Bayern Monachium - Manchester United - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Bayern Monachium - Manchester United (1/4 LM 2009/2010)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2010, 22:56

KajoFC pisze: Już myślałem że Robben przez ten buracki Madryd spieprzy sobie karierę tyle dla nich zrobił ciągnął ich grę pomagał im jak mógł a w efekcie końcowym potraktowali go jak śmiecia. Na szczęście trafił do drużyny z jakimiś ambicjami i dobrym trenerem ciesze się że może coś jeszcze osiągnąć :) btw. ładnie dziabnął z volleya :D
Powiedział kibic drużyny, która traktowała go jak trzeba i wykorzystała jego potencjał.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 22:57 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 kwie 2010, 22:57

SexyBitch pisze:Moze i faul taktyczny , ale gdyby sedzia mu darowal majac na uwadze jego blad w 1 czesci nic by sie nie stalo .
Pierwszy faul był, ale upierając się Twojej teorii wychodzi tutaj - błąd naprawiając błędem.Świetnie.
SexyBitch pisze:Zwazywszy na range spotkania takich decyzji jak sedzia nie powinno sie podejmowac
Nie ważne czy to LM czy A klasa w Polsce, faul taktyczny był i należała się kartka.Sam jest sobie Rafael winny.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 kwie 2010, 22:57

KajoFC pisze:Myślę że nie potrzebnie SAF ściągnął Rooneya , jego obecność na boisku wzmacnia zespół mentalnie i to zajebiście.
Ja z kolei uważam, że dobrze zrobił. Roo dopiero wrócił po kontuzji, wynik był korzystny dla United, więc po co ryzykować jakieś pogłębienie czy odnowienie urazu?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 kwie 2010, 22:57

bez drużyny angielskiej w 1/2 tego już dawno nie było ale też pokazuje że po kilkuletniej przewadze ligi angielskiej na najwyższym szczeblu w jakiś tam sposób to się wyrównuje.Trzeba też przyznać że odpadnięcia drużyn angielskich były dość spektakularne(dwie porażki Chelsea, obity Arsenal czy ośmieszony nie wyjściem z grupy Liverpool).

Co do meczu.Nie rozumiem Manu.Na Alianz arena zagrali w 2 połowie jak frajerzy tutaj przy stanie 3-0 stało się to samo.Spodziewałem się bardziej dobicia Bayernu(który kompletnie nie istniał) coś ala Roma 7-1 :lol: a tutaj wszystkich zaskoczyli.Francuzi po 6 latach znowu mają dużą szansę na Finał podobnie zresztą jak Bayern bo tu ciężko wskazać faworyta

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 kwie 2010, 22:57

SexyBitch pisze:PS. Gratuluje Barcelonie historycznego obronienia tytulu najlepszej druzyny w Europie.
Cicho. Przecież wiadomo, że Lyon wygra. Pokonali Real, więc są najlepsi i ograją każdego.

A o meczu jest komu pisać :P

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 07 kwie 2010, 22:59

Nie wiem czego się czepiasz sędziego. W pierwszej połowie może czasem trochę przeginał i każde wejście piłkarza MU gwizdał ale czerwo Rafaela zawdzięczamy tylko jego głupocie.
Dla mnie troszke przegial . Czy tylko ja widzialem ze Rafael byl skoszony , zanim wykonal odwet czy to kamerzysta Polsatu zrobil mi psikusa , albo pol piwa ktore pilem mi zaszkodzilo ?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 kwie 2010, 23:00

Morrow pisze:
KajoFC pisze: Już myślałem że Robben przez ten buracki Madryd spieprzy sobie karierę tyle dla nich zrobił ciągnął ich grę pomagał im jak mógł a w efekcie końcowym potraktowali go jak śmiecia. Na szczęście trafił do drużyny z jakimiś ambicjami i dobrym trenerem ciesze się że może coś jeszcze osiągnąć :) btw. ładnie dziabnął z volleya :D
Powiedział kibic drużyny, która traktowała go jak trzeba i wykorzystała jego potencjał.
Zapytaj się Robben o odczucia co do Realu i Chelsea :rotfl: Tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 07 kwie 2010, 23:01

