Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 72

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lip 2006, 0:41

Maestro podpis to sobie tez zmien moze :P

Dzisiaj zbiera sie komisja dopuszczaja Milan a w piatek losowanie i poznajemy naszego rywala w III rundzie eliminacyjnej.Nie widze innego scenariusza.

Juz wiadomo ze Milan bedzie sie dalej odwolywal.I dobrze.Teraz mozna na spokojnie do sadu cywilnego a tam sprawa moze ciagnac sie dlugo.Wazne zeby wyroki wydali przed koncem sezonu bo wtedy jesli beda dla nas korzystne dostaniemy pare punktow ekstra (te brakujace 8 ).

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 1:03

Chlopaczek pisze:Maestro podpis to sobie tez zmien moze

hehe 1:0 :P

Chlopaczek widze że pewny jestes swego - ale trudno by inaczej przeciesz chyba nikt nie bierz pod uwage tez mi np. wyklucza wszystkie Włoskie klubu - A może w 3 rundzie na Legie trafimy :P

Aha czyli Galliani nadal będzie domagał sie całkowitego uniewinnienia - zreszta jak reszta klubów, które juz zapowiedziały walke. I wtedy ewentualnie te 'skradzione :P " pkt oddadzą w czasie sezonu. Spoko niech walczą do konce. Szkoda że tak mało wiadomo co do uzasadnień tych wyroków. A to co piszesz o odwołaniech i oddawaniu jest ciekawe bo jak Juve zacznie sezon w Serie B a odwolanie coś da to będzie "po zawodach"

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 27 lip 2006, 1:13

Maestro jak napisałem wyżej może fachowa nazwa Smile Operacja "Czyste ręce" Rolling Eyes tylko kogo Razz
Twój post jest pierwszy, jak coś, to masz możliwość zmiany ;) Dodałem też sonde.
Zaza pisze:Równiez pozdrawiam - coś nie mogą znaleśc Twojej opini o tej operacji Rolling Eyes jak tam ? dołek ?
Czy dołek?? Trudno powiedzieć... Wiesz, spodziewałem się tego od dawna, więc nie ma specjalnego zaskoczenia tym, że gramy w Serie B, bo pogodziłem się z tym dawno. Trudno jednoznacznie stwierdzić czy wyroki są sprawiedliwe, bo nie wiemy przecież jakie były dowody itp. Dla mnie ten proces był co najmniej dziwny. Duża rozbieżność jest pomiędzy pierwszymi wynikami, a tymi z odwołania. Nie sądziłem, że przywrócą Viole i Lazio. Cieszę się jednak, że Milan zagra w LM (jeśli zagra). Może to dziwnie brzmi w moim poście :P ale dzięki temu Italia w tym sezonie będzie się liczyła w Europie... ba! Ma szansę coś ugrać... Obok Pucharu z Niemiec... Byłoby fajnie :P Wiemy jak trudny jest to okres dla włoskiej piłki i dlatego w LM będę kibicował Milanowi, bo teraz Milan będzie ratował honor na arenie europejskiej (Nie wspomnę już o Squadra Azzurra;) ).

Dla mnie, nie do końca sprawiedliwe jest odebranie tytułu z sezonu 05/06, gdyż za ten sezon ponoć nie ma żadnych dowodów. Prawo jednak działa tak, a nie inaczej. Degradację można przeprowadzić chyba tylko w taki sposób, że odejmują punkty na koniec tak, by klub spadł z ligi, a tym samym tracimy scudetto. Otrzymał je Inter :roll: Dobrze to ująłeś, ma ono bardzo niską rangę (a Moratti krzyczał, że nie przyjmie :P ), bo te sezony można określić mianem... parodii?? żenady?? Biję się jednak w pierś, bo w znacznej części była to wina mojego ukochanego klubu.

Nie zgadzam się też z tym, kiedy ktoś pisze, że Milan, Viola i Lazio, to tylko ofiary systemu Moggiego... Może to i od niego wszystko się zaczęło, on był głównym winowajcą, ale pozostałe kluby 'w to grały'. Wiedziały co się działo, a jednak nie interweniowały. Dowody przeciwko Luckowi zostały zebrane w sezonie 04/05, a ujawniono je pod koniec sezonu 05/06 i to powiedziałbym przypadkowo, bo kaseta trafiła w ręce Panów redaktorów ;) Czy to nie dziwne?? Poza tym wszystkie kluby zostały oskarżone i skazane... najważniejsi działacze zostali ukarani i na pewno nie za niewinność. To tak, jakby powiedzieć, że Juventus padł ofiarą (pniekąd to prawda ;) ) Moggiego i to tylko jego należy skazać, bo Juventus jest niewinny. Oczywiście nie stawiam tu na równi sytuacji naszych klubów, tylko taki przykład. Prawdy nie dowiemy się nigdy, musi nam wystarczyć tylko to, co napiszą gazety, a to bardzo niewiele. Nam muszą wystarczyć wyroki... Uciarpiało na tym całe 'czyste' środowisko piłkarskie, zawodnicy, a najbardziej my- kibice... i to jest najbardziej smutne.

