Filmy - Strona 72

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6603

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 lut 2011, 23:45

Dorian Gray - idealny, podręcznikowy wręcz przykład, jak nie należy robić filmów na podstawie książek. Książka świetna, film beznadziejny. Z książki naprawdę wiele można wynieść, film jest strasznie płytki, taki sobie horrorek. A szkoda, bo lubię takie klimaty XIX wiecznej Anglii...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 lut 2011, 10:35

Boromir pisze:Książka świetna, film beznadziejny
Colin jednak nieco go podratował.

W sumie ostatnio mało czasu na oglądanie filmów ale jak już się coś trafi.

Mr. Nice - naprawdę kawał świetnego brytyjskiego kina. Ifans i Thewlis w genialnej formie, jak zawsze zresztą. Jak ktoś czytał książkę Marksa przed seansem to powinien być usatysfakcjonowany. Świetna historia.

127 godzin - wszyscy dookoła się jarali tym filmem więc w końcu się przemogłem. Jakoś ten film kojarzył mi się z tym, w którym jakaś para dryfuje sobie po oceanie przed a na koniec wpieprzają ją rekiny. Nic się nie działo, nuda, napisy końcowe. Tutaj gościu siedzi przez cały film uwięziony w jakiejś rozpadlinie ale już klimat zupełnie inny. Świetna muzyka no i sama gra Franco. Scena z nawiązaniem do telewizji śniadaniowej - perełka. Jest w tym filmie to coś także gorąco polecam.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 lut 2011, 13:52

Mi się zdarzyło iść w ostatnim czasie do kina na "Czarnego łabędzia". Nie polecam. Wynudziłem się potwornie. Momenty trochę ratujące ten film są, ale jest ich na tyle niewiele, że nie da się nazwać go filmem wartym obejrzenia. Nie jestem też wielkim fanem Natalie Portman, więc mimo ogólnego zachwytu jej rolą i pewnego Oscara, to dla mnie fajerwerków nie ma.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 15 lut 2011, 13:56

Miał ktoś okazję obejrzeć Sanctum?? Bo się zastanawiam czy wybrać się na niego do kina

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lut 2011, 18:29

Wiem, że ludzie bawiący się tą tematyką mają dostęp do filmów przed premierą jeszcze - chciałem więc się spytać, czy ktoś widział już "Czarny czwartek" o Janku Wiśniewskim, a jeśli tak, to czy da się to oglądać, czy to papka w stylu IPN, czy dobre kino? Bo wychodzi bodaj od piątku i od dłuższego czasu czekam na premierę, a jestem pełen obaw, że twórcy temat popsuli.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lut 2011, 1:14

Wilmorze akurat jeżeli chodzi o polskie filmy to ciężko coś wyhaczyć przed premierą. Kilka dni po kinowej premierze powinien pojawić się TS, więc dopiero wtedy będzie można coś powiedzieć. Wstrzymaj się kilka dni i dowiesz się z netu co ludzie o tym sądzą. Lech jak naprawdę jesteś ciekaw, to zaryzykuj, idź i zobacz. Są przecież gusta i guściki...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 lut 2011, 14:06

dziki16 pisze:Miał ktoś okazję obejrzeć Sanctum?? Bo się zastanawiam czy wybrać się na niego do kina
Ja oglądałem. Spodziewałem się znacznie lepszego filmu. Myślałem że więcej będzie ciekawych rzeczy, a wszystko było w filmie do przewidzenia. No może koniec filmu był trochę dziwny i za szybki. Da się oglądać, ale nic fantastycznego.
7/10

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2011, 22:19

Mentor pisze:

:hardkor:
http://www.rlslog.net/rubber-2010-720p- ... /#comments

trzymaj Mentor, obejrzyj sobie w HD :mrgreen:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 mar 2011, 22:41

A sala samobójców jest warta podróży do kina ?

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 13 mar 2011, 23:01

jak najbardziej. nie spodziewałem się wiele po polskiej produkcji ale z kina wyszedłem bardziej niż usatysfakcjonowany. świetna rola Gierszała przede wszystkim. Niby oklepany temat ucieczki (od problemów) do świata internetu, a jednak przedstawiony w sposób niebanalny i oryginalny. poza tym sama historia poruszająca, z elementami życiowego humoru. Zwykła, a za razem niezwykła. Trzeba zobaczyć samemu :P dla mnie był to jeden z lepszych filmów, jakie widziałem w ostatnim czasie. Zdecydowanie warto pójśc do kina

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 mar 2011, 23:35

A ja mam calkiem odmienne zdanie.

Gdyby nie fakt, ze bylem na nim w kinie z dziewczyna, to pewnie bym zasnal. Jeden z gorszych filmow jakie ostatnio widzialem.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 14 mar 2011, 0:19

podzielam zdanie mistyka, mi w którymś momencie faktycznie oczy się zamknęły, jakoś nie porwał mnie ten "świat problemów współczesnych nastolatków", jego przesłanie jest jedynym plusem, dość mocno może oddziaływać na psychikę człowieka, który znajduje się w podobnym stanie i bardziej jest to film gnębiący niż dający nadzieję na wyrwanie się.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 mar 2011, 20:15

To chyba będzie najodpowiedniejszy temat. Chodzi mi o tytuł filmu, czarna komedia, morderstwo w zamku i szukanie zabójcy, chyba na jej podstawie został nakręcony Straszny Film ( części nie pamiętam). Pomoże ktoś ? Film ten swoje lata ma.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 mar 2011, 21:53

coś podobnego było kiedyś z Peterem Falkiem, co zebrali się detektywi w zamku i mieli znaleźć mordercę, rywalizując ze sobą.
Murder by Death to się nazywało, ale nie wiem czy o to ci chodzi.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 29 mar 2011, 22:23

O tak tak, sam bym do tego nie doszedł. Czasem się pamięta jakieś urywki z dzieciństwa, a dopiero dobry człowiek poda tytuł :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”