Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2009, 0:21

Kamil232 pisze:Fergie nieco zlekceważył Barce
Nawet bardzo. Wiesz czym? Wystawieniem Parka w podstawowej 11 :boje się:

Wenger :
"Więc podczas meczu będę go wspierał. Nie chodzi o Barcelonę. Chciałbym, aby zagrał dobrze, a drużyna lepsza, niech zwycięży."

Ja sie ciesze ze Henry ma to upragnione trofeum. Dzisiaj nie zagral najlepiej. Szkoda, ze nie wszedl mu ten strzal. Probowal strzelic miedzy nogami VdS ale sie nie udalo. Barcelona mało grała lewa strona, wiec nie mial za wiele okazji do pokazania swoich umiejetnosci. Eto'o np poza bramka nic wielkiego nie pokazal. Messi za to przypieczętował tym golem swoj swietny wystep.

Gratuluje Barcelonie Guardioli. Ktory trener w swoim pierwszym sezonie zgrana 3 trofea?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 maja 2009, 0:25

Przede wszystkim gratulacje dla Barcelony jej trenera i kibicow. Wielki wyczyn swietny sezon okraszony pokonaniem rownie silnego co oni - chociaz w tym meczu nie bylo tego widac - Manchesteru a jest to chyba ich pierwsza porazka w LM od 2 lat.

Mecz nie zachwycil bo Manchesterowi starczylo mocy tylko do utraty bramki. Pozniej niemal bezradni. Myslalem ze taki szczwany lis jak Alex wyciagnie odpowiednie wnioski z gry Chelsea. Moze i wyciagnal ale jego pilkarze nie potrafili tego zrealizowac na boisku. Przy okazji - jakze smiesznie nieomal rozkosznie brzmia gratulacje szczegolnie od kibicow Barcelony dla MU ze ci nie zagrali jak Chelsea.

Kluczem do zwyciestwa Barcelony z pewnoscia byl srodek pola. Manchester nie mial tam za wiele do zaoferowania. SAF moglby sobie tych napastnikow wprowadzac i wprowadzac coz z tego skoro Barcal rzadzila na boisku. Pare osob pisalo ze Messi tym finalem zaklepal sobie Zlota pilke. Nie wiem skad taka obserwacja bo mnie wczoraj nie zachwycil. Strzelil gola ale jak zauwazyl Yukasz jezeli najnizszy zawodnik na boisku pakuje brame glowa to nie za dobrze swiadczy to o obronie czerwonych diablow. Argentynczyk pozostawiony kompletnie bez krycia. Jezeli juz jestesmy przy Zlotej Pilce to nie ma sily zeby po takim sezonie ktorys z zawodnikow Barcelony jej nie zgarnal. Dla mnie jednak niekoniecznie Messi ale bardziej ktos z dwojki Iniesta-Xavi. Ich praca powinna zostac doceniona.

Musze sie rowniez odniesc do kibicow obecnych na stadionie w Rzymie. Swietny doping sympatykow blaugrany. Ja Anglikow kompletnie nie slyszalem. Dali sie zdominowac tak samo jak ich pilkarze.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 maja 2009, 0:29

kamil - :haha: :haha: :haha: TYLE.Aha - masz rację,tyle że nie jest to nagroda dla najlepszego obrońcy na świecie - tylko ustosunkuj się proszę do postawy tego zawodnika np. w finale KMŚ czy meczu z Liverpoolem oraz w dzisiejszym spotkaniu,a nie z jakimiś ogórkami ok?BTW - myślałem,że najlepszym trenerem został wybrany Moyes :?:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 0:31 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 maja 2009, 0:29

MGiggs pisze:Messi w tym meczu nie miał chyba ani jednego pojedynku z Evra- dobrze pamietam?
Eto'o grał na prawym napadzie w Blaugranie.