Właśnie rozpoczyna się nowy rozdział w dziejach nie tylko Juventusu ale i Calcio. Liczę, że już niedługo wrócimy do elity, bo przeciez Juventus stanowi tak ważną część całej historii... religii, jaką dla Włochów jest piłka nożna ;)

Chłopaczku, co jest nie tak z moim podpisem?? W którym miejscu się nie zgadzasz?? :P I który to już raz się go czepiasz... :lol: Del Piero, to wielki człowiek i wielki piłkarz, dlatego pasuje mi ten podpis :] Czep się lepiej swoich nastolatek :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 1:36

Trudno się z Tobą nie zgodzić w każdym zdaniu tego posta. Cały proces był jak jeden wielki cyrk. Miał być czym co uleczy Włoską piłke a tym czasem sprawi że tylko pogorszy się stosunki między klubami i inne tematy. Bo czy uleczy po tych wyrokach to nie wiem. Wyroki CAF'u [patrząc z perspektywy czasu] były ewidentnie pod publike. [w końcu walczą o EURO :p ] Teraz można powiedzieć że nadal jest tyle nie jasnośc że hoho. Już napisałem wczoraj Juventus wróci szybko do elity bo musi. A z nim wrócą prawdziwi fani Starej Damy [teraz ofensywa w stronie Kataloni bo dobrze wiemy że przybędzie "socios" albo miłośników nie tyle Juve co Zambrotty - nie Niggaz ?] To nie będzie taki sezon jak zawsze bez spotkań z Juve... ale patrz teraz na ten sezon który sie zakończył :? i pomyśleć że byliśmy oszukiwani :roll: Że ktoś to tak założył ? Mimo że sezon dostarczył tyle emocji trzeba go spisać na straty. Pięknych bramek czy parad bramkarskich nie dało sie ustawić i to jest pozytyw. Jedyny ? na siłe znalazł bym wiecej - Ale teraz Calcio przechodzi trudny okres - pamietam jak Niggaz kiedyś napisał [a pamięć ma dobrą] "Liga dla koneserów" :] i tylko Ci pozostaną wierni ! W Berlina narodziła się nowa opinia o Calcio i nawet tego proces nie zniszczy bo kluby nadal z światowej czołówki.

P.S Jego nastolatki lubią sie czepiać Jego :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 lip 2006, 2:41

maestro pisze: Chłopaczku, co jest nie tak z moim podpisem?? W którym miejscu się nie zgadzasz?? :P I który to już raz się go czepiasz... :lol: Del Piero, to wielki człowiek i wielki piłkarz, dlatego pasuje mi ten podpis :] Czep się lepiej swoich nastolatek :P
Nie podoba mi sie ze taki porzadny mod jak Ty a klamie tym podpisem w zywe oczy :mrgreen:

Moje nastolatki Cie pozdrawiaja: "Pozdrowienia z Serie A" :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 lip 2006, 4:09

Chlopaczek pisze:"Pozdrowienia z Serie A"
Waszym prezesem powinien zostać Moggi jeśli macie do nas takie pozdrowienia bo nie jesteście lepsi 8)
Chlopaczek pisze:Nie podoba mi sie ze taki porzadny mod jak Ty a klamie tym podpisem w zywe oczy
Odzywasz się dopiero po fakcie kiedy to wspomniany maestro ma ten podpis od paru miesięcy, nie ładnie :naughty: trzeba było się odezwać wcześniej :zwała:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 10:45

Tomusmc a Ty masz jakieś informacje na temat akt sprawy ? bo wiesz w tym akurat elemencie "gry" jesteście lepsi :!: Przyznaje to szczerze :P :wink:

Sonda troche mija się z prawda bo na jakiej podstawie ktoś ma to stwierdzić ? że do Milan najmniej ukarany czyli niesprawiedliwe ? :lol: Pamiętam jak po 1 wyroku byli tacy "fani" Juve którzy mieli wieksza wode że Milan ma szanse na puchary niż że ich klub spada i bedzie miał - 30 pkt. No żenada. Nie liczy się to że my spadamy - to skandal oni zostają ?

