FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 709

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 lip 2008, 17:06

To ze w Barcelonie jest on skreslony i na nim nikomu juz z obecnego zarzadu nie zalezy. Z milanem prowadzone sa negocjacje . A Galliani nie chce puszczac na Io graczy powyzej 23 roku zycia . Czyli moze jest on juz w Milanie , bo innego wytlumaczenia nie wiidze.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 lip 2008, 17:16

Co do 30 mln za Arshavina to czytalem wypowiedz jakiegos dzialacza Zenitu, ktory powiedzial, ze za mniej jak 30 mln go nigdzie nie puszcza. Czyli chca za niego jakies 23 mln euro.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2008, 17:19

To agent Arshavina mówił, że za mniej nie pójdzie, ale agentów to ja bym specjalnie nie słuchał :]

Co do Hleba, grywał czasami jako cofnięty napastnik, za Ade i wtedy mu nawet nieźle to wychodziło. Tylko, że miał dużo swobody, taki wolny elektron.
Najlepiej oczywiście czuje się na środku pomocy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2008, 17:39

myhalek_acm pisze:To ze w Barcelonie jest on skreslony i na nim nikomu juz z obecnego zarzadu nie zalezy. Z milanem prowadzone sa negocjacje . A Galliani nie chce puszczac na Io graczy powyzej 23 roku zycia . Czyli moze jest on juz w Milanie , bo innego wytlumaczenia nie wiidze.
i galliani jest tak wszechmocny ze dzialacze barcelony ida mu na reke :lol:

litoscii. txiki mowil ze ronaldinho nie pojdzie na IO bo ma powyzej 3 lat a barcelona potrzebuje jak najwiecej pilkarzy na el LM :]

ps - to juz milan nie chce wypozyczyc ronaldinho? czy tez zaoferowac kupienie go za 10 milionow?

nikt nie skreslal dinho w barcelonie wiec czasem slabo mi sie robi jak czytam takie teorie. wyraznie powiedzieli ze jak pilkarz wezmie sie za siebie i zapewni ze bedzie o siebie dbal to moze zostac

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2008, 18:04

rkoeman pisze:nie rozumiem tez dlaczego przyjscie hleba mialoby wykluczyc arszawina? przeciez jeden jest pomocnikiem a drugi napastnikiem

Na środek z tego co sie orientuje Pep chce zawodnika typu Adebayor, na prawej stroanie napadu jest Messi, wiec gdzie tu miejsce dla Rosjanina. Na lewej go nigdy nei widzialem, na środku pomocy owszem, czy czesto schodzacego i biegajacego po prawej stronie. Czy on jest prawdziwym napastnikiem, moze i tak, ja go pamietam głwonie jak kreował gre pod Romana w reprezentacji czy grał za Pawłem w Zenicie(nazwisk nie chcialem przekrecic).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2008, 18:25

arszawin jest szykowany na lewa strone ataku. pilkarz ten moze grac na kazdej pozycji z przodu oraz jako ofensywny pomocnik

nie rozumiem wiec dlaczego masz watpliwosci :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lip 2008, 19:03

Na lewa tylko Silva:) fajnie ze Hleb jest z nami ale w takim razie rezygnujemy z Hernaniego(tego z SP)?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2008, 19:29

rkoeman pisze:arszawin jest szykowany na lewa strone ataku. pilkarz ten moze grac na kazdej pozycji z przodu oraz jako ofensywny pomocnik

nie rozumiem wiec dlaczego masz watpliwosci

Nigdy(choć spotkan w jego wykonaniu ogladałem moze 10) nie widzialem go na lewej stronie, nawet jako skrzydlowego, a jak grał w środku to schodzil na prawa, wiec ciekzo mi sobie go wyobrazić na lewej stronie.
Moze grać to i Messi czy Henry, ale czy prezentuje sie tak samo dobrze i efektywnie jak na pozycji ofensywnego pomocnika.
Nie widzialem go w akcji na lewej stronie stad moje watpliwosci.
Bienias pisze:Na lewa tylko Silva:) fajnie ze Hleb jest z nami ale w takim razie rezygnujemy z Hernaniego(tego z SP)?
Jak Barca sprzeda Ronaldinho i nikogo nie kupi, to zapewne Iniesta przejdzie na lewe skrzydlo, wiec Brazylijczyk by sie napewno przydał, ale to trzeba czekac na rozwój wydarzeń.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 09 lip 2008, 21:46

Ciekawe, czy te wszystkie transfery okażą się trafione. Co do Alvesa, nie mam wątpliwości, zresztą z Hlebem podobnie, ale do innych już istnieje obawa, że nie będą się prezentować tak, jak oczekuje od nich Barca. Nie wiadomo, jak wprowadzą się ci dwaj Brazylijczycy, ale oni chyba na razie nie będą zbyt dużo grac. A jakie jest wasze zdanie :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lip 2008, 21:55

Tak na moje oko to "pewniejszy" jest Keita aniżeli Hleb. Pewnie obaj na początku będą więcej siedzieć na ławie niż grać, choć kto to może przewidzieć. Dużo będzie zależało od tego, kto jeszcze przyjdzie i kto odejdzie. Jak kadra będzie kompletna to będzie można sie nad tym zastanawiać.
Hleb w Londynie się długo nie mógł przystosować, kto wie jak to będzie w Katalonii. Nie mówie, że na pewno nie da sobie rady, bo pewnie da, tylko może nie będzie grał od początku tego co grał w ostatnim sezonie. Keita jednak grał już w Hiszpanii i nie musi się jakoś specjalnie przestawiać.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lip 2008, 22:13

Hleb już na bank w Barcelonie czy tylko wg radia i goal.com?

