FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 710

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lip 2008, 11:39

Martinho pisze:Mogli go sprzedac rok wczesniej czy dwa kiedy to ceny skakaly do 100 mln euro
Jakby go Laporta sprzedał dwa lata temu to pewnie byłbyś bardzo dlaczego Barca oddaje swojego najlepszego zawodnika. Najłatwiej być wizjonerem po fakcie :roll: Sandro Rosell też mówił jakiś czas temu, że Ronniego to by upchnął po mistrzostwach świata, że niby to wszystko przewidział...

Ronni za to bardzo chce jechać na igrzyska mimo, że klub jest na nie. Gdyby to mu miało przywrócić formę to może bym był za tym, żeby jechał, ale w to, że pod okiem brazylijskich trenerów cudownie odzyska formę nie wierzę. Na tych całych igrzyskach będzię więcej lansowania się, podpisywania autografów i koszulek niż poważnego grania. To co by nadrobił na przygotowaniach to pewnie by zaprzepaścił w wiosce olimpijskiej. Jeszcze jak Robinho ma jechać :roll:

ps Zakładam że Ronni jednak zostanie bo do City nie chce iść a oferty Milanu są coraz mniej poważne. Jakby miał odejśc to oczywiście to czy pojedzie na Io czy nie było by mi obojętne :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2008, 11:44

Problemów fizycznych Ronaldinho nie da rady nadrobić podczas jednego obozu kondycyjnego z klubem. Jemu potrzeba dobrych kilku tygodni wytężonej pracy, aby zrzucić wagę a co dopiero mówić o reszcie przygotowań. Przecież nie wystarczy się katować i ważyć, aby wrócić do dobrej dyspozycji fizycznej. W takim wypadku nie mam nic przeciwko wyjazdowi na IO. Niech jedzie, lansuje się i zarabia pieniądze dla klubu. Tyle z niego mamy obecnie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lip 2008, 11:53

tylko, że Ronni jest naszym graczem, do niedawna najlepszym a nie naszym ambasadorem co promuje Barcelonę na świecie. do takiej roli to się Romario nadaje. Karierę skończył wesoły i sympatyczny z niego człek i Barcę lubi, chociaż krótko u nas grał.
żeby coś z Ronniego u nas jeszcze było to proces odratowania należy rozpocząć jak najszybciej. Inaczej to nie ma sensu i lepiej go za 10 mln do Milanu sprzedać

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2008, 12:08

Proces odratowywania Ronaldinho trwa przeszło od roku jak nie dłużej to po pierwsze. Po drugie proces ten nie ma szans powodzenia bez woli zawodnika.

Piszesz, że R10 jest naszym graczem. Zgadza się. Tyle tylko, że każdy piłkarz biorąc udział w Igrzyskach Olimpijskich jest czyimś graczem. Zauważ, że dużo bardziej potrzebny jest nam Messi, który na dodatek podobno ma zostać naszym nowym 'okrętem flagowym' co niebawem znajdzie swoje odzwierciedlenie chociaż w kontrakcie. W tej sytuacji to Argentyńczyk raczej powinien zostać w klubie a nie zostaje. Co Ty na to?

Widziałeś ostatni występ Dinho w meczu towarzyskich z Leo i resztą ziomów? Jeżeli tak to pewnie zauważyłeś, że Ronaldinho przypomina bardziej maskotkę, emeryta, ambasadora właśnie aniżeli profesjonalnego piłkarza. Wygląda prawie jak Maradona.

Naprawdę uważasz, że wyjazd na IO czy też brak tego wyjazdu może mieć duży wpływ na to jaką będziemy mieli korzyść z Ronaldinho?

Skoro chcesz go sprzedać to może niech jedzie pokazać, że potrafi jeszcze dobrze kopać piłkę (a potrafi) i ktoś da za niego te 5 mln więcej?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lip 2008, 12:49

Jarzinho pisze: Nigdy(choć spotkan w jego wykonaniu ogladałem moze 10) nie widzialem go na lewej stronie, nawet jako skrzydlowego, a jak grał w środku to schodzil na prawa, wiec ciekzo mi sobie go wyobrazić na lewej stronie.
Moze grać to i Messi czy Henry, ale czy prezentuje sie tak samo dobrze i efektywnie jak na pozycji ofensywnego pomocnika.
Nie widzialem go w akcji na lewej stronie stad moje watpliwosci.
A mi się akurat wydaje, że w obecnej edycji Pucharu UEFA Andriej grał na lewym skrzydle w Zenicie. Na pewno w meczu z Bayernem, bo w finale chyba już nie. Ale z kolei to było powodowane absencją Pogrebniaka.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lip 2008, 12:52

Czy liczysz na to, że zrobimy deal z Ronnim : mu go puscimy na Io a on da slowo harcerza, że po powrocie będzie ciężko pracował nad formą i bedzie prowadził się jak Kaka :wink: Raczej jego cena po Io w góre nie poszybuje bo co to z turniej wogole jest. Znając życie to drabinka jest tak ustawiona, że Brazylia wpada na Argentynę w finale :twisted:
Co do Messiego . Niby musimy go puścić bo ma 21 lat itd ale on ma być podobno liderem tej drużyny. liderem jest się wszędzie w PD w LM i eliminacjach Lm z ogórami (oby) też. Wiem, że to się łatwo mówi, ale mógłby sie poswięcić i wspomóc drużynę. Dlatego nie podoba mi się ze Messi jedzie Ronni chce jechać i kolekcjonować medale. I nie podoba mi się to bo Messiego drużyna potrzebuje a Ronni ma coś ważniejszego do roboty niż lansowanie się na tle slabszych rywali.

