FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 693

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 cze 2008, 19:19

Bardziej widze Ronaldinho dalej w Barcelonie niz od przyszłego sezonu w Milanie. Nie ma szans, zeby Barca go sprzedała za smieszne kwoty, jest wart za duzo i tu nie chodzi o aspekt sportowy. Jesli nie odejdzie w tym okienku to wypelni reszte kontraktu, bo nie wierze w transfer w kolejne lato za jeszcze mniejsze pieniadze, a watpie, zeby Dinho był cipa i korzystał z prawa Webstera. Barcelona zarobi na nim kwote napewno wieksza niz sprzedajac go za 20mln czy 25.

Te zdjecie mowi tyle co nic. Poczekam do spotkan o stawke, zeby go oceniac... Ronaldinho od dawna nie trenował na najwyzszym obciazeniu, praktycznie cały sezon jakies urazy, wiec sie nie dziwie, że napenwo mu przybylo. Zrzuci.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 30 cze 2008, 21:01

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 cze 2008, 21:21

Dziekuje i powodzenia. Ciekawe kto go zastapi?

O cenie nie dyskutuje bo jak wiemy Lapporta nie umie sprzedawac

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 cze 2008, 21:24

Według Sportu blisko jest transferu Hernanesa. Barcelona nie sprzedawała by Deco bez znalezienia następcy. Pewnie w przeciągu kilku dni dowiemy się, że Brazylijczyk jest nowym pomocnikiem Blaugrany.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 cze 2008, 21:30

Niestety kwota jak dla mnie żałosna, ale można się było tego spodziewać. Mogliśmy wyciągnąć chociaż te 15 mln, ale cóż. Pieniądze są dla mnie w tym momencie i tak najmniej istotne. Dodam tylko, że Portugalczyk swoją deklaracją nie ułatwił klubowi negocjacji.

Deco był jednym z moich największych ulubieńców. Ceniłem go sobie bardziej niż Ronaldinho i zawsze starałem się doceniać jego robotę. Przez długi okres czasu gra Barcelona była od niego ściśle uzależniona. Kiedy Deco grał dobrze to i drużyna grała dobrze. Grając z Deco osiągaliśmy dobre wyniki a grając bez niego gorsze. W ostatnich latach trochę się to zmieniło, ale i tak zapamiętałem go szalenie pozytywnie. Zawodnik z charakterem co niekiedy przysparzało drobnych problemów, ale ogólnie wychodziło nam to na plus. Bardzo mi się podobały również jego wypowiedzi. Zawsze bardzo rzeczowe i szczere. Nie owijał w bawełnę i zachowywał się fair wobec wszystkich. Będzie mi go cholernie brakowało, ale takie życie kibica.

Dzięki za wszystko i powodzenia w Chelsea!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 cze 2008, 21:31

Te 10 mln nie powala, ale to takze dobra kwota, ja liczylem na 15. Fajnie, ze trafil do liczacej sie w Europie druzyny, spotka tam zapewne Bellettiego czy kolegów z reprezentacji, wiec z aklimatyzacja nie bedzie mial wiekszych problemów. Powodzenia.

Co do nastepców, majac za plecami Keite czy Toure, którzy potrafia podac kapitalnie, Xavi da rade. :lol: Dawał rade na ME to i w Barcelonie musi. Hernanes, watpie zeby to mial byc nastepca kogo kolwiek, napewno bedzie wielka niewiadoma.

Nie zdziwie sie jesli to nie ostatni zawodnik, ktory zamieni Barce na Chelsea, osobiscie obstawiam Eto'o.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 30 cze 2008, 21:32

W takim razie nie widzę teraz innej możliwości niż transfer Hleba. Jakoś niezbyt przekonuje mnie to, że następcą Deco ma być jakiś młody Brazylijczyk, który dopiero będzie zaczynał swoją przygodę w Europie. Białorusin jest już markowym zawodnikiem, potrafiącym grać na środku boiska, więc on jako ten, który ma zastąpić Deco jak najbardziej, ale ten Hernandes jakoś mi się nie widzi.

Oczywiście nie mam nic przeciwko jego zakupowi, bo w przyszłości może będą z niego ludzie, ale jak chwilę obecną to nie obciążałbym tak młodego zawodnika i dodatkowo nieogranego tym, że ma zastąpić od razu samego Deco.

Co do kwoty, to lepiej nie komentować... jak zwykle w Barcelonie promocja.

Awatar użytkownika
SEEKER
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SEEKER » 30 cze 2008, 23:04

Real znowu kupi kilak gwiazd i odskoczy jeszcze dalej niz w poprzednim sezonie,a Barca kupuje zawonikow ktorzy moga byc co najwyzej uzpelnieniem a nie pierwszoplanowymi postaciami.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 30 cze 2008, 23:07

Tja, Daniel bedzie uzupelnieniem lawki rezerwowych 8) Real na razie nikogo nie kupił, i oprocz Ronaldo nie zanosi sie na zaden transfer.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 lip 2008, 0:00

Bienias pisze:Dziekuje i powodzenia. Ciekawe kto go zastapi?

O cenie nie dyskutuje bo jak wiemy Lapporta nie umie sprzedawac

to jak np chelsea ktore oddaje lampsa za 9 baniek

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 lip 2008, 0:07

Czasami gdy piłkarz naciska na transfer, cena spada.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 lip 2008, 0:30

Dlatego właśnie Deco poszedł za takie a nie inne pieniądze. Portugalczyk chciał odejść i zasłużył na to, aby klub mu w tym nie przeszkodził. Przez te cztery lata jakie u nas spędził i sukcesy jakie pomógł nam osiągnąć można z całą pewnością stwierdzić, że spłacić się z nawiązką. Dlatego kwota jaką za niego dostaniemy (teraz już dostaliśmy) była ostatnią rzeczą jaką się przejmowałem w jego wypadku.

Tak sobie myślę, że mógłbym o Dekuniu pisać bez końca. Wielki zawodnik.

Jeśli chodzi o nasze transfery to póki co jest nieźle, ale to nie może być koniec okienka w naszym wykonaniu. Co prawda Eto'o i Dinho jeszcze nie odeszli, ale odejście Samu jest bardzo prawdopodobne a odejście Ronaldinho co najmniej możliwe. Każdego z nich będzie trzeba kimś zastąpić a nie mamy całego okienka na budowę drużyny. Mam nadzieję, że zarząd sprosta temu niełatwemu zadaniu.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 01 lip 2008, 10:22

Takie pytanie mam, bo umknęło mi to gdzieś.

Ten termin 6 lipca, do którego Guardiola chce mieć już gotowy zespół i wszystkich nowych graczy tyczy się też sprzedaży zawodników ?
W końcu do 6-go już niewiele dni pozostało i jeśli chodzi tutaj również o sprzedaż zawodników z obecnego składu, to wkrótce powinniśmy się dowiedzieć, gdzie wylądują Ronaldinho i Eto'o. O ile, w ogóle gdzieś wylądują, a nie pozostaną w Barcelonie.
peepe pisze:Real na razie nikogo nie kupił
A Garay ?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 01 lip 2008, 10:28

African pisze:Ten termin 6 lipca,

Chyba do 14 lipca, a 6 lipca to jeśli się nie mylę termin wotum nieufności, więc jeszcze troche czasu jest xD

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 01 lip 2008, 10:29

krzychu212 pisze:a 6 lipca to jeśli się nie mylę termin wotum nieufności,

Tak, tak, ale też chyba do tego dnia kadra ma być już gotowa na przyszły sezon, żeby nie było żądania przedwczesnych wyborów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”