FMy - Strona 702

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lut 2013, 21:09

Informacje o zawodniku i zakładka "narodowości".

Awatar użytkownika
arasreal
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arasreal » 10 lut 2013, 14:18

Jak gramy klubem półzawodowym, to zarząd sam zmienia potem go na zawodowy, czy można gdzieś o to aplikować?
Gram w Fm12.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 10 lut 2013, 14:22

Jak grałem półzawodową 6 ligową druzyna angielską to status na zawodowa druzyne zmienili mi sami dopiero jak dostałem sie do wyższej ligi gdzie grały same zawodowe druzyny.. Można prosic o zmiane statusu, jest to w zakładce prośby do zarządu, ale w moim wypadku nic to nie dawało.

Awatar użytkownika
arasreal
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arasreal » 11 lut 2013, 0:13

Faktycznie, jest taka opcja, ale na razie niedostepna dla mnie.
Udalo Ci sie dobic do Premiership?

Pozdrawiam

Melaviock
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock » 11 lut 2013, 0:30

Widzę, że sporo tu miłośników fm-a. A ja tak trochę z innej beczki zapytam, może ktoś wie czemu Football manager 2005 i 2006 nie działają pod windowsem 7 home premium nie działają, a na windowsie 7 ultimate edition śmigają aż miło. Zdaję sobie sprawę z tego, że obie te gry powstały na długo przed powstaniem 7 i z tego względu nie były na nią przeznaczone, ale jednak może wiecie jak temu zaradzić. Co najgorsze pod Home premium płyty kręcą się w napędzie jak oszalałe ale nawet instalacja nie chce się włączyć :angry2: Jest na to jakaś rada drodzy fm-maniacy ? :pray:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 lut 2013, 0:35

Jestem po okresie przygotowawczym i za parę dni rozpoczynam drugi sezon Newcastle. Rozpoczynam bardzo ciężkim meczem wyjazdowym na City of Manchester Stadium :/
Postanowiłem oprzeć skład na tych samych zawodnikach, którzy tak rewelacyjnie spisywali się w poprzednim sezonie, uzupełniając go jedynie i podnosząc poziom ławki rezerwowych.
Zakontraktowałem na stałe Andersona, który był w poprzednim sezonie na wypożyczeniu z Manchesteru United - 7 mln Euro
Kupiłem młodego megautalentowanego Yassina Benzie z Ol Lyon - napastnik 18-letni, z potencjałem 5 gw. - 6.5 mln Euro
Wypożyczyłem z Fiorentiny Khoumę Babacara z opcją wykupu za 6.75 mln Euro, będę płacił tylko 50% pensji tego zawodnika w tym roku. Razem z Benzie będą zastępowali od czasu do czasu Dembę Ba i Cisse.
Zakontraktowałem też Thiago z Atletico Madryt i Williama Gallasa za free, bo skończyły im się kontrakty. Zaoferowałem im umowy jednoroczne, zobaczymy czy się sprawdzą.
Trochę wcześniej kupiłem też Janka Muchę z Evertonu na ławkę.

Chciałem też kupić Carrolla z Liverpoolu, bo był w promocji za 4.9 mln Euro, a to przecież wychowanek Srok, ale miał cholernie wygórowane wymagania i ostatecznie stwierdził, że woli grać w rezerwach Liverpoolu niż dostawać u mnie naprawdę wiele minut...

Posprzedawałem graczy, którzy nie łapali się przeważnie nawet na ławkę, lub odgrywali bardzo znikomą rolę jak Obertan, Williamson, Ameobi stary, Gossling i wypożyczyłem 15 zawodników, + 3 skończyło kontrakty i generalnie po takich wzmocnieniach praktycznie wcale nie zszedłem na minus. Oby tak dalej :)

Cele na ten sezon odrobinę tylko wyższe. W tamtym sezonie była to górna połówka tabeli (skończyło się 3. miejscem), teraz awans do ligi Europy z Premiership.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 lut 2013, 0:42

BarcaQzYN Andersona tez mialem w Newcastle, na lawke calkiem calkiem i nawet mozliwy cofniety rozgrywajacy a z przymusu zrobilem go na box2boxa. Niestety jest cholernie kontuzjogenny i gdy go potrzebujesz to sie leczy... kup lepiej Poliego, tani a wysmienity. Siedzi na lawce i nie placze tez.
Zreszta pomoc w Newcastle jest dobra, Anita gra u mnie do tej pory i jest moim ulubionym grajkiem (koles smiga na roznych pozycjach i nigdy nie zawodzi)

co do Babacara to ja bym odpuscil... koles jest strasznym drutem, do tego zobacz ze twoim problemem bedzie PNA a on jest Afrykanczykiem, staraj sie o jakiego Brytyjczyka najlepiej, albo Jelavic?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 lut 2013, 0:50

