Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 8

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 14:12

UltraInter spokojnie, to dopiero początek.

*_Zaza_* ja wiem że są dowody ale dla niektóych to są albo jakieś wymysły prasy albo poprostu " rozmawianie o sędziach " aby podnieść poziom sędziowania :lol: Takie sugestie też się pojawiały.
Żeby to było można nazwać tylko smrodem to jeszcze bym zrozumiał...

Wszystko w rękach prokuratury, jeżeli zabiorą się za to pożądnie i obiektywnie to Juve będzie miało spore kłopoty, nie tylko Moggi bo on sam dla siebie nie działał i poza nim PRZYNAJMNIEJ niektórzy piłkarze widzieli o całej sprawie.
Ciekawe czy będzie bojkot.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 14:30

RealFan pisze:Nie ma co ukrywać, że jest to dość dziwna sytuacja, że jeden sędzia prowadzi dwa mecze Juventusu pod rząd. Poderjrzane to jest niewątpliwie, zwłaszcza że jak się okazuje De Santis również mógł być zamieszany w ten skandal. Ciekawe czy Moggi również tutaj wciął swój nos.

Dzwina sprawa - co racja to racja - ja sie postaram dowiedzieć jak to wygląda od strony przepisów. Bo tak nie może być. Przeciesz co kolejke losują sędziów - a bardzie jedna osoba która jest teraz na stronach głownych ich przyznaje. On juz stracił prace a tu takie sytuacje :?
RealFan pisze:Coś mi się zdaje, że Juventus już tej renomy i szacunku tak do końca nie odzyska. Nawet, gdyby Moggi i reszta zostali oczyszczeni z zarzutów, to i tak klub będzie ponosił konsekwencje tej sprawy przez długie lata. Byle jaka podejrzana sytuacja, to zawsze oczy wszystkich będą skierowane na klub z Turynu

Wiesz przykład afery dopingowej pokazał że mimo upływu czasu Juventus nadal nie zmazał plamy. Mimo że sie wybronił. Wystarczy popatrzeć na stadiony i nie które transperenty fanów :wink: Wiesz to że Juventus stracił na tym wiecej niż może się wydawać, to tylko dochodzi do cześci fanów Juve. Nie tym którym pasuje "smród" jak napisałem wcześniej.

Łukasz bardzo możliwe że prasa już przykolorowała i dopisała wiecej 'spraw" ale to już tak będzie - stracili naprawde wiele - i teraz tak bedzie się mówiło o Juve. O Tych co Ty piszesz napisałe wcześniej. Od tygodnia toczy sie śledztwo. Ale dla nich to dziennikarskie śledztwo :lol: La Gazzatta = W 12 :lol:

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 09 maja 2006, 14:33

To jest tak jak się dzieje w Lidze. Najpierw Juve odskakuje na 11 punktów. I nikt nie ma wątpliwości że Juve rządzi. Gdy zaczynają remisować wydaje się że v-ce lider (tu Milan) ich dogoni, ale w końcu i tak Juve wychodzi na swoje.
A teraz. Wybucha afera. Wszyscy są zgodni. Juve czeka kara. Wkońcu i tak udaje im się wybronić.
I nadal są machlojki. Widzicie spójnośc ? :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 14:51

Zaza pisze: La Gazzatta = W 12
Hehe, ale bardzo dobrze że brukowce się w to wszystko wpakowały i być może troche kolorują w co wątpie. Przcież nie mogą przydzielać Moggiemu słów których nie powiedział. Gazety raczej za szybko karają już Juve bo w autentyczność faktów wierze.
Taki brukowiec potrafi czasami znaleść więcej dowodów niż prokuratura i potem im to dostarczają :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 maja 2006, 15:00

Piszecie, że jakby zdegradowali Juve go drugiej ligi to szybko by się nie pozbierali. Ciekawe dlaczego. Zobaczcie jak szybciutko Violą się podniosła mimo, że ich degradacja była o wiele dotkliwsza a i takiej kasy nie maiła jak ma Juve. Z drugiej strony tam było ogromne wsparcie kibiców a jeśli chodzi o Juve to każdy widzi jak jest teraz. A jak byłoby po ewentualnej degradacji …

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 15:04

Zico_FCI zacznijmy od tego że o degradacji raczej nie ma mowy. Jeżeli nawet to Juventus może mieć znacznie ciężej ponieważ razem z degradacją odeszło by ponad połowe zawodników :] W jednym oknie ciężko kupić 10 piłkarzy a tym bardziej jeżeli ma się renome " ustawiaczy ".

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 15:12

Łukasz La Gazzetta to nie brukowiec :roll: chyba najbardzie szanowany z tych Wloskich dzienników - oni nie mogą kolorowac do woli [jak piszesz] bo stracili by swoja marke i wiarygodnośc. Przeciesz jak by pisali głupoty Juventus może ich pozwać. A to może im :wink: Teraz Luciano ma dzwonek od operatora "Państo policyjne państwo wyznaniowe masz tu wolność słowa lecz uważaj na swą mowe." :twisted:

Zico z Viola była inne sytuacja. Ale równiez uważam jak Łukasz że o zdegradowaniu nie może być mowy. Sami sie zdegradowali w opini wielu. A czy szybko by wrócili [jak by zapadł mało prawdopodobny wyrok] ? to zależy od przywiązania kibiców i ... piłkarzy :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 15:18

Zaza wiem że La Gazzetta Dello Sport to nie brukowiec i jest to bardzo szanowana gazeta ale ja w swoich zwyczajach mówie na wszystkie gazety " brukowiec " :D

