O futbolu na luzie... - Strona 6993

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 410

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » dzisiaj, 10:25

BadBoy pisze:
dzisiaj, 0:17
Tylko tu nie chodzi o to że oni wydają bo mają, tylko o to że przez to że mają to zawyżają ceny zawodników co jest niewspółmierne z ich rzeczywistą wartością 😉 wiem, zaraz usłyszę że zawodnik jest wart tyle ile za niego ktoś zapłacił, ale to jest błędne myślenie 😉
Ciekawostka: Gdy Real kupował Zidane'a za 78 milionów, miał 150 milionów przychodów. Teraz ma 1,2 mld przychodów rocznie. Proporcjonalnie do przychodów, współczesny Zidane powinien kosztować z 600 baniek. Ceny za pojedynczych piłkarzy są proporcjonalnie do % przychodów mniejsze niż były 20-25 lat temu. Współczesne kluby to po prostu międzynarodowe korporacje gdzie nawet Tottenham robi prawie 700 milionów przychodu rocznie.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 10:48

Sh00t pisze:
wczoraj, 23:00
Dobrze, że ktoś chce oglądać Coventry
Oglądanie nawet Coventry czy Ipswich to jest na ogół uczta dla oczu w porównaniu z oglądaniem serie a.

Ale w ten weekend dam szanse, miała lecieć cały dzień PL ale widzę że jest mecz Udinese z Como. Na te 90 minut zrobię wyjątek i jak mi nie obrzydza to może nawet więcej meczów tych drużyn obejrzę. Żadna inna z Włoch nie budzi mojego zainteresowania, chociaż jak czytałem to może być ciekawie we Florencji rowniez. Sporo do nadrobienia mają Włosi i nie jest to wina Anglików.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 10:56

Sh00t pisze:
dzisiaj, 0:01
Ok, to oglądaj sobie superligę. Ja nie mogę się doczekać aż odpalę sobie tego biedaka Serie A.
Fani ligi angielskiej wolą Coventry z Evertonem, fani Serie A wolą Bolognę z Cagliari.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 526

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » dzisiaj, 11:08

Przema pisze:
dzisiaj, 10:48
Ale w ten weekend dam szanse, miała lecieć cały dzień PL ale widzę że jest mecz Udinese z Como. Na te 90 minut zrobię wyjątek i jak mi nie obrzydza to może nawet więcej meczów tych drużyn obejrzę.
Eeee, nie oglądaj. Po co się masz męczyć. Odpuść.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 11:23

Sterling to był taki gagatek że nawet jako wrak w Chelsea ostatecznie wykręcił 35g/a w 2 sezony grając mało i poniżej tej średniej nie schodził przez 10 lat kariery, zaś w swoim prime kręcił się przez 3 sezony w okolicach 40g/a.
Może biegał śmiesznie i wyglądał jak panienka, ale cyfry to potrafił wykręcać jak mało kto.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 11:26

cloner pisze:
dzisiaj, 10:56
Sh00t pisze:
dzisiaj, 0:01
Ok, to oglądaj sobie superligę. Ja nie mogę się doczekać aż odpalę sobie tego biedaka Serie A.
Fani ligi angielskiej wolą Coventry z Evertonem, fani Serie A wolą Bolognę z Cagliari.
Jeśli w meczu Bologna-Cagrliari faktycznie będzie co oglądać, to najlepszych graczy tego widowiska obejrzymy sobie za rok w Coventry albo Evertonie :P.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1019

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 12:18

fekalia pisze:
dzisiaj, 11:08
Przema pisze:
dzisiaj, 10:48
Ale w ten weekend dam szanse, miała lecieć cały dzień PL ale widzę że jest mecz Udinese z Como. Na te 90 minut zrobię wyjątek i jak mi nie obrzydza to może nawet więcej meczów tych drużyn obejrzę.
Eeee, nie oglądaj. Po co się masz męczyć. Odpuść.
Como to chyba akurat spoko do oglądania. Udonese ze względu na starego znajomego. Staram się nie nastawiać negatywnie ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » dzisiaj, 14:32

piotrcies pisze:
dzisiaj, 8:20
BadBoy pisze:
dzisiaj, 1:50
Jakieś przykłady?
no sam poniżej dajesz przykład Palestry z wywindowaną ceną, bo przyszła Chelsea.
Przecież to nie było windowanie ceny tylko coś na zasadzie: Inter daje 45 plus bonusy, dajecie więcej i idzie do Was. Gdzie tu jest windowanie ceny? Jakby i rzucili 80 bo jesteście z Anglii i macie to wtedy owszem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”