FIFA U-20 World Cup - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 cze 2007, 9:33

Nie wiecie czy Meczu MS U-20 beda pokazywane w jakies polskiej telewizji :roll: :?:

w sobote o 20 na TVP 2. Polska - Brazylia. O meczach w TV jest osobny temat !!!! // fieldy

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 cze 2007, 10:56

Szkoda, że takie małe zainteresowanie tym mundialem. Wg mnie jest to najważniejsze wydarzenie w polskiej piłce nożnej w tym roku. Dopiero na drugim miejscu stawiam mecz z Portugalią. Dzisiaj Polska gra z Brazylią. Wszyscy spodziewają się kompromitacji. Ja spodziewam się porażki, ale nie kompromitacji. Przy pomocy Benhakkera może uda się jakoś porządnie ustawić ten zespół. Zobaczymy jak prezentuje się nasza młodzieżówka na tle najlepszych młodzieżówek świata. Mam nadzieję na przynajamniej strzelenie gola :) Czekam na oficjalne składy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2007, 11:25

Szkoda, że takie małe zainteresowanie tym mundialem
Corinthians : zainteresowanie pewnie jest spore ze wzgledu na udzial Polakow, ale wiedza o mlodych zawodnikach jest niewielka dlatego postow próżno tutaj szukac. Ja sie nie wypowiadam, gdyz poza ekipa Polski nie znam zawodnikow, a jesli kojarze jakies nazwiska to tylko przypadkowo :P

A Polska sie nie skompromituje, mamy dobry sklad, wielu chlopakow jest dobrze wyszkolonych technicznie, cwiczy zagranica, ja w nich wierze, awans z grupy, bardzo silnej grupy jest realny :!: Trzeba wierzyc, jesli jestesmy gorsi pilkarsko, musimy nadrobic sila fizyczna i ambicja :!: Do boju chlopaki :!:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 cze 2007, 11:49

Ja tez bede ogladal te rozgrywki. O naszych zawdonikach wiem tyle co nic, w kacji ich jeszcze nie widzialem. Zobaczym jak sie dzisiaj zaprezentuja. Widzialem za to w akcji Dos Santosa i mam nadzieje, ze pokaze sie z dobrej strony :)

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 30 cze 2007, 11:59

Właśnie też się dziwię, że zainteresowanie tym turniejem jest niewielkie, dla niektórych przecież World Cup U-20 jest nawet większą imprezą niż Euro. A już najbardziej dziwię się koledze MLSoccer, że mówi iż nasza kadra jest przeciętna... Sorry, widzę że jesteś zakochany w MLS, co wnioskuję po twoim nicku, ale polska moim zdaniem kadrowo jest nawet lepsza od U.S.A, no może prócz Addu, Szeteli i Sturgis'a, którzy naprawdę grają na bardzo wysokim poziomie. Jednak bardziej bałbym się o zgranie, komunikację - ogólnie o grę zespołową naszej drużyny, to może być problem, choć liczę, że tu włączy się Beenhakker, pomoże naszej ekipie szczególnie w kontekscie motywacji i właśnie taktyki. Bo indywidualnie jest nieźle, mamy przecież silnych bramkarzy (krótka charakterystyka naszych graczy)...

- Białkowski - broni w końcu w Chapmionship, a jeśli 20-sto letni bramkarz i to jeszcze z zagranicy gra w podstawowym składzie na tym poziomie to musi być dobry, bramkarze - jak wiadomo - w większości im są starsi, tym lepsi - nie jest łatwo młodemu bramkarzowi z zagranicy grać na tym poziomie w pierwszej jedenastce, widziałem kilka jego meczy i jak na taki wiek broni naprawdę pewnie, specjalista od rzutów karnych.

- Szczęsny - wiadomo, Arsenal, tam słabi nie idą, choć sądzę, że pojechał głównie po doświadczenie niż grać, raczej czeka go ławka, bronić będzie Białkowski, ewentualnie Tytoń.

