FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 705

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2008, 21:23

Trzeba poczekać na oficjalne wyniki bo te podane przez El Mundo to chyba tylko badanie sondażowe przeprowadzone na dużo mniejszej grupie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 lip 2008, 21:25

mistyk pisze:musi byc 2/3 glosujacych, co i tak nie zmienia faktu, ze wiekszosc glosujacych zaglosowala przeciwko Laporcie. A mowia, ze to narod polski nie grzeszy inteligencja...

Catalunya no es España :) Nobody is Perfect ;)

A tak właściwie to wątpie że cos tam sie stanie. sprawa w ciagu nastepnego tygodnia pojdzie w zapomnienie bo wydaje mnie się że przeciwnicy Laporty jeszcze się potkną na jakies formalnosci albo cos

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 06 lip 2008, 21:33

ten Giralt to jest niezły dekiel , jak to nie przejdzie to jestem ciekaw co następnie wymyśli . :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2008, 21:36

Opozycja mówiła coś o tym, że jeżeli wotum nie przejdzie to należy się wsparcie dla zarządu do końca kadencji i mam nadzieję, że tak będzie chociaż trudno mi w to uwierzyć.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 06 lip 2008, 21:51

Tak zrobiliby cywilizowani ludzie , ale ów Giralt juz nie raz dawał przykłady , że bardziej ceni pieniactwo aniżeli działanie na rzecz ukochanego klubu :)

Na godzine 20 głosy oddało 35815 uprawnionych - 30,22 %

Marca na godzine 21:08
Los socios votan contra Laporta aunque seguirá como presidente
Joan Laporta habría superado la moción de censura, según una encuesta realizada conjuntamente por 'TV3' y 'Catalunya Ràdio', aunque habría perdido la votación con el 59'6 por ciento de los votos en contra.

La encuesta la acaban de dar a conocer ambos medios una vez cerradas las urnas a las 21:00, después de doce horas en las que los socios barcelonistas han podido ejercer su derecho a voto en el referendo de moción de censura que el socio Oriol Giralt presentó hace dos meses contra el presidente del Barcelona, Joan Laporta, y su junta.

Los datos ofrecidos por ambos medios, y facilitados por la empresa IPSOS, desvelan que la directiva del Barcelona habría perdido la votación con el 59'6 por ciento de los votos en contra, mientras que un 38'9 por ciento habrían sido votos favorables a la continuidad de la junta directiva. Un 1'5 por ciento de los votos habrían sido en blanco.

59,6% przeciw
38,9% za
1,5% głosy puste

Od godziny 22:22 tj od opuszczenia przez ostatnich socios wszelkich instalacji klubowych , będzie trwac oficjalne liczenie głosów.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lip 2008, 22:46

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/

Tutaj najwygodniej obserwować wyniki. Przynajmniej źródło wiarygodne :P

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 lip 2008, 22:57

Myslalem juz Mentor, ze mnie oszukales z tym linkiem. Jako, ze po 5 minutach nic mi sie nie pojawilo :p Po 6 minutach wyjasnilo sie jednak, ze to wina mojego super szybkiego internetu bezprzewodowego "iplus" :D

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 06 lip 2008, 23:56

Już teraz wszystko jasne , Laporta nadal będzie prezydentował na Camp Nou , wotum nie przeszło

VISCA EL BARCA :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2008, 23:59

I tak bardzo duzo ludu poparlo to wotum :shock:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 0:11

Obrazek

Obrazek

Oto pełne wyniki.

Wynik oczywiście zaskoczył mnie bo nie oczekiwałem aż takiej przewagi zwolenników odejścia Laporty, ale wynik jest taki a nie inny bo do urn poszło mniej osób niż oczekiwałem.

118 528

Tyle osób miało prawo głosu.

23 870

Tyle osób zagłosowało za wotum nieufności dla aktualnego zarządu.

Patrząc na frekwencję (39 389) to dużo, ale takiej ilości głosów można się było spodziewać już po pierwszym głosowaniu sprzed kilku tygodni. To wszystko na co stać przeciwników Joana. Gdyby frekwencja była większa to wynik zmieniałby się IMO na korzyść obecnego zarządu bo można śmiało założyć, że opozycjoniści poszli do urn. W końcu to ich inicjatywa. Spora część socios została w domach i wśród nich zapewne większość stanowili zwolennicy dalszego zaufania dla Laporty. Przynajmniej ja tak to widzę.

