Mistrz Włoch sezonu 2005/2006 (?) - Strona 8

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zostanie Mistrzem W?och sezonu 2005/2006

Juventus Turyn
38
38%
AC Milan
20
20%
Inter Mediolan
37
37%
Udinese
0
Brak głosów
Sampdoria
2
2%
AS Roma
3
3%
AC Fiorentina
1
1%
Lazio Rzym
0
Brak głosów
Inny klub
0
Brak głosów
tomasso
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tomasso » 19 lip 2005, 16:17

A ja wam mówie że to będzie INTER MEDIOLAN !!! :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 lip 2005, 16:21

tomasso pisze:A ja wam mówie że to będzie INTER MEDIOLAN !!! :D
Uzasadniajcie swoje wypowidzi bo takie zdania jak to wyżej są bez sensu i nic ciekawego nie wnoszą. Nie chodzi mi też o pisanie "Juve zostanie mistrzem bo kocham ten klub". Macie rozwinąć swoje myśli i użyć wyobraźni :wink: 8) :lol:

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 19 lip 2005, 18:20

oddalem swoj glos na Juve bo transfer Vieiry napewno cos dobregowniesie do tego zespolu, a pozatym jest MUTU ktory wedlug mnie sie odrodzi w tym sezonie :) jezeli juz ktos poza Juve mialby zdobyc mistrza to bedzie to wedlug mnie Inter albo milan!! ale wolalbym Inter bo szkoda mi ich ze tak dlugo nie zdobywali scudetto, nalezy im sie to :)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 lip 2005, 20:35

bedzie on taki fascynujacy...ah......
Też zastanawiam się jaką przewagę będzie miało Juve nad drugim w tabeli, ale nie uważam tego za fascynujące.
Ja oczywiscie wierze w to ze wygra INTER MEDIOLAN
Inter wygra, ale Trofeo TIM. Nie od dziś wiadomo że latem jesteście najlepsi.
Swietne transferki no i najwazniejsze to ze zawodnicy sa ZGRANI co pokazali w koncowce sezonu tamtego !
Pierwsza część zdania wyklucza drugą. Poza tym te słowa powtarzane są od 16 lat, co rok.
a wiec: BOJCIE SIE ! INTER NADCHODZI !
Co rok nadchodzi, a dojść nie może.
Myśle, że mistrzem w sezonie 05/06 zostanie Juve, jednak chciałbym, aby został nim Inter.
Widać dobrze myślisz, a co chcesz to inna sprawa.
liga jak co roku będzie bardzo nudna.
Mówisz o tej samej lidze, w której siódmą drużynę od strefy spadkowej dzieliło 5 pkt? Śmieszny jesteś.
Ja licze na Inter!!!!
Wielu się przeliczyło. Będziesz kolejny.
1. Milan
2. Juve
3. Inter
Tak będzie wyglądała końcowa tabela...
Nie szalej. Milan co najwyżej może sie zastanawiać jak wygrać derby. O Juve niech zapomną. Mistrz znów w Turynie.
Nie nie, Manumef miał właśnie dobrą wizję.
Z fusów wywróżył?
Milan pierwsze miejsce.
pfrrrfff....sorka, monitor oplułem, musiałem parsknąć. Idę po ścierę i zaraz wracam.
Walka będzie wyrównana, ale wygra Juve
Też myślę że Serie A wygra Juve. Z Interem powalczyć może Milan, lub Roma.
Gdyby pozyskali Cassano mieli by kompletny skład, ale ja liczę, że Milan wyjdzie zwycięsko z całej rywalizacji.
Kompletny skłąd już mamy. Brakuje Miguela. Cassano przyjdzie kiedy Miccoli i Zala wylecą. Marcelo mógłby zostać. Fabrizio nie chcę. Brzydzę sie kimś kto kocha Romę.
Fakt, to moje odczcie jak kibica, ale mogę.
To fakt. Odczucia masz niezłe.
Wydaje mi się, że te 3 drużyny będą mieć podobny sezon jak w tym roku, tylko, że o Scudetto będzie walczyć Juve, Milan i Inter a nie jak rok temu, tylko Milaniści i Turyńczycy.
Zapomniałeś dopisać że kolejnosć też będzie taka sama. Jedno sie zmieni - przewaga Juve na większą.
Roma przy korzystnym wyniku TASu, może dużo namieszać, bo mają ładny skład.
Przy korzystnej dla Romy decyzjii TASu, skąłd tak piękny nie będzie. Mancini i Cassano staną sie kolejnymi bianconeri.
Tylko, żeby nie sprzedali Petera Pana i Amanito oraz Chivu.
Chivu zostanie. Kto, prócz Interu chciałby tak niepewnego zawodnika? Gdzie on był przez 3/4 sezonu? Peter Pan to już 99% Juventino. Mancini także.

