Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 71

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2006, 1:19

Zygy
Sroga kara powinna dotknąć wszystkich tych, którzy są za słabi, aby prowadzić czystą rywalizację i posiłkują się układami.

Barcelona zła, niedobra bo zawodnicy Juve wolą grać w Katalonii zamiast w drugiej lidze :lol2:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 lip 2006, 1:31

Ja patrze na to troszeczke inaczej. Wiadomo jestem kibicem Milanu i zapewne większość napisze że jestem stroniczy.
Pierwsze wyroki były surowe dla każdego. Kibice Fiorentiny i Lazio byli zaskoczeni bo degradacji nikt się nie spodziewał tak samo jak ja tego że Milanu może w LM zabraknąć. Juventus to inna sprawa bo to od nich wyszło całe zło i tutaj degradacja była nieuniknona.

Wyroki surowe były głównie dlatego bo nikt ze skazanych nie dostał pozwolenia na obrone. Wyroki zapadły szybko i nikt się nie tłumaczył. Apelacje zostały przygotowane przez najlepszych ludzi ze swego fachu i trzeba przyznać że odwalili kawał dobrej roboty że potrafili przywrócić Milan do LM a Lazio z Fiorentiną do Serie A. Zapewne mieli dowody na swoją obrone bo bez nich nikt by nie wywalczył obecnych kar.
Kibice Juventusu ( śmiech ) uważają że Milan miał plecy, że to osoba Sylvio, że dali w łapke że teraz widać kto rządzi w Calcio itd. No jasne, przecież to samo tyczy się Fiorentiny i Lazio. Tylko Juventus jest pokrzywdzony.

Ci co stawiają Lazio, Fiorentine, Milan i Juve na równi pod względem popełnionych grzechów powinni teraz otworzyć okno i porządnie się wybić.
Co jak co ale niesprawiedliwościa byłaby taka sama kara dla wszystkich.

Niggaz wierze że teraz nasze Mercato ruszy i się Wam w LM zrewanżujemy o ile Legia nam na to pozwoli :lol:

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 26 lip 2006, 1:50

Moim subiektywnym zdaniem poprzednia kara byla adekwatna co do przewnien wszystkich zespolow. Uwazam ze pilka jest sportem w ktorym nie powinno byc miejsca na chociazby najmniejsze uklady ! To nic ze kazdy tak robi ... (bolesna prawda) to nic ze w gre wchodzi wielka kasa to jest sport a sport to rywalizacja, w tym przypadku na boisku, ale niestety rowniez i poza nim ... To jest dla mnie smutne ze wielkie wspaniale kluby jakimi sa niewatpliwie kluby z oskarzonej czworki uciekaly sie do tych nieczystych zagran ... Stracily wiele w moich oczach zwlaszcza Juve. Pady slowa ze nie mozna tego robic Juve bo jest notowany na gieldzie ... to jest pilka czy gielda ... ? pytam sie wiec ! Nie rozumiem pewnych rzeczy, szczerze mowiac nie jestem tak naprawde rozeznany w temacie znam naglowki, ALe wyroki postawione zostaly potwierdzone a tam zarzucano wybor sedziow, wiec jaki jest sens nazywania jakiegos klubu wielkim, wspanialym jesli musial uciec sie do tak niehonorowych zagrywek. Moze to teraz troche niee modne ze w pilke powinno sie grac aby czerpac z niej radosc. Nie uwazam ze to zle ze pilkarze na niej zarabija to dobrze jakos musza zyc (''jakos''?) Ale po cholere Milan czy Juve kantowali ... Lazio, Fiorentina dla mnie to zamazuje dobre wraznie z calego sezonu dla mnie Juve faktycznie nie zdobylo Scudetto ! I uwazam ze wyrok powinien zostac taki jaki byl ! Uwazam ze zmiana to po prostu zenujaca porazka włoskiej piłki ... i dla mnie gdyby podobna sytacja spotkala Real bylby to dyshonor gra w lidze po takich przejsciach i w takich okolicznosciach ... Ta sprawa rodzi wiele pytan ... i wiele pozostawia bez odpowiedzi szkoda przykro mialo byc sprawiedliwie a jest '' upomnienie '' wiem ze jest w tym co napisalem troche niejasnosci czy bledow ale pmyslcie o tym tak porzucajac sympatie do klubow myslac o dobru pilki noznej ...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 lip 2006, 1:56

Miko77 a wystarczy sobie zadać jedno pytanie. Co by było gdyby założono podsłuch w lidzie hiszpańskiej :?: Oczywiście ja nic nie sugeruje że tam się ustawia mecze ale jestem prawie że pewien że taki podsłuch czegoś by nam dostarczył, czegoś nie do końca zgodnego z prawem. Możecie się nie zgadzać ale taka jest prawda.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lip 2006, 1:59

:lol:
Problem w tym, że we Włoszech to udowodniono a nie ma żadnych postaw, aby myśleć, że coś takiego się odbywa w Hiszpanii. Oczywiście, że jest to możliwe, ale pisząc ->
Łukasz_ pisze:jestem prawie że pewien
przeginasz. Takie insynuacje niczemu nie służą i są bez sensu. Równie dobrze mogę napisać, że 'prawie na pewno' Milan kupował mecze tylko im nie udowodnili bo Silvio bla bla bla. Pytanie tylko po co tak pisać?

