Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 cze 2010, 11:48

Spokojnie z tym Schweinsteigerem jako "świetny odbierający". Chłopak gra tam gdzie gra tylko dlatego że ze składu wypadł Ballack. Bastian jest zupełnie przeciętnym zawodnikiem w niemal każdym elemencie gry. Ozil bije go na łeb. Próżno też oceniać grę i potencjał Niemców po ledwie jednym meczu z Australią grającą innowacyjnym 1-5-5-0 :lol: Za nieco ponad godzinę zagrają z Serbami, którzy po fatalnym meczu z Ghaną muszą wygrać, albo zbierają buty i do domu (czego bym nie chciał)

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 18 cze 2010, 12:14

Salas, slyszales kiedys o Bundeslidze?
Widziales wiecej niz raz w akcji Schweinsteigera?
Akurat absencja Ballacka jest zbawienna dla reprezentacji Niemiec. Bez niego druzyna gra swiezej, szybciej, preferuje bardziej kombinacyjny sposob rozegrania akcji a reszta zespolu nie jest skrempowana jego poczynaniami na boisku.
Ozil jest ofensywnym pomocnikiem odpowiadajacym za dogrywanie pilek napastnikom i nie mozna klasycznie porownac go do zawodnika Bayernu ktory jest dosc uniwersalnym graczem drugiej linii, wszechstronniejszym zawodnikiem srodka pola o innych zadaniach. Co prawda w ostatnich paru latach jego pilkarski rozwoj zahamowal sie ale w ostanim sezonie ( szosta pozycja wsrod pomocnikow w rankingu Kickera, 2 gole i 3 asysty )van Gaal sprowadzil go na wlasciwe tory prowadzace do elity czolowych pomocnikow ( tych defensywnych ) Europy. Byl jednym z najlepiej obierajacych pilki, z duza pewnoscia, dynamika i szybkoscia. Potrafi po odzyskaniu pilki blyskawicznie przejsc do ofensywy zarowno prostopadlym podaniem jak i indywidualna szarza po minieciu zawodnika kryjacego go. Coz, zobacz go w akcji i przekonaj sie sam.
Zajmuje sie Bundesliga 15 lat wiec wiem co mowie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 cze 2010, 13:34

KASZUB pisze:Salas, slyszales kiedys o Bundeslidze?
:think: Chyba słyszałem... ale moment, może mi się wydaje...
Po pierwsze, jeżeli chcesz zaczynać dyskusję, konstruuj w miarę logiczne pytania, nie typu 'czy słyszałem o Bundeslidze'. Może chciałeś błysnąć elokwencją, ale rób to umiejętnie i nie zadawaj pytań na które nawet nie ma sensu odpowiadać.
KASZUB pisze:Widziales wiecej niz raz w akcji Schweinsteigera?
Oczywiście że nie, moją obiektywną opinię wysunąłem podpierając się kilkoma meczami Bastiana w kadrze Niemiec i Lidze Mistrzów (chyba w Bayernie, ale upewnij mnie bo mogę się mylić :? ) To oczywiście w zupełności wystarczy i oglądanie go w Bundeslidze byłoby stratą czasu. :?
KASZUB pisze:Ozil jest ofensywnym pomocnikiem odpowiadajacym za dogrywanie pilek napastnikom i nie mozna klasycznie porownac go do zawodnika Bayernu ktory jest dosc uniwersalnym graczem drugiej linii, wszechstronniejszym zawodnikiem srodka pola o innych zadaniach.
Nie oglądam Bundesligi, więc pewnie kiedyś mi się to przyśniło i teraz świta mi, że Schweinsteiger swoją renomę wyrobił sobie grając na skrzydle i dopiero później Klinsmann, Hitzfeld i Van Vaal (dobra kolejność? :| ) próbowali go na innych pozycjach na które przez predyspozycje się nie nadaje, skąd wzięły się słabsze sezony.
KASZUB pisze:Co prawda w ostatnich paru latach jego pilkarski rozwoj zahamowal sie ale w ostanim sezonie ( szosta pozycja wsrod pomocnikow w rankingu Kickera, 2 gole i 3 asysty )
To chyba nie wymaga komentarza, potwierdziłeś jedynie moją teorię. Przypominam również że Schweinsteiger został niejako "upchnięty" z tyłu ponieważ do Bayernu trafił Robben, który wraz z Ribery'm obsadzili skrzydła, więc analogicznie dla Bastiana zabrakło tam miejsca i to że może zagrać na tej czy innej pozycji na boisku nie oznacza, że wszędzie radzi sobie równie dobrze.
KASZUB pisze:van Gaal sprowadzil go na wlasciwe tory prowadzace do elity czolowych pomocnikow ( tych defensywnych ) Europy.
Jeśli chesz mi tu zasugerować, że Schweinsteiger zalicza się do czołówki defensywnych pomocników Europy, znaczyć to może jedynie że "troszkę" się w niego zapatrzyłeś, co z wiadomych powodów może zakłócić Twoją percepcję.
KASZUB pisze:Zajmuje sie Bundesliga 15 lat wiec wiem co mowie.
Nic z tego nie wynika i chwalenie się "stażem" w zainteresowaniu Bundesligą nie sprawi, że zacznę Cię traktować jak specjalistę w tej dziedzinie.