Awatar użytkownika
edisonpark
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edisonpark » 19 lip 2005, 21:12

A ja myśle że bój o scudetto rozegra się między interem a juve(mam nadzieje że wygra juve) choć może juve wygra ligę mistrzów, to wtedy seire a inter. Jakby juve miało nie wygrać ligi włoskiej to chciałbym aby ją wygrał inter, bo niestrawie milanu

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 lip 2005, 23:46

Snipp_ pisze: Też zastanawiam się jaką przewagę będzie miało Juve nad drugim w tabeli, ale nie uważam tego za fascynujące.[/qutoe]

Jaką ? Hmm, zero punktów, ponieważ to oni będą na 2 miejscu.

Co rok nadchodzi, a dojść nie może.
Dobrze powiedziane, a zabrzmiało jak z erotyka 8).
Mówisz o tej samej lidze, w której siódmą drużynę od strefy spadkowej dzieliło 5 pkt? Śmieszny jesteś.
To fakt, ale chodziło mu raczej o walkę o mistrza.W sumie liga jako taka nie była nudnawa.

Wielu się przeliczyło. Będziesz kolejny.
Pamiętaj też o sobie
Nie szalej. Milan co najwyżej może sie zastanawiać jak wygrać derby. O Juve niech zapomną. Mistrz znów w Turynie.
Jak to w Turynie ? Przecież Torino nie dostało licencji.A o derby się nie martw.Mecze będą ładnie, PEWNIE PRZYJDZIE DUŻO OSÓB.
Z fusów wywróżył?
Hm, napisałem miał wizję, a nie wyszło mu ... :roll: .Porządnie się zastanowił i doszedł do jedynego właściwego wniosku.

pfrrrfff....sorka, monitor oplułem, musiałem parsknąć. Idę po ścierę i zaraz wracam.
Nie musisz przepraszać.Przecież to logiczne, że każdy fan Juve się wścieka na takie rzeczy.

Też myślę że Serie A wygra Juve. Z Interem powalczyć może Milan, lub Roma.
Oczywiście wygra Milan, Juve co najwyżej będzie liczyć na jego potknięcie.
Kompletny skłąd już mamy. Brakuje Miguela. Cassano przyjdzie kiedy Miccoli i Zala wylecą. Marcelo mógłby zostać. Fabrizio nie chcę. Brzydzę sie kimś kto kocha Romę.
Niedługo połowa składu Juve to będzie 50 % byłych Romanistów :roll: .
To fakt. Odczucia masz niezłe.

Zapomniałeś dopisać że kolejnosć też będzie taka sama. Jedno sie zmieni - przewaga Juve na większą.
Z fusów wywróżyłeś ?
Przy korzystnej dla Romy decyzjii TASu, skąłd tak piękny nie będzie. Mancini i Cassano staną sie kolejnymi bianconeri.
Hm, pare linijek wyżej piszesz, że Roma jednak będzie się liczyć, nawet o walkę na wicemistrza.