PS. Gratuluje Barcelonie historycznego obronienia tytulu najlepszej druzyny w Europie.
Nie jedna drużyna w swojej Histori już to zrobiła(np.Milan 8) ) jednak chyba chodzi Ci o to że gdy zmieniono nazwę na CL to wtedy już nikt nie wygrał ale za to Juve grało 3 razy z rzędu w finale

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2010, 23:02

No ale o co Ci chodzi? Nie gwizdnął faulu van Bommela ale to nie usprawiedliwiało Rafaela do tak kretyńskiego faulu. Równie dobrze mógł wstać i dać mu w ryj. W drugiej połowie wiedział, że jest zagrożony (nawet sobie pomyślałem, że w II wyleci albo on albo van Bommel) i zachował się równie idiotycznie w durny sposób osłabiając zespół.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 kwie 2010, 23:03

RealFan pisze:Cicho. Przecież wiadomo, że Lyon wygra. Pokonali Real, więc są najlepsi i ograją każdego.
W dzisiejszym meczu aż 5 piłkarzy Lyonu dostało żółte kartki więc pewnie kilku wyleci na następny mecz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 kwie 2010, 23:03

SexyBitch pisze:
PS. Gratuluje Barcelonie historycznego obronienia tytulu najlepszej druzyny w Europie.
Piszesz tak jakby Manchester był ich w stanie zatrzymać... Z taką grą jak z Chelsea, albo jak z drugich połów z Bayernem dostalibyście zapewne tyle samo co wczoraj Arsenal. No, ale Manchester odpadł, więc już nikt nie ma szans zatrzymać Barcelony :lol: .

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 kwie 2010, 23:04

KajoFC pisze:Zapytaj się Robben o odczucia co do Realu i Chelsea :rotfl: Tyle w tym temacie.
A co mnie obchodzą jego odczucia. Mieliście perełkę tak jak Real i oddaliście ją bez żalu więc pisanie teraz o "burackim Madrycie, który miał mu spieprzyć karierę" brzmi co najmniej śmiesznie z Twojej strony.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 kwie 2010, 23:05

Dla mnie troszke przegial . Czy tylko ja widzialem ze Rafael byl skoszony , zanim wykonal odwet czy to kamerzysta Polsatu zrobil mi psikusa , albo pol piwa ktore pilem mi zaszkodzilo ?
A nie brałeś pod uwagę, że dostał kartkę za ten odwet właśnie? Czyli zagranie niesportowe
Sędzia miał podstawy by dać czerwoną to ją dał. Ciężko mieć pretensje do sędziego, że podejmował decyzję, które mają uzasadnienie w przepisach. Może kartka dość brutalna, bo Rafael wielu fauli na koncie nie miał, ale sędzia nie wypaczył wyniku spotkania.
To Rafael zawalił mecz i jego należy krytykować za brak rozsądku, bo obie kartki wynikają z gorącej głowy.
A United odpadł na własne życzenie. W obu meczach fantastycznie rozpoczął, by jeszcze fantastyczniej pogrzebać swoje szanse.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 23:05

RealFan pisze:Przecież wiadomo, że Lyon wygra. Pokonali Real, więc są najlepsi i ograją każdego.
Ja to widzę trochę inaczej. Real nie potrafił pokonać Lyonu na Santiago Bernabeu więc Barcelona to zrobi :P

Taki żarcik. Spodziewam się trudnej przeprawy z Interem i póki co staram się nie myśleć o ewentualnym finale.

SexyBitch bredzi okrutnie. Czerwo dla Rafaela zasłużone. Za głupotę można by rzec.
gilardino11 pisze:chyba chodzi Ci o to że gdy zmieniono nazwę na CL
Z tego co wiem to zmieniono nie tylko nazwę, ale i formułę. Ważne jest to drugie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 kwie 2010, 23:05

SexyBitch pisze:Czy tylko ja widzialem ze Rafael byl skoszony , zanim wykonal odwet
No wybacz, ale brzmi to jak typowe usprawiedliwienie z przedszkola "proszę pani, bo to on zaczął". Szczerze mówiąc nie wierzyłem, że ktoś będzie krytykował sędziego za tą kartkę, ale jednak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”