LM: Juventus - Barcelona - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 01 cze 2015, 9:12

Jest pieknie. Przed sezonem nie wierzylem w dublet, a jest jeszcze szansa na tryplet. Xavi kolejny raz mial racje przeczuwajac przed sezonem, ze bedzie dobrze jak za Pepa.
Osobiscie jestem dziwnie spokojny i nie bede zaskoczony jak final LM bedzie wygladal podobnie do tego z CdR. Juventus to bardzo dobra druzyna, ale zeby wygrac teraz z Barcelona bedzie potrzebowac slabszego dnia Messiego i spolki.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 01 cze 2015, 12:32

Przejrzałem temat i wiele ciekawych słów padło. Podobno mamy słabą obronę i pomoc, a atak będzie bezradny wobec pressingu ;) Z kolei Juventus ma mocarną obronę, pomoc i atak. Messi nie powącha piłki 8)

Ja natomiast bez przesadnej skromności uważam, że faworytem jest Barcelona i z całym szacunkiem, ale szanse rozkładam 70-30%. Może dwa lata temu gdy wystarczyło nakryć czapką Messiego przez trzech graczy byliśmy bezradni klepiąc tikitakę, tak teraz przy Neymarze i Suarezie którzy wraz z Messim tworzą jeden z najlepszych ataków w historii może to być trudne bądź niewykonalne. A pomoc nie jest słaba, tylko ciężar asyst i bramek został przesunięty na trio NMS czy jak tam zwał.

W finale chyba jednak wolałbym Mathieu w obronie zamiast MAscherano, ale na 99% bedzię argentyńczyk.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 cze 2015, 13:01

akurat z pressingiem to Barca problem miała i z Realem i Valencią
Gra pressingiem Valencii w pierwszej połowie na CN to było szaleństwo, ale z metodą, bo gdyby mieli kim wykończyć sytuacji(o obronionym karnym przez Bravo nie wspomnę) to wynik mógł być inny
Kilka sezonów temu Xavi & Iniesta rezem z Busquetsem oraz Messi radzili z pressingiem każdej drużyny świata( i mało kto próbował) teraz sytuacja jest inna, jednak teraz Barcelona stosuje szybki atak oraz błyskawiczne przeniesienie piłki na połowę rywala, zaś odbiór po stracie też funkcjonuje dobrze wraz z świetnym przygotowaniem fizycznym
Także mocny pressing Juventusu może być w równocześnie zagrożeniem oraz szansą a to co przeważy może zależeć od detali

W tym kontekście bardzo podobało mi się jak w sobotę Suarez "żył" na granicy spalonego

Awatar użytkownika
Neris
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Neris » 01 cze 2015, 13:08

Valencia grała świetnie przeciwko Barcelonie tylko właśnie brakowało im wykończenia, którego z Realem im nie brakowało :cry: .

W finale ligi mistrzów trzymam kciuki za Barceloną. Wolę żeby Barcelona jako hiszpański klub zdobyła swoje drugie triplete w historii niż Juventus swoje pierwsze.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 01 cze 2015, 13:38

W finale CdR wyjście spod pressingu Bilbao wychodziło nam nadzwyczajnie dobrze. A nie było to głupie bieganie bez celu za piłką w wykonaniu Basków. Jestem o ten element spokojny. Ładnie podłączał się Alves w kluczowych momentach i stwarzał dodatkowe opcje do podania nie tylko na skrzydle ale nawet w środku pola jak było trzeba.
Podobnie jak Bienias raczej nie spodziewam się zaciętego boju. Może nie doceniam Juve, nie oglądałem ich każdego meczu, ale to co zobaczyłem chociażby w starciach z Realem czy Borussią utwierdziło mnie, że to będzie dla nas jeden z łatwiejszych finałów. Nie oznacza to oczywiście że mamy pewną wygraną :P (domów w stylu Doktora przeciw Atleti bym nie stawiał) Dużo się mówi o tym jaka mocna nie jest obrona Juve, ale trzeba pamiętać że nie miała jeszcze okazji zmierzyć się z tak mocnym atakiem, który jest w stanie wypracować bramkę na 100 różnych sposobów. To już nie jest tiki-taka Pepa, tutaj jedno 40 metrowe podanie otwiera drogę do bramki. Równie dobrze może się przytrafić niemal 40 metrowy rajd Messiego.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 cze 2015, 15:42

No no ktoś tu czyta między wierszami ;) zdecydowanie atak macie najmocniejszy ze wszystkich formacji i to jest najwieksza obawa, ale u Nas gra solidna obrona. Nikt nie mówi, że jest jakoś słabo ;) obrony nie macie powalającej, ale jak najbardziej trzyma poziom. Zdecydowanie Barcelona jest faworytem, ale wynik jak najbardziej otwarty. Barcelona gra swoje, a Juve jest ułożone taktycznie, pomoc jest mocna, atak też więc nie możemy się przestraszyć Dumy Katalonii. W końcu doszliśmy do finału i głupotą byłoby nie wierzyć w swój zespół. Jeśli ktoś z Juventinich już przed meczem pogodził się z porażką niech odejdzie w cień i nigdy nie wraca ;) jako teoretycznie słabszy zespół szukamy mocnych stron Juve i tych słabszych w Barcelonie. To raczej normalne

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 cze 2015, 16:41

Jak czytam niektore ohy i ahy to szykuje sie w sobote jakies 10-0 dla Barcy :D

Pozyjemy, zobaczymy 8)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 cze 2015, 18:10

ozob pisze:Jak czytam niektore ohy i ahy to szykuje sie w sobote jakies 10-0 dla Barcy :D

Pozyjemy, zobaczymy 8)
Ja natomiast jak czytam kibiców Juve,jak to on zagra pressingiem,zepchnie Barcę do obrony to jedynym ratunkiem Barcy jest postawienie autobusu i liczenie na karne :P Jak widać nie ma złotego środka :P
Jak pisałem wcześniej dla mnie wynik Barcy już jest ponad stan(Juve również) więc obie drużyny nie mają nic do zaryzykowania - uda się to świetnie,jak nie cóż,jest fajnie widocznie byliśmy gorsi...Owszem w ramach porażki będzie niedosyt,z racji wyeliminowania wszystkich mistrzów w poszczególnych fazach i zatrzymaniem się na finale...Ale mimo wszystko wierzę w ten zespół i oceniam szansę 60-40 dla Barcy...Jak będzie? Nie wiadomo,liczę na wielkie widowisko i oby bez wielkich kontrowersji..Obie drużyny zasłużyły by być w finale i niech wygra lepszy w danym dniu :)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 01 cze 2015, 18:32

ozob pisze:Jak czytam niektore ohy i ahy to szykuje sie w sobote jakies 10-0 dla Barcy :D

Pozyjemy, zobaczymy 8)
Tym większa będzie dla was satysfakcja jeśli wygra Juve, ale tego nie wróżę :P Poza tym za chwile wejdzie Chaos i upewni wszystkich w przekonaniu, że Barca nie ma szans najmniejszych.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 cze 2015, 18:42

MeToYou pisze:Tym większa będzie dla was satysfakcja jeśli wygra Juve, ale tego nie wróżę Poza tym za chwile wejdzie Chaos i upewni wszystkich w przekonaniu, że Barca nie ma szans najmniejszych.
Dokladnie!! Chaos! Wpadaj uswiadomic Juventini, ze nie maja sie czego bac bo Shakira rozkojarzy Pique, Suarez pogryzie pol Juve, pomoc jest drewniana a Messi sie przed meczem nazre pizzy i tyle bedzie...

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 984
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 01 cze 2015, 19:09

Zaraz będzie chaos.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 01 cze 2015, 23:23

Juventini, jesteście pewni co do formacji, jaką wyjdzie Juve na finał? 4-3-1-2? Czy jednak mała niewiadoma z 3-5-2?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 01 cze 2015, 23:58

Ja nie jestem. Do tej pory w LM w fazie pucharowej wychodzilismy 4-3-1-2, ale z drugiej strony 3-5-2 to moze byc dobra opcja na Barce szczegolnie w przypadku kiedy zmusi sie ich do tiki-sraki.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 02 cze 2015, 0:25

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 02 cze 2015, 6:24

Barca - Juve 3-0

do przerwy 2-0

Messi strzeli 2 bramki, jedną Neymar lub Suarez. Pierwszy gol do 20 minuty padnie.

Miałem widzenie. Idę do bukmakera :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”