Nie ma co ukrywać Barca wygrała zasłużenie, cieszy mnie fakt, ze mimo osłabień nie było tego widać w grze. Carles dzisiaj zagrał na boku tak świetnie, ze chyba na środku w tym sezonie mu tak nie wychodziło. Sylvek takze dawał rade, jesli to miał być jego ostatni/przedostatni występ w barwach Blaugrany to szacunek, bo był niewiadoma, a tak naprawde z jego strony nie było wiekszego zagrożenia, a on sam dobrze wygladał w kreowaniu i akcjach ofensywnych. Jednak najwieksza niewiadoma była postawa Busquetsa, ktory ostatnio wyglądał co tu ukrywać słabo, dzisiaj grał bardzo dobrze, nie było strat. Yaya 2-3 razy źle obliczył lot pilki, ale tak wywiązał sie ze swojej roli. O ofensywie nie ma co duzo pisać, MU nie miało odpowiedzi na duet Xavi- Iniesta w środku, a w momencie kiedy na stałe Messi zszedł do środka to była prawdziwa pilkarska masakra piłą..... Troszkę słabo Henry, ale swoje takze robił i wreszcie ma ten puchar, którego mu brakowało. Eto'o strzelił wtedy kiedy naprawde powinien, uj z ta jego ostatnia skutecznościa, jako 2 zaowdnik strzelił w 2 finałach LM.

Sam mecz wygladał nawet na wyrównany, około 35 minuty pokazano statsy Barca 140- MU 138 podań, ale nie było tego widać na boisku. Ronaldo mimo dziwnego momentami zachowania, jak choćby odbijania sie od zawodnika Barcy i unoszenia ciagle rak czy jakis gestykulacji, myślałem, ze to Messi jest ciagła płaczka, jeszcze ten ewidentny faul na Tarzanie. Bez jaj. Jednak jako jedyny potrafił dzisiaj zagrozić Barcelonie i brawa dla niego. Te strzały z dystansu takze niczego sobie.
Teraz o obrońcach, nie chodzi o to, że Eto'o strzelił bramke po dryblingu :shock: a Messi głowa :lol: ale o to dlaczego kiedyś pisałem o pewnych zawodnikach w kontekscie ew. gry w Blaugranie. Sorry ale obrońca ktory jest w druzynie, ktora przegrywa i przez praktycznie całe spotkanie znajduje 2 rozwiazania: podaj do tylu do bramkarza badz długa niech Park, Roo i Ronaldo walcza przynajmniej nie mamy pilki pod własnym polem karnym- nigdy nie zagra w Barcelonie. 8) To rózni Barce od innych, tu obronca musi być pierwszym rozgrywajacym a nie brać pod uwage tylko najprostsze rozwiazania.

Barca była mocna w tym sezonie, bo inaczej tej sytuacji nie mozna nazwać. Wygrała takie spotkanie muszac sobie radzić bez podstawowych obrońców i majac niewiadome w postaci 2 ofensywnych zawodników powracajacych po kontuzjach.
Barca nie była mocna była najmocniejsza. Ciezko w to uwiezyć, a druzyne trzeba wzmocnić.

6 wychowanków o to chodzi.

Na koniec: ktoś nam kiedyś wybronił w Paryżu finał, ktoś nam wybronił na CN 1-1 z Drogba, ktoś ostatnio po stracie bramki z Realem wybronił 1-1 z Robbenem, dzisiaj 1-1 z Ronaldo. Pokemon walcz. Mam nadzieje, że w kolejnych sezonach nie bedzie sytuacji, ze VV po jednym błedzie popełnia szereg kolejnych. Jesli poprawi ten aspekt, ciezko bedzie go krytykować, no chyba, ze za Ville i repley w TeleExpresie. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 0:37