Juve jak dla mnie to nie Calcio... ciężko to klubem nazwać. Podobno żyjemy w cywilizowanym świecie i mamy rok 2006 ;) Teraz już wiem czemu tam trybuny świecą pustakmi... :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 maja 2006, 16:14

Zico_FCI pisze:Zobaczcie jak szybciutko Violą się podniosła mimo, że ich degradacja była o wiele dotkliwsza a i takiej kasy nie maiła jak ma Juve.
Moze i szybko ale taki szybki powrot byl mozliwy tylko dzieki pewnym czynnika jak reformacja rozgrywek totez dzieki "zasluga" Viola awansowala bezposrednio z 4ligi do 2ligi (omijajac SerieC :P) czy szczescie

zas jezeli chodzi o aktualna afere z Moggim to mysle iz niestety wszytsko rozejdzie sie po ksociach jak bylo to z koksami

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 maja 2006, 17:24

Juve jak dla mnie to nie Calcio... ciężko to klubem nazwać.
To w takim razie Milan to też nie jest Calcio i cięzko ich klubem nazwać bo brali udział w totonero.
zas jezeli chodzi o aktualna afere z Moggim to mysle iz niestety wszytsko rozejdzie sie po ksociach jak bylo to z koksami
Koksów nie było więc, sprawa zamknięta. A co do Moggiego to najprawdopodobniej tylko on zostanie ukarany. Śmieszą mnie ludzie którzy mają nadzieje że zdegradują nas do niższej ligi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 17:41

Marq przeczytaj sobie wszystko co jest napisane 7 postów wcześniej na czerwono :]
Marq pisze:To w takim razie Milan to też nie jest Calcio i cięzko ich klubem nazwać bo brali udział w totonero

Tylko że zapłacił za swoje :] dos duzo zapłacił :roll: I od tamtego czasu jest wizytówką Calcio na arenie między narodkowej i nie tylko a Giuseppe Meazza Kaplica Calcio :]

A jak sądzisz jak teraz czują sie piłkarze ? Nawet Juve ? gdy graja na maxa 38 kolejek a okazuje sie że to nie oni wygrywali [remisowali ?] Jak teraz czuje sie Wasz Alex ? i inni ?

Marq pisze:Koksów nie było więc, sprawa zamknięta.
No tak se tłumacz roll: Sprawa zamknieta a Juventus od lat 90' uchodzi za ... Teraz sądzisz że to sie poprawi ? :lol: że Lucek zrobił coś w tym kierunku jako dyrektor ? :wink: Bardzo nisko upadł .... Poczytaj wcześniejsze posty a nie dwa ostatnie i piszesz głupoty...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 19:01

Marq pisze:To w takim razie Milan to też nie jest Calcio i cięzko ich klubem nazwać bo brali udział w totonero.
Kiedy Ty się obudzisz :?: Przecież Milan poniósł bardzo surową kare i teraz jest tak jak pisze Zaza, są wizytówką Calcio. Juve nie zostanie tak napewno ukarane ale nie wiem czemu, Moggi nie działał dla siebie lecz dla Juventusu. Nie mają szacunku i godności aby umieścić ich w gronie Calcio. Kupione mistrzostwa to za mało.
Marq pisze:Koksów nie było więc, sprawa zamknięta.
Gdyby nie sąd... mógłbym napisać że totonero w Milanie nie było... dokładnie takie same gadanie :] Powiem Ci szczerze że to bardzo dobrze że Milan poniósł kare bo teraz widać skutki nie tylko w klubie ale i w kibicach. Nie wiem skąd ten tupet i mniemanie.

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 09 maja 2006, 19:14

Ja i tak jestem pewien że Juve nie poniesie konsekwencji po tej aferze. Marq czemu niby tylko Moggi miałby byc ukarany ? Działał dla "dobra" Juventusu więc tutaj jest odpowiedzialność wspólna. Osobiście niech Juve zdegradują ale w po następnym sezonie, bo w takim wypadku to uve wygrałoby ostatnie "Derby di Italia"

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 09 maja 2006, 19:28

Marq czemu niby tylko Moggi miałby byc ukarany ?
Ja nie wiem do końca jak było w aferze Milanu, ale gdzieś przeczytałem że w Milanie "działali" też zawodnicy - od razu mówie że nie wiem czy to prawda.
A jak Hitler wywołał II wojne światową i wymordował miliony ludzi, to co? od razu ma cały naród odpowiadać za tą zbrodnie? chyba nie.
Gdyby nie sąd... mógłbym napisać że totonero w Milanie nie było... dokładnie takie same gadanie Krzywy
Sąd jest sądem i Juventus jest oczysczony z zarzutów, czy tego chcecie czy nie :) .
Powiem Ci szczerze że to bardzo dobrze że Milan poniósł kare bo teraz widać skutki nie tylko w klubie ale i w kibicach.
Nie było Cie jeszcze wówczas na świecie, więc nie wiesz jaki to był ból dla Milanistów. I nie pisz że to dobrze że Milan poniósł karę, bo gdyby teraz mieli podobną sprawę to byłbyś za degradacją Rossonerrich? :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2006, 19:34

Porównanie Moggiego do Hitlera :o Ostro po bandzie :lol:

Dizisiaj miałem przyjemność grać w piłkę z kibicem Juventusu. Po meczu trochę pogadaliśmy o Moggim i tym wszystkim co się teraz w klubie dzieje no i widać było po nim, że jest totalnie zażenowany. Mówił też, że cholernie mu wstyd i liczy się z tym, że w tej całej aferze jest pewnie sporo prawdy.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”