O futbolu na luzie... - Strona 6994

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3996

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » dzisiaj, 12:28

Hearts przegrali już 2 dwumecze i grają z Rapidem o życie a nie przekładają, co innego te cienkie bolki z Glasgow.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1021

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 12:40

matt_ pisze:
dzisiaj, 12:28
Hearts przegrali już 2 dwumecze i grają z Rapidem o życie a nie przekładają, co innego te cienkie bolki z Glasgow.
Chyba jednak przekładają:

https://www.heartsfc.co.uk/blogs/news/d ... -confirmed

Widzę że Besiktas też przekłada.
W Belgii chociażby Club Brugge a w Holandii Ajax czy Twente. Alkmaar też rok temu przekładało. Ogólnie w beneluksie dużo się przekłada. Oczywiście w top5 nie znalazłem takich meczów ze względu na udział w eliminacjach do pucharów. Podobnie w Danii czy Czechach. W Grecji również nie, ale tam jest terminarz zrobiony tak aby faworyzować uczestników gry w pucharach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 12:45

Przema pisze:
dzisiaj, 12:40
W Grecji również nie
Pierwsze państwo wziałem do sprawdzenia, bzdury wypisujesz jak zwykle.
Mecz Panathinaikos AO z AE Kifisia został przełożony. 30 sekund szukania https://www.flashscore.pl/mecz/pilka-no ... -SENMmweG/

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3996

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » dzisiaj, 12:47

Zawiodłem się teraz bardziej niż jak stracili mistrza w ostatniej kolejce.

Samo przekładanie spotkań rozumiem, o ile oczywiście ma to ma ręce i nogi. Gdyby Ekstraklasa ułożyła terminarz tak, że w czasie eliminacji Lech gra z Jagiellonią, Górnik z Rakowem itd. to kluby same z siebie by wnioskowały o przekładanie i rywal nie musiałby pauzować tylko dlatego, że akurat wypadł mu pucharowicz w lipcu/sierpniu.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1021

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 12:54

matt_ pisze:
dzisiaj, 12:47
Samo przekładanie spotkań rozumiem, o ile oczywiście ma to ma ręce i nogi. Gdyby Ekstraklasa ułożyła terminarz tak, że w czasie eliminacji Lech gra z Jagiellonią, Górnik z Rakowem itd. to kluby same z siebie by wnioskowały o przekładanie i rywal nie musiałby pauzować tylko dlatego, że akurat wypadł mu pucharowicz w lipcu/sierpniu.
To trzeba by usiąść i przeanalizować bo każdy przypadek jest inny. Czasem warto przełożyć, a czasem lepiej zagrać z rywalem niż ten zdąży się rozpędzić (np myślę że w ten sposób rozumowała Jaga przed meczem z Widzewem, no ale nie pyklo).
Już kiedyś myślałem żeby sobie to zebrać w całość i zobaczyć czy się finalnie opłacało. Czy przełożenie meczu skutkowało wygraniem meczu w pucharach i jak się to odbiło na przełożonym meczu który potem trzeba rozegrać w i tak niewygodnym terminie. Tyle że to wszystko nie jest zero jedynkowe a i tak nie da się stwierdzić co by było gdyby.
Przekładanie dla samego przekładania wiele nie da o ile tego czasu się dobrze nie wykorzysta.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 4 min temu

Mam wrażenie że ci młodzi greccy piłkarze zaraz mi zaczną wyskakiwać z lodówki. Włączam Hull-United i oczywiście młody grek w bramce beniaminka :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”