Możesz się zgadzać lub nie, ale taka jest prawda :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 lip 2006, 9:35

Wiem że przeginam bo nie mam żadnych podstw aby tak twiwerdzić ale dzisiejsza piłka nigdzie nie jest idealna. Dlatego jestem " prawie pewien " że jakieś większe lub mniejsze machloje wyszłby na jaw.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2006, 9:47

Skandal :!: Ten proces to farsa :!: żenada :!: itd...

Jedno najważniejsze pytanie do sędziów 7 instancji :P :!: - który widział uzasadnienie wyroku :?: :> no prosze o odpowiedz ? mowa :P

Pewne jest to że jaki wyrok by nie zapadł to ktos był by zadowolony [teoretycznie] a inny miał by żal i wode - to było do przewidzenia.

Jeśli jeden klub ukarali gozej niż drugi to chyba nie za kibiców ? albo cene biletów na Coppa Italia :P mieli swoje argumenty...

Berlusconi ? no tak mit :] Fajnie by było gdyby były premier który ma w rządzie wiecej wrogów niż Figo w Kataloni [aaa nie nie złe porównanie :P] miał by wpłym na wyrok jednego z najwiekszych skandali w histori piłki ... Nie jeden z tych polityków marzył by było inaczej... Tak się składa że sądu jeszcze nie kupił. Za duże podatek :P

UEFA ? Nie wiem skąd jest wasze zdanie na temat ewentualnego nie dopuszczanie klubów serie A do pucharów :> ? ...

:arrow: Po pierwsze UEFA dała jeden dzień wiecej na podjęcie decyzji odnosie pucharowiczów. Champions League - Inter - Roma - Milan - Chievo...

:arrow: po drugie chyba zapomnieliście jakieś tresci był oficjalny komunikat UEFA odnoście procesu Calciopoli - prawnie oni nie moga wywierać presi na związkach krajowych i każdy prawomocny wyrok będzie dla nich wiążący :!: :]

Niestety mimo że Viola nadal walczy to chyba nici z LM - bo nastepne odwołanie troche podtrwa a dziś Włosi muszą zgłosić pucharowiczów ... zreszta dostaki jeden dzien gratis :roll:

Forza Milan :!:[/b]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 26 lip 2006, 18:06

Ciekawa depesza PAPu, po części związana z Milanem:
PAP pisze:Występ AC Milan w eliminacjach piłkarskiej Ligi Mistrzów nie jest jeszcze przesądzony i będzie przedmiotem czwartkowych obrad Zespołu ds. Kryzysowych UEFA.
Milan, któremu we wtorek sąd apelacyjny zmniejszył karę za udział w aferze korupcyjnej, znalazł się na liście zespołów zgłoszonych do rozgrywek pucharowych przez Włoską Federację Piłkarską. Rzecznik UEFA poinformował, że Zespół ds. Kryzysowych w czwartek podejmie ostateczną decyzję w sprawie startu włoskich zespołów.

Wygląda na to, że zgłoszenie Milanu nie zamyka sprawy i trzeba jednak poczekać na decyzję UEFA. a "Zespół ds. Kryzysowych" brzmi groźnie :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2006, 18:15

Deltinho - "Zespół ds. Kryzysowych" brzmi groźnie ale nie dawny komunikat brzmi lepiej. Wyrok II instancji będzie dla nich wiążacy :] Przeciesz mają prawo sprawdzić jak sie odbył proces i inne tam nie wiem bo ja nie prawnik. Jeśli wiążesz jakieś nadzieje z Zespółem ds. Kryzysowych to nie radze. Zreszta jeszcze odwołania :P

Milan odwołał turnieje przed sezonowe by sparingi grać w 3 rundzie elminacji LM - chyba nie sądzisz że teraz beda znów organizować turnieje Seat cup i inne tam TIM cup :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 26 lip 2006, 18:27

Zaza pisze: Jeśli wiążesz jakieś nadzieje z Zespółem ds. Kryzysowych to nie radze.
Żadnych nadziei z tą decyzją nie wiąże bo nikomu w tej aferze nie kibicuje. Nie mam do tych klubów żadnych uprzedzeń czy animozji. Chciałbym tylko, żeby winni byli przykładnie ukarani i żeby kary odstraszyły od tego typu praktyk.

