FMy - Strona 707

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 16 lut 2013, 20:16

Ja Lowe'a wystawiałem w diamencie jako box-o-box od pierwszego sezonu i rozwinął się strasznie błyskawicznie, nie wyobrażam sobie drużyny bez tego piłkarza, jest strasznie waleczny i nie raz wygrywał mi mecze golem z dystansu w ostatnich minutach.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 lut 2013, 20:25

Cholera, drugi raz mnie dzisiaj wywaliło z gry. Za każdym razem przy zatwierdzaniu składu na mecz, spotkał się ktoś z tym problemem?

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 17 lut 2013, 20:32

Weź sobie urlop i zobacz czy też Cię wywali.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 lut 2013, 20:33

Drugi sezon w Newcastle może się okazać jeszcze bardziej udanym niż pierwszy, ale znowu do samego końca nie będę mógł być pewny gry w LM w przyszłym sezonie... Ale po kolei.
Wygrałem Puchar Ligi Angielskiej z czego jestem bardzo dumny bo to pierwsze trofeum w Anglii a rozgrywki wygrałem grając niemal samymi rezerwowymi! Dopiero na finał wystawiłem paru zawodników pierwszego składu, ale np w ataku od początku do końca grali Benzia i Babacar i ten pierwszy został królem strzelców turnieju :)
W LM odpadłem w ćwierćfinale z Valencią różnicą jednej bramki, ale w obu meczach komentatorzy zgodnie twierdzili, że Sroki były ekipą zdecydowanie lepszą, co z resztą potwierdzały statystyki. Niestety zabrakło mi chyba doświadczenia w LM.
W Pucharze Anglii jestem już w półfinale gdzie zmierzę się z Evertonem. Tutaj też gram praktycznie tylko rezerwami, ale półfinał i ewentualny finał potraktuję już raczej poważnie.
Natomiast w lidze znowu jest grubo. Mistrzem zostanie raczej Manchester City, który w poprzednim sezonie w idiotyczny sposób dał sobie odebrać tytuł w końcówce, na rzecz lokalnych rywali. W tym raczej już cudów żadnych nie będzie.
Ja jestem na piątej pozycji, o 4 miejsce będę się bił z Arsenalem (mam tyle samo pkt co Kanonierzy, ale oni mają jeden mecz zaległy) , Evertonem (1 pkt mniej) i być może Tottenhamem (5 pkt mniej). Niestety wspomniany Arsenal będzie grał w półfinale LM z Valencią..., w drugim United gra z Barcą. Tak więc gdyby Arsenalowi udało się wygrać CL, to nawet prześcignięcie ich w ligowej tabeli nie wystarczy do awansu. Trzecia w tabeli Chelsea już raczej nie do ścignięcia.
Znowu mam fatalny terminarz w końcówce. Teraz jeszcze dwa łatwiejsze mecze ze Stoke i Swensea, ale potem
Everton (puchar)
Everton (liga)
Arsenal (liga)
Chelsea (liga)

I na sam koniec z Wolves...
Spodobało mi się kurczę w LM i trzeba ostro zawalczyć, żeby i w przyszłym sezonie móc tam występować!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 lut 2013, 20:34

ale po tym pierwszym błędzie odpaliłem i dobrze się grało, ale przed chwilą pojawił się znowu :?

Awatar użytkownika
Lucas07
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lucas07 » 18 lut 2013, 14:33

Przyszedł czas na zakończenie mojej przygody z poznańskim Lechem i małe podsumowanie tego co w Poznaniu osiągnąłem.

W ciągu sześciu sezonów za każdym razem wygrywaliśmy polską Ekstraklasę, notując w tym czasie serię 87. spotkań bez porażki. Do tego pięć wygranych Superpucharów i tylko dwa Puchary Polski. W dodatku w ostatnim sezonie moje rezerwy zwyciężyły w ... Next Gen Series :mellow:.

Na arenie międzynarodowej szło nam nawet więcej niż przyzwoicie. W pierwszym sezonie odpadliśmy w 1/16 Ligi Europejskiej, a następnie rozpoczęły się boje w Champions League. Pierwsza próba zakończona ostatnim miejscem i czteroma punktami w grupie z City, Interem i Galatą. Co ciekawe najlepsi byli w niej Turcy.

