Filmy - Strona 71

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 gru 2010, 16:16

Nie będę przeklepywał wcześniejszych post'ów bo sie śmietnik zrobi
i bardzo dobrze, bo powtarzania tego bełkotu, które uznajesz za argument nie zniese po raz drugi.

Dziękuje, dobranoc :P

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 21 gru 2010, 18:44

(L)oczkerson pisze:i bardzo dobrze, bo powtarzania tego bełkotu, które uznajesz za argument nie zniese po raz drugi
I wzajemnie.

edit.
Oglądał już ktoś "Tron"? Jakie wrażenia? Mnie kusi do tego filmu jedynie Olivia Wilde. Bo poza nią nic nie ma na zwiastunach ciekawego, masa fosforyzujących uniformów i kilka jakichś jebanych świecących frisbee rodem od miłośników psów i ich wzajemnych igrasek nocnych.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 21 gru 2010, 21:31

Z tego co się orientuje Tron w Polsce ma premierę 31 grudnia.

Ostatnio obejrzałem pare filmów,spróbuje się podzielić wrażeniami:

Incepcja - świetny film,na początku trochę trudno ogarnąć co jest snem a co rzeczywistością,ale potem wszystko już jest świetnie :D Polecam tym którzy go jeszcze nie obejrzeli,trochę długo trwa,ale szybko ten czas leci :)

Wyspa Tajemnic - Według mnie jeden z lepszych filmów jakie widziałem ostatnio :)

Pogrzebany - świetny film,trzymający w napięcie,szczególnie pod koniec filmu jest masakra :D

Growns Up - fajna,przyjemna komedyjka,fajnie się ogląda,no i oczywiście Salma :oops:

Autor Widmo - świetna gra McGregora,troszkę zakończenie mnie rozczarowało,no ale ogólnie bardzo pozytywnie go oceniam.

Step Up 3 - niczym mnie nie zachwycił (no może oprócz tych gostków co w tańcu wyczyniają cuda :D) przewidywana fabuła,tak samo jak 2 poprzednie części (zakochanie,kłótnia,rozstanie,powrót itd itp. :P )

The Social Network - bardzo fajnie się oglądało początki słynnego Facebooka,troche Zuckerberg wyszedł w tym filmie na chama, no i wkurza mnie aktor grający go (Eisenberg czy jakoś tak),ale ogolnie to pozytywnie

Uczeń Czarnoksiężnika - coś z gatunku Harry'ego,mi sie nawet podobało,szczególnie Belucci..:D

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 21 gru 2010, 22:05

ulynif pisze:
(L)oczkerson pisze:i bardzo dobrze, bo powtarzania tego bełkotu, które uznajesz za argument nie zniese po raz drugi
I wzajemnie.

edit.
Oglądał już ktoś "Tron"? Jakie wrażenia? Mnie kusi do tego filmu jedynie Olivia Wilde. Bo poza nią nic nie ma na zwiastunach ciekawego, masa fosforyzujących uniformów i kilka jakichś jebanych świecących frisbee rodem od miłośników psów i ich wzajemnych igrasek nocnych.
czytałem i czytałem, nie wplątywałem się bo i po co. każdy ma swoją rację :mrgreen:

DiCaprio jest jednym z najlepszych aktorów swojego pokolenia (obok Deppa, Damona, Rotha, Bale'a, Cassell'a, Reeves'a, czy, k[****] Bardema!; chociaż to i tak malutki procent); miał słabsze lub lepsze role, ale podciąganie go pod tylko i wyłącznie Titanica jest swoistą ignorancją. każdy z wyżej wymienionych miał lepsze/gorsze czasy, czytaj filmy, ale nie może to być wykładnią dla całokształtu kariery. ja osobiście zawsze pójdę do kina na film z LDC. dlaczego? bo to gwarant dobrego kina. dobrej nocy.

a'propo ostatnio ostatnio oglądanych. z żoną zeszliśmy trochę z seriali i w ciągu czterech dni dwa filmy. wow! może nie najświeższe, ale... Greenberg - aktor grający główną rolę, czyli mister Ben Stiller, odrzucał. ale film do przełknięcia. szczególnie, że jest się tym trzydziestoparolatkiem, który ogląda czterdziestoparolatka. jak ktoś lubi dołująco, przejmujące klimaty, ale za to ze szczęśliwym zakończeniem - akurat. i pośmiać chwilę się można. drugi - Adam Ressurection. tu już trochę trudniej, bo i film o temacie niezbyt lubianym (holokaust), to i w swojej artystycznej formie też nie dla każdego do przyjęcia. jeśli nie macie nic przeciwko Żydom i teatrowi, to polecam.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 gru 2010, 18:35

Ostatnio widziałem dwa ciekawe filmy :) Social Network i Buried który oglądałem dzisiaj z zaciekwieniem ! Polecam.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 26 gru 2010, 1:46

social network - naprawde dobre, nieogladajac trailerow i przegladajc urywkowo przegapilem jak ciekawym i zawilym watkiem jest ta biografia, naszczescie moja kobieta ja odkurzyla, polecam serdecznie, zycze kazdemu jego kariery a naprwde bie jego zycia, po filmie z googlowalem jego facebook a takze jego wywiady i niewiem czy bylo warto, do tej pory stracil to co chcial miec...

jako ze mieszkam w anglii koledzy oi strasznie polecjaja TRON ale z braku casu jako ze pracuje w hospitalizacji nie mam czasu zeby sie na niego wybrac, a ze oceny daja bardzo bardzo dobre tzn ze nie moze byc taki zly, teksty w stylu rzucanie swietlnym dyskiem sa w stylu kim [k****] sa orkowie w WoWie albo co to jest miecz swietlny... ludzie... nieznajac Trona( ja jestem szczeniak, gowno wiem) da sie czuc klimat i przedsiewziecie jakie zostalo podjete( nietety komercja duza tez: BRON BOZE NIE GRAZ W ICH GRE !!! ) i reklamy... mam nadzieje ze nikt sie nie zawiedzie.

a tymczasem niezawodny denzel washington i jego UNSTOPPABLE czeka... nie da sie zawiesc na takim scenaariuszu i takim aktorze... opisze za pare dni po pracy...

