Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 693

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2012, 16:22

@Rossi

Eikrem gdzie miałby zagrać? Rezerwy grają od lat 433 i tam miejsce dla tak ofensywnie usposobionego CMa jest, w pierwszej drużynie już nie. Dlatego też, choć życzę Davide jak najlepiej, spodziewam się że pożegnamy się niebawem z Petruccim.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 mar 2012, 16:34

Oglądałem uważnie rezerwy w tamtym sezonie i śmiało mogę powiedzieć że Magnus grał najbliżej swojej linii obronnej ze wszystkich CM. Powiem więcej wyżej grał nawet Tunnicliffe, a jeżeli znasz charakterystykę tego gracza to na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwne. Ta sama sytuacja obecnie dzieje się z Davide gdzie na początku był typowym ofensywnym pomocnikiem, wchodzącym w pierwszą linię, a w tej chwili coś takiego o nim już powiedzieć nie mogę. Eikrem jako ofensywny pomocnik to mit, przynajmniej jeżeli chodzi o sezon 2010/11.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2012, 16:52

Tunni biega od pola karnego do pola karnego - typowy box to box. Eikremowi zdarzyło się niejeden, nie dwa razy schodzić po piłkę, ale to normalne u rozgrywającego - Sneijder, czy Fabregas przecież też tak robią. Na boisku miał jednak mnóstwo swobody, na niego pracowali inni.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 mar 2012, 17:18

W ostatnim sezonie Magnus grał coś jak Scholes, czyli pierwszy dostaje piłkę od środkowych obrońców. Wiadomo tego poziomu nigdy nie osiągnie ale jeżeli miałbym go porównywać to właśnie do rudego. Dwaj wymienieni przez ciebie zawodnicy a szczególnie Wesley grają zdecydowanie wyżej. Fakt, odbiór Magnus miał słaby ale jeżeli chodzi o strefy poruszania to grał blisko stoperów, a przynajmniej tam dostawał piłki którymi się dzielił, często długimi podaniami. Na drugim biegunie był właśnie Tunni który bardzo często prowadził piłkę "na przebój". Ja nie twierdzę że młody norweg zrobiłby u nas karierę ale nie chce żeby tak samo stało się z Petruccim. Pewnie uważasz że Eikrem nie nadawał się do 4-4-2 a Pogbe czy Ravela widzisz w takim systemie u nas ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 mar 2012, 19:22

Nie mam zamiaru się spierać. Eikrem w mojej opinii grał wyżej niż to co Scholes, który nawet nie zapuszcza się pod bramkę rywala tylko z głębi pola rozdziela piłki. Norweg schodził głębiej, ale potem szedł za akcją wiedząc że zawsze ktoś go będzie ubezpieczał.

Nigdy również nie twierdziłem, że na chwilę obecną Pogba i Morrison byli gotowi do gry w środku w systemie 442. Wprost przeciwnie.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 mar 2012, 20:29

Mamy inne zdanie na ten temat i tyle :). Ciężko w akademii czy rezerwach dostrzec zawodnika na środek pola, takiego typowego na 4-4-2. Jedynie Tunni, ale skala talentu chyba troche za mała...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 mar 2012, 19:17

Nie chcę być niemiły, ale rozumiem, że kładziecie lachę na LE?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 mar 2012, 20:06

janop pisze:Masz na myśli ciszę w wątku? A czym się tu jarać. Ja oglądam i kibicuje i chce awansu, ale rywalizacja z Bilbao przy całym szacunku dla tego klubu średnio mnie grzeje. Chętnie popisze po meczu, ale teraz...Rangers się martwię
Nie, nie wątek. Poczytalem dziś trochę na forach odnośnie tego meczu (bukmacherka) i wiele osób, którzy nazywali się fanami United, pisało, aby nie tykać tego meczu, bo podobno SAF postawił sprawę jasno - PL ważniejsze, więc tutaj będzie grać, bo musimy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 mar 2012, 20:07

Mnie osobiscie ten puchar grzeje ale chetnie zobacze czołowa ekipa z LL na tle MU, ciekawe tylko jakim składem zagramy.Nie wiedziałem w meczach z ajaxem jakies super motywacji, motywacja byn byla chyba tylko na City,a tak to kasa marna z tego i szczerze powiem ze w przypadku odpadniecia bede sie cieszyl bo da to duzo w kontekscie ligi ktora wkracza w decydujaca faze.Grzeje mnie ten puchar rowno i nawet jak odpadniemy plakac nie bede choc totalenj leserki jak z Ajaxem na OT nie zniose bo tam nasi robili wszystko by Holendrzy awansowali :lol:

Nie wiem czy bart ogladales mecz MU-Ajax.Gdyby rywale mieli normalnego napastnika a DDG nie miał 2 swietnych parad to dzisaj grałby Ajac, ja widze ze sami pilkarze jak i sztab srednio traktuja te rozgrywki.Nie chce wyjsc na pewnego fana Milanu ktory mowil o odpuszczaniu LM ale....widze ze klub mało powaznie podchodzi do tych rozgrywek,dlatego mnie zaden wynik nie zdziwi.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 mar 2012, 20:13

Po odpadnięciu z LM priorytetem dla United jest liga. Tam należy rzucić wszystkie siły i na tych rozgrywkach najbardziej zależy kibicom MU. LE to nie przez wszystkich mile widziany dodatek a raczej spadek po nieudanym sezonie w LM. Odpadnięcie z tych rozgrywek specjalnie mnie nie zmartwi.

De Gea - Evra, Jones, Evans, Smalling, Rafael, Giggs, Park, Young, Rooney, Hernandez

Nie wiem jakie jest ustawienie ale kogoś z dwójki Jones/Rafael zobaczymy dziś w pomocy. Dziwne zabiegi Fergusona biorąc pod uwagę, że Anderson się podobno już w pełni wykurował. Cieszy odpoczynek dla Carricka i Scholesa.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 mar 2012, 20:15

Czyli jest odpowiedz- liga piorytetem, Nanik Carrick Scholes Rio ławka.To daje duzo do myslenia.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 mar 2012, 20:16

Scholesa to nawet na ławce nie ma. Berby także znowu nie ma nawet na ławce :?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 mar 2012, 20:20

Własnie widze. Młoda obrona i jeszcze nie ma Michasia w pomocy czyli Bilbao moze zrobic sporo smrodu, ja po skladzie nie mam wątpliwosci, jesli nie gra Rio i MC czyli 2 kluczowych piłkarzy w układance Safa w waznych meczach plus Nani to odpowiedz wydaje sie prosta.City gra taka zenade ze sportingiem ze hohoh :roll:
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 20:27 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 mar 2012, 20:26

Jak dla mnie to będzie wyglądało tak

---------De Gea
Rafael, Smalling, Evans, Evra
Park, Jones, Giggs, Young
------Rooney, Hernandez

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 mar 2012, 21:56

Obrona -standard w tym sezonie w pucharach.Small i Evans kryja powietrze a do Llorente doskakuje rafael.W zasadzie Bilbao jest duzo lepsze i niech nas klepia.Niestety z Vida Rio i Carrikiem wyglada to cholernie duzo lepiej.Poza akcja bramkowa chyba nic ciekawego nie mielismy..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”