Na razie przyszedł na wypożyczenie, a w tym roku nie będzie PNA, ale tu masz rację - 3 napastników z Afryki to jakiś tam problem. Ale mam Benzię i Vuckica ciągle (obecnie na wypożyczeniu).
Ja gram takim trochę innowacyjnym ustawieniem 4-1-2-1-2, gdzie boczni obrońcy pełnią również rolę skrzydłowych, a defensywny pomocnik to rygiel defensywy. W środku grają więc:
--------Ben Arfa-------
Strootman --- Cabaye
----------Tiote---------

A w rezerwie są odpowiednio od góry: Marveaux, Thiago, Anderson, Anita. I mi się to bardzo podoba. Anderson w poprzednim sezonie u mnie bardzo rzadko miewał kontuzje.

W obronie gram: Santon - Coloccini - Subotic - Eardley

Awatar użytkownika
Lucas07
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lucas07 » 11 lut 2013, 0:58

Przekopiuję post z IFQ

Obrazek

Tak to właśnie wygląda :).

Barca oczywiście lekko rezerwowym składem, ale wygrana cieszy. Wreszcie udało mi się awansować z grupy w LM :wub:.

No i cieszy mnie bardzo gra Kolumbią, bo wcześniej nie miałem w ogóle radości z gry reprezentacjami, a tu mimo odpadnięcia w 1/4 Copa America walczę dalej i prowadzę po 4. kolejkach eliminacji do Mundialu z kompletem punktów. Brakuje trochę Falcao, który gra w Barcelonie i zakończył karierę w reprezentacji :/.

e: awans Lechem cieszy jeszcze bardziej niż normalnie, bo w kadrze mam tylko dwóch obcokrajowców, obaj to regeni i grają w środku pola - Panczenko oraz Fabry (materiał na jednego z najlepszych box to box świata) :).

e2: Gladbach w 1/8 LM, są spore szanse na ćwierćfinał Champions League :mellow:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 11 lut 2013, 3:22

BarcaQzYN pisze:Na razie przyszedł na wypożyczenie, a w tym roku nie będzie PNA, ale tu masz rację - 3 napastników z Afryki to jakiś tam problem. Ale mam Benzię i Vuckica ciągle (obecnie na wypożyczeniu).
Ja gram takim trochę innowacyjnym ustawieniem 4-1-2-1-2, gdzie boczni obrońcy pełnią również rolę skrzydłowych, a defensywny pomocnik to rygiel defensywy. W środku grają więc:
--------Ben Arfa-------
Strootman --- Cabaye
----------Tiote---------

A w rezerwie są odpowiednio od góry: Marveaux, Thiago, Anderson, Anita. I mi się to bardzo podoba. Anderson w poprzednim sezonie u mnie bardzo rzadko miewał kontuzje.

W obronie gram: Santon - Coloccini - Subotic - Eardley

Ja gralem inna taktyka bo diamentem, ale to moja preferencja i glownie tak gram glownie gdzie sie da.
Tiote to swietny przecinak, jak ci podkupi ktos kiedy Cabaye to lap Benata, ja go z Man City kupilem po sprzedaniu Cabaye za 36mln euro do Man Utd i jakosc ta sama.
Moim zdaniem Ben Arfa najlepiej preze tuje sie na skrzydle jako schodzacy skrzydlowy, ale skoro skrzydlami nie grasz wiec szkoda go marnowac, w Affelaya pozniej celuj bo bedzie do wziecia za czapke gruszek, Insigne tez wysmienity(gra u mnie do tej pory tylko ze ja go na skrzydlowego przerobilem i walczy o miejsce w skladzie z Balem)

Co to za Thiago? tez z Barcy czy chodzi ci o Tiago tego portugalczyka?

BTW wkoncu wygralem potrojna korone ! 2019 nalezy do Newcastle !!!!

