Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 704

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 lis 2010, 22:30

Co to znaczy swięta prawo własnosci? Dom moja twierdzą ale ustawowo nie moge trzymac no tygrysa w mieszkaniu. Wlasciciela lokalu obowiazuje prawo, dlatego nie moze sobie sprzedawac ,,marysi,, i mowic ze to jego swetosc co robi w lokalu.

Palacze mowia ,,zmien lokal,, latwiej mowic jak w kazdym sie pali.To jest hipokryzja, nie chcesz nie idz a dobrze wiedza ze w obrębie 20 km nie ma takiego lokalu.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 22:32 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2010, 22:31

Świetna ustawa. Wreszcie po wizycie w jakimkolwiek pubie/knajpie czy nawet restauracji nie będę śmierdział tym pieprzonym dymem z papierosów. Po każdym takim wyjściu do pubu wszystkie ciuchy obowiązkowo do prania, bo nie nadają się do chodzenia.

Poza tym przytoczę statystyki, na 1000 osób które umiera przez palenie, aż 200 osób to bierni palacze :!:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lis 2010, 22:32

Cris7 pisze:do kogo chcecie mieć pretensje?
Do ludzi, którzy smrodzą innym nie myśląc o tym, że może to komuś przeszkadzać tylko dlatego, że nie wytrzymają paru godzin bez trucia się dymem.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 15 lis 2010, 22:51

Zakaz jest dobry jeżeli miałby objąć np. przystanki i zaśmiecanie wokół nich petami. Natomiast co do pub'ów, no to jeżeli jest knajpka pełna smogu to nie wchodze tam, proste. Jeżeli nie ma knajpki w której nie można palić, to Panowie, zabieramy dziewczyny albo idziemy na podryw gdzie indziej, też proste :wink:

Porównywanie często, że wdychamy opary samochodowe jest co najmniej niedorzeczne, nikt przecież nie nadstawia twarzy na ulicy pod rury wydechowe. Natomiast palacze często podchodzą stają obok i kopcą... jasne, można odejść, ale to przecież nie niepalący smrodzi wokół kogoś tylko ktoś mu przyszedł smrodzić papierosem.

Poza tym, doprecyzujmy pewne rzeczy, mówimy o przestrzeni publicznej a nei o prywatnych przedsiębiorstwach które zarabiają na określonej grupie konsumentów. A zatem, zakaz powinien objąć też ludzi "wpi...ych" jak świnie np. w dość ciasnym autobusie często śmierdzące dania oblane dziesiątkami dziwnych sosów. Ludzie robią uniki żeby ubrania nie zasyfić a w lecie smród spotęgowany wysokimi temperaturami bo jakiś świniak (ze względu na to jak śmierdzi to co je i sposób w jaki je) nie może skonsumować pożywienia w jakimś innym miejscu a najlepiej przy stole. Wiadomo, co innego jakby jadł jakąś wypieczoną maślaną bułeczkę, a co innego takie "jadło". Także papieros to tylko symbol w pewnym sensie różnych zachowań generalnie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2010, 22:52

Powiem wam tak. Ja osobiście wkurzyłem się raz na niepalących, lecz popieram ich wolę - chcą dbać o zdrowie. Moja bratowa (jak jej [k****] nienawidzę) kiedyś powiedziała zdanie, za które straciła u mnie resztki szacunku.

U mnie w domu się pali. Mama pali, ojciec pali, ja paliłem. Mi to nie przeszkadza, że ojciec sobie w salonie zapali fajka. Postawił ten dom, utrzymuje go, więc niech chłop se zapali. Jak bratu urodził się syn i przyjeżdżali nas w odwiedziny to była jedna zasada - palić do garażu, przed dom. Ale jak ona kiedyś powiedziała, że nie przyjedzie z małym więcej, bo tu się pali to wkurwiła mnie mocno. Jaki z tego morał?

Jak ktoś ma narzekać i zrzędzić to i tak będzie. Będzie ustawa, to nie i tak jest źle. Ludzie nie dogodzi się wszystkim. Palacz nie wytrzyma bez fajki w pubie, nie palący nie wytrzyma gdy poczuje dym. Fakt, nie powinno się nikogo truć na siłę, ale nie rozumiem np ludzi co przyłażą gdzieś z własnej woli (nie mówię tu o pubach, raczej o imprezach prywatnych) i narzekają, że tu się pali i bla bla bla... Nie bawi CIe to? Nie przychodź. Dziś przyszło mi na myśl coś innego. Ludzie zaczną organizować tzw "nielegale", czyli puby gdzie możesz sobie napić się i zapalić. Polskie prawo da się ominąć, bo jest niedopracowane. To kwestia czasu...

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 15 lis 2010, 22:57

bart
Masz rację. Jedna rzecz:
bartbuks pisze:Dziś przyszło mi na myśl coś innego. Ludzie zaczną organizować tzw "nielegale", czyli puby gdzie możesz sobie napić się i zapalić.
Wystarczy że stworzą np. "bar dla palących", albo "pub dla palących i niepalących" i będzie legalne, czemuż by nie?

ps. czemu w postach niektóre wyrazy podkreślają mi jakieś reklamowe linki?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 lis 2010, 23:13

Adblocka sobie zainstaluj i po problemie.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 15 lis 2010, 23:17

Właśnie mam, i jeszcze parę dni temu blokował stąd moje pytanie, może coś się zmieniło po stronie serwisu.

edit:
Dobra, juz dodałem regułe jest elegancko, dzięki za sugestię
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 23:18 przez ulynif, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 lis 2010, 23:18

ulynif pisze:Właśnie mam, i jeszcze parę dni temu blokował stąd moje pytanie, może coś się zmieniło po stronie serwisu.
Używasz przeglądarki Chrome? Ja np też nie miałem, wczoraj się pokazały owe reklamy, lecz uaktualniłem przeglądarke i adb i jest ok ;)

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 15 lis 2010, 23:20

Nie, FF. Natomiast coś zaczeło przemykać przez adbocka faktycznie bo reguła pomogła.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 16 lis 2010, 1:04

Ja mam takie pytanko.

Czy na stadionie będę mógł sobie legalnie skopcić szluga?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 lis 2010, 1:07

brzycho pisze:Czy na stadionie będę mógł sobie legalnie skopcić szluga?
Wg prawa nie, ale czy:
- ktoś wezwie policję?
- czy ochrona Cię wyrzuci?
- czy dostanie za to zakaz stadionowy?
- czy ochrona będzie wyłapywać palaczy?

No, no... teraz to zabiłeś klina...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lis 2010, 2:29

Palacz nie wytrzyma bez fajki w pubie
Szczytem hipokryzji są palacze który nie mogą wytrzymać godziny w pubie ale latają sobie samolotami i jakoś po pare godzin mogą wytrzymać :lol2:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 16 lis 2010, 2:57

Magnum pisze:
Palacz nie wytrzyma bez fajki w pubie
Szczytem hipokryzji są palacze który nie mogą wytrzymać godziny w pubie ale latają sobie samolotami i jakoś po pare godzin mogą wytrzymać :lol2:
A co to za porównanie ?? Ja w pracy jako kucharz też nie bardzo moge palić to wytrzymam jak musze... jak jade w trase też nie pale bo nie toleruje palenia w aucie... "bezsensowana ustawa, jest ich długa lista"...

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 16 lis 2010, 7:36

bartbuks pisze: Ludzie zaczną organizować tzw "nielegale", czyli puby gdzie możesz sobie napić się i zapalić. Polskie prawo da się ominąć, bo jest niedopracowane. To kwestia czasu...
Żebyś bartbuks wiedział. Mój znajomy właśnie otwiera na dniach lokal. I postanowił iść za przykładem zza zachodniej granicy, tzn. Niemiec, gdzie po wprowadzeniu takiej samej ustawy dotyczącej palenia w jakimś tam landzie właściciele zaczęli instalować tabliczki na drzwiach "TYLKO dla palących"(swego czasu było o tym dość głośno). Mało tego- człowiekiem jest ogarniętym i po analizie wszelakich praw polskich, których nie każdy śmiertelnik może pojąć chooja mu mogą zrobic :idea: To nie będzie jak to nazwałeś "nielegal"
brzycho pisze:Czy na stadionie będę mógł sobie legalnie skopcić szluga?
haha już widzę tych strażników moralności przeciskającą się przez kilkutysięczną ciżbę, by wlepić mandat jakiejś niedowidzącej pani :haha:

BTW...jest jakaś tam notka w tej popierdblolonej ustawie o propagowaniu palenia, więc jeśli kogoś sprowokuję swoim avatarem to oświadczam, że może ewentualnie pocałować mnie w dupę a szanownych administratorów proszę o nie blokowanie mi avatara :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”