Jak już nieraz pisałem na decyzję UEFY w sprawie występu Milanu w pucharach europejskich patrzę przez pryzmat roku 1994 i decyzję o wykluczeniu przez UEFĘ (a zgłoszonych przez PZPN) Legii i ŁKSu. Ciekawi mnie czy będzie jednolitość decyzji czy po raz kolejny potwierdzi się, że są równi i równiejsi. Bo sytuacja Milanu i dwóch klubów polskich jest niemal identyczna (ba - Legia i ŁKS nie miały żadnych wyroków, a tylko głosowanie na nadzwyczajnym zjeździe PZPN. Prokuratura natomiast umorzyła śledztwo.)

pozdrawiam
d

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lip 2006, 18:37

deltinho pisze:Jak już nieraz pisałem na decyzję UEFY w sprawie występu Milanu w pucharach europejskich patrzę przez pryzmat roku 1994 i decyzję o wykluczeniu przez UEFĘ (a zgłoszonych przez PZPN) Legii i ŁKSu. Ciekawi mnie czy będzie jednolitość decyzji czy po raz kolejny potwierdzi się, że są równi i równiejsi. Bo sytuacja Milanu i dwóch klubów polskich jest niemal identyczna (ba - Legia i ŁKS nie miały żadnych wyroków, a tylko głosowanie na nadzwyczajnym zjeździe PZPN. Prokuratura natomiast umorzyła śledztwo.)

Juz teraz Ci odpowiem :roll: Patrz stracia Zizou vs. Materazzi - i Poulsen vs. Totti - podobnie będzie z klubami. To dopiero teraz sie dowiadujesz że sa rowni i równiejsi ? jest wiele przykładów. Milan wygrał 6 razy LM i to bedzie chyba najwiekszy argument. A co chyba najważniejsze UEFA chyba pozna uzasadnienie uroku ... czego my niestety nie możemy :?

Szkoda natomiast że odwołanie Violi może troche podtrwać :? Bo w tym momencie kluby Włoskie są zgłoszone do LM i UEFA - i pewnie UEFA nie zmieni zdania a Viola poczeka na odwołanie ...

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 lip 2006, 21:02

Mysle ze przydalyby sie pewne modyfikacje na stronie glownej w obliczu wydanych wyrokow.Chodzi mi przede wszystkim o zmiane liczby mistrzostw dla Starej Damy i Interu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 0:26

Chlopaczek może tez trzeba zrobić modyfikacje w temacie gdy juz po wyrokach.

A co Ty na doniesienia o banie na LM nadanym UEFA a przepraszam o czwartkowym zebraniu "Zespół ds. Kryzysowych" :wink: Trzy dni temu Champions League była tak daleko jak następne 100 km autostrady w naszym kraju. Nagle wyrok II instancji powoduje szok - w pozytywnym tego słowa znaczniu. Kilka godziń przez wyrokiem była tu rozmowa na temat UEFA bo tylko gre w tych elitarnych rozgrywkach wchodziła w gre. A potem "niespodzinka" - Nasi chyba pewni siebie :roll: mimo groznie brzmiącej nazwy "Zespół ds. Kryzysowych" - sparingi odwołane - turnieje przez sezonowe też. Nie wiem czy czasem Łysy nie zrezygnuje z odwołanie od tego wczorajszego wyroku mi. dla tego by móc grać w LM - wątpie by mają jakie kolwiek wątpliwośc co do decyzji UEFA rozważał taka możliwośc. Przeciesz jestesmy nie winni :P

Tak wracając do naszej wczorajsze rozmowy to jak teraz może by wybrać to nawet wole UEFA i sezon bez debetu :P hehe Ale trzeba by sie odwołać jeszcze raz. Choć patrzac na to z innego pkt LM = kasa. Jeśli Galliani sie nie odwoła to jest pewny co do decyzji UEFA. Choc nie wiem jak to jest prawnie bo przeciesz federacja zgłosiła już kluby do pucharów wiec teraz mogli by jeszcze walczyć o ten debet. Słowa Gallianiego że odrobimy strate do końca grudnia cieszą :] I miał na myśli bosiko a nie zielony stoli i odwołania :P

Forza Milan :!:

Do moderatora który zmienił nazwe tematu - to może lepiej "Operacja "Czyste ręce" - tak jak to sie fachowo nazywało :wink:
Ostatnio zmieniony 27 lip 2006, 0:35 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 27 lip 2006, 0:32

Zaza pisze:może tez trzeba zrobić modyfikacje w temacie gdy juz po wyrokach.
Zająłem się tym. Temat został zmieniony. Chyba, że macie ciekawsze propozycje :P Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 0:38

Maestro jak napisałem wyżej może fachowa nazwa :) Operacja "Czyste ręce" :roll: tylko kogo :P

Równiez pozdrawiam - coś nie mogą znaleśc Twojej opini o tej operacji :roll: jak tam ? dołek ?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”