Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup) - Strona 8

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po trofeum?

Arsenal
2
20%
Bristol
3
30%
Chelsea
1
10%
Manchester City
4
40%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lut 2008, 17:22

bagg pisze:ale chyba cos sprawilo, ze cecha sie w tej scislej czolowce wymienia, hm ?
Co ty to jest wielki spisek :)

ps. Lubie czytać komentarze na BO po wpadce któregoś z lepszych bramkarzy :)

Puchar dla Spurs zasłużony, po tym co zrobili z Arsenalem w półfinale życzyłem im tego :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lut 2008, 17:40

Cris7 pisze:Nie rozumiem dlaczego teraz Mentor się napinasz, skoro za każdym razem śmiejesz się z tych, którzy oceniają Valdesa przez pryzmat jego słynnej "rywalizacji" z Villą.
Wyjaśniam. Gdyby podliczyć błędy Valdesa i Cecha z ostatnich sezonów to nagle by się okazało, że popełniają ich mniej więcej tyle samo :]

Druga sprawa jest taka, że ja Valdesa do Cecha nigdy nie porównywałem. Nie stawiałem też Valdesa w gronie tych absolutnie najlepszych. Moim zdaniem najlepszy jest Casillas. Pytanie teraz dlaczego Cecha stawia się na tej samej półce co Ikera? Bo tak?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 lut 2008, 21:56

Mentor pisze: Druga sprawa jest taka, że ja Valdesa do Cecha nigdy nie porównywałem. Nie stawiałem też Valdesa w gronie tych absolutnie najlepszych. Moim zdaniem najlepszy jest Casillas. Pytanie teraz dlaczego Cecha stawia się na tej samej półce co Ikera? Bo tak?
No to już zupełnie inna sprawa. Ja również stawiam najwyżej Ikera. Co nie zmienia faktu, że Petra również wymieniłbym w ścisłej czołówce. Zwłaszcza w dyspozycji sprzed dwóch sezonów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Puchar Ligi Angielskiej (Carling Cup)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2008, 18:32

We wtorek i środę mecze 3 rundy Carling Cup, od tej rundy grają najlepsze ekipy, więc już można zacząć sie emocjonować :)

Wtorek:
Arsenal - Sheffield U.
Burnley - Fulham
Leeds U. - Hartlepool U.
Rotherham U. - Southampton
Stoke C. - Reading
Sunderland - Northampton T.
Swansea C. - Cardiff C.
Watford - West Ham U.
Liverpool - Crewe Alexandra
Manchester U. - Middlesbrough

Środa
Aston Villa - Queens Park R.
Brighton & Hove A. - Manchester C.
Ipswich T. - Wigan Athletic
Newcastle U. - Tottenham H.
Portsmouth - Chelsea
Blackburn R. - Everton

Oto zestaw par. Grają jeden mecz, bez spotkań rewanżowych.
W minionym sezonie wygrali Spurs, w tym sie chyba nie uda :lol: choć wtedy też grali fatalnie na początku.

Ciekawie zapowiadają sie niektóre spotkania: Portsmouth - Chelsea, Blackburn - Everon [w lidze 3:2 Blackburn wygrało na inagurację], Newcastle - Spurs - czyli 2 ostatnie ekipy w tabeli :lol2: Villa - QPR też powinni być ciekawe, szkoda ze nie obejrzę. QPR dobrze sobie radzi na zapleczu, a Martin pewnie oszczedzi kilku graczy i może być całkiem interesująco. Stoke - Reading, czyli druzyna która awansowała do Premier League i spadkowicz :)

Ja może krótko o meczu, który mnie najbardziej interesuje.
Wenger zapowiedział już [choć nie musiał nic mówić, bo przecież to oczywiste było :D ] że da zagrać młodym.
Najstarszy będzie Fabian, najmłodsi Frimpong i Wlishere - po 16 lat. Do tego cała masa młodych chłopaków. 23 letni Fabian w bramce, reszta od 21 lat w dół. Ciekawe jak sie zaprezentują. Myśle, ze dadza rade, bo przecież Nicklas, Vela, Djourou, czy Song grać potrafią i doświadczenie już maja. Oprócz nich w kadrze są: Gavin Hoyte, Abu Ogogu, Aaron Ramsey, Mark Randall, Fran Merida.