W kolejnym roku szło nam już znacznie lepiej i zabrakło tylko punktu do awansu do 1/8. Grupę wygrał Real, ale Sportingu byliśmy naprawdę blisko, najgorsza była Marsylia. W LE ograliśmy Cluj, a następnie lepsze okazało się CSKA Moskwa.

Sezon 2015/2016 to pierwszy awans z grupy, z drugiego miejsca za Barceloną, lecz przed Napoli i Celtikiem. W 1/8 graliśmy z Borussią Moenchengladbach i zwyciężyliśmy dzięki bramce strzelonej na wyjeździe, a w ćwierćfinale pechowo, po dogrywce przegraliśmy z PSG.

Rok później zaoraliśmy w grupie Juventus, Real i Spartę Praga. Wygrania tak trudnej grupy się nie spodziewałem i po cichu liczyłem nawet na poprawę zesżłorocznego rezultatu w fazie pucharowej, lecz tam trafliśmy na maszynę z Liverpoolu. Wpadliśmy pod koła, nikt uciec nie zdołał, LFC w ćwierćfinale (odpadli z United).

Ostatni sezon to największy sukces na arenie międzynarodowej. Najpierw dominacja i 16 punktów oraz zaledwie dwie stracone bramki w grupie z Partizanem, Zenitem i Realem. Drugi rok z rzędu "Królewscy" trafiają na nas w fazie grupowej i ponownie zajmują trzecie miejsce, do 1/8 awansował jeszcze Zenit.

Najpierw pewnie ograliśmy w dwumeczu Valencię, a w ćwierćfinał zaczęliśmy od imponującego 3:0 na Bułgarskiej z Juventusem. Mimo porażki 1:2 w Turynie świętowaliśmy awans do półfinalu Ligi Mistrzów! Tam zremisowaliśmy u siebie bezbramkowo z Arsenalem, a w Londynie okazaliśmy się gorsi, 0:2 i do domu, ale sukces i tak ogromny.

Sporym problemem był kompletnie pojebany terminarz przed meczem z "Kanonierami" ( http://i47.tinypic.com/vpdvet.jpg ) i przez to problemy z kontuzjami oraz kondycją ( http://i48.tinypic.com/6xuwdt.jpg ). Mimo wszystko planowałem zostać na jeszcze sezon czy dwa w Lechu, lecz wtedy prezes Rutkowski (:ANGRY:) sprzedał mojego najlepszego gracza, poznańśkiego Artiego Vidala - Fabrego ( http://i49.tinypic.com/219b0w8.jpg ) i podjąłem decyzję o odejśćiu z Kolejorza.

Największe gwiazdy mojego Lecha:

http://i50.tinypic.com/28rnkt5.jpg
http://i49.tinypic.com/2crsuxk.jpg
http://i47.tinypic.com/30n9q9s.jpg
http://i45.tinypic.com/mb4wo3.jpg

Jak widać sami obcokrajowcy, ale oprócz tej czwórki w swojej kadrze miałem jeszcze tylko Federico Garcete (młodziezowy reprezentant Argentyny) i obcokrajowców, którzy byli w Poznaniu od początku + Jorge'a Ribeiro na pierwszy sezon. Jak na takie wyniki (szczególnie w Europie) to miałem bardzo polski skład.

Teraz trzeba poczekać na ofertę z jakiegoś fajnego klubu (odrzucałem propozycję Milanu czy Interu) lub reprezentacji (jak Guarin i Falcao skończyli kariery nie mając 30. lat to rzuciłem Kolumbię).

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 lut 2013, 20:34

Każdy mecz kończę z kontuzją. Forma upadłą, a szło tak dobrze.

Napastników mam tragicznych. Di Natale cień, a Muriel ma 0 bramek. Jedynie obrona spisuje się dobrze. Albiol jest świetny(7,6), lecz tu się zastanawiam jakby grał w lepszej lidze.

e: Zapomniałem dodać. Piłkarz Kara z Tromso jest kimś niesamowitym. W tej jak i we wcześniejszej wersji jest graczem kapitalnym z tym, że kosztuje już 4 razy drożej. W przeliczeniu na euro, ponad 4 miliony. Kupuje go ktoś z was :?:
Ostatnio zmieniony 18 lut 2013, 21:33 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 lut 2013, 20:39

Ja już jestem w Premier League i na razie 4 punkty w 6 meczach. Daję dupy w drugich połowach, większość meczy zaczynam od prowadzenia, a po przerwie wszystko się psuje. Po rozmowach motywacyjnych większość reaguje 'na zielono', więc nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem :?

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 18 lut 2013, 20:58

Wczoraj skończyłem 5 sezon w Swensea ,w lidze jak zwykle o te 4 czy 5 pozycji za słabo według mnie zająłem 12 miejsce ,w Pucharach Krajowych długo nie pograłem szybko odpadłem natomiast w Lidze Europy wielki szok bo udało mi się ją wygrac :shock: w Finale ogrywając Man. City ,po drodze wyeliminowalem Napoli,Sporting L. miedzy innymi :wink:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 19 lut 2013, 0:11

Piękna sprawa :) Grałem w el. LM z Marsylią i w pierwszym meczu we Francji, po bardzo wyrównanej grze przegrałem 1:3...
W rewanżu miałem olbrzymią chęć ich zmiażdżyć i kazałem cisnąć od pierwszej do ostatniej minuty. Wygrałem 5:0, a w końcówce sędzia nie uznał jeszcze dwóch bramek dla mojej drużyny, obgwizdując spalone (których raczej nie było...)
Tak więc zagram w LM drugi raz z rzędu :)
W poprzednim sezonie przytrafiła mi się tylko jedna bardzo smutna historia. W finale Pucharu Anglii z Chelsea grałem jak równy z równym, po 90 minutach było 2-2, po 120 minutach również 2-2, sędzia doliczył aż 3 minuty do drugiej części dogrywki... i w 122' 35'' straciłem bramkę na 3-2 ...

Znowu trafiłem do grupy z Barceloną :D Dwa pozostałe zespoły to Szachtar i Kopenhaga, więc liczę na awans !

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 lut 2013, 13:41

Mam problem. Klub ściąga mi do rezerw piłkarzy których ja nawet nie chcę. Jak temu zapobiec :?:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lut 2013, 13:51

Mirek15 pisze:Mam problem. Klub ściąga mi do rezerw piłkarzy których ja nawet nie chcę. Jak temu zapobiec
Zmień w ustawienia współpracowników. Tam powinieneś mieć opcję, kto może zatrudniać juniorów, seniorów.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 lut 2013, 13:57

Dzięki. Faktycznie pojawiło się wiele opcji w sztabie.

Mam wrażenie, że scouci oceniają piłkarzy za wysoko. Naprawdę słabi piłkarze mają po 3,5 lub 4 gwiazdki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lut 2013, 14:01

Mirek15 pisze:Mam wrażenie, że scouci oceniają piłkarzy za wysoko. Naprawdę słabi piłkarze mają po 3,5 lub 4 gwiazdki.
Ale po czym oceniasz? Bo ja zauważyłem tendencję, że statystycznie ciency piłkarze (po ich umiejętnościach) potrafią czasami na danej pozycji grać o wiele lepiej niż nie jest wyjeb.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 lut 2013, 14:06

bartbuks pisze:Ale po czym oceniasz? Bo ja zauważyłem tendencję, że statystycznie ciency piłkarze (po ich umiejętnościach) potrafią czasami na danej pozycji grać o wiele lepiej niż nie jest wyjeb.
Nie koniecznie po atrybutach. Jest masę piłkarzy mających tyle gwiazdek. Zdecydowanie za dużo. Przykładem jest kliku piłkarzy z rezerw Udinese. Co roku byli beznadziejni. Nie mięli nawet 3 gwiazdek, a w tej wersji mają po 3,5 lub 4. Widzę nawet jak piłkarze grają w swoich klubach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”