym za wymianą :P Jeśli Ade zostanie, też się nie obrażę.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 29 cze 2008, 12:29

agent_007 pisze:ale może lepiej by było jakby został Eto'o ?
No pewnie, że byłoby lepiej, tylko, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że Eto'o niestety nie zostanie.

Jeśli przyjdzie do Barcelony, to w sumie można być zadowolonym, bo Adebayor to dobry zawodnik i jak na swoje warunki fizyczne ma dobrą technikę i jest szybki, więc jakby nie patrzeć do Barcelony pasuje. Poza tym Arsenal od wielu lat gra podobnie jak Barcelona, więc Adebayor miałby łatwiej w przystosowaniu sie do stylu gry.

Osobiście wolałbym, aby trafił do nas Villa (ale to nierealne), lub Dimitar Berbatov ;) Cena za Bułgara byłaby podobna do tej co proponujemy Arsenalowi za Emmanuela, a Dimitar to jest zawodnik lepszy od Togijczyka pod paroma względami - technika, gra z klepy, uniwersalność, czy kończenie stałych fragmentów gry.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 cze 2008, 12:53

African pisze:Dimitar to jest zawodnik lepszy od Togijczyka pod paroma względami - technika, gra z klepy, uniwersalność, czy kończenie stałych fragmentów gry.
Niby kiedy? Sorry, ale w mojej przywatnej opinii lepsi od niego są chociażby Santa Cruz, Tevez czy Agbonlahor. Przecież Bułgar niczym szczególnym nie imponuje w Premiership. Miał 15 bramek w tegorocznych rozgrywkach Premiership co wcale nie jest jakimś super rewelacyjnym osiągnięciem. Do ManU na ławkę by się nadawał, ale raczej nie do pierwszej jedenastki. Moim zdaniem porównywanie Dimitara do Ade to niedorzeczność ;) Gra z klepy? Uniwersalność? Raczej niee...

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 29 cze 2008, 14:32

Dla mnie Berbatov to ścisła światowa czołówka wśród napastników. Dla mnie jest to zawodnik kompletny, który zasługuje na to, aby grać w zdecydowanie lepszym klubie niż Tottenham. Najbardziej podoba mi sie u niego to, że on zawsze gra tak choćby od niechcenia, a jak już dotknie piłki to wynikają z tego same dobre rzeczy.

Poza tym Berbatov to nie jest taki typowy lis pola karnego, jak np. Luca Toni, więc nie będzie ładował po 30 bramek na sezon. To jest gracz, który potrafi bramkę strzelić, ale potrafi też asystować, dobrze wykonać wolnego, minąć paru rywali, zagrać z klepy. Dla mnie napastnik bardzo dobry i z wielką chęcią zobaczyłby go w Barcelonie. Na pewno takie transfer nie zaszkodziłby klubowi, a tylko by pomógł. Jestem tego pewien :P
Hanni pisze:Sorry, ale w mojej przywatnej opinii lepsi od niego są chociażby Santa Cruz, Tevez czy Agbonlahor
Tevez dla mnie to klasa praktycznie taka sama co Berbatov, ale Sant Cruz, czy Gabriel to wg mnie piłkarze gorsi. Nie mają tego czegoś, co ma Bułgar.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 cze 2008, 15:46

Tyle tylko, że my potrzebujemy napastnika do strzelania bramek. Typowej '9' o czym wspominano niejednokrotnie. Nasz nowy napastnik może nie zaliczyć ani jednej asysty w sezonie i nikt nie będzie na to narzekał. Szukamy kogoś do strzelania bramek.

Tymczasem...

Obrazek

Grrrrrrubas

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 cze 2008, 16:00

na zdjęciu widzimy 3 zawodników (ten 3 z tyłu wyglada na Robinho) którzy w przyszłym sezonie najprawdopodobniej pożegnają sie z La Liga

Ronaldinho :shock: el gordo

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 29 cze 2008, 16:03

Ale sie spasł nasz El Crack Total. Buzia strasznie mu sie zaokrągliła, choćby w ciąży był :P

Ciekawe jak tam jego kondycja, ale coś mi sie wydaje, że nie najlepsza. Sprzedajmy go czym prędzej do Milanu, przynajmniej coś zarobimy, a i pozbędziemy sie piątego koła u wozu, jaki pewnie będzie Ronaldinho w przyszłym sezonie jeśli zostanie w klubie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 cze 2008, 17:44

Ale sie spasł nasz El Crack Total. Buzia strasznie mu sie zaokrągliła, choćby w ciąży był Razz
a podobno w Brazylii pracuje nad przygotowaniem fizycznym..boje sie ze jezeli trafi do Milanu to bedzie jeszcze wiekszy niewypal niz Rivaldo...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 cze 2008, 18:03

dalej widze wiekszosc mysli ze dinho odejdzie

a wszystko wskazuje za tym ze raczej zostanie. ale coz. hala madrid

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 29 cze 2008, 18:48

Jeżeli zotanie to i tak na niedługi okres czasu.Jeśli rzeczywiście jest w takiej formie jak na zdjęciu(drugi Ronaldo)to nie znajdzie żadnego miejsca na meczowej kadrze.No nie dajmy się oczarować :wink: I co?Pozostanie zimowe okno transferowe w którym napewno pójdzie na handel.Bo już chyba nikt nie widzi Dinho w Barcelonie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 29 cze 2008, 18:55

jak wiadomo w zimie oddaje sie takich pilkarzy

nikt nie widzi dinho w barcelonie? radze poczytac wypowiedzi guardioli, ingli, soriano, agenta pilkarza i samego pilkarza

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 29 cze 2008, 19:03

A co mają robić?Wiesz co to znaczy ropbić dobrą minę do złej gry?ROnaldinho gra taka piłkę już nie od wczoraj.Przebłyski są,ale to za mało jak na gracza takiego formatu.Kibice może nieliczni już ROnaldinho w kadrze nie widzą,bo po prostu stracił w ich oczach zaufanie.I tyle.Teraz trzeba patrzeć na transfery na pozycję lewego atakującego.Mówi się o Arszawinie.To byłby dobry wybórł

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”