Chivu zostanie. Kto, prócz Interu chciałby tak niepewnego zawodnika? Gdzie on był przez 3/4 sezonu? Peter Pan to już 99% Juventino. Mancini także.
Może i tak, ale w Amanito wątpie.On ma także blisko do Interu, ale PP chyba już sam nie chce grać w Romie, po tym co pokazują kibice.

Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 20 lip 2005, 0:00

Moim zdaniem są tylko trzy kluby które liczą się w tym sezonie
:arrow: Juvetnus Turyn
Dlatego że pokazał klase w poprzednim sezonie, do składu dołączył Mutu, Vieira

:arrow: AC Milan
mimo iż nie będzie już crespo to jest tu dwóch supersnajperów Shevchenko i Gilardinho i.... Vieri. jedynym minusem jest chyba zbyt pewność siebie i lekceważenie rywali (np. AC Milan 4-1 Deportivo, rewanż Deportivo 4-0 AC Milan, awans Deportivo) albo jekieś świeższe (Liverpool - AC Milan, do przerwy 0-3 kilka minut po przerwie 3-3 a na koniec 3-1 w karnych, zwycięstwo liverpoolu)

:arrow: Inter Mediolan
Adriano super zawodnik a po za tym dużo wzmocnień solari, może figo i samuel (wszyscy z realu)

POZDRO

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 lip 2005, 0:17

Bogi pisze:Jaką ? Hmm, zero punktów, ponieważ to oni będą na 2 miejscu.
Dobrze że nie grasz u buka. Splajtowałbyś.
Dobrze powiedziane, a zabrzmiało jak z erotyka 8).
Nie ważne jak zabrzmiało. Ważne że prawda.Tak, właśnie tak miało zabrzmieć :P
To fakt, ale chodziło mu raczej o walkę o mistrza.
Zgadzam się. Trzy drużyny, przy czym walka tylko o drugie. Pierwsza znów będzie moja Bella Signora.
W sumie liga jako taka nie była nudnawa.
Nudna jest w Hiszpanii. Nie lubię zastanawiać się jaki to zwód zrobi Ronaldinho, albo ile sytuacjii zmarnuje znów Raól. Wolę pooglądać kunszt taktycznych Capello, Ancelottiego, Spalettiego. Boskie interwencje obrońców, fenomenalne zgranie wszystkich formacjii. Gra po publiczkę mnie nudzi.
Pamiętaj też o sobie
Pamiętam i pamiętać będę. Wy także nie prędko zapomnicie Grande Snippa
Jak to w Turynie ? Przecież Torino nie dostało licencji.
Porównuj obecne Toro z obecnym Juve, potem łopatkę i już do piaskownicy. Czytam Twoje posty, głupi nie jesteś, więc skończ z taką marną prowokacją.
A o derby się nie martw.Mecze będą ładnie,
Nie lubię oglądać meczy z przesądzonym wynikiem.
PEWNIE PRZYJDZIE DUŻO OSÓB.
Stara śpiewka antyJuventinich. Nie mniej gratuluję celnej riposty. Szkoda że po przyszłym sezonie ten argument zniknie.
Porządnie się zastanowił i doszedł do jedynego właściwego wniosku.
Niegdzie nie napisał że Juventus znów będzie najlepszy w Serie A.
Nie musisz przepraszać.Przecież to logiczne, że każdy fan Juve się wścieka na takie rzeczy.
Ja się nie wściekam. Jedynie chcąc nadwyrężać polików postanowiłem wydobyć z aparatu gębowego nieco powietrza i insuliny. Nie ze strachy. Ze śmiechu.
Oczywiście wygra Milan
Nie chcij źle dla mej przepony.
Juve co najwyżej będzie liczyć na jego potknięcie.
Juventus będzie te potnięcia liczył, a nie na nie liczył.
Niedługo połowa składu Juve to będzie 50 % byłych Romanistów :roll: .
Nie moja wina że Rzym sie sprzedaje. Juventus niczym na zakupach wykupuje to co najlepsze ze stolicy.
Z fusów wywróżyłeś ?
Nie. Z tabeli zeszłorocznej Serie A i ze składów tych drużyn.
Hm, pare linijek wyżej piszesz, że Roma jednak będzie się liczyć, nawet o walkę na wicemistrza.
Nawet po odejściu tych zawodników, nikt Romie w tej walce nie przeszkodzi.
Może i tak, ale w Amanito wątpie.On ma także blisko do Interu
Blisko przejścia do Interu jest wielu zawodników. Dzięku temu zawsze latem tam wesoło. Podczas sezonu nieco gorzej.
PP chyba już sam nie chce grać w Romie, po tym co pokazują kibice.
Kto normalny chciałby tam zostać? Proszę nie pisz że il capitano.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 lip 2005, 9:55

