Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 707

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 kwie 2012, 0:02

Z tym wslizgiem Rio to tylka niesamowicie dali bocznie Obrońcy.Rafael ma czasami takie zaćmienie umysłu że glowa mała, dodatkowo Evra też kapitalnie krył swojego :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 kwie 2012, 0:16

Nie dał kartki. Ta sytuacja była trochę dziwna, bo Scholes trafił w piłkę, ale z drugiej strone w tym samym momencie w nogę. W sumie to źle tam napisałem, bo ta decyzja Webba, aż taka głupia nie była :P Mógł dać faul. Ale ja bym to puścił :P

Ale wślizg Rio GENIALNY

A propo to jeszcze 3 gify.

39 podań przed golem Younga. Nie tylko Barca potrafi klepać i klepać :P

Obrazek

Fergie po golu na 2-0, facet w życiu wygrał wszystko, multum trofeów. 70 lat, a cieszy się i ta mina jak dziecko które dostało upragnioną zabawkę :mrgreen:
Obrazek

No i jak już tyle wklejam to i piękny gol Antosia
Obrazek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 kwie 2012, 0:21

Gdzieś czytałem, że mieliśmy najlepszą stastystyke podań spośród wszystkich drużyn grających na wyjeździe w tym sezonie w PL.

Pierwszego gifa z Rio już wcześniej widziałem, tego drugiego dopiero teraz i jestem pod jeszcze większym wrażeniem. Tak jak Gaz wczoraj mówił nominując najlepszą drużynę sezonu (póki co stanęło na GK i obrońcach, pomocnicy za tydzień, a pewnie napastnicy za 2) - Rio i Evans to na przestrzeni ostatnich 2-3 miesięcy najlepsi defensorzy w kraju.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 kwie 2012, 9:39

Nie wiem czy zaskoczę tym akurat sympatyków United, ale w ramach ciekawostki sobie napiszę. Paweł Wszołek wspominał w wywiadzie swoje występy za granicą w juniorskiej piłce. I tu cytat:
Z kadrą U-16 Pomorza graliśmy przeciw Borussii Dortmund, wtedy po raz pierwszy zobaczyłem w akcji Goetzego. Ale, to nie on był najlepszym zawodnikiem, przeciw któremu wystąpiłem. Niesamowite wrażenie zrobił na mnie Francuz Paul Pogba. Nie do przejścia.
Widziałem kiedyś Pogbę w akcji i rzeczywiście widziałem w nim spory potencjał. Ale czy lepszy o Goetze to już chyba mimo wszystko lekko przesada. :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 kwie 2012, 10:21

Pogba to niewątpliwie spory talent, ale na chwilę obecną nie jest lepszym zawodnikiem niż Goetze, pomijając już fakt że są to zupełnie inni zawodnicy. Nie dziwię się jednak, że na rówieśnikach Pogba może robić większe wrażenie. Fizycznie dominuje nad nimi i może się faktycznie wydawać nie do przejścia, ale z biegiem lat ta przewaga będzie topnieć i na widok Francuza mało kto już będzie padał na kolana ;)

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 04 kwie 2012, 10:26

Ja wogole nie rozumiem tego porownania Pogby z Gotze... Przeciez Goetze to podstawowy skrzydlowy reprezentacji Niemiec, jeden z najlepszych zawodnikow w Bundeslidze, jeden z najgoretszych talentow w Bundeslidze/Europie, podstawowy zawodnik BVB od ktorego ustala sie sklad Borussi. W tamtym sezonie w top5 najlepszych zawodnikow Bundesligi, a teraz przejdzmy do Pogby... co on osiagnal i jak mozna w jakikolwiek sposob go porownywac? :shock:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 04 kwie 2012, 10:31

Oczywiste jest, że Wszołek porównywał tylko tak jak wtedy wpadli mu w oko. To było kiedy grał w kadrze U-16, a więc kilka lat temu. Dlatego napisałem, że to tylko ciekawostka. Zresztą Wszołek dawniej grywał chyba raczej na prawym skrzydle niż na lewym. Logiczne więc, że Pogba sprawiał mu więcej problemów w grze, bo z Gotze operowali po przeciwnych stronach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2012, 16:01

Kamil232 pisze:39 podań przed golem Younga.
ja się natknąłem na info, ze było tych podan 37

Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 kwie 2012, 16:20

Spoglądnałęm teraz na gifa i na szybko licząć wyszło mi 38. Nie wiem liczbę 39 wziąłem ze strony z której brałem GIFA.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 kwie 2012, 16:46

A to statystyka wszystkich podań:

Obrazek

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 kwie 2012, 10:55

Ale rezerwy odstawiły akcję w turnieju Dallas CUP, w którym pokonali Tigres 1-0, zresztą sami popatrzcie:
Obrazek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 kwie 2012, 11:59

Akcja przednia, ale żeby uściślić to nie rezerwy a drużyna U-19. Zwycięstwo dało nam awans do półfinału gdzie zmierzymy się z Evertonem z Barkleyem na czele.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 kwie 2012, 20:15

Firma Nike, która jest sponsorem Manchesteru United, podała propozycje nowych strojów na sezon 2012/2013.

Stroje te nie są jeszcze zatwierdzone, to jedynie prototypy. Decydujący głos w tej sprawie mają właściciele klubu z Old Trafford.
Wygląda na to, że wcale w ceracie grać nie będą :jupi:

Propozycja I stroju
Obrazek

Propozycja II stroju
Obrazek

Propozycja dodatkowego III stroju
Obrazek

Propozycja stroju na mecz o Tarcze Wspólnoty
Obrazek

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 kwie 2012, 15:42

Może ktoś coś o Petruccim napisać? red85? Dziś czytałem, że we Włoszech lansują go na nowego Scholesa a wydawało mi się, że to gracz grający znacznie wyżej. Jak się rozwija?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 07 kwie 2012, 16:19

Mówią o nim we Włoszech? Fajnie. Wrócił po niemal dwóch latach przerwy i w tym sezonie gra naprawdę świetnie, więc niewątpliwie zasłużył sobie na pochwały. Co do jego pozycji - rezerwy grają od lat 433 i oczywiste jest to, że w tym systemie ma dużo więcej swobody niż Scholes w pierwszym zespole. Zgadzam się jednak, że Włoch gra wyżej od Anglika i nie zestawiałbym tych dwóch zawodników ze sobą, ale mają kilka podobnych cech - dosyć wolni, ale świetni technicznie i ze znakomitym przeglądem pola oraz umiejętnością dogrania piłki na nos :)

Davide jest na najlepszej drodze, żeby pojechać z pierwszą drużyną na wakacyjne tournee, a później pewnie wypożyczenie. Sam twierdzi, że marzy o grze dla United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”