1/8 finału LM: Roma - Real - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału ?

Real Madryt
26
49%
AS Roma
27
51%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2008, 22:55

Zabraklo nam...no wlasnie czego? Zagralismy mocno srednio, za malo zagrozenia pod bramka Romy, choc im oczywiscie trzeba oddac niezwykle konsekwentna gre. Juan powinien dostac Oscara za to turalnie sie po murawie, a kiedy przyszly nsze to on wstal i pobiegl poza boisko :lol: Ale niewazne. Real sie nie popisal. Diarra nie wnosil nic poza tym jednym strzalem, Gago nawet malo faulowal, ale szkoda ze niewiele pokazal z przodu, Guti okres, Robinho kompleytnie nie mial miejsca. Z jego strony mozna zalowac tylko tego, ze to dosrodkowanie Drenthe po kozle poszlo mu na glowe, a nie na noge, bo moglaby byc fajna okazja. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Roma awansowala, nalezy im pogratulowac i skupic sie na La Liga. Absencer poszczegolnych graczy nie sa usprawiedliwieniem. Nie brakuje nam checi i woli walki, a to juz cos.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 mar 2008, 22:56

maestro przy 2 golu zawalił Cannavaro :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 mar 2008, 23:01

Trzeba też jeszcze pogratulować ogromnych ambicji w końcówce.
Myślałem że płuca niektórzy powypluwają ...
A ten skok Ramosa był najlepszym wyrażeniem niemocy.

Mimo wszystko nie jestem wściekły, tak jak po potyczkach z Juve czy Bayernem kiedy odpadaliśmy

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 23:03

Guru pisze:Na cuda liczysz?
Skoro Wy wygraliście na San Siro 2:0 to Inter nie może :P Wszystko w ich rękach.

Przy 2 bramce Cannavaro całkowicie odpuścił ale Iker też ponosi winę, był niezdecydowany. Sam nie wiedział czy wyjść do tej piłki czy zostać na linii i czekać na strzał. Zdecydował wyjść po czym stanął.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2008, 23:17

Łukasz_ pisze:Przy 2 bramce Cannavaro całkowicie odpuścił ale Iker też ponosi winę, był niezdecydowany. Sam nie wiedział czy wyjść do tej piłki czy zostać na linii i czekać na strzał. Zdecydował wyjść po czym stanął.
Powinien chyba zostac, bo zdazyc do tej pilki wlasciwie nie mial szans. W tej sytuacji widac bylo tylko tyle, jak bardzo Real sie otworzyl chcac strzelic bramke na 2:1. Obrona grala juz kompletnie na odp... :P
Łukasz_ pisze:Skoro Wy wygraliście na San Siro 2:0 to Inter nie może Wszystko w ich rękach.
Inter oczywiscie ma szanse, ale 2:0 to spora zaliczka. Benitez pewnie znowu zagra z zelazna konsekwencja taktyczna, jak zwykle w tych rozgrywkach, bo tylko CL mu pozostalo. I to nakazuje sadzic, ze jednak Nerazzuri nie odrobia strat. Ale nie przesadzajmy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 mar 2008, 23:22

Owszem Inter ma cholernie ciężkie zadanie ale poczekam ten tydzień i chętnie oglądnę mecz czy nawiążą walkę.

Druga bramka wpadła z niczego. Faul z dużej odległości, dośrodkowanie pewne. W polu karnym było tylko 2 [ ? ] piłkarzy Romy. Cannavaro chyba kompletnie przerzucił się na tryb ataku, przywykł przez 10 min że Real tylko atakuje atakuje. Prawda jest taka że wystarczyło dobrze pokryć co przedłużyło by szanse Realu na dogrywkę.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 05 mar 2008, 23:26

"And I think to myself: What a wonderful world"

maestro pisze:Kto by się spodziewał, że włoskiego honoru w LM będzie broniła Roma
Ja i jeszcze kilku zapaleńców.
maestro pisze:Totnik ładnie dyrygował.
Totnik to pewnie zaraz się wypowie na forum :D

maestro pisze:Zajebiste są te analizy Gmocha :o Heinze w Małysza się zamienił :rotfl:

Gmoch jest niezastąpiony, zresztą Szpakowski też. Takich komediantów ze świecą szukać.

No to wygraliśmy 2-0, bo ta bramka to kilometrowy spalony. Sędzia drukował jak mógł, ale Roma i tak to przetrwała. Ale to już teraz nieważne.

