FMy - Strona 698

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2013, 16:02

Arwin pisze:
Mirek15 pisze:Panowie jak ukończycie sezony to napiszcie czy warto kupić. Pograłbym sobie ostatnią ligą angielską.
Nie, nie warto.
A wg mnie warto. Jeśli chcesz pograć w nowego FM13 to tak, jeśli nie masz kasy, to kup sobie FM12. Ale dla mnie jeśli jesteś fanem tej gry, to kup, spróbuj. Ja nie narzekam, wszystko po prostu zależy od tego jak angażujesz się, czy chcesz dopracować taktykę czy nie. Trochę czasu poświęcisz, ale zabawa jest przednia. Dla mnie gra np Realem/Barcą/ManU/City/itd nie ma sensu, lepiej wziąć średniej klasy drużynę, bądź naprawdę zacząć niższą ligę.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 lut 2013, 16:06

Warto, naprawde warto.

Bledy sa wszedzie, ale pozytywow jest duzo wiecej.

Dla mnie zawsze najwieksza frajda bylo dopracowywanie taktyki, szkolenie geniuszy i kupowaniu kilku gwiazd ktorym sie w klubie nie wiodlo, a u mnie graja przednio.

Co do niektorych opinii, to musze sie naprwade niezgodzic co do taktyki i tego samego bledu po ktorym komputer nam strzela gola za golem, fakt zdarzaja sie mecze ze masz 30 strzalow na bramke, twoi nie moga w nia trafic a bramkarz ma konski dzien, a tu jedna kontra i pada gol po jedynym strzale przeciwnikow.
Ale to sie zdarza i naprawde przeciez (patrz Celtic- Barca)

Ja Newcastle gram juz 7 sezon, i idzie mi wysmienicie, jestem uwielbiany przez kibicow i zarzad, mimo ze sprzedalem kilku wartosciowych pilkarzy, ale tylko po to ze pieniadze zainswestowac w kilku tanszych na tamten czas z ktorych zrobilem wybitnych pilkarzy.

Jedna rzecz ktora mnie wkurwia to ze Messi zdobyl zlota pilke 10 razy z rzedu, nie ma na niego bata...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 lut 2013, 16:12

A u mnie już w pierwszym sezonie ZP zdobył Ronaldo :P

Mnie się gra naprawdę bardzo podoba, ale ten błąd cholernie mnie wkurza. I żadne z tych rad o których pisaliście nie pomagają, sam próbował wszystkiego, żeby to ograniczyć.
Skodo Subotić i Coloccini pilnują dokładnie Jermaina Defoe, piłka dośrodkowana z lewej strony przechodzi obok niezainteresowanego nią Krula, a potem wspomniany Anglik wygrywa pojedynek główkowy z dwójką moich obrońców i pakuję piłkę do siatki obok niepróbującego interweniować bramkarza to coś jest nie tak. Bramki tracę praktycznie tylko tak lub po stałych fragmentach i karnych. NAPRAWDĘ

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lut 2013, 17:04

bartbuks pisze:Jeśli chcesz pograć w nowego FM13 to tak, jeśli nie masz kasy, to kup sobie FM12.
12 już mam. Ostatnio próbowałem grać, ale nie chciało mi się za bardzo. Wypaliłem się w tej grze.
bartbuks pisze:a nie narzekam, wszystko po prostu zależy od tego jak angażujesz się, czy chcesz dopracować taktykę czy nie.
Jakoś nie kombinowałem z taktykami. Przeważnie gram 4-4-2 lub jak mi zawodnicy pasują.

Chyba się przejadę ok początku tygodnia. Spróbuję to.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 lut 2013, 17:25

:D ja się długo zbieram do zakupu FMa, dlatego że miałem od cholery obowiązków i nie chciałem się za bardzo angażować w grę, ale Ty mirek już przesadzasz :D
4-4-2 w FM 2013 chyba nie poszalejesz ;P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 lut 2013, 17:32