Dobra, piszmy normalnie, a nie jakieś cytaty po jedną linijkę.Mówisz składy...ale jak sam wiesz, Milan walczył 2 miechy temu do samego końca.Juve uciekło, na 2 kolejki przed końcem, a reszta sezonu (oprócz początku) łeb w łeb.Masz rację, Juve mistrz Włoch, wzmocnienia dokonane w postaci solidnych zawodników odpowiadających za defensywę robią swoje.Ale, przecież Milan też się nie osłabił.Z podstawy odszedł tylko Hernan, a przecież zastąpi go najlepszy od 2 lat snajper w Italii.Szkoda mi jedynie JDT, bo nie będziemy mieli takiego żelaznego rezerwowego.Bobo to jednak już nie jest ten zawodnik, który przechodził za 50 mln do Interu.Doszedł Vogel i Marek, a więc pomoc wzmocniona, ewentualnie obrona.Brakuje mi tylko kogoś na miejsce Cafu i jestem spokojny.Pamiętaj, że jedną z kluczowych przyczyn mistrzostwa dla Juve.Nawet ktoś kto jest zapatrzony ślepie na Juve (Ty takim nie jesteś) zdaje sobie sprawę, że gdyby Milan odpadł z MU, to wątpiłbym w Scudetto numero 28.Milan stara się od paru lat grać jak najlepiej na dwóch frontach, i wychodzi mu to.Jeśli Cassano nie przyjdzie do Juve, to wcale Juve nie będzie takim faworytem jak wcześniej.Nie wiem dlaczego, ale jakoś Wasz atak nie jest dla mnie orlisty.Zlatan jest dobry, Del Piero to prawie taki Bobo, Zalayeta gra czasami świetnie, czasami źle.Pomoc macie kompletną, będzie trudna do przejścia z Emersonem i Vierą na środku, ale nie będzie takiego rasowego playmakera.No cóż, może i bierzecie co najlepsze z Romy, ale skoro się nimi brzydzisz to będzie Ci ciężko to znieść.Pozdrawiam 8) .

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 20 lip 2005, 10:03

zdaje sobie sprawę, że gdyby Milan odpadł z MU, to wątpiłbym w Scudetto numero 28
Dlaczego tłumaczysz tym ,ze Milan do konca gral w LM :?: Przypomnij sobie sezon 2002/2003

Juventus doszedł do samego końca LM ,a mimo to zdobył także Mistrzostwo włoch ,wiec nie tlumacz sie tym ,ze Milan nie wygral Scudetto bo dluzej gral w LM :!: Bo to śmieszne :!:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 20 lip 2005, 12:19

