Polska & Ukraina EURO 2012 - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 17 kwie 2007, 12:36

juz jutro wybor gospodarza, dzisiaj jednak jest ostatnia finalowa prezentacja krajow gotowych do organizacji tego projektu i wlasnie z do tego mam pytanie: czy jakas stacja pokazuje ta prezentacje? wiem ze jutro wybory maja byc na tvp sport, na tvp3 (?) i Eurosport

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 kwie 2007, 12:44

Kaczormistrz pisze:tvp3 (?)
Raczej pewne, choc tez sie zdziwilem ze TVP nie pokaze tego w bardziej ogolnodostepnej Jedynce czy Dwojce...

Co do prezentacji to trzeba luknac na Eurosport w czsie kiedy beda pokazywane, jezeli nie bedzie tam to raczej nigdzie inmdziej ich nie znajdziemy, no chyba ze w ktorychs wiadomosciach sportowych ale to z poslizgiem

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 kwie 2007, 15:42

Kaczormistrz pisze:czy jakas stacja pokazuje ta prezentacje?
Nie, te prezentacje beda mogli oglądac tylko ludzie którzy wybieraja organizatora euro 2012(komisja jakaś tam). A wiec żadna telewizja tego pokazywać nie może, bo nie ma takiej mozliwości po prostu.

Co do samej organizacji euro 2012 to mamy raczej małe szanse. Mamy kilka atutów ale raczej nie zdobedziemy euro 2012 moze uda sie zorganizowac euro 2016, ciekawe czy do tego czasu choc jeden stadion zbudują :roll: .

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 kwie 2007, 16:24

franz pisze:Co do samej organizacji euro 2012 to mamy raczej małe szanse
Czemu mamy male szanse moglbys podac jakies przyklady porownujac je z kandydatura wegiersko-chorwacka, bo kandydatury Wloch nie biore pod uwage bo oni nie zostana organizatorami wg mnie. Portugalia tez nie miala stadionow i pobudowala ich kilka od podstaw, inne przebudowano.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 kwie 2007, 16:27

Martinho pisze:Wloch nie biore pod uwage bo oni nie zostana organizatorami wg mnie.
Zgadzam sie z Toba :!: Wybor Wloch bylby mala pruderia ze strony UEFA, zreszta juz nie raz o tym pisalem tutaj na forum :!:

Wegry/Chorwacja albo my z Ukraina :!:

Jestem dziwnie spokojny ze za kilka lat bede ogladac sobie spotkania ME na nowoczesnym stadionie w Polsce 8)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 kwie 2007, 16:32

Martinho pisze:Czemu mamy male szanse moglbys podac jakies przyklady porownujac je z kandydatura wegiersko-chorwacka,
Ale po co porównywac naszą oferte z kandydatura wegiersko-chorwacka skoro nasza jest o wiele lepsza?
Martinho pisze: bo kandydatury Wloch nie biore pod uwage bo oni nie zostana organizatorami wg mnie.
Mam takie samo zdanie faworytem nie są zdecydowanie Włosi, ich kandydature osłabia afera korupcyjna i ostatnie tragiczne wydarzenia na stadionach. Jednak cały czas maja najwieksze szanse na euro 2012 i jesli my albo kandydatura wegiersko-chorwacka dostanie euro to bedzie duza niespodzianka
.
Martinho pisze:Portugalia tez nie miala stadionow i pobudowala ich kilka od podstaw, inne przebudowano

Nie można porównywac Polski do Portugalii zreszta nie tylko o stadiony chodzi.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2007, 16:35 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 kwie 2007, 16:33

Kursy w Expekcie:
Wlochy 2.00
Chor/Weg 2.40
Pol/Ukr 5.00

20zl na Polske :) A co tam :)
franz pisze:ie można porównywac Polski do Portugalii zreszta nie tylko o stadiony chodzi.
Tylko ze Portugalczycy musieli przygotowac 8-9 stadionow podczas gdy my tylko 4... U nas ta sytuacja rozklada sie na 2 kraje i gdybysmy mieli marne szanse to bysmy iodpadli w 1 turze

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 17 kwie 2007, 17:09

czeher pisze:Wegry/Chorwacja albo my z Ukraina Exclamation

Wlochy raczej nie maja szans za to ze maja juz wszystko na najwyzszym poziomie(brzmi to dziwnie ale taka jest prawda) a przeciez UEFA chce wyciagnac reke do slabiej rozwinietych pilkarsko panstw i w tym przypadku nasza kandydatura jest na pierwszym miejscu 8)
:pijemy:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 kwie 2007, 17:31

