AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 703

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2009, 19:20

No to powiem inaczej: przekonaj mnie, że tam nie było spalonego.
Z tego, co pamiętam, to piłkarz na spalonym nie brał udziału w akcji.
Legro nie był faulowany.
Media przyznały błąd sędziego - aż żal, że nie mam dostępu do włoskich telewizji i cierpliwości, na wyszukiwanie opinii prawdziwych ekspertów, tj. włoskich sędziów (jacy by nie byli, bo niestety wiele razy bronili bramek/karnych, które były ewidentnie nieprawidłowe), którzy przyznaliby mi rację.
Bramka była oczywista, nie zrozumieją tego niestety Juventini, ale nie zaśmiecajmy tego tematu rozmową o Juventusie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6628

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 wrz 2009, 19:26

Wilmore pisze: Z tego, co pamiętam, to piłkarz na spalonym nie brał udziału w akcji.
http://www.d1g.com/video/show/?id=3122563
Aha. To dlaczego Chiellini go kryje? Ba, nawet za nim pobiegł. Z tego co wiem to absorbowanie uwagi obrońcy w takiej sytuacji to jest spalony.
Wilmore pisze:Media przyznały błąd sędziego - aż żal, że nie mam dostępu do włoskich telewizji i cierpliwości, na wyszukiwanie opinii prawdziwych ekspertów, tj. włoskich sędziów (jacy by nie byli, bo niestety wiele razy bronili bramek/karnych, które były ewidentnie nieprawidłowe), którzy przyznaliby mi rację.
Jacy by nie byli, byleby przyznali Ci rację...
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 19:27 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 wrz 2009, 19:27

Wilmore pisze:
No to powiem inaczej: przekonaj mnie, że tam nie było spalonego.
Z tego, co pamiętam, to piłkarz na spalonym nie brał udziału w akcji.
Chyba kpisz, że zawodnik znajdujący się na spalonym przy rzucie wolnym, w stronę którego leci piłkę, absorbujący uwagę bramkarza i obrońcy nie bierze udziału w akcji.

A Marsylia tym meczem jak dla mnie zakończyła swój udział w Lidze Mistrzów na fazie grupowej.

PS. Zresztą... z kim ja dyskutuję w ogóle :roll: Ten sam od "przekręcenia meczu" Juventus-Milan 2 sezony temu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 14:36

MILAN: Storari; Abate, Nesta, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Seedorf; Pato, Huntelaar.

BOLOGNA: Viviano; Raggi, Portanova, Britos, Lanna; Zenoni, Mingazzini, Guana, Valiani; Di Vaio, Zalayeta.
Bologna ma kim straszyć z przodu, a Milan kim straszyć (kibiców swoich) z tyłu. Abate na prawej obronie, Favalli, Kaladze - będzie śmiesznie. Mam nadzieję, że Leo wie, co robi, bo skład personalny przyprawia o palpitację serca. W środku pola mam nadzieję, że Gattuso zacznie myśleć, a Pirlo i Seedorf pokażą się z jak najlepszej strony - mam nadzieję, że Pirlo dalej będzie kontynuował progres, jaki zaliczył w ostatnich meczach. Hunter i Pato w ataku wyglądają ciekawie, mam nadzieję, że Holender nareszcie coś strzeli.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 wrz 2009, 14:54

ja mam nadzieje ze na srodku bedzie gral Favalli, ktory jako stoper w tamtym sezonie byl bardzo pewny czego nie mozna powiedziec o "zbawcy Italii" Kaladze.
ciekaw jestem wystepu Abate.nie na swojej pozycji bedzie gral ale zobaczymy.

ponoc Milan bliski jest porozumienia z Schalke w sprawie Rafinhy.osobiscie w to nie wierze ale naprawde przydalby sie nam taki obronca

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 15:15

Kaladze na lewej, a Favalli na środku to byłoby zbyt oczywiste. Leo chciał wszystkich zaskoczyć i mu się to udało - postawił dwóch piłkarzy na innych pozycjach, niż wydawałoby się to oczywiste. Zobaczymy, jak się oni spiszą dzisiaj.
Choć tak naprawdę wolałbym widzieć na lewej Antoniniego, a na środku Kaladze. :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 wrz 2009, 17:07

W końcu 3 punkty w lidze.

Przez 85 minut Bologna nie jest w stanie nawet zbliżyć się do naszego pola karnego po czym oddaje najpierw bardzo dobry strzał, a następnie obrońca Bologni po rzucie rożnym minimalnie chybił.

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Abate.Wszędzie go było pełno.Robił przewage na prawej stronie i kto wie czy takim meczem nie przybliża się do pierwszej "11" na pozycji prawego obrońcy.Ogólnie obrona na duży plus, jednak warto zauważyć że Bologna do ataków się nie rwała a gdy już coś próbowali to ciężko było im sie przedostać bliżej niż 30-40 metrów od bramki Storariego.
W pomocy było dobrze jednak ustawienie Prilo-Gattuso-Ambro powinno być na mocniejszych rywali bo tu potrzebny był jeszcze jeden bardziej ofensywny piłkarz.Seedorf miał w tym meczu wzloty i upadki jednak strzelił zwycięskiego gola i trudno się do niego czepiać.Przebłyski Pato i przeciętna gra Huntelaara który jeszcze potrzebuje czasu żeby się wkomponować w zespół co było widać podczas dzisiejszego meczu...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 19:03

Co do personaliów:
Ale słaby ten Abate. Widać, że to żadne wzmocnienie ani transfer, tylko wypełnienie kadry wychowankami.
Gattuso słabiutko, Huntelaar żenująco grali, katastrofa w ofensywie, ktoś powinien też wstrząsnąć Pato, bo jemu się chyba nawet nie za bardzo chce grać na 100%. Czasem jak przyspieszy, to rozwala defensywy rywali, ale to chyba z nudów.
Całe szczęście wygraliśmy, bo było blisko kolejnej idiotycznej straty punktów. Byliśmy lepsi od początku do końca i już widać, że w ofensywie po prostu brakuje kreatywnych piłkarzy (tak, tak), którzy poruszaliby się trochę szybciej i dynamiczniej, niż bramkarz rywali. :roll: Widać było dziś, że pierwsza akcja indywidualna Milanisty zakończyła się bramką - jeśli więcej będzie tak przyspieszać, to będzie super. Liczą się trzy punkty.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 wrz 2009, 21:22

Ale słaby ten Abate. Widać, że to żadne wzmocnienie ani transfer, tylko wypełnienie kadry wychowankami.
Tak jak mówiłem kiedy tylko sie okaże że Abate bedzie sporo minut przebywał na boisku(a powoli zaczyna się tak dziać i to z dużym powodzeniem z czego sie bardzo ciesze bo to w końcu nasz wychowanek)to przyznam racje z tym wzmocnieniem :wink:

Czy Huntelaar żenująco to nie wiem.Jeżeli się spodziewasz że będzie sam robił sobie sytuacje to się przeliczysz.Trzeba na niego grać żeby on zdobywał bramki.A druga sprawa to widać że nie rozumie się jeszcze dobrze z kolegami z drużyny w szczególności z Pato( ktoś go w ogóle rozumie :?: on sam dla siebie gra i tylko od niego zależy czy mu się zachce)

Czasem lepiej zakończyć z jedną ofensywną akcją zawodnika i od razu być tak skutecznym niż iść ciągle 1 na 1 i skończyć mecz z 17 stratami z czego wyjdą 4 groźne kontry...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 21:31

Czy Huntelaar żenująco to nie wiem.Jeżeli się spodziewasz że będzie sam robił sobie sytuacje to się przeliczysz.
Oczywiście, że nie. Hunter jednak zupełnie niepotrzebnie często głęboko się cofa, przez co brakuje go z przodu, nie czuje rytmu akcji, fatalnie się ustawia, odpuszcza pojedynki główkowe i co najważniejsze - jest dramatycznie statyczny. Pippo nie jest sprinterem, ale jest bardzo ruchliwy, angażuje się w akcję i stara się wynaleźć dla siebie jak najlepszą pozycję - dla kontrastu Hunter staje tam, gdzie jest słoneczko i ciepełko i czeka na to, aż odbita od niego piłka wpadnie do siatki rywali - a z tym przy ruchliwości reszty ekipy jest poważny problem.
Huntelaar żenująco czuje rytm zespołu - cofa się wtedy, kiedy to nie jest potrzebne, i jest daleko z przodu, kiedy potrzebujemy piłkarzy do gry w środku pola, pal sześć grę z klepki, ale jakąkolwiek wymianę piłek. Przez jego i Pato postawę częstokroć na środku pola tworzyła się olbrzymia dziura, którą nasi genialni napastnicy niwelowali długą piłką - wszyscy dobrze wiemy, jak się takowa kończy przy olbrzymach, jakich mamy w ataku.
Martwi mnie jednak to, że o ile Hunter w meczu z Interem gryzł trawę, o tyle dziś, mając po stokroć lepszego dla siebie rywala, często stał. Można mu wybaczyć złą grę pod kryciem - rozumiem, że technikiem to on nie jest, siłowym snajperem typu Boriello też nie - ale on rzadko kiedy w ogóle się ruszał. Bardzo jestem ciekaw, ile dziś przebiegł kilometrów - taki Pippo ku mojemu zdziwieniu potrafił w meczach LM dwa lata temu przebiec po 7-8 kilometrów, czego się po nim nie spodziewałem. Jeśli dziś Holender przebiegł więcej niż 4, to będę bardzo zdziwiony - choć na jego usprawiedliwienie trzeba dodać, że nie miał gdzie biegać, skoro mecz toczył się między linią środkową a linią końcową na połowie Bologny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 wrz 2009, 21:36

Jeśli Huntelaar się rusza to jest to święto w klubie, więc nie oczekuj tego od niego, bo skończysz jak ja - zostaniesz antyjankofrustratem. :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 21:38

Jeśli Huntelaar się rusza to jest to święto w klubie, więc nie oczekuj tego od niego, bo skończysz jak ja - zostaniesz antyjankofrustratem. :wink:
Najwyraźniej Milan po prostu musi mieć piłkarza, który będzie stał na boisku i ruszał się od święta - tylko w ostatnich latach był Seedorf, był Brocchi, był Favalli, jest Huntelaar. ;)

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 20 wrz 2009, 21:51

jezeli ktos spodziewal sie ze Hunter to gracz wielki, to musi sie obudzic. To gracz przecietny z naciskiem na bardzo przecietny. Tak samo jak Snajder w Interze. Wiele szumu, ladne nazwiska, i nic więcej.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 wrz 2009, 14:17

Powołani na jutrzejszy mecz z Udinese:

Dida, Roma, Storari, Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo, Onyewu, Zambrotta, Abate, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Strasser (n.51), Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho.

Brakuje w składzie kontuzjowanych od dłuższego czasu Abiattiego, Bonery , Di Gennaro oraz Thiago Silvy, Ambrosiniego ( którzy dostali w tym meczu wolne) Nie został powołany Boriello który nie jest jeszcze w pełni sił
Trudny mecz czeka Milan gdzie w ataku przeciwników zagra w wielkiej formie Antonio Di Natale.Jest liderem strzelców w Serie A i mam nadzieje że już na początku sezonu się wystrzelał i nie zagrozi bramce Storariego.

Skład pewnie będzie się trochę różnił bo jak widać LEo stosuje rotacje i najpewniej od początku zagrają Flamini, Zambrotta czy Ronnie którzy w niedziele nawet nie powąchali boiska.Na lewej obronie również zobaczymy Jankulovskiego który zagrał tylko 20 minut z Bologna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 wrz 2009, 21:36

Oddo to może i jest wielki mistrz, ale w kolejnych meczach po prostu trzeba dać na jego pozycję Abate - Oddo jest strasznie nierówny, zagrał dobrze z Marsylią i dziś nam zawala bramkę. Co prawda nie na Udine, ale na kolejne mecze ze słabszymi ekipami, nawet na wyjazdach, Abate musi dostawać więcej szans.
Nasza lewa obrona to czarna dziura talentu - podejrzewam, że grając tam Abidal/Maxwell/Evra/Clichy czy inni topowi lewi obrońcy i tak by grali beznadziejnie. :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”