A więc tak...
Juventus jest potężny, Milan także. Oba kluby we Włoszech nie mają sobie równych. Jedynym, który może napsuć nam krwi jest Inter, ale jego potęga zwykle maleje wraz z poczatkiem sezonu ligowego. To na początek. Teraz o składach.
Powiadasz że brakuje wam jedynie zmiennika dla Cafu. Zgadzam się. Brazylijczyk choćby chciał z sezonu na sezon będzie tracił na siłach, a kto wie kiedy zakończy karierę. Być może po tym sezonie, a konkretniej po Mundialu? Myślę że tak. Zmiennikiem dla niego nie może być Simic bo jest za słaby. Beppe Pancaro odszedł do Violi (Viola....tfu...). Na celowniku są Oddo i Cicinho. Oba transfery są bardzo prawdopodobne, bardziej ten pierwszy, bo sprowadzanie zawodników nie ogranych w danej lidze, w tym wypadku na danym kontynencie to zawsze pewne ryzyko. Z drugiej strony można poczekać i nie wydywać milionów i mieć Cicinho za darmo w styczniu. Myślę że tak postąpi Łysy. Wasz atak jest mocny, ale jest 'ale'. Owszem Gila i Sheva to grajkowie nieprzeciętni, ale ławka jest poprostu słaba. Kto ma ich zastąpić w razie potrzeby? dawno wypaleni Pippo i Bobo? To byłaby katastrofa. Za dwa lata nie macie ataku i znów trzeba coś kupić. Nie to co w Juve. Niedość że w ataku od wyboru do koloru to jeszcze w średnim wieku. Zlatan i Treze to dwójka nieprzeciętna a razem z nimi może zagrać nawet Del Piero, choć gra trójką attcanti może nie przypasić Don Fabio. Na rezerwie Zalayeta ratujący nam tyłek i cały czas niezłu Mutu, mający wobec Starej Damy dług wdzięczności. Miccoliego nie liczę. To już Romanista. Zamiast niego Przyjdzie Cassano, pożegnamy Zalayetę i mamy atak na kilka lat.
pomoc jest kompletna i mamy playmakera. Każdy z pomocników mógłby rozgrywać piłkę. Najlepiej gdyby rozgrywający grał na środku ale przykład Juve pokazuje że tak być nie musi. Widziałeś co robił Camor w meczu z Galacticos? Grał 100 razy lepiej od tego całego Becksa i Figo, a zarabia kilka razy mniej. Poza tym jest Puma, który po przybyciu Pata napewno pogra trochę w przodzie. A nie wolno zapominac o Nedvedzie.
Brakuje nam zastępcy dla Zebiny. Nie chće widzieć tam Birindelliego. To nie ten sam zawodnik, który ośmieszał Deportivo w Lidze Mistrzów. Za darmo ma przyjść Miguel i ruszamy na podbój Europy.
Masz rację - brzydze się Romanistami. Ale zarówno Emerson jak i Zebina zanim przyszli do Juve wyrzekli się swojego klubu. Emerson za nic w świecie zaparł się że nie zagra w Romie, tylko w Juve. Zebina klął że Capello go nie wystawiał i poszedł do Juve. Jak się ździwił kiedy Fabio także na Delle Alpi przybył. Poza tym Mancini i Cassano już dawno Romanistami nie są. Obaj chća do Juve, obu chce Juve.

Awatar użytkownika
edisonpark
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edisonpark » 20 lip 2005, 14:16

Bogi pisze:Dobra, piszmy normalnie, a nie jakieś cytaty po jedną linijkę.Mówisz składy...ale jak sam wiesz, Milan walczył 2 miechy temu do samego końca.Juve uciekło, na 2 kolejki przed końcem, a reszta sezonu (oprócz początku) łeb w łeb.Masz rację, Juve mistrz Włoch, wzmocnienia dokonane w postaci solidnych zawodników odpowiadających za defensywę robią swoje.Ale, przecież Milan też się nie osłabił.Z podstawy odszedł tylko Hernan, a przecież zastąpi go najlepszy od 2 lat snajper w Italii.Szkoda mi jedynie JDT, bo nie będziemy mieli takiego żelaznego rezerwowego.Bobo to jednak już nie jest ten zawodnik, który przechodził za 50 mln do Interu.Doszedł Vogel i Marek, a więc pomoc wzmocniona, ewentualnie obrona.Brakuje mi tylko kogoś na miejsce Cafu i jestem spokojny.Pamiętaj, że jedną z kluczowych przyczyn mistrzostwa dla Juve.Nawet ktoś kto jest zapatrzony ślepie na Juve (Ty takim nie jesteś) zdaje sobie sprawę, że gdyby Milan odpadł z MU, to wątpiłbym w Scudetto numero 28.Milan stara się od paru lat grać jak najlepiej na dwóch frontach, i wychodzi mu to.
Gościu zagraliście ledwo 3 mecze więcej od nas, bo odpadliśmy w ćwiećfinale.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 lip 2005, 14:28

