Copa America 2011 - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Która reprezenacja wygra Copa America 2011

Czas głosowania minął 01 lip 2011, 9:00

Argentyna
5
21%
Brazylia
10
42%
Chile
2
8%
Ekwador
0
Brak głosów
Kolumbia
2
8%
Meksyk
2
8%
Paragwaj
0
Brak głosów
Urugwaj
3
13%
Inna
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Copa America 2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 lip 2011, 13:11

Na MŚ w Brazylii to pokolenie piłkarzy z Argentyny powinno być w swoim prime, ale z tego skoro dopóki nie przyjdzie dobry trener, który będzie umiał ich poustawić to będzie kupa a nie dobry wynik. Żal było oglądać nieporadność graczy a jeszcze większą Batisty. Drugi duży turniej i jest trener, który nie potrafi wykorzystać takiego potencjału.

Zresztą podobna sytuacja jest w kadrze Brazylii. Nadal nie potrafię zrozumieć dlaczego w kadrze nie ma Hulka czy Hernanesa, którzy na swoich pozycjach na ten moment nie mają lepszych od siebie rywali do pierwszej jedenastki.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 lip 2011, 13:21

Lavezzi ..dawno nie widziałem tak beznadziejnie grajacego pilkarza z topu...
On nie jest piłkarzem z topu. Jest bardzo mocno przereklamowany, a wystawianie go kosztem rezerwowych Di Marii czy Aguero to jakaś pomyłka.

O ustawieniu Argentyny pisałem już wcześniej, trener w ogóle nie wykorzystuje potencjału drużyny. Bez Pastore w pomocy tak ofensywnie grająca trójka napastników nic nie będzie grała i w kolejnych meczach znów Albicelestes będą wyglądać jak grupa piłkarzy, a nie drużyna.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 lip 2011, 13:24

Ok nie z topu choć mi się w Napoli zawsze podobał jednak to co zagrał.... wypisz wymaluj bezdomny Bebe w pazdzierniki przeciwko Wolverhamton....te straty i wrzutki rodem z b-klasy.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 02 lip 2011, 19:48

Myślałem, że chociaż w reprezentacji Di Maria oszczędzi sobie żałosnego padania na murawę. No cóż, niemniej i tak był bardzo dobrym zmiennikiem i pokazał dużo więcej niż taki Tevez. Gra Argentyny chyba jeszcze gorsza niż na Mundialu, naprawdę, na mistrzostwach wprawdzie nie było współpracy pomiędzy liniami, Argentyna miała problemy z rozgrywaniem piłki z obrony, ale tam przynajmniej ci ofensywni zawodnicy, ze słabszymi drużynami, nie mieli problemów z kreowaniem gry i sytuacji bramkowych. Teraz ofensywy Albicelestes wygląda na totalny chaos, nie wiem, co w składzie robi Banega, z tym, że Pastore jakoś nie pasuje mi do tego składu, skoro podwieszonego napastnika gra już Messi, cofa się po piłkę i kreuje grę. Batista wstawiając Pastore musiałby zmienić system gry, ryzykowna zmiana w czasie turnieju.

Brazylia gra podobnym ustawieniem do Argentyny, ale tak jak pamiętam mecze towarzyskie Canarinhos to ich gra jest w [****] bardziej ułożona.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 21:27

Miales racje sbQ co do tego Ramosa - czuc od niego potencjal. Moim zdaniem najlepszy pilkarz w I polowie,choc szalu nie ma.

Kolumbia sredniawo. Wiecej spodziewalem sie po Guarinie - trzy strzaly w trybuny,sporo strat,jakis taki troche ospaly jest,a cierpi na tym caly srodek pola zolto-niebieskich. Duzo lepiej prezentuja sie skrzydla. Wspomniany Ramos,Zuniga i Armero tez kilka razy ladnie sie podlaczyli. W II polowie Kolumbijczycy powinni wykonac wyrok na oslabionych Kostarykanczykach.

Sedzia bardzo nerwowy. Mecz nie jest jakis szczegolnie brutalny,a pokazal juz 3 zolte i jedna czerwona kartke.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 02 lip 2011, 21:28

Czerwona raczej bez dyskusji.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2011, 21:29

Dr.Football1 pisze:Sedzia bardzo nerwowy. Mecz nie jest jakis szczegolnie brutalny,a pokazal juz 3 zolte i jedna czerwona kartke.
Moim zdaniem wszystkie kartki zasłużone. A mecz rzeczywiście bez rewelacji, wieje nudą raczej. A o trybunach nawet nie ma co gadać, cisza.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 lip 2011, 21:32

Pewnie macie racje. Sytuacji z czerwem nie widzialem zbyt dobrze (ogladam mecz we 'wspanialej' jakosci).

Gadalem na Guarina,ale zdaje sie,ze to on zaliczyl piekna asyste przy bramce,wiec po czesci odwoluje krytyke :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 lip 2011, 21:44

Narazie Copa rozczarowuje... a szczegolnie forma zespolow grupy A :!: Mam nadzieje, ze Chile jest w wielkiej formie :!:
Argentyny nie ogaldalem bo spac 2h tylko to rpzesada gdy ma sie calą sobote na nogach... Mam nadzieje, ze dzisiejsza walka da wiecej emocji :!:

Spodziewalem, sie fajerwerkow po Argentyny ale ta znowu rozczarowuje i watpie aby ugrala cos :!: Po Kolumbii tez sie spodziewalem dobrej, przyzwoitej gry :!:

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 02 lip 2011, 22:23

Kolumbia poszła na łatwiznę , zadowalając się skromnym zwycięstwem . Szkoda , że organizatorzy nie zaprosili jakiegoś poważniejszego zespołu zamiast młodzieżowców z Kostaryki , którym ponadto nie zależało na zwycięstwie .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2011, 22:33

Mocna kopanina, poziom mizerny, czułem się jakbym oglądał jakąś podrzędną afrykańską ligę.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 02 lip 2011, 22:34

cloner pisze:Mocna kopanina, poziom mizerny, czułem się jakbym oglądał jakąś podrzędną afrykańską ligę.
Oglądasz podrzędne afrykańskie ligi :lol: ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lip 2011, 6:26

Straszna nędza jak na razie :? Trzy bramki w dwóch meczach, obydwa nie stojące na zbyt wysokim poziomie. Kolumbijczycy zamiast dojechać osłabioną i niezbyt zainteresowaną grą w piłkę Kostarykę w drugiej połowie, zaczęli oszczędzać siły. Dziwić im się jednak nie można, następny mecz grają z Argentyną i jeśli nie przegrają, przwdopodobnie wyjdą z grupy na pierwszym miejscu. Na razie jestem rozczarowany, oby pozostałe grupy nieco rozruszały turniej. Dziś na tapecie Brazylia - Wenezuela o 21:00 i Paragwaj - Ekwador o 23:30. Ja jednak czekam z niecierpliwością na wtorkowy mecz Urugwaj - Peru (jak miło, po północy :lol: )

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 03 lip 2011, 13:32

Dla mnie Copa America przed północą to jakaś katastrofa...wszystkie mecze powinny być w godzinach 0:15 i 2:45. Pierwszy mecz wzbudził we mnie raczej
pozytywne uczucia ale wczorajsze spotkanie było rozgrywane "na chodzonego" i ciężko się to oglądało. Kolejne mecze w grupie A z pewnością będą znakomite. I Boliwia i Argentyna z Kolumbią będą musiały powalczyć żeby awansować.
Co do dzisiaj to w meczu Paragwaj-Ekwador wieszczę remis, a Brazylii nie podejmę się typować, bo jakoś w nich nie wierze jednak Wenezuela
też w porównaniu do zeszłego Copa ma chyba i gorszy skład i gorszego trenera. Na pewno oba spotkania będą szalenie ciekawe i oby komentował Tomasz Wołek :)

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 03 lip 2011, 13:50

Ja tam lubie mecze w latynoskim słońcu. :D Urugwaj w tych rozgrywkach to większa potęga od Brazylii, dlatego jakoś na ich wygrane nie mam ciśnienia. Jestem zdecydowanie za Chile, zespół bez wygranej, czas na pierwszy triumf! Poza nimi trzymam kciuki i tak samo w eliminacjach na Mundial za Wenezuele. Właściwie to lubie wszystkie latynoskie ekipy poza Brazylią. :wink: Meksyk nie w tym turnieju, ale to jest rozwojowa ekipa na przyszłego mistrza świata. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”