Nie to że panikuję i boję się, że bez Messiego nie przebrniemy eliminacji LM, ale nie można ryzykować

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2008, 12:53

Prawie 10 minut. Widać jak na dłoni, że może grać wszędzie. Prawa, lewa, środek.

Wciąż mocno go chcę chociaż szanse na jego transfer chyba są już minimalne.

Odnośnie wyjazdu Leo na IO to ja nie obawiam się tego, że bez niego nie poradzimy sobie w eliminacjach. Ja się obawiam o jego zdrowie :]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lip 2008, 13:03

grzegorzfcb pisze:Co do Messiego . Niby musimy go puścić bo ma 21 lat
Z tego co się orientuję, IO nie są uznane za oficjalną imprezę w kalendarzu FIFA i kluby nie mają obowiązku puszczać żadnego piłkarza, nawet takiego który spełnia kryteria wiekowe.
My co prawda puszczamy Breno i Sosę, no ale nie są to nasi czołowi gracze, natomiast na wyjazd Lucio, Demichelisa i van Bommela działacze już się nie zgodzili. A taki Werder nie chce puścić Diego (mimo, że ma on 23 lata), a Schalke nie zgadza się na wyjazd Rafinhy (też 23 lata) :wink:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 lip 2008, 13:10

grzegorzfcb pisze:Wiem, że to się łatwo mówi, ale mógłby sie poswięcić i wspomóc drużynę. Dlatego nie podoba mi się ze Messi jedzie Ronni chce jechać i kolekcjonować medale. I nie podoba mi się to bo Messiego drużyna potrzebuje a Ronni ma coś ważniejszego do roboty niż lansowanie się na tle slabszych rywali.

Messi to Argentyńczyk i gra dla reprezentacji Argentyny jest dla niego najważniejsza. Nie może to nikogo denerwować, bo jest to normalne. A na igrzyska jest szansa pojechać raz na 4 lata i nie może dziwić że Leo chce pojechać. Sytuacja z Ronnim jest inna. Jego albo sprzedajemy i mamy święty spokój, albo zostaje i charuje jak wół aby wrócić do formy i nie jedzie na igrzyska. Takie moje zdanie na temat Brazylijczyka.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lip 2008, 13:10

klub ma obowiazek puscic gracza jezeli ten nie skonczyl 23 lat

tak stoi w przepisach. pilkarzy starszych puszczac nie trzeba.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 lip 2008, 13:14

Ile Roni ma jeszcze kontraktu z Barcą ? do 2010 ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lip 2008, 13:17

rkoeman pisze:klub ma obowiazek puscic gracza jezeli ten nie skonczyl 23 lat

tak stoi w przepisach. pilkarzy starszych puszczac nie trzeba.
Rzuć jakiegoś linka, bo jakoś nie jestem o tym przekonany :wink:
Zwłaszcza, że Rafinha skończy te swoje 23 lata we wrześniu, a więc już po igrzyskach.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lip 2008, 13:53

nie bede szukal teraz linka bo mi sie nie chce. na oficjalnej stronie barcelony byl zacytowany ten przepis i podany numer paragrafu w przepisach fifa

na IO graja druzyny u-23 lata plus 3 pilkarzy starszych. wiec to dosc logiczne

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lip 2008, 14:00

rkoeman pisze:nie bede szukal teraz linka bo mi sie nie chce. na oficjalnej stronie barcelony byl zacytowany ten przepis i podany numer paragrafu w przepisach fifa
Na stronach niemieckich o piłce nożnej wszędzie twierdzą za to, że nie ma obowiązku wysyłania piłkarzy na IO, bo to nie jest oficjalny turniej FIFA. I jestem w zupełności skłonny w to uwierzyć, zwłaszcza, jak widzę, że niemieckie drużyny nie puszczają zawodników U-23. Może Barcelona chciała jakoś wytłumaczyć swoim kibicom, czemu puszczają Messiego na ten bezwartościowy turniej :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 lip 2008, 14:11

tak i dlatego zacytowala odpowiednie przepisy fifa

sprawa jest prosta - nalezy puscic kazdego pilkarza u-23 lata ktorego sobie wymysli trener danej reprezentacji

barcelona postawila sprawe jasno - nie zgadza sie na wyjazd messi'ego ale nie maja wyjscia bo ma ponizej 23 lat. on sam zreszta powiedzial ze to pewnie jego ostatnia szansa by pojechac bo wie ze za 4 lata nikt mu nie pozwoli na to

naprawde myslisz ze taki klub jak barcelona nie poradzilby sobie z zatrzymaniem pilkarza w klubie jezeli tak uznali?

masz pierwszego newsa z brzegu - wypowiedz szefa argentyskiej federacji pilkarskiej - http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=803

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”