Ibrahimović18 pisze:
zdaje sobie sprawę, że gdyby Milan odpadł z MU, to wątpiłbym w Scudetto numero 28
Dlaczego tłumaczysz tym ,ze Milan do konca gral w LM :?: Przypomnij sobie sezon 2002/2003

Juventus doszedł do samego końca LM ,a mimo to zdobył także Mistrzostwo włoch ,wiec nie tlumacz sie tym ,ze Milan nie wygral Scudetto bo dluzej gral w LM :!: Bo to śmieszne :!:
Ale czemu porównujesz tamte sezony ? Wtedy akurat Milan wygrał Ligę Mistrzów, a w lidze zajął dopiero 3 miejsce.W sumie o mistrza już nie walczył.Natomiast teraz to i walczył do końca i jeszcze trafiał na nie słabych przeciwników.A sam wiesz, że walka na dwa fronty to nie jest dobra rzecz, jeśli nie masz kim walczyć (popytaj Adolfa ).I zabrakło tylko szczęścia, aby dowieść wygraną i wtedy napewno sezon byłby bardziej udany dla Milanu niż dla Juve, no ale co było to było.

A co do składu, to uważam, że Łysy jeszzcze napewno coś wykombinuje.Mówisz, ze za dwa lata nie będzie ataku.Jak dla mnie głupotą było pozbycie się JDT i Crespo a w zamian Gila i BOBO :|.Nie wiem naprawdę, ale mam nadzieję, że coś ustrzeli.Przecież Adrianek napewno dokupi jakiegoś młodego gniewnego, w stylu Vucinica, albo może znów spenetruje wschodni rynek.Pamiętaj, że w Milanie następuje powoli zmiana warty, i z tym nie można się tak śpieszyć.Co innego Juve, które właśnie przy mądrej polityce Moggiego ustawia dobry skład, ale chyba na podbicie Europy jeszcze za mało.Pamiętaj, że gra na dwóch DM także ma swoje minusy, powiesz że Milan tak gra, ale oni mają inną taktykę, bo nie ma prawdziwej prawej flanki.

Panie, przecież nie chodzi mi o zmęczenie Ligą Mistrzów :|.Pomyśl, że cały czas była presja wyniku i Milan był ciągle w grze.Tu nie wiem jak Ci wytłumaczyć, ale oni czasami mieli po 2,3 mecze najważniejsze w tygodniu, gdy Juve grało z rywalami pokroju Bologny.

Awatar użytkownika
Van Der Matti
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van Der Matti » 20 lip 2005, 21:24

DO tematu : F.C. INTERNAZIONALE MILANO :!: :!: :twisted:

Awatar użytkownika
kub@s
Skład C
Skład C

Inter na mistrza!!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kub@s » 21 lip 2005, 22:03

Mam nadzieję że ten sezon Inter zakończy na pierwszym miejscu. Moratti w końcu dokonał pożądnych transferów. Mamy bardzo mocną obsadę bramki. Dodatkowo atak Adriano-Martins jest jednym z najlepszych w lidze. A przed kilkoma laty bolączką Interu była środkowa linia.Teraz doszli Solari, Pizzarro i ma jeszcze dojść Figo. Oby ci zawodnicy pociągnęli Inter do długo oczekiwanego tytułu

Nie można zapomniec o CoppaItalia 2005. Puchar Włoch rozbudził apetytu zawodników na sukcesy.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”