Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 lut 2006, 14:57

fieldy pisze: Piękny mecz.
Jutro Kamerun - WKS
W tym meczu, to Kamerun jest faworytem na czele z Eto'o. WKS stać jednak na niespodziankę i mam cichą nadzieję, że uda im się ją sprawić. W eliminacjach do MŚ, to Kamreun dwukrotnie ogrywał WKS, ale to Didier Drogba i spółka cieszyli się z awansu. Myślę, że obie drużyny zagrają na maxa.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lut 2006, 17:44

Oba Oba i Niegria grają dalej :D
Gola dla Super Orłów strzelił Obbina przyszły Nerazzurro 8) błąd popełnił bramkarz który wypuścił piłkę przed siebie.
Poźniej niewykorzystany karny przez Claytona po "dance Enyeamy" :] choć Jurek miał szerszy wachlarz możliwości :) po przerwie Tunenzja wyrównała po golu Haggui , ale dzięki lepszemu wykonywaniu karnych Oba i koledzy awansowali dalej.

A dziś klasyk WKS-Kamerun czyli Drogba kontra Eto'o

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 lut 2006, 17:48

Nigeria - Tunezja 1:1 (1:1, 1:0), karne 6:5

Dwa lata temu, w półfinale, w regulaminowym czasie gry było 1:1, Dziś było 1:1. Dwa lata temu dogrywka nie przyniosła rozstrzygnięcia. Dziś było tak samo. Dwa lata temu w karnych wygrała Tunezja. Dziś górą była Nigeria.

Bohaterem meczu został bramkarz "Super Orłów" Vincent Enyeama, który obronił w sumie cztery rzuty karne. Tunezja jest czwartym finalistą mistrzostw świata, który pożegnał się z Pucharem Narodów Afryki. Na placu boju pozostało już tylko Wybrzeże Kości Słoniowej.

Bramki: Obinna Nsofor 6 - Karim Hagui 49

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2006, 21:16

Pominę pierwsze 90 minut meczu - bo nie działo się wiele :P
Kamerun remisował z WKS 0:0, po dość przeciętnej grze obu ekip.
Dogrywka się zaczęła od poprzeczki dal WKS i gola Bakariego Kone. Chwile później Geremi trafił w poprzeczkę WKS i .... po kilku chwilach Kamerun wyrówanał :D
Tak się zakończyła dogrywka. 1:1

No i nareszcie zaczęły się prawdziwe emocje :lol:
Obie "11" trafiły bezbłednie karne :shock: pierwszy chyba raz się zdarzyło aby wszystkie 22 karne zostały wykonane prawidłowo [co prawda przy 15, kiedy to Kamerun nie trafił, sedzia nakazał powtórkę, ale moim zdaniem słusznie - bo bramkarz wyszedł przed linię i to znacznie. Przy innych karnych też wychodzili, ale tamte przecież i tak wpadały :D]
Seria [obu "11"] rpozpoczęła się od nowa. I tak jak na poczatku pierwszy podszedł do wapna Eto'o i strzelił ... podnd poprzeczką :? następnie podszedł Drogba i spokojnie trafił - WKS w półfinale sptka się z Nigerią. A Senegal z Egiptem. Mecze we wtorek

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 04 lut 2006, 21:20

Dobrze się stało, że Kamerun odpadł bo Sami wraca do Barcelony :lol:. 90 minut bieda z nędzą. Później mecz nabrał rumieńców i te karne... Może i dobrze je wykonywali ale fatalni bramkarze w bronieniu 11 :roll:.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 lut 2006, 21:23

Piłkarze obydwu drużyn bezbłędnie wykorzystywali rzuty karne, strzelali nawet bramkarze. Dopiero w 12. serii "jedenastek" fatalnie nad poprzeczką przestrzelił Samuel Eto'o. Błędu nie popełnił Didier Drogba i zapewnił swojej drużynie awans do półfinału.

Wierzyłem w nich! Moje chłopaki! :P
Istny horror. 24 karne. WKS jednak pokusiło się o niespodziankę i wygrało wojnę nerwów w rzutach karnych, a także zrewanżowało się za porażki w eliminacjach do MŚ.

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 04 lut 2006, 21:24

fieldy pisze:I tak jak na poczatku pierwszy podszedł do wapna Eto'o i strzelił ... podnd poprzeczką następnie podszedł Drogba i spokojnie trafił - WKS w półfinale sptka się z Nigerią. A Senegal z Egiptem
NO sam nie umie trafić z 11 m a gada że Wome to jest taki i owaki
Dobrze Kamerunowi że odpadli zabardzo byli pewni siebie
Brawo WKS Brawo Eto'e należało ci się :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2006, 21:24

Rotnok pisze:Może i dobrze je wykonywali ale fatalni bramkarze w bronieniu 11
pamiętaj, że nie ma karnych obronionych, tylko źle wykonane.
To, ze trafiali to zasługa piłkarzy [zresztą bramkarzy tez - bo sami strzelali] jednak nie mozna mówić, że źle bronili - bo dla nich to loteria. Przy mocnym uderzeniu przy słupku, żaden bramkarz nie ma szans
vieris pisze:NO sam nie umie trafić z 11 m a gada że Wome to jest taki i owaki
umie - trafił w pierwszej serii :? dopiero a drugim razem spudłował
Ostatnio zmieniony 04 lut 2006, 21:28 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 04 lut 2006, 21:27