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 18 cze 2010, 13:53

Bastian S. jest obecnie jednym z najlepszych 10, 15 defensywnych pomocników na świecie. Dodatkowo też jest bardzo przydatny w ataku poprzez bardzo dobrą technikę oraz świetny strzał. Mam nieodparte wrażenie, iż wydatnie nie doceniasz Niemca.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 18 cze 2010, 14:32

Pokerface, jak on sie na tym nie zna to co on ma doceniac.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2010, 15:22

gangsteroflove pisze:Dlatego w kwestii typowania meczu Argentyna-Niemcy poczekajmy do meczów 1/8 finału,ale trudno się oprzeć wrażeniu,że do takiego starcia najzwyczajniej w świecie musi dojść.
zastanowilbym sie 2 razy czy do takiego spotkania dojdzie :!: Nastapil zwrot o 180stopni i Niemcy sa juz w dosc wyraznej dupie, jezeli to Australia bedzie dostarczycielem pkt, a jakos specjalnych aspektow przemawiajacych za nimi nie maja :!: Ghana remisuje z Niemcami i pa pa

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 18 cze 2010, 15:24

A to wszystko przez Klosego. :) Nie cierpię niemieckiej piłki - "YEAH"!

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 cze 2010, 15:26

ale bardziej prawdopodobna wydaje sie sytuacja że Niemcy wygrają z Ghaną a Serbia pokona Australię i będzie decydował bilans bramkowy który zapewne Niemcy będą mieli lepszy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 cze 2010, 15:33

Zobaczymy jak pokaze sie jutro Ghana, tak naprawde obraz na chwile obecna jest taki ze wsyzscy zbyt szybko odpalili fajerwerki a poprostu Australia jest dramatycznie slaba
dla mnie 1x na ghane bardzie realne niz wygrana niemcow

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 15:04

Ciekawe co dzisiaj wymyśli Diego, sam nie wiedziałem, że aż tylu zawodników będzie pauzować, teraz jeszcze Walter. 3 obrońców wyleciało, defensywny pomocnik. :? Mam nadzieję, że ten kto wystąpi w miejsce Jonasa na stałe przekona do siebie Maradonę. Burdisso zmienił Samuela, więc raczej to samo będzie dzisiaj. Clemente z lewej i Otamendi z prawej. Druga linia zapewne Maxi-Veron- Di Maria czyli ponownie mocno ofensywnie nastawiona Argentyna. Liczę także na zmianę w napadzie, Leo ma zagrać, więc może Kun za Teveza.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 cze 2010, 15:48

Skład będzie taki jak napisałeś. W ataku nie zobaczymy Teveza i Higuaina. Ich miejsce zajmą Kun i Milito. Messi zagra, bo podobno chce zagrać. Co więcej, pod nieobecność Mascherano, Leo będzie kapitanem.

Wreszcie zobaczymy Otamendigo. Jestem ciekawy, czemu nie grał w poprzednich meczach. Kilka dni temu w Argentynie pisano, że być może dzisiaj zagra Garce, ale jednak będzie grał obrońca Velezu.

Tevez i Higuain dostaną dziś odpoczynek, co oznacza, że na boisku w drugiej połowie pojawi się może Martin Palermo :D Mam nadzieję, że Maradona wpuści Titana. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić euforii, która zapanowałaby, jakby Martin zdobył bramkę ;)

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 22 cze 2010, 15:58

A ja bym chciał zobaczyć w drugiej połowie Pastore. Świetny talent...

Te składy to na 100%?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 cze 2010, 15:59

Maradona spiewa :shock:

Nie zdziwie sie jezeli okaze sie, ze atak Aguero - Milito - Messi bedzie lepiej funcjonowal niz ten z Tevezem i Higuainem. Szczegolnie Carlos zupelnie mnie swoimi dotychczasowymi wystepami nie przekonuje.
Powinien byc ciekawy mecz, Argentyna zapewne bez liderow defensywy (Mascherano i Samuela), Grecji z cala pewnoscia ambicji na boisku nie zabraknie wszak walcza o awans.
Jestem szczegolnie zainteresowany wystepem Otamendiego od dawna laczonego z Interem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 cze 2010, 19:44

Licze na awans Grekow,chociaz sam chyba nie wierze,ze uda im sie to osiagnac :? Nareszcie atak Argentyny wyglada tak jak ma wygladac. Aguero przycmi dzisiaj Messiego :D

Ciekawe jak spisze sie Bolatti,czyli ten ktory pojechal na Mundial zamiast Cambiasso :haha:

Rehhagel zaczyna zachowawczo i rozsadnie z jednym tylko napastnikiem (Samaras),a jezeli sprawy przybiora zly obrot to wejda pewnie Salpingidis i Gekas. Mam nadzieje,ze szanse od trenera otrzyma takze 'grecki Messi' - Sotiris Ninis.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2010, 20:20

Ciulowy ten skład Argentyny. Aguero? Co to kurde jest? Nie ma Higuaina to dla mnie ten mecz traci 80% atrakcyjności :P Jeszcze Messi nie będzie odpoczywał. Błeee.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”