Teraz kilka słów:

:!: Szacunek dla Realu, że nam oddał takiego pakera jak Cycuś
:!: De Rossi był boski, Realu nie stać na piłkarza takiego kalibru
:!: Vucinic - tak jak po nim jechałem przez cały czas pobytu w Rzymie (bo i na to zasługiwał) tak po ostatnich meczach doceniam jego klasę. Dzisiaj grał idealnie - dał się faulować, po jego dryblingu czerwień dla Pepe i no i gol. Świetnie grał już w ostatnich meczach Serie A, teraz dalej trzyma poziom. Wielki szacun Mirko :D Jak dla mnie, to powinien grać w wyjściowym kosztem Taddei, mam nadzieję, że Spal w porę się kapnie.
:!: Sędzia był do dupy, ale to już zwyczaj w meczach Romy, że im się trafia jakiś totalny lebiega.
:!: Totti - dzisiaj to grał chyba na pozycji Pirlo, trochę strat miał, ale klasę pokazał, rozgrywał jak trzeba, sprawdza się to co powiedział Pele, że Totti z czasem będzie się cofał jeśli chodzi o pozycję. Kto wie może za jakieś 2 lata trotti jako DMC :wink:
:!: Obrona świetnie. Mexiu i Juan robili co w ich mocy. Bramka to nie ich wina. Zresztą, jaka bramka? :lol:
:!: Il Piccolo Coccodrillo mógł już w pierwszej połowie załatwić Romie awans. Chłopak ma uderzenie, istne bomby wsadza. Jakby to spojenie wpadło, to bramka roku w LM. Pizarro chyba się zasmucił, bo DDR i Aqui to para idealna. Młode rzymskie wilczki będą grać jeszcze lepiej, tego jestem pewien.
:!: Dziękuję Realowi za fantastyczny mecz. Odpadliście, ale przyznacie, że byliśmy lepsi. Odbijecie sobie pewnie w Primera Division, Roma ma teraz ładny bilans na SB - 2zw 1r 1p.
:!: Spal - widać, że wyciągnął wnioski po tym diabelnym meczu na Old Trafford. Tym razem nie tak ofensywnie ustawił Romę, ale cały czas czyhaliśmy na swoją szansę i taką otrzymaliśmy. Tylko potwierdził, że jest najlepszym szkoleniowcem na Półwyspie Apenińskim.

Wspaniały mecz, wspaniały wieczór. Życzę teraz tylko Romie nie trafić w losowaniu na Angoli. Bo z nimi nie radzą sobie kompletnie. Może jutro napiszę więcej, jak wytrzeźwieję :D Teraz idę z psem na osiedle wyśpiewać cały hymn Romy. Może mnie nikt nie pogoni wink:

GRAZIE ROMA i gratulacje dla Realu za walkę do końca. Byliście godnym rywalem.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 mar 2008, 0:03

Spodziewałem sie że odpadniemy-mamy młody zespół który mimo ze gra w nim kilku doświadczonych graczy wciąż sie rozwija. Kontuzje nas troche podziurawiły z Sneijderem, Ramosem, czy Robbenem mecz wygladałby inaczej- ale nie ma co płakać
Bernd nie zaryzykował i mozna mieć o to do niego pretensje. Real wyszedł na SB nastawiony strasznie asekurancko. teraz wydaje sie ze lepiej było dać szanse Drenthe od początku zamiast Gago bądz Diarry
decydując sie na samego Raula tez niemiec popełnił błąd - stoperzy Romy El Siete wyłączyli z meczu

Realowi brakowało błysku. Roma wiedziała ze jak wyłączy Gutiego i Robinho - wygra. I tak zagrali. Poza tym uwazam ze De Rossi naszych dwóch środkowych pomocników przewyższ o klase
Diablo_ASR pisze:Szacunek dla Realu, że nam oddał takiego pakera jak Cycuś[/quote]
:shock: prócz gola to niczym wielkim sie brazylijczyk nie popisał zagrał mocno średnio wiec nie wiem czym sie można w jego przypadku podniecać

Diablo_ASR pisze:De Rossi był boski, Realu nie stać na piłkarza takiego kalibru
zgoda De Rossi zagrał kapitalnie w środku - to jedna z przyczyn naszj porażki. Czy nie stać nas na niego? stać. co innego przekonać go by grał dla nas :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 06 mar 2008, 0:11