Mazurze ten Vidic sezon temu zjadl 2 razy Torresa w meczach Liverpoolu i Drogbe w finale LM. w tym roku zagral swietnie z interem i arsenalem LM.
Nawet Baresi popenia bedy a ty skaczesz po kazdy nieudanym meczu serba.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 0:45

kamil - :haha: :haha: :haha: TYLE.
i z czego się śmiejesz? Obrońca został wybrany graczem sezonu w najlepszej lidze świata. Żeby ktoś z tej pozycji dostał tą nagrodę to musi zrobić coś niebywałego i to robił.
Aha - masz rację,tyle że nie jest to nagroda dla najlepszego obrońcy na świecie -
Nie wiem czy wiesz ale klasa światowa nie równa się najlepszy obrońca świata. ty coś bredziesz, że Vida nie jest obrońcą klasy światowej. Zmień facet forum np. na krykieta, bo na tym się może lepiej znasz.
p. w finale KMŚ czy meczu z Liverpoolem oraz w dzisiejszym spotkaniu,a nie z jakimiś ogórkami ok?
Co zrobił w finale KMŚ? :lol: Liverpool czy dziś, cóż bywa, nie jest robotem, też popełnia błędy. Poza tymi spotkaniami był w tym sezonie niemal bezbłędny. Taki mecz jak z Liverpoolem zdarza się obrońcy tej klasy raz na pięć lat.. Dziś zagrał słabo przeciwko najlepszej drużynie w Europie. Poza tymi meczami w ostatnich 3 latach grał świetnie, również z tymi największymi jak w tamtym roku z Barca czy Chelsea. twoje słodkie pierdzenie tego nie zmieni, Vidic to ścisły top i kto ma jakikolwiek pojęcie o futbolu i ogląda go regularnie przez ostatnich parę lat doskonale o tym wie. to tyle, bez odbioru z mojej strony.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 maja 2009, 0:47

Gratulacje.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 28 maja 2009, 0:55

wielka Barca :* Visca El Barca :* Manu nie istniało prócz 10 minut :D złota piłka na trzy cześći: Messi Xavi Iniesta VEB!!!!!!!!!!!! %%%%%%

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 maja 2009, 1:13

Pozdro dla wszystkich fanów najlepszej ligi świata i jej obrońców, którzy pokażą Katalończykom jak się gra w obronie 8) Zaiste zmiażdżyli nas ten Vidic i Ferdinand, nie ma co... Do tego genialny, wszechstronny atak, który nie dał rady prototypowej obronie Puyi-Yaya-Pique-Sylwek :lol: Carrick słał na nos atakujących piłkę za piłką, Anderson nie pobiega z goła dupą wokół stadionu bo nadal nie zdobył dla ManU gola, mimo że trochę już tam gra... Do tego zrobił fajny trik - może niedługo ktoś nada nazwę takiej wyszukanej sztuczce z nietrafianiem w piłkę. Van der Saar zaprezentował celne wykopy a Evra krył Messiego tak szczelnie, że ten poszedł sobie na środek ataku. Ferguson, stary, szczwany lis zagiął debiutanta Guardiolę w każdym aspekcie z wyjątkiem wyniku końcowego. Szczególne pozdrowienia dla Scholesa - profesjonalista pełną gębą, szkoda tylko, że zamiast grać w piłkę wyszedł wyładować swoją frustrację na graczach rywala.

110 lat klubu a wszystkie Puchary Europy w trakcie mojej przygody z Barceloną, w tym ten najlepszy w historii, niezapomniany sezon 2008/09 z potrójną koroną. O nic więcej nie śmiem prosić...

PS. Wiem że się napiąłem, ale należało się mi to po takim meczu i po tonach bredni ze strony niektórych, jakie musiałem przetrawić przed tym finałem.

Teraz w sobotę wcisnąć 4 gole Depor i rekord mierdy pójdzie wpizdu :P

Fieldy dawaj warna, wezmę na klatę :D

PPS. Fajny tekst z parafrazą Evry

PPPS. Titi ma puchar :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 maja 2009, 1:22

niektórych to bardziej niż ten puchar cieszy, że mogą się tutaj ponapinać :lol: prosiłbym o zacytowanie tych bzdur, które niby musiałeś czytać przed tym finałem?