Nie mniej jednak Laporta dostał poważne ostrzeżenie. Żółta kartka to chyba nawet mało powiedziane. Ciekaw jestem jego słów a być może i działań.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 lip 2008, 0:19

W mojej opinii jasne było , że zwolennicy bancwołów : Rosella i Giralta , pójdą oddać głos - karna kompania :D , natomiast miałem nadzieje że zwolennicy zarządu nie pozostaną w domach . Żółta kartka jest , ale chyba dobrze , że tak się stało bo od teraz wiedza , że muszą się poprawić albo po kadencji będzie see ya .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 0:34

Tak. teraz mozna mowic ze....((*)*** nas to obchodzi) Laporta przegral w wygranej walce. Wybory pokazaly ze barcelonismo czeka na zmiany a czas Laporty minal. Gaurdiola ma rok na sukcesy nie wiecej dodac nic ujac! VeB!!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2008, 0:50

Trochę nie rozumiem o co Ci chodzi Bienias :P

Wybory pokazały, że Barcelonismo czeka na zmiany? Na jakie zmiany skoro zmiana zarządu nie gwarantuje żadnych konkretnych przemian poza innymi nazwiskami? :] Opozycja niczego nie zaoferowała. Oczywiście wyniki są wymowne. Jak dla mnie ukazują one niezadowolenie kibiców bo ostatnie dwa lata niewątpliwie były fatalne. Kibice po prostu oczekują lepszych wyników. Piszesz, że Pep ma rok na sukcesy. Sondaże mówią o 77% poparcia dla koncepcji Guardioli :] On dostanie więcej niż jeden sezon. Poparł go (delikatnie i ostrożnie, ale jednak) nawet Rosell. Czas Laporty tak czy inaczej niedługo dobiegnie końca. Teraz Joan walczy nie tylko o swoją przyszłość. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ i jeżeli następny sezon będzie spokojny (nie mówię o sukcesach tylko o ustabilizowaniu sytuacji z dobrymi perspektywami na najbliższą przyszłość) to Laporta dociągnie kadencję do końca. Jeżeli Pep wygra coś w swoim drugim sezonie to projekt będzie mógł być kontynuowany pod wodzą nie Laporty, ale kogoś z obecnego zarządu. Tego właśnie sobie i Wam życzę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lip 2008, 1:03

Mentor: sondaze a rzeczywistosc to 2 rozne sparwy. Sam wiesz ze kibice Barcy woleli Mou niz Pepa:P a teraz piszesz sie ze daja mu wiecj niz rok na suksesy. A ja jestem pewien bardziej niz Kuman(kwestia trensfeow)ze po roku bez sukcesow Pep zostanie wyjebany albo Laporta wezmie wine na siebie(prze co jego kadydat w wyborach nie ma szasns[znajac zycie zwali wine na innych])

Oczywiscie jak wczesniej pisalem ciesze sie ze wotum nie przeszlo ale bylem pewien ze Laporta zyska wieksze poparcie. pisanie teraz dyrdymalow ze zmobilizowali sie przeciwnicy Laporty albo BN jest z dupy wziete. Zaglosowali SOCIO. Zwolennicy Laporty i przeciwnycy. Nie nam wnikac i przypuszczac czy mobilizowali sie antylaportowcy czy antyroselowscy, jak mowilem zaglosowali SOCIO.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 lip 2008, 1:16

A ja uważam że wskazywanie , iż niektórzy socio prezentują dany lub inny front ma znaczenie . Wszędzie i w każdej dyscyplinie (nie mówię tu tylko o sporcie ) . I nie mów bienias ,że po to zwolennicy zmiany warty podpisywali petycje i zbierali głosy , żeby teraz nie pójść , litości . Poszli zwolennicy rosella i inni (albo popierający Laportę albo nie lubiący rosella jeszcze bardziej niż Laporty i dali temu wyraz) , wotum nie przeszło , finito .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”