- Tytoń - jak jest w formie - broni świetnie, wiosna była jednak dość słaba w jego wykonaniu, był jednym z silniejszych punktów na Mistrzostwach Europy w 2006 r.

... dobrych obrońców, szczególnie skrzydła - Starosta i Król, który był chyba jednym z najlepszych graczy na ME 2006 w Wielkopolsce, a trzeba spodziewać się sporego postępu u niego, w końcu jest piłkarzem Realu Madryt, gdzie szkolenie młodzieży jest na bardzo wysokim poziomie.
Środkowi Fojut i Strugarek moim zdaniem są gorsi w pojedynkach z graczami o dobrej technice, ( są mało zwrotni, ale dobrzy w grze w powietrzu) choć ogólnie rzadko oglądałem ich występy, myślę, że dla nich prawdziwym testem będą pojedynki z Brazylijskimi napastnikami. Nie wiem tez co prezentuje Damian Rączka i gracze ze słabszych klubów, czyli Maciej Dąbrowski i Jakub Feter. Pomocnicy to trochę niewiadoma dla mnie, pomoc pewnie będzie wyglądać mniej więcej tak: Marciniak, Krychowiak, Danch i Cywka...

- Marciniak - ruchliwy, zwinny i niezły technicznie, całkiem dobry skrzydłowy, również obrońca. Myślę, że dość silny punkt reprezentacji

- Krychowiak - troszkę dla mnie niewiadoma, ciekawe jak wytrzyma presję gry w takiej imprezie, w końcu ma 17 lat. Gra w silnym klubie, Boredaux, Globisz o nim mówił "polski Gerrard", ogólnie to może być objawienie mistrzostw.

- Danch - trudno coś powiedzieć, w Górniku grał różnie, tak jak cały Górnik, ale całkiem niezły sezon jak na debiutanta w OE.

- Cywka - gracz Wigan, zasiadał na ławce rezerwowych, więc jakiś poziom musiał reprezentować, gdyby był słaby to by się go pozbyli;] Chwalił go trener tego klubu, mówił, że to wielki talent. Powinien być silnym punktem naszej drużyny.

...napastnicy to IMO dość silna broń Polaków - Janczyk nawet na stronie FIFA figuruje jako potencjalna gwiazda turnieju, a Małecki w meczu z Górnikiem Zabrze na wiosnę miał wejście smoka, widać było jego świetną dynamikę i szybkość, zresztą widziałem go kiedyś w meczu rezerw Wisły, robił z obrońcami co chciał. O Janoszce i Adamcu tylko słyszałem, że są to gracze utalentowani, jednak ich gry nie miałem okazji zobaczyć, więc wiele na ich temat nie wiem. Reasumując, sądzę, że ogólnie kadrowo przynajmniej pierwszy skład prezentuję się całkiem dobrze i jestem jednym z nielicznych optymistów odnośnie Polaków na tym turnieju, wszystko zależy od tego jak prezentują się jako drużyna, taktycznie i mentalnie:) Tak BTW to ciekawi mnie też brak Oziemczuka i Kokoszki w kadrze. Widocznie byli od nich lepsi.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 cze 2007, 16:01

Właśnie też się dziwię, że zainteresowanie tym turniejem jest niewielkie, dla niektórych przecież World Cup U-20 jest nawet większą imprezą niż Euro. A już najbardziej dziwię się koledze MLSoccer, że mówi iż nasza kadra jest przeciętna... Sorry, widzę że jesteś zakochany w MLS, co wnioskuję po twoim nicku, ale polska moim zdaniem kadrowo jest nawet lepsza od U.S.A, no może prócz Addu, Szeteli i Sturgis'a, którzy naprawdę grają na bardzo wysokim poziomie. Jednak bardziej bałbym się o zgranie, komunikację - ogólnie o grę zespołową naszej drużyny, to może być problem, choć liczę, że tu włączy się Beenhakker, pomoże naszej ekipie szczególnie w kontekscie motywacji i właśnie taktyki. Bo indywidualnie jest nieźle, mamy przecież silnych bramkarzy (krótka charakterystyka naszych graczy)...