Cos pieknego .. historyczny awans.. przejsc Real to zawsze wielka sprawa :P
zgoda De Rossi zagrał kapitalnie w środku - to jedna z przyczyn naszj porażki. Czy nie stać nas na niego? stać. co innego przekonać go by grał dla nas
pomarzyc mozna.. Totti, De Rossi, Aquilani sa w Rzymie bezcenni, nie do kupienia.. nie ma to jak miec takich wychowankow :roll:

kupowac to sobie mozecie Pepe za 30 baniek buehehe .. ale to juz lepiej zainwestowac w akcje PKO :P

GRAZIE MAGICO ROMA !!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 mar 2008, 0:13

Dobrze, że ta bramka Raula nie miała w końcowym rozrachunku znaczenie bo chyba romaniści by się zapłakali przez tych sędziów. :lol:

Dziwny dwumecz gdzie własne boisko nie było atutem i obie drużyny zagrały lepiej jako goście. W Rzymie lepszy był Real, a w Madrycie Roma.
Dziwne, że Real zagrał tak źle taktycznie przeciwko Romie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 mar 2008, 0:20

Mentor pisze:
Tak czy inaczej chyba coraz bliżej mi do opinii Jarzinho. Z minuty na minutę odpadnięcie Realu cieszy mnie coraz mniej.
Teraz nie pozostaje nam nic innego jak wygrac LM i CDR :lol:

Brawa dla Romy, byli dzisiaj lepsi i zasluzenie wygrali.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 06 mar 2008, 0:22

nagrody Fair Play Real w tym sezonie raczej nie dostanie :lol:
Perotta leżał na boisku od dłuższego czasu, ci grali dalej i do tego bramka ze spalonego :lol:
Dobrze, że Roma przeszła bo bym tego nie przeżył :twisted:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 06 mar 2008, 0:24

Diablo_ASR pisze:Szacunek dla Realu, że nam oddał takiego pakera jak Cycuś
vakabayashi pisze::shock: prócz gola to niczym wielkim sie brazylijczyk nie popisał zagrał mocno średnio wiec nie wiem czym sie można w jego przypadku podniecać
Swoje zrobił, na spółkę z Taddei wyłączył z gry tego, który miał wygrać dla was mecz. No i wyręczył graczy ofensywnych w zdobyciu gola. Oddaliście go, a my tylko na tym skorzystaliśmy. Ogólnie transfery z Realem wychodzą nam na dobre. Samuel odszedł i zapomniał jak się gra w piłkę. Nieco odzyskał ze swojej świetności w Interze, ale w Romie był w trójce najlepszych stoperów na świecie...
Cycek przyszedł do nas i odżył. Po co miał być zmiennikiem dla Ramosa? Teraz Panucci może powoli w spokoju kończyć karierę wiedząc, że Roma ma nowego Cafu.

Diablo_ASR pisze:De Rossi był boski, Realu nie stać na piłkarza takiego kalibru
vakabayashi pisze:zgoda De Rossi zagrał kapitalnie w środku - to jedna z przyczyn naszj porażki. Czy nie stać nas na niego? stać. co innego przekonać go by grał dla nas :roll:
Więc was nie stać, bo to przyszły kapitan Romy. I nie macie takich pieniędzy, żeby przekonały go do zamiany rodzinnej Romy na Madryt.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 mar 2008, 0:33

:jupi: :mike: :jupi: :mike: :jupi: :mike: :jupi: :mike: :jupi: :mike: :jupi: :mike: :jupi: :mike:

<robi głęboki wdech> i jeszcze raz <robi głęboki wdech> <boli go coś w boku> :lol:

muzyczka żeby lepiej się pisało :mike: :mike: :mike: :mike: :mike: :mike:

Ale zajebiaszczo zajebiście. Dla takich chwil chce się żyć :wink: Wbrew temu co naskrobał czeherowski ( :maruda: ) Romcia zagrała jak miala zagrać czyli aby nie stracić bramki i gdy nadarza się okazja zaatakować ale cierpliwie i bez grania na huuura. A to Real miał odrobić straty ale widać dzis było że Robinho jeszcze musi trochę pograć i ogólnie nie mieli czym kąsać. Albercik to jest kot jakich mało. Mógł trzy bramy walnąć ale się nie udało :( Z wyjściowej '11' miałem wątpliwości tylko co do Perrotty a reszta mi odpowiadała bo sam bym taki skład wystawił z Albercikiem i Cycem na czele no i myślałem aby upchnąć gdzieś Mirusia :P Zresztą większość fanów Romy głosowała dokładnie na taki skład jaki wyszedł. Mirko też przykozaczył wejściem smoka - posłał Pepe tam gdzie jego miejsce i dobił Real. Ale żeby nie było tak wesoło to przez ten zespół kiedyś odwiozą mnie w karetce bo jak ktos chce bawić się przed swoim polem karnym to niech idzie do Romy. No kuwa oni niczego się nie nauczą i mało przez te zabawy nie straciliśmy bramki. Po czerwonej kartce i stzrelonej bramce myślałem że wyciągnęliśmy wnioski z Interu alee niee... Mimo że gol z dupy to jenak Real cisnął i juz myślałem że nas wyciśnie po karnych a ja zamiast mówić AS Roma będę mówił AS Frajerzy. Ale sie udało :jupi:Zagraliśmy jak mieliśmy zagrać a te komentatory pieprzyły coś że jedziemy sie bronić i dziwili się ze Roma chce cos strzelić :roll: I sie udało zagrać jak to Spalluś rozrysował bo jakbyśmy odpadli to niesprawiedliwie :]
Jarzinho pisze:Szkoda, że Real odpadł. barca gra na 3 frontach
Było odpaść z Celticiem, ktoś bronił? :glass: :P
Łukasz_ pisze:Ramos jest sam sobie winny że nie zagrał.
Dokładnie a te pseudo komentatory gadały jakby to była czyjaś wina tylko nie jego stawiając go w tym samym rzędzie co Ruuda, Robbena itp :roll:
kaczy pisze:Priorytetem powinno narazie dla nas być odzyskanie prymatu w Hiszpanii który zaczęliśmy tracić 5/6 lat temu
Kaczusiu wy jesteście mistrzami Hiszpanii :!:

Aha no i jest wyrównane osiągnięcie sprzed roku, też wyeliminowaliśmy zespół który miał nas pojechać alee niee :smile2: Teraz poprawić wynik i awansować dalej albo i w ogóle do końca już nie odpadać :P

Grazie forumowi fani Realu bo daleko wam do pokemonów i potraficie się zachować jak ludzie. Gdyby lupek był kibolem Królewskich zaraz bym słyszał że fuksem awansowaliśmy. No i jeszcze jak jeden forumowicz powiedział można powiedzieć że nasze oba gole są z niczego bo wybijaliśmy piłkę aby zyskać na czasie niczym Fabregas :lol2:

PS Wam też trzęsą się ręce :?: :lol:

FORZA GRANDE ROMCIA :!:
Ostatnio zmieniony 06 mar 2008, 0:34 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 mar 2008, 0:34

Diablo_ASR pisze:I nie macie takich pieniędzy, żeby przekonały go do zamiany rodzinnej Romy na Madryt.
to nie kwestia pieniędzy

SiKor pisze:Perotta leżał na boisku od dłuższego czasu, ci grali dalej i do tego bramka ze spalonego
ten sam Perrotta za sekunde magicznie odżył

mistyk pisze:Brawa dla Romy, byli dzisiaj lepsi i zasluzenie wygrali.
lepsi :?: ja bym to ujął tak byli dzisiaj lepiej ustawieni taktycznie, bardziej cfani i wiedzieli czego chcieli i jak to osiągnąć

Zico_FCI pisze:Dziwny dwumecz gdzie własne boisko nie było atutem i obie drużyny zagrały lepiej jako goście. W Rzymie lepszy był Real, a w Madrycie Roma.
Twoje podsumowanie genialnie oddaje ten dwumecz :)
Totnik_ASR pisze:kupowac to sobie mozecie Pepe za 30 baniek buehehe
Pepe zagrał dzisiaj dobry mecz. Wszystkie bramki straciliśmy jak Pepe zszedł (za dość niesprawiedliwą) za czerwoną. Jesli uważasz ze za Pepe aż tak przepłaciliśmy to zgłoś sie do kibiców Barcelony i spytaj ich o wspomienia z GD w tym roku

ogólnie gratulacje dla Romy :!: zasłużyła na awans, bede im kibicował w dalszej fazie

słówko na temat sedziego. komentator tvp jeden słusznie zauważył ze sędzia chciał zaznaczyć swoją obecność i grekowi to sie udało. Druga kartka dla Pepe - pochopna. Kilka teatralnych zagrań De Rossiego, Tottiego interpretował jako faule - i gol z kilometrowego spalonego uznany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”