Polacy na świecie - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 maja 2005, 9:46

NIe wiadomo jeszcze czy Szymkowiak, będzie w Lidze Mistrzow grał, bo na razie Trabzonspor awansował do eliminacji :wink: Ale mam nadzieję, ze awansująi zobaczymy kolejnego polaka w Cghampions League :)

dymekinter
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dymekinter » 29 maja 2005, 10:24

awansuje na pewno!!! Szymek ich poprowadzi do Ligi Mistrzów, ale nie wiadomo, czy z taką grą długo zagości w Trabzonsporze, bo niedługo może wylądować w silniejszej lidze (nie mówię tu o Juve- lepiej żeby nie). On nadaje siędo Hiszpanii, ale tam grałby defensywnego pomocnika. Może grać też we Włoszech, np. w Udinese jak odejdzie Pizarro (prawie pewne) :)

dymekinter
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dymekinter » 29 maja 2005, 10:35

a co z Ebim? On może zostać gwiazdą Bundesligi... jeszcze jeden taki sezon (tyle że cały) i może trafić do jakiegoś większego (bogatszego ;) ) klubu...
z taką grą... Bayern będzie szukał lewoskrzydłowego ;)... nie lubię bayernu, ale jest najlepszy w niemczech, a Ze Roberto odchodzi...

Regulamin jasno określa, że zabrania się umieszczania załączników nic nie wnoszących do tematu. Tamten skasowałem//Pisakk

I nie pisz posta pod postem!//Tomusmc

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 cze 2005, 20:32

Kolejny Polak w Austrii

Były piłkarz reprezentacji Polski Marcin Adamski w przyszłym sezonie będzie występował w zespole austriackiej ekstraklasy - Admirze Wacker Moedling. Ostatnio grał we francuskim drugoligowcu Angers SCO.

30-letni Adamski jest byłym zawodnikiem m.in. Rapidu Wiedeń i Zagłębia Lubin. W drużynie narodowej Polski rozegrał dwa spotkania. Oba podczas zgrupowania na Malcie w grudniu 2003 roku. Podopieczni trenera Pawła Janasa pokonali wówczas gospodarzy 4:0 i Litwę 3:1.

źródło : PAP

p.s. - co sadzicie o tym pilkarzu ?? widzialem go kilka razy w akcji, i jak gral dla Polski i 2 lata temu w Rapidzie Wieden, dobry zawodnik, dziwie sie troche trenerowi Janasowi ze po tych 2meczach dalej go juz nie powolywal

pozdro

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8740
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2005, 18:30

Były piłkarz reprezentacji Polski, 31-letni Krzysztof Ratajczyk w przyszłym sezonie będzie występował w austriackim zespole ekstraklasy SV Mattersburg.

W kontrakcie dotychczasowego obrońcy Austrii Wiedeń jest zapis o możliwości jego przedłużenia o kolejny rok.

Od 1996 roku Ratajczyk biega po boiskach max.Bundesligi. Najpierw występował w stołecznym Rapidzie, a od 2002 roku - w Austrii Wiedeń.

W poprzednim sezonie były obrońca Legii Warszawa grał bardzo mało. Powodem była kontuzja kolana, której doznał w maju ubiegłego roku w spotkaniu przeciwko... Mattersburgowi.

Z trójki polskich zawodników występujących ostatnio w Austrii Wiedeń zostaje tylko Sebastian Mila. Przed dwoma tygodniami umowę z FC Superfund Pasching podpisał Radosław Gilewicz. Niewykluczone, że niebawem do Mili dołączy kolega z reprezentacji Maciej Żurawski (Wisła Kraków).

źródło - PAP

i jednak nie przejdzie do Legii, a bylby dobrym wzmocnieniem :)
watpie zeby z Matersburga Ratajczyk mial blisko do reprezentacji - chyba jego czas juz minal - a jest dobrym obronca :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak poinformował "Przegląd Sportowy", na obozie przygotowawczym Trabzonsporu pojawi się polski bramkarz Maciej Nalepa, który ostatnio związany był umową z łotewskim FK Venta.

Wcześniej działacze Trabzonsporu przymierzali się do sprowadzenia Jerzego Dudka, ale wobec wywalczenia przez niego Pucharu Europy, sprawa ściągnięcia go do Turcji stała się nieaktualna.

Pod uwagę brany był także Artur Boruc, jednak menedżer Nalepy, Grzegorz Bednarz, przekonał Turków, że ten jest lepszym bramkarzem.

"Trabzonsopor to duży klub i wielka szansa dla Nalepy. Grając w Turcji, mógłby wreszcie pokazać się w Europie i wrócić do reprezentacji Polski" - powiedział Bednarz.

źródło : Przeglad Sportowy

chyba sobie jaja robie dziennikarze PS :D:D Nalepa w Trabzonsporze ??? normalne jaja, koles nie poradzil sobie w lidze ukrainskiej, w lotewskiej byl nienajlepszy, a tu Turcja :roll:

co sadzicie o tych transferach :?: :?:

sorry za 2.post z rzedu

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sie 2005, 21:31

Dzisiaj mecze polakom wyszły :) Wichniarek w końcu strzelił bramkę dla Herty. Do tego bramkę strzelił także Ebi Smolarek oraz Mirek Szymkowiak. Jeśli tak dalej pójdzie to miejsce w Mistrzostwach Świata mamy zapewnione :wink: 8)

Awatar użytkownika
Skibal
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Skibal » 06 sie 2005, 21:47

Tak Wichniar zagrał dobry mecz. Nie tylko strzelił bramkę ale wychodził do piłek, grał pressingiem, czyli robił wszystko to czego ostatnio nie widzieliśmy w jego wykonaniu. Ebi też pokazał się z dobrej strony. Zobaczymy jak jutro zaprezentuje się Krzyniu. Mam też nadzieję że nareszcie od dawna zobaczę Kosę w lidze.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 06 sie 2005, 21:48

szkoda że Żuraw zagrał przeciętnie a Boruc miał mało (właściwie to wcale chyba ich nie miał) okazji do interwencji i nie mógł się wykazać :? ale ważne że ciągle w Celticu ma czyste konto :wink:

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 07 sie 2005, 20:11

Ja swoim skromnym zdaniem uważam że w Eurpoie Polske godnie reprezentują Szymkowiek gdyż jest podporą Trabzonsporu i dużo asystuje i często trafia do siatki rywai. Ale nie mniej dobrze prezentuje się Rasiak który jest ulubieńcem fanów Derby Country(szkoda że nie awansowali do PREMIERSHIP) Mam nadzieję że dobry sezon będzie miał Sebastian Mila z Austrii Wiedeń i wylansuje się dość dobrze aby kupił go przyzwoity klub z ligi Włoskiej lub Hiszpańskiej. Duże nadzieje pokładm w nowych polskich nabytkach Celticu Macieju Żurawskim i Arturze Borucu którzy niestety nie zagrają w tegoroczne edycji Champions League...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 07 sie 2005, 21:00

Milo , ze dobrze sezon zaczelo 3 Polakow z Bundensligi i niezawodny Mirek Szymkowiak z Trabzonu. Ciekawe czy Wichniarek wreszcie bedzie regularnie strzelal dla Herthy (moze Marcelinho juz nie bedzie go ochrzanial na treningach :twisted: )
Zurawia i Boruca widzialem w akcji , ale niewiele pokazali. Maciek zbiegal do srodka jednak cos mu nie idzie. Artur z kolei nie pokazal sie bo nie mogl ...

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 07 sie 2005, 21:08

Mirek Szymkowiak
Artur Boruc
Maciej Żurawski
Jacek Krzynówek
Ebi Smolarek
To są piłkarze którzy godnie reprezentują nasz kraj
I chwała im za to :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 sie 2005, 21:36

zazul pisze:Mirek Szymkowiak
Artur Boruc
Maciej Żurawski
Jacek Krzynówek
Ebi Smolarek
Ja bym dodał to tego "wybitnego " grona naszego killera z Wysp G. Rasiaka :D Wie ktoś czy wogóle Grzesiek zagrał w ostatnim meczu bo postawaiłem na Derby a zremisowali i mi kupon nie wszedł a to barany :D

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 07 sie 2005, 21:55

Rossi pisze:
zazul pisze:Mirek Szymkowiak
Artur Boruc
Maciej Żurawski
Jacek Krzynówek
Ebi Smolarek
Ja bym dodał to tego "wybitnego " grona naszego killera z Wysp G. Rasiaka :D Wie ktoś czy wogóle Grzesiek zagrał w ostatnim meczu bo postawaiłem na Derby a zremisowali i mi kupon nie wszedł a to barany :D
a olisadebe tez postrzegacie jako "polaka" tak z ciekawosci sie pytam bo nasunelo mi sie na mysl zeby jego wyczyny tez poruszyc w tym watku...

Awatar użytkownika
zazul

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 07 sie 2005, 22:11

Olisadebe zrobił wiele dla Polski i faktycznie można go dodać.
Ale co do Rasiaka to się go wstydze :D a najbardziej drażni mnie Janas który niewiadomo dla czego zawsze go powołuje, a przecież mógłby za niego powołac bardzo dobrego zawodnika Marka Saganowskiego :D

piotrpio2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrpio2 » 07 sie 2005, 22:14

Rasiak to cieniarz on strzela fuksiarskie bramki. Gwiazdą będzie Paweł Abbot z Preston

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”