Kto w bramce Polski? - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2005, 18:37

Tomachos pisze:
p.s. - kolejna nierozgarnieta osoba z Gliwic
Napisał cloner, najbardziej rozgarnięty z rozgarniętych mieszkaniec Rozgarnięcic :!:
Dziekuje, Dziekuje :) Milo mi :)
Tomachos pisze:Nie wiem czemu Janosik nie powołuje Kuszczaka :roll: można by chłopaka sprawdzić :!:
hmm, wystarczy Boruc, Dudek i Kowalewski
Tomachos pisze:Na razie nr 1 powinien być Boruc, czasy Dudka juz chyba przemineły :?
mam taka nadzieje, ze jego czasy przeminely ;)
bo nie chce wiecej widziec jego 'wspanialych' interwencji [do strzalu na prawa strone bramki bardziej wyciaga ... lewa reke] :lol2:

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 18:52

hmm, wystarczy Boruc, Dudek i Kowalewski
No ja nie wiem:/
kadra powinna mieć 3-4 dobrych bramkarzy, a teraz sytuacja wygląda tak że jak jakis z wymienionej trójcy ma kontuzje to Dżanas powołuje Przyrowskiego (czy Pszyrowskiego?) a chłopak może jest utalentowany ale poziom gry ma poniżej Rasiaka :cry:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2005, 18:58

Tomachos pisze:Dżanas powołuje Przyrowskiego (czy Pszyrowskiego?) a chłopak może jest utalentowany ale poziom gry ma poniżej Rasiaka :cry:
to akurat nic nowego nie napisales :lol2:
kazdy wie [wiekszosc], ze Przyrowski jest slaby, i narazie nie nadaje sie do reprezentacji :!:
to ja juz predzej chce Bobela [Bobla] :roll: - ten z 2.ligi niemieckiej :)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 14 lis 2005, 18:59

Tomachos pisze:
p.s. - kolejna nierozgarnieta osoba z Gliwic
Napisał cloner, najbardziej rozgarnięty z rozgarniętych mieszkaniec Rozgarnięcic :!:

Na razie nr 1 powinien być Boruc, czasy Dudka juz chyba przemineły :?
Nie wiem czemu Janosik nie powołuje Kuszczaka :roll: można by chłopaka sprawdzić :!:

Kuszczak?A cóż to za postać na Wyspach? Epizodyczny chłopak w roli podawacza piłek i ręczników na spocone czoła kompanów. Póki Kirkland nie odejdzie, póty Polak będzie jednym z wielu.
Czasy Dudka ... ach, błogie czasy ... spalone przez konkwiskadora z Hiszpanii. Nie ma w klubie miejsca, w kadrze też nie powinien poszukwiać.

A co do wypowiedzi Clonera ... lewą ręką w prawy róg ... a ile razy cieszyłeś się jak dziecko kiedy wyciągnął ,,setę" w ten ekwilibrystyczny sposób? Później fikołek i na nogi, heeja, jak na dzikim zachodzie a wszyscy krzyczeliśmy - łuuuuuoooołłłłł. Był wielki, jest mniejszy, będzie znikomy. tak w skrócie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2005, 19:15

Loczek pisze:A co do wypowiedzi Clonera ... lewą ręką w prawy róg ... a ile razy cieszyłeś się jak dziecko kiedy wyciągnął ,,setę" w ten ekwilibrystyczny sposób? Później fikołek i na nogi, heeja, jak na dzikim zachodzie a wszyscy krzyczeliśmy - łuuuuuoooołłłłł. Był wielki, jest mniejszy, będzie znikomy. tak w skrócie.
moze i lewa reka w prawy rog :)

ja sie nigdy nie cieszylem, gdy Dudek bronil, nawet jesli dobrze bronil, nie lubie kolesia

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 19:21

ja sie nigdy nie cieszylem, gdy Dudek bronil, nawet jesli dobrze bronil, nie lubie kolesia
Może Rasiaka postawic między słupkami :?:
Kuszczak?
Trzeba próbować :!: nie ma wielu utalentowanych młodych polskich bramkarzy :cry: a i chłopakowi mysle by to pomogło bo by go zobaczyli obserwatorzy jak gra :!: (dlaczego go wisła nie kupi :roll: )

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2005, 19:31

Może Rasiaka postawic między słupkami :?:
moze Dudka wystawic na atak :?:
Trzeba próbować :!: nie ma wielu utalentowanych młodych polskich bramkarzy :( a i chłopakowi mysle by to pomogło bo by go zobaczyli obserwatorzy jak gra :!: (dlaczego go wisła nie kupi :roll: )
probowac :?: a po co :?: w Polsce gra kilku dobrych mlodych bramkarzy :)
pewnie wiesz o kim teraz mysle ;)

a po co Wisla ma go kupowac :?:
przeciez Wierzchowski to dobry bramkarz :)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 19:38

moze Dudka wystawic na atak
Za Rasiaka nie ma sprawy, jestem za :!:
pewnie wiesz o kim teraz mysle
Nie wiem :(

