Wasze samochody - Strona 8

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 12:05

Ja poszedłem w klasykę i znalazłem w bardzo dobrym stanie VW Golf II GTD. Troszkę leciwy bo w przyszłym roku będzie już pełnoletni, ale... co klasyka to klasyka Wink

A można wiedzieć ile zapłaciłeś za autko,ile za ewentualne usterki ? cena auta + wymiana płynów itd

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 sty 2008, 12:27

Loczek pisze:A można wiedzieć ile zapłaciłeś za autko,ile za ewentualne usterki ? cena auta + wymiana płynów itd

Za autko zapłaciłem dokładnie tyle ile mnie wyszła cała procedura w Polsce ;) Samochód sprowadziłem z Niemczech gdzie już od jakiegoś czasu stał prawie nieużywany w garażu. Co do usterek to nie było ich jak do tej pory za dużo (odpukać). Wymieniłem kilka pasków (alternatora i wspomagania kierownicy), świece żarowe (jak przyszły mrozy to nie chciał odpalać) i przednią szybę bo nic już przez nią nie widziałem. Wymiana oleju i filtru to wydatek koło 80zł więc też tragedii nie ma. W najbliższym czasie muszę wymienić podsufitkę bo zaczęła się odklejać i chcę na wakacje powalczyć z klimatyzacją bo nie działa, a jak przyjdą upały to może być nieciekawie. Chciałbym też włożyć do niego jakieś porządne radyjko i głośniki, ale bez przesady bo pomału zbieram na coś lepszego. Po udanej przygodzie z niemiecką myślą samochodową ostrzę zęby na Audi A3 1997~98 lub VW Golf IV z podobnego okresu, oczywiście w dieslu ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2008, 15:46

Martin Pellegrino pisze:Ja jestem w takiej samej sytuacji, tj. pierwsze auto, współwłasność z ojcem, silnik 1,6, składka.... 359 zł
ja podobnie :wink:
Martin Pellegrino pisze:Ja poszedłem w klasykę i znalazłem w bardzo dobrym stanie VW Golf II GTD. Troszkę leciwy bo w przyszłym roku będzie już pełnoletni, ale... co klasyka to klasyka
widze ze mamy wiecej wspolnego, teoretycznie jestem wlascicielem a raczej wspolwlascicielem od kilku lat - od 17roku zycia ale tak naprawde zaczalem na stale tym jezdzic 3miechy bo najpierw wolalem matczyna Brave, z tego powodu ze keidys mi sie zepsul(na poczatku mojej przygody z prowadzeniem samochodu) i mailem wstret do tego auta ale po remoncie idzie jak przecinak
Ja mam Golfa 1,6D i juz pelnoletni :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sty 2008, 15:50

Lotka z tyłu miażdży :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2008, 15:58

Owszem, nawet nie wiesz jak przeszkadza podczas cofania ale jakos nie bylo okazji do zdjecia tego, poza tym pozostalyby slady a ja go z tym wszytskim kupilem, zreszta na tych zdjeciach jest wypacykowany na maksa ze wzgledu na chec sprzedazy go, jakies poltorej roku temu na auto-gratce ale nie zlozylo sie ale za to remont silnika + zawieszenia i jak nowka

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 18:08

Progi - miażdżą :wink: Spojler mega :lol: A czemu go uterenowiłeś tylko z tyłu :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2008, 18:14

Loczek pisze:A czemu go uterenowiłeś tylko z tyłu
ja przy nim nic nie robilem z sensie wizualnym, to juz tak bylo, znaczy w tyle byly specjalne gumowe nasadki na i w sprezynach - czy jak to sie fachowo nazywa, a co do felg to z przodu na tym zdjeciu sa normalne tylko z tego wzgledu ze w tamtym czasie opony do "alumow" byly lyse

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 18:15

ja przy nim nic nie robilem z sensie wizualnym, to juz tak bylo, znaczy w tyle byly specjalne gumowe nasadki na i w sprezynach - czy jak to sie fachowo nazywa, a co do felg to z przodu na tym zdjeciu sa normalne tylko z tego wzgledu ze w tamtym czasie opony do "alumow" byly lyse

A nie jeździ się jakoś dziwnie z tak wysokim tyłem ? Ja np w moim carbio mam taką malutką szybkę tylnią, że gdyby nie dobre lusterka to musiałbym chyba przechodniów prosić o pomoc :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2008, 18:24