Gram od nowa Tottenhamem. Po udanych meczach sparingowych (m.in. 6:0 z Benficą) przystępowałem do sezonu pełen nadziei, którą jeszcze zwiększyła pierwsza połowa inauguracyjnego meczu z Arsenalem, po której prowadziłem 3:0. Ale skończyło się 3:3, a potem przegrałem 0:2 ze Swansea, czyli moja mierność wróciła do normy. :lol:
Jeśli chodzi o transfery to wzmocniłem atak Dembą Ba i Timem Matavzem (potrzebowałem więcej napastników przy ustawieniu z dwoma atakującymi) oraz sprowadziłem Leightona Bainesa.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 lut 2013, 17:36

chyba obczaiłem błąd - zacząłem grać AS Monaco i w rezerwach znalazłem 39-letniego Jana Kollera. Sprawdziłem na szybko w kilku miejscach i grać tam raczej nie powinien, chyba że się mylę? Wszędzie widzę, że ostatnio grał w 2011. roku w Cannes.
Tak czy inaczej dosyć często na niego stawiam - fajnie odgrywa do szybkich schodzących napastników Dirara i Ocamposa.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lut 2013, 17:41

BarcaQzYN pisze:4-4-2 w FM 2013 chyba nie poszalejesz ;P
A ty jaką taktyką grasz :?:

Przecież 4-4-2 to standard. Co w tym złego :?:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2013, 17:43

Kutwa, mam dwóch bramkarzy. Jeden jest średni, ale najbardizej wkurza mnie to, że jest fatalny na przedpolu i kompletnie nie wychodzi do piłek, a te śmigają mu po 5 metrze. Drugiemu kończy się kontrakt, nie chce przedłużyć i grozi mi gra juniorem i paralitykiem. A kasy na transfery ni ma. Sucho w studzience...

Kolejna sprawa jest taka, że grając w lidze gdzie grasz co 3 dni, trzeba mieć dwóch równorzędnych grajków na każdą pozycję. Rotacja wskazana, bo fizycznie nie wytrzymują.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 lut 2013, 17:46

BarcaQzYN pisze:4-4-2 w FM 2013 chyba nie poszalejesz
Tu się nie zgodzę, gram Tottkami i w pierwszym sezonie grając 4-4-2 zdobyłem majstra, więc chyba można osiągnąć sukces takim ustawieniem :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2013, 19:03

Właśnie rozegrałem najgorszy mecz w FM13.
Rywal niżej w tabeli niż ja, mecz na ich stadionie. :roftl3:

Bournemouth: 7 strzałów w tym 5 strzałów celnych -> 5 goli.
Crewe: 17 strzałow w tym 7 celnych - 0 goli... :haha:

Bournemouth: Rzuty rożne 5 - padły po dośrodkowaniach z nich 3 gole.

Katastrofa. Zaczynam tracić coraz więcej goli po rzutach rożnych.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 06 lut 2013, 21:45

Skąd mogę pobrać jakieś najnowsze łatki do fm-a 13? Wyszły w ogóle jakieś?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 07 lut 2013, 5:23

bartbuks pisze:Właśnie rozegrałem najgorszy mecz w FM13.
Rywal niżej w tabeli niż ja, mecz na ich stadionie. :roftl3:

Bournemouth: 7 strzałów w tym 5 strzałów celnych -> 5 goli.
Crewe: 17 strzałow w tym 7 celnych - 0 goli... :haha:

Bournemouth: Rzuty rożne 5 - padły po dośrodkowaniach z nich 3 gole.

Katastrofa. Zaczynam tracić coraz więcej goli po rzutach rożnych.

Mialem podobna sytuacje, ogarnalem to poprzez zgranie, lepszego bramkarza, mocniejszych obroncow, i ostre treningi w defensywnych stalych fragmentach (to najwazniejsze)

Ja sie juz nie moge doczekac nowego patcha z poprawkami i transferami, Newcastle bedzie jeszcze lepsze, Ba to nie az taka ogromna strata, a Yanga Mbiwa, Sissoko i Debuchy to juz naprawde wysoka pulka.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 lut 2013, 10:05

THEMANIEK pisze:Mialem podobna sytuacje, ogarnalem to poprzez zgranie, lepszego bramkarza, mocniejszych obroncow, i ostre treningi w defensywnych stalych fragmentach (to najwazniejsze)
Zgranie i praca na SFG. To nie Premier League, żebym sobie pół defensywy wymienił :P

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 07 lut 2013, 12:26

Moje posty są niewidoczne czy o co chodzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”