Jest nowa ankieta, można głosować i dyskutować :]

Awatar użytkownika
Kali_Fan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kali_Fan » 22 wrz 2008, 20:02

Ja mam nadzieje, że Liverpool wygra z Crewe bo to już będzie przesada :/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2008, 16:52

18 osobowa kadra na Sheffield:

młode chłopaki, ciekawe czy na piwko po meczu pójdą :lol:

12. Carlos VELA (Age 19)
16. Aaron RAMSEY (Age 17)
17. Alex SONG (Age 21)
19. Jack WILSHERE (Age 16)
20. Johan DJOUROU (Age 21)
21. Lukasz FABIANSKI (GK) (Age 23)
24. Vito MANNONE (GK) (Age 20)
26. Nicklas BENDTNER (Age 20)
35. Francis COQUELIN (Age 17)
38. Jay EMMANUEL-THOMAS (Age 17)
40. Kieran GIBBS (Age 18)
41. Gavin HOYTE (Age 18)
42. Henri LANSBURY (Age 17)
43. Fran MERIDA (Age 18)
46. Abu OGOGO (Age 18)
47. Mark RANDALL (Age 18)
50. Jay SIMPSON (Age 19)
56. Emmanuel FRIMPONG (Age 16)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 23 wrz 2008, 17:19

wygląda na to że Fabian znowu będzie grał z opaską kapitana ;)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 23 wrz 2008, 18:59

Średnia wieku 18,5. Najmłodszym piłkarzem w ekipie jest Fimpong, który Wilshere'a wyprzedza o kilka dni. Kapitanem Fabiański albo Djourou, ze wskazaniem na tego drugiego. Ten mecz ma być ogromną szansą dla Carlosa Veli. Meksykanin z Cancun ma zagrać cały mecz, a ewentualny świetny występ ma mu otworzyć drzwi do podstawowego składu.

Arsene Wenger podkreśla, iż Carling Cup to rozgrywki, w których sukces jest dla niego najmniej istotny. Celem nr 1 jest mistrzostwo Anglii oraz LM. Następnie Puchar Anglii.
Rozgrywki CC służą ograniu i wprowadzeniu do pierwszego zespołu graczy drugiego planu a także obiecujących juniorów. W przeszłości tę drogę utarli już tacy gracze jak Eboue, Clichy, Denilson, Song czy Eduardo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2008, 19:30

Logan pisze:Arsene Wenger podkreśla, iż Carling Cup to rozgrywki, w których sukces jest dla niego najmniej istotny. Celem nr 1 jest mistrzostwo Anglii oraz LM. Następnie Puchar Anglii.
Rozgrywki CC służą ograniu i wprowadzeniu do pierwszego zespołu graczy drugiego planu a także obiecujących juniorów. W przeszłości tę drogę utarli już tacy gracze jak Eboue, Clichy, Denilson, Song czy Eduardo.
Ameryki raczej nie odkryłeś ;)

Co do Veli, czy dobry występ otworzy mu drogę do pierwszego składu ? Vela jest w pierwszej drużynie, więc szanse na gre ma zawsze, czy dziś strzeli 3 gole, czy żadnego - wg mnie nic sie nie zmieni. Nicklas jest wyżej u Wengera, ma większe szanse na częstszą grę. Pewne jest to, że obaj będa grac własnie w CC najwięcej. Oby tylko nasz młodzież dziś nie odpadła z pucharu, bo sobie już za dużo nie pograją. Fabian już sugeruje, że w nieskończoność czekać nie będzie, jak odpadniemy wcześnie, to w ogóle może nie grać.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 23 wrz 2008, 19:46

fieldy pisze: Vela jest w pierwszej drużynie, więc szanse na gre ma zawsze, czy dziś strzeli 3 gole, czy żadnego - wg mnie nic sie nie zmieni. Nicklas jest wyżej u Wengera, ma większe szanse na częstszą grę. Pewne jest to, że obaj będa grac własnie w CC najwięcej.
Baz żartów :lol: . Vela jest w Anglii od kilku miesięcy, a Bendtner jest już kilka lat i do tego rozegrał dwa pełne sezony (w Arsenalu + wypożyczenie do Birmingham). Z tego co wiem Vela i Nasri mają opracowane specjalne programy treningowe, które mają wzmocnić ich siłę i masę ciała, więc tak czy siak potrzeba im czasu aby w Anglii osiągnęli pełnię formy.

Ja bym nie porównywał Veli do Bendnera. Duńczyk to zmiennik Adebayora. Vela jest bardziej techniczny, a więc walczy o miejsce w składzie z v. Persiem, w przyszłości z Eduardo.