Niezwykle bawi takie słodkie pierdzenie po jednym spotkaniu jak np. "Gdzie ta najlepsza para stoperów na świecie". Przez ostatnie 2 lata wystarczająco razy udowadniali, że taką są, ze jeden mecz tego nie zmieni. To tak jak po meczu Wisła- Barca 1-0 czy Barca- Espanyol 1-2 pisać, gdzie ta najlepsza drużyna europy :lol: śmiech na sali.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 maja 2009, 1:24

Nie zamierzam sie napinac, powiem tylko, ze to drugi raz od czasu rozpoczecia moich studiow, kiedy Barcelona wygrywa Lige Mistrzow.

Zarowno pilkarze, trener, jak i kibice w Rzymie sa wariatami.

Brak mi slow, bo jestesmy swiadkami historii.

Visca! :jupi:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 maja 2009, 1:29

Kamilku zadziałała zasada "uderz w stół - nożyce się odezwą" ? Gdzieś pisałem o twojej skromnej osobie? Dlaczego myślisz, że jeśli mam jakieś pretensje do fanów ManU od razu chodzi mi o ciebie? Coś jest na rzeczy? I powtarzam ci po raz kolejny - mam (szczególnie dzisiaj) duuużo fajniejsze rzeczy do roboty niż szukanie cytatów z bzdetami na temat tego jak to Manchester pokaże tym mazgajom z Hiszpanii skuteczny i wspaniały futbol. A co do Vidica i Rio to rozumiem, że należy rozegrać 10 meczów i dopiero wtedy można ocenić że jednak nie dają rady atakowi Barcelony? Czy jak, bo naprawdę już nie wiem o co ci chodzi...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 maja 2009, 1:33

To jaka jest prawda o Rio, dzisaj czy ten ktory rok temu zjadl Etoo i gral fantastycznie :mrgreen: .

Smutne jest to ze zamiast sie cieszych z wygranej,jedzie sie po MU :rotfl: i jeszcze Realowi a cytujac Ciebie(mierdy) sie zebralo. Zal.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 maja 2009, 1:33

Co zrobił w finale KMŚ? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=UKcLMgE- ... re=related 0:39 - a później absencja w pierwszym meczu z Interem...
I mógłbym tak powklejać linki np. z youtube z popisowymi akcjami Serba z tego sezonu,ale dla człowieka,który 'ma jakiekolwiek pojęcie o futbolu',ale za to nie zna przebiegu jednego z najważniejszych meczów w sezonie drużyny,której kibicuje (?) - po prostu mi się nie chce - EOT.
ogląda go regularnie przez ostatnich parę lat
ty go oglądasz od max 2006 r...
BTW - dzisiaj bramkę strzelił wam głową zawodnik mierzący 168(9) cm,więc skończ waść pleść bzdury o 'klasie światowej'.
PS. Vidic to klasa światowa, kto twierdzi inaczej niech zmieni forum.
Zmień facet forum np. na krykieta, bo na tym się może lepiej znasz.
Jak się nie ma argumentów,to myślisz,że wystarczy się ponapinać i 'błysnąć' chamstwem?Nie jestem twoim kolegą spod budki z piwem,ustawiaj sobie np. matkę,jeśli ci na to pozwoli...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 maja 2009, 1:43

MGiggs wiesz co - najlepszy jest Lothar Matthaus albo Mathias Sammer - oni to KIEDYŚ rządzili... Bądźmy poważni - piszemy o obecnych realiach czy o poprzednim sezonie - piszę po raz kolejny - mieliśmy się przekonać co to jest szczelna obrona i solidny atak skończyło się 2-0, choć mogło 6-2... Wiem że was to boli ale proponuję się z tym pogodzić...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”