Ojjj w koncu jakas konstruktywna krytyka tak trzymac :D .Nasza kadra jest przecietna czy sie ja lubi czy nie ale taka jest prawda.Pokazuja to nasi juniorzy i nie tylko oni od paru dekad sorry, ale nie mamy wirtuozow pilki.Awans dla Polski na MS U-20 to wielki zaszczyt lecz tylko dlatego, ze bylismy gospodarzami ME 2006 i to z trudem awansowalismy.Jest to jeden z dowodow na przecietnosc tej kadry U-20.Gadac sobie mozna ile sie chce dla prasy jacy to wyjdziemy pozytywnie nastawieni i jak bedziemy grac dobrze taktycznie oraz starac sie grac ofensywnie.To nic nie kosztuje roznica klas jest za duza dla Brazyli i nie ma znaczenia ostatecznie ile przegramy, bo zakladam taki wynik, choc w pilce juniorskiej zawsze jest wieksza niewiadoma jednak nie stawiam w tym pierwszym meczu na nas.Czy to bedzie 3:0 , 4:1 czy 2:1 to jezeli nie zdobywamy nawet punktu tracimy szanse na awans.
Wlasnie o ten brak zgrania wiele sie rozchodzi pilka to gra zespolowa i jak tego nie ma to bedzie zle.Polska w tym roku bardzo malo grala w tym skladzie a przeciwnicy Brazylia i USA stosunkowo duzo mieli powaznych gier jak np. eliminacje do MS U-20 w ostatnim pol roku.
Doswiadczenie na takich turniejach tez robi swoje my jedziemy tam zieloni az czerwoni bo Polska gra na takiej imprezie po ponad 20 latach nawet na MS U-17 gramy bardzo rzadko a w ostatnich paru latach to i finaly ME sa dla nas nie osiagalne w tych kategoriach wiekowych chyba ze jestesmy gospodarzem jak w 2006.To sa spore minusy i nie ma co oczekiwac i sie podniecac meczem z Brazylia, bo akurat z tym krajem nie potrafimy grac wogole.Jak wypadna nastepne mecze nie wiem ale rywali mamy tez mocnych USA jest lepsza druzyna od nas.Korea Pln nie gorsza od Polski a jak sie nam gra z szybkimi i dynamicznymi Koreanczykami, ktorzy tez sporo potrafia nie najlepiej wiec nie oczykiwalbym wiele od tej druzyny awans z grupy i to z 3 miejsca bedzie sukcesem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2007, 16:12

Doswiadczenie na takich turniejach tez robi swoje my jedziemy tam zieloni az czerwoni bo Polska gra na takiej imprezie po ponad 20 latach nawet na MS U-17 gramy bardzo rzadko a w ostatnich paru latach to i finaly ME sa dla nas nie osiagalne w tych kategoriach wiekowych chyba ze jestesmy gospodarzem jak w 2006.
A mam Ci przypomniec kto zostal Wicemistrzem Europy do lat 16 w 1999 roku, oraz Mistrzem Europy do lat 18 w roku 2001 :?: Wiec nie pier***, ze Polska nie ma doswiadczenia. Ale oczywiscie Ty wiesz lepiej, finaly ME sa dla nas nieosiagalne ["nie" z przymiotnikami piszemy lacznie analfabeto] :lol:

Moze i dzis przegramy, ale z USA i Korea mozemy wygrac :!: Ja wierze w awans z grupy.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 30 cze 2007, 16:23

cloner pisze:
Doswiadczenie na takich turniejach tez robi swoje my jedziemy tam zieloni az czerwoni bo Polska gra na takiej imprezie po ponad 20 latach nawet na MS U-17 gramy bardzo rzadko a w ostatnich paru latach to i finaly ME sa dla nas nie osiagalne w tych kategoriach wiekowych chyba ze jestesmy gospodarzem jak w 2006.
A mam Ci przypomniec kto zostal Wicemistrzem Europy do lat 16 w 1999 roku, oraz Mistrzem Europy do lat 18 w roku 2001 :?: Wiec nie pier***, ze Polska nie ma doswiadczenia. Ale oczywiscie Ty wiesz lepiej, finaly ME sa dla nas nieosiagalne ["nie" z przymiotnikami piszemy lacznie analfabeto] :lol:

Moze i dzis przegramy, ale z USA i Korea mozemy wygrac :!: Ja wierze w awans z grupy.
Cloner nie badz smieszny kiedy byly te sukcesy 8 i 6 lat temu od tamtej pory nic kompletna klapa w tym czasie bylo wiele turniejow MS U17 i U-20 bo rozgrywae sa co 2 lata do tego wiele ME U-19 i w nizszych kategoriach, ktore rozgrywane sa bardzo czesto i nic jak sie nie myle gralismy tylko raz w finalach w ostatnich kilku latach wlasnie jako gospodarz w 2006 w ME U-19.Wlasnie dlatego Polska nie ma doswiadczenia miedzynarodowego na wielkich turniejach w kategoriach juniorskich i to jest prawda.Tego nie trzeba sie uczyc to widac wystarczy tylko przeszukac interenet Cloner :lol:.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 30 cze 2007, 16:52

Powiem tak - obaj macie rację:) Ale MLSoccer, popatrz na skład Polaków z tamtych mistrzostw europu (z 2006r.), on się będzie znacznie różnił od tego, co mamy teraz, mogę się mylić w niektórych przypadkach, ale na tamtych ME nie było z podstawowego składu - jaki najprawdopodobniej wybiegnie z brazylią - 6-ściu graczy, a więc kolejno: Białkowskiego (chyba jedna z największych gwiazd polskich na tym turnieju), Starosty (wielka niewiadoma, ale spodziewam się po nim dobrej gry, w końcu wychowanek dobrego, angielskiego klubu), Dancha, Krychowiaka (podobno wielki talent), Cywki (na pewno wielki talent), Małeckiego (też super dynamiczny zawodnik, co do tego nie mam wątpliwości, bo widziałem go na żywo), liczyć też trzeba na to, że Król zrobił ogromne postępy w Realu, a Fojut w Boltonie - Janczyk to już uznana firma w młodzikach - więc nie dość, że od tamtego turnieju zostało wymienione pół podstawowej drużyny, to rezerwa również została całkowicie przetrzebiona:) Zgodzę się, że Brazylijczycy biją nas na głowę, lecz nie tylko nas, bo również w tej kategorii wiekowej prawie wszystkie drużyny świata:) Wracając jeszcze do pamiętnych mistrzostw europy to nie wiem czy miałeś okazje je oglądać? Zaczęło się od porażki z Austrią bodajże, widać było stremowanie, zresztą tak samo jak w 3 meczu, z czechami, nie wytrzymali po prostu presji meczu o wielką stawkę. Jednak mam w pamięci mecz z Belgią (jeśli nie widziałeś tego meczu, wpisz na youtube janczyk, powinny wyskoczyć jego hattrick), Polska zagrała rewelacyjnie i po tym meczu zacząłem wierzyć trochę w Polską młodzież;] Co do całej młodzieżowej piłki w Polsce to najważniejszym problemem nie jest ogólnie infrastruktura jako całość, bo mamy takie ośrodki jak Lechia, Amica, Legia itd. Brakuje natomiast dobrego szkolenia w małych klubach, wzorem tutaj powinna być moja Sandecja Nowy Sącz, która pomimo problemów finansowych i tego, iż jest klubem III ligowym ma szkolenie młodzieży na bardzo wysokim poziomie, najlepszymi przykładami są Dawid Janczyk, Maciej Korzym, Paweł Kozub (Legia), Jakub Hładowczak (Widzew), niegdyś na testach w Lechu był bodajże Adrian lub Dawid Basta, teraz do tercetu z Legii mają też dołączyć kolejnych dwóch młodych zawodników. To nie przypadek, że w tym mieście pojawiło się tyle talentów, widać po prostu że i w mniejszych miastach może być niezłe szkolenie. Reasumując, jest po prostu mało DOBRYCH ośrodków szkoleniowych w Polsce, dlatego i konkurencja jest mała. Wracając do naszej reprezentacji to uważam że oni mają spore możliwości, pytanie jak się zaprezentują jako drużyna - trzeba po prostu czekać do wieczora. Nie brałbym tych sparingów z Jordanią i Syrią poważnie, bo tam kadra była głównie przygotowywana fizycznie. Co do tych medali ME to to jest dowód, że indywidualnie mamy możliwości, zresztą wspominał o tym Beenhakker:) Co do porównania Polski z USA to myślę, że indywidualnie są to drużyny porównywalne, ale USA jest lepiej zoorganizowana, pytanie jest czy tym polacy im dorównają w meczu z nimi? Wszystko okaże się na tych mistrzostwach:)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 cze 2007, 16:53

