Czyli wiesz ale nie powiesz
RoyKeane
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 12 lip 2026, 20:17
Strasznie to wszystko śmierdzi clearasilemLeszek pisze: ↑12 lip 2026, 19:41Wtedy zresztą po raz pierwszy zetknąłem się z Kamilem Galą i o ile mnie pamięć nie myli to mu napisałem że teraz będziemy my się wyżywać i prześladować was zdjęciami Leo z Pucharem Świata. Jeszcze wtedy sam za dobrze nie znalem Kamila Gali, gdybym znał to bym nie tracił czasu na pisanie do niego. Mniejsza z tym.
Tak. Teraz są lata gdy karta się odwróciła, teraz my się trochę wyżywamy na was za to co było wcześniej i choć już czuję się na tym polu spełniony to nie pogniewam się jak do końca odetniemy kupony również i na tym turnieju![]()
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 12 lip 2026, 20:22
Miałeś w materiałach które wrzuciłem przykłady. Poza tymi sytuacjami które na rzecz Argentyny rozpatrywał VAR.
Odetniecie. To już zostało ustalone przed turniejem.
Samuraj
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 12 lip 2026, 20:30
Zgadzam się z tym. Czerwona była ewidentna i wlansie tak wyobrażam sobie tłumaczenie że to kwestia interpretacji aby nie zostać czołową postacią burzy medialnej która rozpętałaby się po takim meczu. W takiej sytuacji aktualni obrońcy Messiego i spółki weszliby w rolę dzisiejszych oponentów i byłaby podobna dyskusja.Conrado pisze: ↑12 lip 2026, 20:17Marciniak(i sędzia var)obsrał zbroje bo przecież brak Messiego w kolejnych meczach to dla niego pewnie koniec sędziowania na tym mundialu i być może koniec kariery sędziowskiej w ogóle.Do tego pewnie mniejsze zainteresowania meczami kibiców postronnych i co za tym idzie mniejsza kasa.
Co by było gdyby ten faul był zrobiony na Messim ?
Przema
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 12 lip 2026, 20:53
RoyKeane
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 lip 2026, 21:05
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 12 lip 2026, 21:07
Nie ma czerwonej za zagranie lekkie, niezmierzone nie robiące krzywdy. Tak jak pisałem. Ten faul tylko na stopklatce wygląda dramatycznie.
RoyKeane
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 12 lip 2026, 21:07
i czesc ludzi zajmujacych sie sedziowaniem zawodowo, ale to szczegol (moze tez zapatrzone fanboye)
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2026, 21:09
Dla mnie to jest ewidentna czerwona kartka i nie mają dla mnie znaczenia żadne okoliczności łagodzące. Nie mówię, że Argentyńczyk zaatakował rywala z premedytacją, ale w tym przypadku nie ma to znaczenia. Może tu nastąpił splot nieszczęśliwych zdarzeń i uderzenie było przypadkowe, ale jeśli ktoś usprawiedliwia decyzję Szymona, to mówi bardziej sercem, dlatego że to nasz arbiter. Nie mogę ocenić tej sytuacji inaczej, nawet jeśli ktoś się będzie na mnie złościł. Messi trafił rywala w bardzo niebezpieczne miejsce i wszystko mogło się skończyć kontuzją
cloner
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 12 lip 2026, 21:15
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 12 lip 2026, 21:16
Nadal nie rozumiem skąd tak negatywne emocje.
RoyKeane
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2026, 21:21
cloner
Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio