Valencia CF (zbiorczy) - Strona 8

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 28 sie 2005, 9:37

Aimar zagał bardzo dobry mecz, kilkakrotnie wręcz ośmieszając obrońców Betisu zakładając im siatki (chyba ze dwie) co mnie bardzo cieszy. Nareszcie to ten Aimar z ostatniego sezonu w którym to Valencia sięgnęła po mistrzostwo PD bo ostatni sezon w jego wykonaniu był niezbyt udany.

Ogólnie wynik raczej sprawiedliwy. Choć Betis miał kilka dobrych szans (poprzeczka w ostatniej minucie meczu!) to jednak przewagę posiadała Valencia. Debiut w barwach Valencii w lidze zaliczył Kluivert ale niczego szczególnego nie pokazał ale to chyba z racji tego, że wszedł w drugiej połowie i nie miał więcej czasu.

Obrona Valencii prezentuje się dobrze. Mam nadzieję, że szybko do dyspozycji wróci Miguel bo Albiol, mimo iż miał wczoraj kilka dobrych interwencji, jakoś mnie nie przekonuje.

Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 28 sie 2005, 11:31

Valencia początek sezonu ma jak narazie udany. Cieszy mnie to, bo mam nadzieję, że Valencia utrze nosa wszystkim Realowcą no i wszystkim fanom Barcy :twisted: Nie żebym ich nie lubił, ale mam już dość ich przechwałek :? A więc licze w tym sezonie na Valencie. 8)
A jeszcze bardziej cieszy mnie bramka i dobra gra Aimara. Gol nawet ładny tylko, że troszeczke szczęśliwy. :lol: Mam nadzieję, że Aimar wróci do reprezentacji (do pierwszego składu, bo chyba nie gra już... a przynajmniej na Pucharze Konfederacji wchodził z ławki :? ). Fajny duet by tworzył razem z Riquelme :D A poza tym to go lubie. No.
Pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 sie 2005, 12:41

Bramka Pablo piękna jak Pisakk napisał ogólnie swietnym mecz Argentyńczyka. Ale w tym meczu Canizeras zagrał jak za dawnych lat. Kilka piłek nie do wyciągniecia a jednak. Pokazał Palopowi ze nikt na Mestalla za nimnie teskni :lol: Ayala na miejscu jak zawsze.

Na poczatku mnie troche zaskoczyli grajać skłdem z popszedniego sezonu mimo tylu transferów ale okazało sie że to był dobry krok. Wieksza gwarancja pawności

P.S. Swoja droga chyba Olivera ma uraz do "Ches" za ta ławke dwa lata temu. Rzucał sie jak ... a jak złapał Ayale za włosy to mysłem że znów On i Joaqinu będą płakać po meczu jak w popszednim sezonie na Camp Nou gdy 3:3 w 94 minucie [Gio] i zły rozpaczy. Tylko tym razem by ich inaczej lali :lol:

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 28 sie 2005, 12:47

Valenia moze powalczy o mistrzostwo, ale musi grac tak caly sezon dobra pilke a nie jak juz kiedys sie zdarzalo tracila forme w sirodku sezonu i odpodala z walki o mistrzostwo i lige mistrzow. szkoda ze stracili na pol roku takiego kluczowego zawodnika jaki na pewno jest edu . dla niego raczej sezon jest pewnie stracony bo dojscie potakiej kontuzji do pelnej formy jest dlugie. mam pytanie czy aimar w tym meczu gral od poczatku?? bo barzo lubie jego gre a w ostatnim sezonie to on byl ty rezerwowym nie wiedziec czemu.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 28 sie 2005, 14:29

Gem16 pisze:mam pytanie czy aimar w tym meczu gral od poczatku??
Tak, Aimar rozpoczął mecz od początku i jak już można było przeczytać wyszło to wszystkim na dobre (może poza zawodnikami Betisu :wink: ). W drugiej połowie został jednak zmieniony przez bodajże Marchenę, ale to chyba dlatego, że Aimar miał krótszy sezon przygotowawczy.
Gem16 pisze:bo barzo lubie jego gre a w ostatnim sezonie to on byl ty rezerwowym nie wiedziec czemu.
Masz racje. Na szczęście odszedł Ranieri (niech no ja cię kiedyś spotkam :twisted: ) a później Antonio Lopez, którzy za bardzo nie widzieli go w swoich koncepcjach. Teraz przyszedł Quique Flores i wygląda na to, że na razie Aimar będzie pewniakiem.
*_For_zaza_Milan_* pisze:Na poczatku mnie troche zaskoczyli grajać skłdem z popszedniego sezonu mimo tylu transferów ale okazało sie że to był dobry krok. Wieksza gwarancja pawności
No Zaza, ja też byłem trochę zaskoczony. W przerwie dokonano aż 8 transferów a tu wybiega taki sam skład :shock: . No ale na szczęście gra wyglądała dobrze.
*_For_zaza_Milan_* pisze:P.S. Swoja droga chyba Olivera ma uraz do "Ches" za ta ławke dwa lata temu. Rzucał sie jak ... a jak złapał Ayale za włosy to mysłem że znów On i Joaqinu będą płakać po meczu jak w popszednim sezonie na Camp Nou gdy 3:3 w 94 minucie [Gio] i zły rozpaczy. Tylko tym razem by ich inaczej lali

Hehe - też to zauważyłem. Dziwne, że Oliveira tak się zachowywał. Jak złapał Ayalę za włosy to myślałem, że będzie z tego większa przepychanka. Dobrze, że Vicente stał daleko bo ten to się nie patyczkuje :twisted: :lol: .

A po meczu trudno by było Joaqina przypisać do zespołu Betisu. Cieszył się, śmiał. Nie wyglądał jakby mu było przykro z powodu porażki :lol: .

Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 14:39

Aimar zagał bardzo dobry mecz...Nareszcie to ten Aimar z ostatniego sezonu w którym to Valencia sięgnęła po mistrzostwo PD
Ja tez sie ciesze. Widac ze jest w dobrej formie i to jest najwazniejsze. Ja mysle ze zeby Walecja wygrala lige to musi duuuzo z siebie dac i to przez caly sezon. Taki Aimar sam sobie nie da rady, caly zespol musi grac dobrze. Zobaczymy czy Kluivert jest w stanie tez dojsc do dobraj formy.
W tym sezonie Walencia kupila miedzy innymi Hugo Viana i mlodego Davida Vile z Realu Zaragozy. Nie wiem czy to byl najlpeszy pomysl, ale np. Miguel ze Sportingu moze duzo wniesc do druzyny. Trener tez dobry Quique Sanchez Flores, ktory w ostatnim sezonie utrzymal Getafe w pierwszej lidze. :)

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 30 sie 2005, 18:53

Pisakk pisze:A wiesz co, że nie wiem czyją własnością jest Viana...Jest bardzo prawdopodobne to co piszesz - on może jeszcze należeć do Newcastle.
Viana jest zawodnikiem Newcastle. Został wypożyczony na rok z możliwością pierwokupu. Tak więc jest dobrze, ponieważ jak sie sprawdzi, to będzie można go kupić.

Aimar strzelił piękną bramkę. Świetnie bronił Canizares.

Oto skład Valencii :

Valencia CF : Cañizares, Fabio Aurelio, Ayala, Albelda, Baraja, Vicente, Rufete (Marchena, min. 81), Mista (Kluivert, min. 62), Aimar (Villa, min. 87), Moretti i Albiol.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 16:36

Mnie by się chętnie w Valenci wdział Yeste ale chyba malo realne :lol: Pewnie i tak w Barcy skończy ale to będzie kawał zawodnika :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2005, 18:05

Ajgor pisze:Pewnie i tak w Barcy skończy ale to będzie kawał zawodnika
yyyy kto w Barcy? Yeste w Barcy?
hmmmm ... ale po co :?: :roll: :lol:
Nie rób sobie nadziei nawet. Yeste nie jest potrzebny Barcelonie i raczej w najbliższych latach nie będzie.

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 18:46

Barca jak narazie ma bardzo dobry składi nikogo raczej nie potrzebuje kupować... Swoją droga to ciekawe jak w tym sezonie zaprezentuje się Valencia :roll: Od czasu odejścia Beniteza źle się w tym klubie dzieje :( Może w końcu zaczną grać na miarę oczekiwać i będą stanowic silną konkurencje dla Barcy i Realu :twisted:
Szkoda troche Edu, ale Viana nie gorszy zawodnik, niepotrzebnei zmarnował sobie czesc kariery w Newcastle...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 19:00

Ja nie mówi czy jest potrzebny tylko jako może być.Bo np SWP chelsea nie jest niezbędny bo przecież jest cole świetny a jednak go pozyskali.Przecież może się tak zdarzyć bo każdego mogą pozyskać :)

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 19:02

Chelsea to ewenement, ale okaże się za rok czy im to sproawdzanie po 2 gwiazdorów na każdą pozycję wyjdzie na dobre...osobiście wcale nie jestem przekoanny, że wszyscy będą siedzieli cicho i sie cieszyli, że siedzą na ławce...
Patrz właśnie Cole -->S.W-P czy Duff-->Robben

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 02 wrz 2005, 19:10

Jak dla mnie to Valencia i Dportivo będą grożniejsze w Primera Division niż kiedy kolwiek. Wydaje mi się daltego że nie mają złych teamów a dodatkowym plusem (nie w sensie finansowym) jest to iż nie grają w żadnych pucharach i skoncentrują sie na La Liga. A co do Valencii to z kim grają następny mecz ?? Nie zależnie od przeciwnika Valencia tak jak inne kluby będą chciały dogonić Barce i Real.

PzDr

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 19:11

No właśnie o to chodzi.Przecież taki Cole czy Robben siądą na 3 mecze i będą burzyć i zresztą nic dziwnego>Tyle że pewnie ich Romuś puści za 5 baniek gdzie więc innego kluby bardziej mogą na tym skorzystać.Przykładem może być Gronkjaer wg mnie kawał zawodnika a ostatnio tani jak barszcz jeszcze trochę i go Wisła kupi :P

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 11 wrz 2005, 14:42

Dombroś pisze:. A co do Valencii to z kim grają następny mecz ?
Z Realem Sarragosa :d Mam nadzieję, że będzie kolejne zwycięstwo. Trzeba wykorzystywać okazje, jakimi są straty punktów przez Barcelone (z Alaves) i Real.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”