No troche szkoda mi Kamerunu, ale mogli sobie zapewnić awans w regulaminowym czasie gry a nie doprowadzać do karnych. Wiedziałem że Eto'o przestrzeli, poprostu takie przeczucie miałem. Z jednej strony to źle bo lubie Cameroon, a z drugiej E2 wraca na mecz z Valencią i jeśli nie zagra Ronni to chociaż on będzie miał szansę na występ przeciw nietoperzom. Ale mnie zaskoczyła skuteczność wykonywania karnych przez obie drużyny. Nawet bramkarze bardzo pewnie się spisali. I jeszcze co do komentatora, który mówił że może to zaważyć na pryznaniu nagrody najlepszego piłkarza Afryki to się z nim nie zgodzę. Mówił że Drogba wygywając z Eto'o reprezentacyjną potyczkę w PNA ma większe szanse, ale co on robi w Europie a co robi Eto'o. 1 bramka na mecz to zdecydowanie nieosiągalny poziom dla gracza WKS, a Kameruńczyk legitymuje sie taką dyspozycją w barwach Barcy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2006, 21:30

krzychu212 pisze:Wiedziałem że Eto'o przestrzeli, poprostu takie przeczucie miałem.
ta ? pewnie jak któryś z wcześniejszych podchodził tez miałes przeczucie, ze nie trafi .... :? i jkaby nie trafił np bramkarz [strzelalui ok 18-19 karnego] to też byś móiwł, ze przeczułeś to :lol:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 lut 2006, 21:33

vieris pisze: NO sam nie umie trafić z 11 m a gada że Wome to jest taki i owaki
Brawo WKS Brawo Eto'e należało ci się :!: :!: :!:
Eto'o gadał, że to on chciał wykonywać tego karnego, ale Wome mu zabronił czy coś takiego. Potem ten drugi mówił, że Eto'o kłamie.
Dobrze Kamerunowi że odpadli zabardzo byli pewni siebie
Czy ja wiem. W ostatniej minucie doliczonego czasu gry Kamerun zdobył gola. To świadczy tylko o ich duchu walki. Widać dla Eto'o to nie był udany dzień albo chciał wrócić do Barcy. :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 lut 2006, 21:34

Mecz w regularnym czasie gry był strasznie nudny... nie działo sie raczej nic. Dogrywka była troche lepsza a karne jak to karne ( loteria ) patrząc na cały turniej to Kamerun powinien awansowac ale dzisiejszy mecz był wyrównany więc wybrzeże też sobie na to zasłóżyło. Trzeba dodać że Eto znów przestrzelił, znów bo w eliminacjach MS też nie trafił.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 04 lut 2006, 21:34

90 minut to kopanina mało celnych strzałów Eto'o i Drogba mało widoczni nie pociągneli swoich reprezentacji. Eto'o miał znakomitą sytuacje w pierwszej połowie jednak przestrzelił. Dogrywka szybka bramka rezerwowego Bakariego Kone, po tej bramce Kamerun ruszył na przeciwnika wyrównanie było kwesią czasu i bramkę zdobył także rezerwowy Kamerunu Meyonga. I to na tyle w dogrywce. Karne to popisy piłkarzy obydwu zespołów pewne choć bramkarz WKS mógł prędzej obronić niż bramkarz Kamerunu. 11-11 i do pilki podchodzi Eto'o i strzela coś "ala" Beckham z mistrzostw świata wysoko nad bramką widać było że zarył nogą o murawę. Drogba podszedł i strzelił. Wybrzeże Kości Słoniowych spotka się w półfinale z Nigerią. Przegrał wielki faworyt najpiękniej grająca drużyna tych mistrzostw ale tak zazwyczaj jest że nie zawsze najlepsi wygrywają :) Kibicowałem Kamerunowi ale teraz chce aby to WKS wygrało...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 lut 2006, 21:41

Tak to już jest, największym w historii zdarzało się nie strzelać . . .

Co do samego meczu to naprawdę nie było to wielkie widowisko, ale gdy grają dwie drużyny, które są faworytami imprezy to nie mogło być inaczej, choć nie ma co ukrywać, że zapewne każdy liczył na więcej.

Rzuty karne . . . no cóż, powiem tak, w Europie jeszcze takiego czegoś nie widziałem :D Bardziej to przypominało zawody pod tytułem "Kto pierwszy nie trafi w bramkę":D

Też kibicowałem Kamerunowi, ale teraz mam nadzieje, że to WKS wygra puchar.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 04 lut 2006, 22:02

fieldy pisze:ta ? pewnie jak któryś z wcześniejszych podchodził tez miałes przeczucie, ze nie trafi .... i jkaby nie trafił np bramkarz [strzelalui ok 18-19 karnego] to też byś móiwł, ze przeczułeś to
No człowiek u ja ten mecz przeczułem, cały. Miałęm przeczucie że będą strzały i obrony i wogóle sędzia. Ej no na serio tak myślałem że nie trafi, a może chciałem tak myśleć żeby szybko wracał do Hiszpanii? Nie wiem. A co do innych to tylko Geremi wydawał mi się niepewny, ale udało mu się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”