Martinho pisze:20zl na Polske A co tam

Ja bym nie obstawiał zbyt ryzykowne. A może ktos napisze analize do kacik na stronir głównej :lol:

Martinho pisze:Tylko ze Portugalczycy musieli przygotowac 8-9 stadionow podczas gdy my tylko 4... U nas ta sytuacja rozklada sie na 2 kraje i gdybysmy mieli marne szanse to bysmy iodpadli w 1 turze
Tak tylko jak sądzisz co pochłania wiecej czasu i pieniedzy: budowa autostrady z Lizbony do Porto czy z Gdańska do Doniecka (około 1900km :o )? Nie można porównywac Portugalii do Polski i Ukrainy i to nie tylko z powodu wielkości obydwu krajów.

Ps: Byłeś kiedys na Ukrainie? :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 kwie 2007, 17:42

Martinho pisze:Tylko ze Portugalczycy musieli przygotowac 8-9 stadionow podczas gdy my tylko 4...

Te 4 stadiony to i tak wyczyn prawie niemożliwy. Jeszcze te stadiony to mały problem w porównaniu z tym jak sie na te obiekty dostać... Polska nic od zgłoszenia swojej kandydatury nie zrobila, choć plany działania napewno mają.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 kwie 2007, 18:05

Jarzinho pisze:Polska nic od zgłoszenia swojej kandydatury nie zrobila
A ktory kraj cos zrobil? Przeciez niewiadomo czy to sie bedzie oplacac... a koszty za budowy autostrad itp i tak sie zwroca... Nie zachowujcie sie jak Tomaszewski ktory zawsze wszystko czarno widzi... W czym lepsi sa Wegrzy i Chorwaci od naszej kandydatury?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 kwie 2007, 18:15

Włosi nie musza, bo za duzo im nie brakuje. Troche po modernizuja i bedzie OK, starczy im na to 2 lata. Chorwacja ma dobre autostrady i reszte infrastruktury, stadiony takze posiadaja, przynajmniej takie, ktore nie trzeba bydowac, a tylko zmodernizowac. Wegrzy to nie mam pojecia.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 kwie 2007, 18:17

Martinho pisze:
Jarzinho pisze:Polska nic od zgłoszenia swojej kandydatury nie zrobila
A ktory kraj cos zrobil? Przeciez niewiadomo czy to sie bedzie oplacac... a koszty za budowy autostrad itp i tak sie zwroca... Nie zachowujcie sie jak Tomaszewski ktory zawsze wszystko czarno widzi... W czym lepsi sa Wegrzy i Chorwaci od naszej kandydatury?
W tym , że startują już po raz któryś z kolei , a UEFA nagradza cierpliwych , no i to w sumie wszystko wg. mnie , jedyna różnica. No może jeszcze małe odległości między miastami i piękne autostrady na Węgrzech :cry: . Byłem tam i wszędzie piękne gładziutkie autostrady , a po bokach tworzone są następne , widać , że Węgrzy pełną ręką biorą z Unii. O Chorwacji nie wiem za dużo , ale wiem , że to kraj otwarty na turystów i na pewno mają tam masę hotelów i wszelakiego rodzaju motelów...
Minusy też oczywiście mają , wiele spraw związanych z rasizmem na trybunach , pustymi stadionami... i mały rynek , mniej zarobi się jednak w Chorwacji i Węgrzech niż u nas , a to dosyć ważne.

Włosi? Nie wiem czy afera korupcyjna miałaby jakiś wpływ na decyzję , ale masa imprez sportowych , które się tam odbywają na pewno , ME we Włoszech nie byłyby niczym nowym dla nich. Oni nie są tak spragnieni 'igrzysk' jak my :wink: .

Co do szans Polaków to jestem optymistą , marzy mi się oglądanie meczów na najwyższym poziomie z trybun jakiegoś nowoczesnego stadionu i do tego mielibyśmy od razu zagwarantowany udział w takiej imprezie + nowe drogi , hotele :!:
A , i nie zgadzam się z opinią , że Ukraińcy są kulą u nogi , oni na razie poświęcili więcej środków na organizacje niż my , drogi są na podobnym poziomie jak u nas i nie ma co wybrzydzać :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 kwie 2007, 20:20

Ma ktos linki do prezentacji naszej kandydatury?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 kwie 2007, 20:22

Czy o coś takiego ci chodzi :?: http://www2.e2012.org/pl/29_993.html Pozdrawiam :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”