AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 695

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 sie 2009, 12:29

gilardino11 prawdopodobnie podczas tej rozmowy pisałem też, że Milanowi potrzeba snajpera. Brak skuteczności Milanu w zeszlym sezonie był widoczny równie bardzo co brak typowego odgrywającego. Borriello jest odgrywającym i tu się bardzo przydaje, ale niestety jest ogrywającym średniej klasy. Dlatego pisłałem, że Milan potrzbuje odgrywającego (mimo iż Borriello już był w zespole)

A przy bramce dla Sieny zawinili ci co dali Jarolimowi wpaść z piłką w pole karne. Potem na stronie akcja została już tylko zamknięta i Jankul był bez szans. O ile dobrze pamiętam to jego kryć powinien Gattusso, który stał trochę wyżej i w konsekwencji zostało wolne pole.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 sie 2009, 12:43

Borriello gra przodem do bramki , i wychodzi na pozycje tylko ze ostatnio to on jest dogrywajacym , przy jego udziale znaczy jego podaniach do Ronniego padly bramki . To jest zaleta Milanu moim zdaniem ze ktos taki jak Borriello potrafi to robic i ze z Pato jest wymiennosc pozycji dzieki ktorej dzis Kaczor strzelil 2 bramki , bo gdyby Marco byl na jego miejscu a nie bral udzial w rozegraniu to by strzelil tak samo.

Tym snajperem u nas ma byc Hunter o ktorego bramki jestem spokojny ,to samo Borriello gole przyjda tyle ze akurat w tym meczu spelnial inna role co sam przyznal komentujac mecz. Nie mozna zapomniec o Inzaghim ktory wiadomo ze te kilka bramek strzeli .Mamy wiec szeroka game zawodnikow do napadu kazdy o innej charakterystyce ale nawzajem sie uzupelniaja . Jest jeszcze przeciez Zigoni ktory ma zmysl do gry.

W moim odczuciu pod wzgledem opcji w ataku razem z Juve mamy najlepszy atak w Lidze moze nie sama klasa pilkarzy ale roznorodnosc choc umiejetnosci tez maja nie da sie ukryc . Wiem ze w Interze jest Etoo i Militto ale zadnej alternatywy dla nich nie ma ,bo Mario raczej spelnia role klasycznego skrzydlowego.

Nie bez zbednych napiec ale w moim odczuciu porownuje tylko te 3 ekipy bo reszta z calym szacunkiem to jeszcze szans wiekszych w przekroju calego sezonu nie ma.

Wina przy tej bramce lezy na calym zespole nie na jednym zawodniku , bo Jankul stracil pilke ronaldinhio sie wrocil ale nie odebral ,Gatustso i Flamini nei asekurowali ,a Zambrotta tez nic nei zrobil .,Storari zle wybil zawsze jak ktos nawali to albo leci to lancuchowo albo da sie naprawic blad ,tym razem sie nie udalo.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 sie 2009, 13:11

Obiektywnie to atak był naszą najsłabszą formacją podczas meczów przedsezonowych, więc takie stwierdzenie że mamy z Wami najlepszy atak w lidze jest dośc optymistyczne, przynajmniej jeżeli chodzi o nas. Oby się okazało, że masz rację :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6735

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 sie 2009, 13:26

No fajnie, ale wydaje mi się, że ten wysławiany świetny odgrywający w derbach zacznie z ławki bo zastąpi go Huntelaar. Zresztą odgrywający nie tylko zbija piłki do środka, on ma nadal strzelać bramki, z tym, że ma też za zadanie przytrzymać piłkę, podać do partnerów z środka i na tym jego rola w rozegraniu się kończy. W dalszej fazie akcji jest już normalnie napastnikiem. A co takiej drużynie po tym, że on nie strzela bramek? Czyżby mit Żurawskiego z repry który zdaniem Engela "wykonuje szalenie ważną rolę w środku pola" nadal działał? Przecież taki Drogba, taki Ibrahimovic też grał odgrywającego a nie przeszkodziło mu to w strzelaniu?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 sie 2009, 14:20

Tyle ze nie w kazdym meczu ?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 sie 2009, 14:34

Uff w końcu kochana calcio ruszyła ! Na pewno fanom rossonerrich kamień spadł trochę z serca. Po wynikach sparingów jest poprawa nie tylko na tablicy ale i w grze, szczególnie Brazylijczyków.

Jak to dobrze określił (L)oczkerson Boriello jest odgrywającym ale tylko średniej klasy. Idę o zakład, że nie strzeli więcej niż 10 goli w Serie A w tym sezonie.