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 26 gru 2010, 8:43

Widzialem wlasnie wczoraj Niepowstrzymanego z Denzelem,w sumie spodziewalem sie czegos lepszego
myslalem ze bedzie wiecej akcji itp,ale zle nie bylo ogolnie ogladnąc mozna 6/10

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 sty 2011, 11:26

Film pod tytułem Mr. Nobody !! Nie wiem jak ten film nie był mi wcześniej znany !! To porażające !! Oglądalem filmy regularnie od kilku lat i nie wiem jak mogłem przegapić ten tytuł z 2009r. Polecam każdemu !!!!!!!!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sty 2011, 11:42

Ja też polecam, choć nie uważam by był dla każdego. Film jest wielowątkowy i niechronologiczny jak filmy Inarritu, czy Źródło Afanofskiego, do którego mu najbliżej. Różnica jest taka, że są to powiedzmy alternatywne historię życia tego samego faceta, który opowiada je jako starzec.
A no i bacznie słuchajcie tych wykładów z fizyki, które nagrywa w jednym wątków Nemo Nobody, bo to dość istotne. Słowem film do główkowania, na bank nie będziecie mieli uczucia, że w pełni wszystko zrozumieliście, ale ogląda się go kapitalnie i bynajmniej nie jest ciężki

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 04 sty 2011, 13:49

Z kolei ja polecam obejrzeć 'Black Swan', z Natalie Portman w roli głównej. Nie widziałem co prawda jakieś oszałamiającej ilości filmów w zeszłym roku, ale jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że to najlepszy film 2010 roku, do spółki z Shutter Island :P Z pewnością nie jest to film, który podejdzie każdemu. A czytając opis tego filmu można się zniechęcić, ale z czystym sumieniem mogę zarekomendować tę pozycję.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1545
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 sty 2011, 21:27

Celda 211 świetny (przynajmniej dla mnie) film. http://www.filmweb.pl/film/Celda+211-2009-490881

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2011, 0:57

Premo pisze:Z kolei ja polecam obejrzeć 'Black Swan', z Natalie Portman w roli głównej. Nie widziałem co prawda jakieś oszałamiającej ilości filmów w zeszłym roku, ale jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że to najlepszy film 2010 roku, do spółki z Shutter Island :P Z pewnością nie jest to film, który podejdzie każdemu. A czytając opis tego filmu można się zniechęcić, ale z czystym sumieniem mogę zarekomendować tę pozycję.
Ja też i też jest to dla mnie obok Wyspy Tajemnic najlepszy film ostatnich 12 miesięcy. Świetna Portman (obok V jak Vendetta chyba najlepsza jej rola dla mnie), doskonała muzyka. No i jak zwykle niezwykle oryginalny Aranofsky, którego filmy uwielbiam.

Awatar użytkownika
Mikkel
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikkel » 13 sty 2011, 1:53

Ja ostatnio nadrobiłem zaległości na dvd z filmami Di Caprio:

1. Wyspa tajemnic - zawsze kibicowałem temu filmowi, thriller w latach 50tych, w szpitalu/więzieniu dla obłąkanych. Brzmi jak ideał i jak dla mnie najlepszy film ubiegłego roku (z tych które oglądałem). DiCaprio zagrał na miarę Oskara, którego oczywiście nie otrzyma. Jak zawsze po genialnych rolach. Scenariusz, muzyka, scenerie, wszystko naprawdę na medal. Bardzo przypadła mi do gustu końcówka. Niby wszystko wiadomo, ale jak ktoś chce wierzyć w inną wersję historii ma do tego prawo. Jedyny mankament który mam do filmu (albo raczej do siebie) to sam gatunek. Spodziewałem się trzymającego w napięciu dreszczowca, dostałem film psychologiczny najwyższej próby. Scorsese trzyma wysoki poziom Infiltracji.
2. Incepcja - wychwalana ponad miary nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak Wyspa Tajemnic. Bardzo dobry film, ale nic ponad to. Przeczytałem opinie, że DiCaprio nie wyszedł jeszcze z roli Teddy'ego i coś w tym jest. Sam pomysł bardzo fajny, oryginalny. Nolan zadbał o spójność całej historii ale parę niedoróbek jest niestety. Daje nobla montażyście, że się nie zachlastał przy tym filmie 8) Podobnie jak w Wyspie otwarta końcówka.

Z nowych polecam "Fightera" (Mark Walberg, Bale, premiera marzec) oraz - jak ktoś lubi klasyczne bajki mistrzów z Disneya - "Zaplątanych". :afro:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2011, 0:24

'Never Let Me Go' - niesamowity film. Polecam.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sty 2011, 13:06

:hardkor:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”