Tego nie trzeba sie uczyc to widac wystarczy tylko przeszukac interenet Cloner
Nie trzeba przeszukiwac Internetu Panie MLSoccer, tu wystarczy ruszyc główką i pomyslec. Skoro bylismy gospodarzami takiej imprezy, raz ja wygralismy, raz bylismy wicemistrzami, to mamy doswiadczenie. Jesli nadal uwazasz, ze nie mamy doswiadczenia, to trudno, Twoj pech :lol2: Ja wiem, ze Ty baaaardzo chcesz, zeby USA awansowalo dalej, nawet kosztem Polski, ale to juz Twoja brocha, fakaj sie :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 cze 2007, 20:18

moglby ktos uprzejmie podac sklady obu druzyn na dzisiejszy mecz Polska - Brazyliana ?:)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 cze 2007, 21:05

Polska: Białkowski - Starosta, Fojut, Strugarek, Król - Marciniak, Krychowiak, Danch, Cywka, - Janczyk, Małecki

Brazylia: Cassio - Eduardo, Luizao, David Luiz, Roberto - Renato, Carlao, Parana, Lima - Pato, Jo

Krychowiak :D Z tego kolesia beda ludzie :!: pffff juz sa :P Szkoda ze Krol tak a nie inaczej sie zachowal, jak narazie ta brazylia gra podobnie jak ich starsi koledzy podczas ubieglorocznych MS :P
Jest dobrze, chociaz tak mlode organizmy moga w koncowce bolesnie to odczuc :!: nie ma jeszcze tego doswidczenia itp :!:
Polska :brawo:
Jescze jedna polowa i ... nio wlasnie ciekawe co bedzie :think:

PS. Ciekawe czy lyso teraz trzem muszkeira, ktorzy odmowili gry

Janczyk zbyt indywidualnie :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 cze 2007, 21:06

No i prowadzimy po pięknym strzale z wolnego Krychowiaka :D Bramkarz Brazylii mógł muchy łapac :p
Szkoda czerwonej dla Króla. Widać chłopak nie wytrzymał napięcia takiego turnieju i za bardzo poniosły go ambicje. Chciał dobrze, a jak wielki to dla niego dramat pokazał płaczem przy schodzeniu z boiska.
Najgroźniejsza broń Canarinhos Pato narazie mało widoczny. Zresztą na pierwszą połowe agresywna gra naszych skutecznie ostudziła nastroje do ataków kanarków.

Jeszcze całe 45 minut w dziesiątke ...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 cze 2007, 21:08

Hehehe :D wogole ludziska z tym Krychowiakiem to ja kiedys gralem w 2003 roku , znaczy sie przeciwko niemu :lol:

Byly derby Kołobrzegu Kotwica Vs Żaki ...
Przegralismy 15-0 a łon nam 7 goli strzelił ;P

zreszta sprawdzcie se ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Grzegorz_Krychowiak )

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 30 cze 2007, 21:09

Do przerwy 1-0 dla nas, po pięknym golu Krychowiaka :D Szkoda, ze gramy w 10, ale przy "odrobinie" szczęścia powinniśmy utrzymać ten korzystny rezultat.

PS
Wpuścić Janoszke :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”