Brawisimo Pato chciałoby się napisać. Czyżby nadszedł czas aby jego gwiazda rozbłysła pełnym blaskiem w tym sezonie ? Jeśli Ronaldinho będzie w takiej formie jak wczoraj i będzie dogrywał takie piłki to strata Kaki wcale nie musi być tak bardzo zauważalna. Poza tym przyzwoicie spisał się kolejny z kanarkowych czyli Thiago Silva i jeśli dotrą się z Nestą mogą być naprawdę nierozerwalni niczym zaawansowana para gejów po pierwszym udanym razie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 sie 2009, 15:51

No i De Silvestri we Fiorentinie. Przeszedł testy medyczne, więc to tylko kwestia czasu by zostało to potwierdzone. Wydaje mi się jednak, że ktoś na prawą obronę do Was przyjdzie i mam paskudne przeczucie, że może być to Rafinha, o którego wraz z Juventusem rywalizujecie.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 24 sie 2009, 17:11

Ehh maciek nie lamentuj tylko obserwuj co tu ziomki pisza www.juventuz.com :o

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 sie 2009, 23:24

Oddo płacze że na żadne wypożyczenie nie chce odchodzić bo to źle dla jego rodziny : inna kultura, nowa szkoła dla dzieciaków itp... trudno sie z nim nie zgodzić ale z drugiej strony nikt go nie chce w Mediolanie i mówi mu sie to w oczy a on mimo wszystko sprawia problemy w sprawie odejścia.Wydaje sie że tak naprawde to już działaczom rossonerich nie rozchodzi sie o to ile za niego dostaną tylko że nie chcą kolejny sezon płacić zawodnikowi duże pieniądze a gdy przyjdzie nastepny boczny obrońca prawdopodobnie nawet " nie liźnie " boiska.

Leo dzisiaj powiedział że jest szansa na przybycie zawodnika światowej klasy.Jeżeli nie rzuca takich słów na wiatr to napewno takim zawodnikiem nie był De Silvestri.Więc jego przejście do Violi można zrozumieć jeżeli Milan ma kogoś na oku.Kandydatów jest dwóch to Zacardo i Rafinha.Który by nie przyszedł było by to duże wzmocnienie na boku obrony.Obaj grają na prawej obronie więc przed ich przyjściem Oddo po prostu musi odejść.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1380
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 sie 2009, 9:21

gilardino11 pisze:Kandydatów jest dwóch to Zacardo i Rafinha.
Nie chce mi się wierzyć w Brazylijczyka.To zbyt piękne żeby było prawdziwe.
Za to pogłoski o podwyżce dla Ronaldinho i ciepłe słowa Berlusconiego w jego kierunku wydają się jak najbardziej w naszym stylu :/

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 sie 2009, 19:36

Nasza grupa w Lm:

1.Milan
2.Real
3.Marsylia
4.Zurych

Komentujac na zywo i na goraco ,spokojnie powinnismy wyjsc choc pojedynki dla dwojki faworytow czyli Milanu i Realu z OM
powinny byc ciezkie i emocjonujace a same mecze pomiedzy tymi dwoma Najbardziej utytułowanymi duzynami w historii Ligi Mistrzow powinny byc prawidziwa ozdoba edycji grupowej tej serii LM.Zurych powinnien byc dostarczycielem pkt ale jezeli ktos na nich straci moze przejechac sie na wyjsciu z grupy . Wersja wedlug mnie najbardizej prawdopodobna to kolejnosc taka jak przy wylosowaniu poniewaz Milan w Lidze Mistrzow gra w sposob zupelnie odmienny niz w lidze .

Fajnie ze nasz niedoszły pastor wraca na SS ,mam nadzieje ze Rino go zje i tyle bedzie z niego zbierac co nic ,to samo z CR jemu na San Siro z Milanem raczej nigdy specjalnie nie szlo. Wierze gleboko ze wyjdziemy na 1 miejscu ,przeciez mierzymy w koncowy sukces dlatego nawet Real nam nie bedize straszny a co dopiero Marsylia :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2009, 20:44

Co do meczu ze Sieną - oglądać w takiej formie Nestę po roku gry to czysta przyjemność i dowód na to, że piłka jest jednak nieprzewidywalna, nawet bardziej, niż możliwości MilanLab. Coś niebywałego.
Grupa ciężka, będą dwa trudne spotkania z OM, które lubi grać zadziornie, a z Realem dwa wielkie widowiska zakończone pewnie setką fauli na dwóch czołowych gwiazdach piłki w tej chwili. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 sie 2009, 12:22

Wracamy po roku do elitarnej LM.Po losowaniu jestem bardzo zadowolony.Chciałem bardzo aby Real z Kaką przybył na San Siro i tak też sie stalo.Ten dwumecz dla Rossonerich jak wiadomo po odejściu Ricardo bedzie czymś więcej niż inny mecz.Ogólnie grupa dość mocna i trzeba bedzie troche z Francuzami powalczyć jednak o wyjście z tej grupy jestem spokojny.Zurich to bedzie typowy dostarczyciel punktów i z nimi obowiązek to 6 punktów.

Jutro derby...Cisza przed burzą :?: :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 sie 2009, 15:45

Losowanie bardzo emocjonujące. Jestem ciekawe jak kibice przywitają Kake.
Jeżeli Milan wyjdzie z tej grupy która niewątpliwie jest bardzo mocna to może zajść daleko. Mecze z Realem i Marsylią będą zacięte i nie ma zdecydowanych faworytów bo z tych 3 drużyn wyjść może każda. Szwajcarów szanuje ale skazuje ich na pożarcie :P
Jak Milan i Real wyjdą z grupy to przewiduje właśnie taki finał :D

Awatar użytkownika
Indy
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Indy » 28 sie 2009, 20:45

Kakę przywitają ciepło, bo ten do końca podtrzymywał że odchodzi z konieczności a nie z wyboru, co dla mnie jest jednak śmieszne... Jakby chciał odejść żeby Milan miał finansowo na tym zyskać to by odszedł do City ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”