Jeśli chodzi o nasze zainsteresowanie Hlebem, to nam Hleba nie potrzeba, wolimy bułki :P Poza tym byłoby z lekka za ciasno w pomocy. Kroos musi grać. Na prawą stronę też cieżko by było go wcisnąć, na lewą nie ma szans. W środku będzie Mark/ Ze/ Ottl i Kroos/ Borowski, ale to akurat zalezy do systemu. Przynajmniej nie będzie przez cały czas systemu z dwoma DM.

Zresztą z tego co wiem to u nas w zarządzie jego temat zupełnie upadł. Ja tam nawet nie myślałem żeby Białorusin przyszedł do nas. To Szwab. I powiedział, ze jak wróci do Niemiec (a bardzo chciałby kiedyś) to tylko do VFB :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lip 2008, 22:31

Pfffffffffffffffffffff

Za dużo wątków poruszacie albo ja za dużo piję bo nie mogę zebrać myśli w jeden post. Ktoś powinien za to beknąć...

Aliaksandr Hleb. Nigdy nie byłem zwolennikiem jego transferu, ale nie znaczy, że to jestem zły czy niezadowolony z takiego obrotu sprawy. Ufam tym, którzy mówią, że Białorusin jest dobrym, solidnym piłkarzem i wierzę, że okaże się przydatny, ale... nie jest to zawodnik, którego obecność w naszym składzie poprawiłaby moje samopoczucie. Skoro już jest u nas to spoko. Niech gra. Tyle tylko, że Białorusin pasuje mi tylko i wyłącznie na środek pola a tam nie oferuje więcej niż Xavi czy Iniesta moim zdaniem. Przecież Białorusin nie jest piłkarzem zaliczającym asysty ani strzelającym bramki więc jaką rolę będzie pełnił? Będzie klepał piłeczką w środku pola? Niech będzie pod warunkiem, że wyżej znajdą się piłkarze mogący zrobić użytek z jego podań.

Uważam (mam taką nadzieję?), że transfer Hleba nie wyklucza transferu Arszawina. Teksty o minimum 30 mln za Rosjanina można włożyć między bajki jeżeli Andriej rzeczywiście będzie chciał odejść. Tak czy inaczej nie mam wątpliwości co do tego, że Arszawin by się nam przydał. Mógłby grać na obu stronach ataku a przy ustawieniu z dwójką DM-ów mógłby grać nawet jako ofensywny pomocnik. Coraz mniej wierzę w jego transfer, ale rok temu nie wierzyłem, że Alves kiedykolwiek do nas trafi więc lepiej jak będę siedział cicho w obliczu pożądanych zawodników :P

Dinho pewnie zostanie bo nie opłaca się go sprzedawać za takie pieniądze na jakie możemy liczyć ze strony Manchesteru City czy innych 'potęg'. Milan się nie liczy w walce o Brazylijczyka :lol2: Tak czy inaczej nawet jeżeli R10 zostanie to mam nadzieję, że nie będziemy opierać na nim lewej strony ataku.

Soriano w sumie stwierdził, że nie sprzedamy Eto'o i Dinho jeżeli nie pojawią się odpowiednie oferty, ale ja jakoś niespecjalnie potrafię sobie wyobrazić grającego u nas Samuela o którym trener powiedział, że na niego nie liczy.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 lip 2008, 11:03

"I'm Going Whether You Like It Or Not!" - Dinho na dzisiejszej konferencji o swoim wyjeździe na Igrzyska :lol:

Myślę że tym sposobem wbił sobie chyba ostatni gwóźdź do trumny i raczej nie ujrzymy go w przyszłym sezonie w barwach Barcy :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 lip 2008, 11:07

Mysle ze tym wszystkim to raczej Barca wbije sobie gwozdz do trumny. Tracac Ronaldinho straca bardzo wiele. Mogli go sprzedac rok wczesniej czy dwa kiedy to ceny skakaly do 100 mln euro :lol: a teraz o ile odejdzie to za groszowe pieniadze

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2008, 11:33

Tak. Szczególnie sprzedaż Ronaldinho dwa sezony temu byłaby bardzo logiczna :lol2:

Akurat wyjazd Dinho na IO popieram zdecydowanie. Na dzień dzisiejszy kondycyjnie prezentuje się fatalnie więc niech jedzie na te całe igrzyska i ćwiczy. Nam i tak się w takim stanie za bardzo nie przyda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”