Ten mecz pokaże w jakim stopniu Vela poczynił postępy w dostosowaniu się do angielskiego stylu gry. Jeśli wypadnie dobrze, Arsene śmiało będzie mógł go umieścić w rotacji. Przykładowo: zamiast ataku Bendtner - Ade i odpoczywający v. Persie po LM, atak Vela-Bendner i odpoczywający Ade i v. Persie :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2008, 19:54

Logan pisze:Duńczyk to zmiennik Adebayora. Vela jest bardziej techniczny, a więc walczy o miejsce w składzie z v. Persiem, w przyszłości z Eduardo.
tak, ale nie do końca. Przecież równie dobrze mogą grać razem Ade z Nicklasem, co już sie zdarzało, czy Vela z van Persim.
Dla mnie to Nicklas jest 3 napastnikiem [teraz jak nie ma Eduardo] a Vela to melodia przyszłosci póki co.
Mówisz, ze Vela bedzie walczył o miejsce z Robinem ... gdy Robin nie bedzie grał - bedziemy mieli Ade i Nicklasa. Póki co.

Vela mógłby jeszcze grać na skrzydle, jak w Osasunie, ale Wenger go widzi w ataku. Czyli rywalizacja o miejsce w składzie bedzie jeszcze cięższa.
Logan pisze:Ten mecz pokaże w jakim stopniu Vela poczynił postępy w dostosowaniu się do angielskiego stylu gry.
Vela już pokazał w meczach, w których występował że nie musi sie specjalnie długo aklimatyzować, coś jak Sagna. Tyle tylko, ze ma sporą rywalizację. Też mi sie nie wydaje, aby musiał przybierać na wadze, jak np. Hleb przez 1,5 roku :lol:

skład:
Fabian (kapitan), Hoyte, Song, Djourou, Gibbs, Merida, Ramsey, Wilshere, Randall, Vela, Nicklas

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 23 wrz 2008, 20:43

fieldy gdzie, na czym, oglądasz mecz arsenalu?

nie ma niestety transmisji wideo - jest tylko audio mms://live.wm.arsenal.servecast.net/arsenal_wmlz_xx_secure_live450 // fieldy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 wrz 2008, 20:59

Amos
Rafael Brown Vida O'shea
Nani Anderson Possebon Ronaldo Giggs
Welbeck

Fajnie, że zobaczymy np. Possebona, Wellbecka, czy Amosa, z którymi wiąże się spore nadzieje. Zwłaszcza Possebon imponował mi mocno w rezerwach. No, ale Wellbeck również. Dobra szansa dla powracającego po kontuzji Ronaldo, którego od optymalnej formy jeszcze sporo dzieli. Skład trochę eksperymentalny, ale to normalne w Carling Cup. Nie wiem, czy nie lepiej aby wystąpił Kuszczak, ale być może ma zagrać jeszcze w meczu Premiership. Z tego co wiem to kontuzja Edwina nie jest poważna, ale może jednak najbliższy pojedynek(z Boltonem na OT) sobie odpuści. Pojedynki Kuszczak-Smolarek? :lol:

Wracając do dzisiejszego meczu, to warto przyjrzeć się paru graczom i uniknąć wstydu. Wynik to już sprawa drugorzędna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2008, 21:41

Arsenal niszczy do przerwy Sheffield, co prawda mam tylko radiową relację, ale zawsze :P
2 bramki Nicklasa, jedna Veli. Widać więc, że dają radę, przy pierwszej bramce Nicklasa, asystował Vela.

średnia wieku graczy z pola to chyba niecałe 19 lat, a oni niszczą zespół, gdzie gra np. Gary Speed, czy James Beattie :D

Raczej Sheffield się po przerwie nie podniesie, a na pewno nie na tyle, aby odrobić straty. Z tego co słyszałem dobre zawody gra [oprócz strzelców] Wilshere, który był nawet bliski wywalczenia karnego :]

Trzeba czekać do jutra i szukać torrenta, wtedy będzie można więcej napisać o meczu.

cześku, do przerwy:
Sunderland 0 - 1 Northampton T. :smile2:

P.S. Kuszczak nie gra :shock:

edit:
5:0
Jack Wilshere strzelił bramkę i tym samym wskoczył na 2 miejscu wśród najmłodszych strzelców dla Arsenalu. Na pierwszym Cesc.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 wrz 2008, 22:12

widze ze ukradziony wychowanek barcelony juz dwa gole strzelil. ciekawym jak bedzie gral bo zawsze wydawal mi sie wielkim talentem w meczach juniorskich. szkoda ze zmiana przepisow tyle trwa i jeszcze mozna wykradac pilkarzy klubom ktore ich odkryly i wychowaly

zeby nie bylo - to nie jest zadna napinka tylko nazwanie rzeczy po imieniu. te przepisy robia krzywde wszystkim - liga hiszpanska traci pilkarzy. rep anglii traci bo klubu z anglii wola inwestowac w pilkarzy z innych krajow. i kolo sie zamyka
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, 22:39 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”