Loczek pisze:A nie jeździ się jakoś dziwnie z tak wysokim tyłem ?
W sumie to jezdzi sie dziwne ale moze nie przez widocznosc bo ta juz jest ograniczona przez spojler :lol: a z tego wzgledu ze to podneisienie tylu obilo sie na amortyzacji jak wjedzie sie w dziure czy z wysokiego kraweznika to ostro gruchnie :P

Ogolnie jak zaczynalem tym jezdzic to dla mnie instna awangarda z wyzej wymienionych wzgledow jak i z tego ze jest to stary diesel a ja jezdizlem w tamtych czasach "nowiutkimi" benzynkami, czy z powodu wstecznego ale to nic w porownaniu z tym jak kiedys pozyczylem od ojca Opla Frontere - to dopiero czolg

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 19:16

czeher pisze:Opla Frontere - to dopiero czolg

W życiu jeździłem już wieloma autami. Wymagała tego praca. Ponad rok spędziłem za kółkiem takiego kolosa http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2270764. Cudowne auto, najdłuższy kombi jaki jest dostępny. Przejechałem nim prawie 120 tysięcy km i nie zepsuło się ani razu. Gdyby ktoś się zastanawiał, polecam z całego serca. Kiedy wracałem do domu szef często pożyczał mi http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4133527. Podobnie jak Omega był na full wypasie, podobnie jak Omega miał skórę i podobnie jak w Omedze nikt nigdy na nią nie narzekał :wink: Chciałem o odkupić od niego, ale pojemność 2,5 ( tyle że w TD ) odstraszała mnie. Smok pod względem jedzenia. No więc to są najdłuższe autka i największe jakimi jeździłem.
Ja wolę duże auta. Czuję się w nich bezpiecznie. Jeżdżąc po drogach Polski widziałem naprawdę mnóstwo wypadków, słyszałem przez CBradio okropne rzeczy, a 80% z tych wypadków było małymi autkami.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2008, 19:56

W sumie to sam wole wieksze samochody a piszac o Fronterze nie mialem na mysli dlugosci ale fakt ze jest to terenowka i prowadzi sie inaczej, nazwanie jej czolgiem bardziej ze wzgledu na sposob siedzenia w niej czy wielkosc kol, ciezar, najgorsze jest to ze zachowuje sie jak statek na lekkich falach, ogolnie nie ejst to samochod na jakies podroze po autostradzie ale teren - tam to naprawde daje rade

Widze ze jezdziles brykami na full wypasie, ja tam nie mailem przyjemnosci, a nie liczac Frontery to prowadzilem samochody tylko do poj 1,9 - kombi tez jezdzilem --> Astra i golf.
Zbyt male samochody to nie dla mnie (190cm), czuje sie jak w puszce ->wezmy takie Clio - tragedia -
Ostatnio zmieniony 06 sty 2008, 21:07 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 06 sty 2008, 20:34

Ja też lubie duże autka ostanio w drugi dzien swiat pojechalem do rodzinki a tam kuzyn kupil sobie A6 i mi dał na całe 2godz :twisted: osobiscie smigam teraz passatem rodzicow 1.9td i przesiadka do 2.4w benzynce niby nie duzo 170KM ale kazde wdepniecie w pedal gazu wywolywalo usmiech na mojej twarzy :) a jeszcze wnetrzne jak dla mnie bajka jasniutko przutulnie bannowa skora i duzo innych bajerow. Jechałem jeszcze VW Turegiem lepiej wypasiona fura ale niestety tylko jako pasażer. Teraz na Kwiecien Maj planuje kupic cos do 12tys

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 06 sty 2008, 21:04

Tigertm pisze:Kwiecien Maj planuje kupic cos do 12tys

Jakies wstepne plany juz sa :?: :wink: czy jeszcze nie wiesz co chcesz :?:

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 06 sty 2008, 21:49

SpY pisze: Jakies wstepne plany juz sa Question Wink czy jeszcze nie wiesz co chcesz
tak jak pisalem tu wczesniej jakaś 3 albo vectre

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 06 sty 2008, 22:18

mój colciak 1.6 1994 116KM i 900kg
ObrazekObrazekObrazek
wszystkim dresiarzom w śmiesznych bejcach 1,6-2,0 robie papapa na swiatłach :twisted: :twisted: :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”