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lis 2005, 19:47

Tomachos pisze:
pewnie wiesz o kim teraz mysle
Nie wiem :(
Fabianski - Legia Warszawa

oraz

Fabiniak - Pogon Szczecin

z nich beda ludzie :)

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 14 lis 2005, 20:05

Fabianski - Legia Warszawa
No właśnie :!: dlaczego go się nie sprawdza :?: zbiera chłopak świetne noty , wybija się w lidze i nic :roll:
Fabiniak - Pogon Szczecin
nie widziałem jak gra :? ale tu chodzi raczej o testowanie, próbowanie nowych zawodników, wiem że może być tak jak z Przyrowskim, że ktos sie nie przyda :cry: ale próbowac zawsze warto!!

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 14 lis 2005, 20:13

Tomachos pisze:No właśnie dlaczego go się nie sprawdza zbiera chłopak świetne noty , wybija się w lidze i nic

Widzisz Tomachos odpowiedź jest prosta. Reprezentacja to zupełnie inny świat niż liga polska. Tu trzeba stawiać na rutynę, doświadczenie, pewność. Po co już teraz angażować w repke młodziutkiego Fabiańskiego, który może się ograć w lidze i repce polski młodzieżowej, jak mamy 2 tak wspaniałych bramkarzy jak Boruc i Dudek.

Co do miejsca w bramce, to myślę że Boruc udowodnił ostatnimi meczami komu się ono należy i to on powinien być tym pierwszym. Wydaje mi się, że nie będzie to nic złego jak powiem że jest lepszy od Dudka, a wszystko przez kontuzję i utrata miejsca w Liverpoolu na rzecz Reiny.

Pozdro

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 14 lis 2005, 22:02

No zdecydownie na chwilę obecną Boruc jest numerem 1 w reprezentacji. Pewne miejsce w Celticu dzięki czemu jest bardzo pewnym punktem naszej kadry. Dudek dopóki nie będzie grał w podstawowym składzie nie powinien grać zamiast Boruca i obecnie to właśnie Jurek jest drugim bramkarzem. Mimo tego, iż nie ma miejsca w składzie Liverpoolu to i tak przewyższa o kilka klas bramkarzy, z naszej ligi. Jako trzeciego wybierał bym pomiędzy Kuszczakiem, a Kowalewskim. Jak wiadomo Kuszczak nie gra w WBA zbyt często, to Kowalewski jest najbliżej tego miejsca. Dobrze mu idzie w Rosji, ma pewne miejsce w składzie więc jak najbardziej nadaje się. W reprezentacji nie ma zbytnio czasu eksperymentować z bramkarzami, tutaj najbardziej liczy się doświadczenie i pewnie dlatego Fabiański nie dostaje powołania, zresztą on ma jeszcze możliwość gry w młodzieżówce o ile się dobrze orientuję 8)

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 16 lis 2005, 15:43

Chyba każdy ma tutaj prawie takie samo zdanie. Boruc powinien być pierwszym bramkarzem, Dudek narazie drugim. To jest pewne. Po MŚ Dudek może wogóle wylecieć z reprezentacji, ponieważ jeżeli chodzi o bramkarzy, to mamy kilka niezłych talentów, i nie musimy się chwytać tonącej brzytwy(ot coraz gorzej grającego Dudka). Właśnie dziwi brak nowych bramkarzy w kadrze, bo co i rusz(róż? ;) )wyławiają się nowe talenty polskiego bramkarstwa. Fabiański, Fabiniak, cloner ich już tu wymienił, Dudek, Boruc, Kowaewski, oni obecnie w łaskach Janasa, a także Kuszczak, Małkowski(?), trochę tych bramkarzy mamy. Linka, drugi czy trzeci bramkarz Amici był obserwowany przez Arsenal. Jak narazie, bramkarz to chyba najlepiej zastawiona pozycja w polskiej kadrze.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 16 lis 2005, 16:06

Według mnie to Boruc powiniem byc numerem 1 bo gra w podstawowym skłądzie w Celticu i broni bardzo dobrze w repezentacji równierz sie spisuje dobrze chyba ze Dudek przejdzie do innego klubu i bedzie bronił równeirz dobrze to moze byc rywalizacja ale narazie nr1 według mnie ro Boruc :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 16 lis 2005, 16:53

No cóż w tej chwili to nie ma chyba wątpliwości - BORUC. Niestety zdaje mi się, że Jurek już tak nie zagra jak w finale i raczej może być takim bardziej mentalnym przywódcą...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”