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 lut 2013, 9:24

No oczywiście Tiago z Atletico, bo skończył mu się kontrakt. Te "H" zawsze z rospędu wstawiam mu w nazwisko :D

Afellay był teraz do wzięcia za drobne, ale nie potrzebny mi skrzydłowy. A Ben Arfa, muszę Ci powiedzieć kapitalnie sobie radzi jako ofensywny pomocnik, tylko zbyt często próbuje strzałów z dystansu. Nie mogę go tego oduczyć w żaden sposób. W poprzednim sezonie zdobył 10 bramek, zanotował 8 asyst i 6 razy był GM, pomimo że nie zawsze mógł grać.

Niezłe statystyki porobili moi boczni obrońcy:
Eardley - 8 asyst,
Simpson - 1 bramka i 11 asyst ! Jest tylko rezerwowym, ale za to doskonale radzi sobie i na lewej i na prawej flance.
Santon - 8 asyst,
Ryan Taylor - 2 bramki, ale on grał najmniej z tej czwórki.

A co do pomocników:
Strootman - 8 bramek i 9 asyst
Cabaye - 6 bramek i 8 asyst
Anderson - 7 bramek i 13 asyst
Marveaux - 7 bramek i 6 asyst

napastnicy:
Cisse - 25 bramek i 7 asyst
Ba - 20 bramek i 5 asyst
Vuckic - 4 bramki i 1 asysta
Ameobi - 5 bramek i 2 asysty
Hoarau - 5 bramek i 1 asysta

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lut 2013, 12:02

A ja na razie biję się o awans do Championship moim Notts Co. Zrobiłem kilka ciekawych transferów, wypożyczyłem m.in. Watta z Arsenalu i Cole'a a United, którzy robią sporo wiatru na skrzydłach. I tak najwięcej zależy od moich środkowych pomocników (co ciekawe, żaden z nich normalnie na tej pozycji nie gra, ale pasowali mi do koncepcji i ich przerobiłem) - Hughesa i Judge'a. Po 32 kolejkach jestem drugi (Brendford mają tego niesamowitego Trottę, który im mecze wygrywa), ale mam 2 pkt straty i mecz więcej do rozegrania oraz czołówkę u siebie na rozkładzie, więc jestem dobrej myśli. Z ciekawszych wzmocnień, to pozyskałem Habiba Beye z wolnego transferu i Senegalczyk pomimo wieku i już nie tej szybkości radzi sobie fajnie. Soton wcisnęli mi Gazzaniggę na bramkę, bo jestem ich klubem filialnym, więc Białkowski ma wreszcie dobrego konkurenta :lol:
Moją największą zmorą jest w tym sezonie... Tottenham. Odpadłem z nimi i w 3 rundzie Capital One Cup (wcześniej odprawiłem z kwitkiem m.in. Middlesbrough), i w 4 rundzie FA Cup (a pokonałem w poprzedniej Millwall). Oba mecze przerżnięte 0:4 (jeden u siebie, drugi na wyjeździe), więc widać, że chłopakom do poziomu Prem brakuje jeszcze sporo, ale nic tam, da się nadrobić :P
Idziemy na awans :!:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 lut 2013, 12:22

piotrcies pisze:A ja na razie biję się o awans do Championship moim Notts Co.
W mojej karierze Crewe Notts przez 42kolejki prowadziło w lidze. Na sam koniec mieli takiego pecha, że wylądowali na 3 miejscu i w barażach spotkali się z 6... Crewe. U mnie prowadzili już 2:0, ale udało mi się wyrównać za sprawą Claytona (18 lat, król strzelców L1). W rewanżu wygrałem 2:1. W finale pokonałem Stevenage 1:0 i zagram w Championship!!!!!!

Wieczorem wrzucę Wam kilka screenów. Oczywiście szał, zaskoczenie, mega pozytyw i posada nie do ruszenia.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 11 lut 2013, 12:52

Ja po awansie moim Blackburn do Premier League jestem po 24 kolejkach... trzeci :lol:. Przed sezonem sprowadziłem za darmo Ospinę i Weissa. Oprócz tego kupiłem Denilsona z Arsenalu, Benatię z Udinese i Mario Suareza z Atletico. Największy wpływ na wysoką pozycję w lidze miał jednak Ademilson strzelając 16 bramek (więcej w lidze mają tylko van Persie i... Torres :)). Jestem też w finale Capital One Cup gdzie zagram z Reading. Obawiam się że zespół nie da rady utrzymać pozycji w lidze, ale awans do Ligi Europy w pierwszym sezonie to i tak świetny wynik.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lut 2013, 12:53

Bart, ile wydajesz na płace? Ile u Ciebie zarabia najlepiej opłacany piłkarz? Ile najwięcej wydałeś na pojedyncze wzmocnienie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”