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lip 2006, 14:56

Zaza pisze:Pamiętam jak po 1 wyroku byli tacy "fani" Juve którzy mieli wieksza wode że Milan ma szanse na puchary niż że ich klub spada i bedzie miał - 30 pkt. No żenada. Nie liczy się to że my spadamy - to skandal oni zostają ?
Teraz jest jeszcze gorzej. Nie ma już możliwości do odwołania (bo taką mają już tylko działacze, a nie kluby) i teraz juventini wypominają Interowi (jedynemu do końca czystemu klubowi w 1-szej trójce) przyznania mistrzostwa, a Milanowi, że nie spadł razem z nimi.
Zaza pisze:No żenada

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lip 2006, 15:29

Martin Pellegrino pisze:
Zaza pisze:Pamiętam jak po 1 wyroku byli tacy "fani" Juve którzy mieli wieksza wode że Milan ma szanse na puchary niż że ich klub spada i bedzie miał - 30 pkt. No żenada. Nie liczy się to że my spadamy - to skandal oni zostają ?
Teraz jest jeszcze gorzej. Nie ma już możliwości do odwołania (bo taką mają już tylko działacze, a nie kluby) i teraz juventini wypominają Interowi (jedynemu do końca czystemu klubowi w 1-szej trójce) przyznania mistrzostwa, a Milanowi, że nie spadł razem z nimi.
Zaza pisze:No żenada
Forza uogólnianie... :|. Oczywiście wszyscy kibice Juve żyją w ostatnich dniach tylko sprawami Interu i Milanu... Mnie osobiście bardziej obchodzi kto jeszcze opuści klub, bo to w tej chwili jest najważniejsze, a nie statystyki Scudetto, które wiedziałem że nam odbiorą 2 miesiące temu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 16:07

Martin jest jeszcze możliwośc odwołanie - ba nawet chyba cała 4 skorzysta z niej. Nie wiem dokładanie jakie to organy itd ale jest jeszcze szanse.

Maciek hmmm w sumie dla tego napisałem wyżej "byli tacy "fani" Juve" by nie skrzywdzić innych którzy mieli inne problem. Także nikt nie mówi ze każdy z fanów Starej Damy tak podszedł do tematu.
Martin Pellegrino pisze:(jedynemu do końca czystemu klubowi w 1-szej trójce

:roll: Równie dobrze może napisać jeden z wielu czystych w całej grupie pierwszoligowców :P Forza Chievo :]

Maciek - :wink:
Ostatnio zmieniony 27 lip 2006, 16:51 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lip 2006, 16:14

Zaza pisze:Nie wiem dokładanie jakie to organy itd ale jest jeszcze szanse.

Ja slyszalem ze teraz to beda sie do sadu cywilnego odwolywac ale nie dam glowy :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lip 2006, 16:21

Możliwe że masz racje Goofii - o odwołaniech było już wiadome po ogłoszeniu wyroku II instancji. Nawet w wypowiedziach na gorąco działącze mówili że jeszcze powalcza bo co nie winni czy że wyrok krzywdzi nie jednego - wtedy tylko działacze Violi i Juve komentowali cyrk i mówili o odwołaniach a potem reszta.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 lip 2006, 17:49

Swoją drogą to te pytanie w ankiecie jest trochę bez sensu … a bardziej odpowiedzi do niego. Bo ktoś może odpowiedzieć NIE – są za łagodne lub NIE – są za ostre. :wink:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 27 lip 2006, 19:49

Ciekawią mnie bardzo jutrzejsze losowania eliminacji LM z jeszcze jednego powodu. Żadną tajemnicą jest ze Milan jest najsilniejszą ekipą ze wszystkich, które będą brały udział w tej fazie gry. I czy nasz ewentualny przeciwnik, nie chcąc się z nami spotkać, bo szanse na awans niewielkie, nie wykorzysta faktu że dopiero 2 sierpnia zostanie podjęta decyzja odnośnie udziału i nie będzie słał protestów przeciwko nam. Mam nadzieję że to tylko moje "kraczenie" ale takie myśli mnie nachodzą.Większość klubów wolałaby jako przeciwnika Lens czy Palermo niż Milan i czy nie będą próbować wykorzystać tej naszej jeszcze wciąż niejasnej pozycji, aby nie spotkać się z nami w trzeciej rundzie?
Istnieje w ogóle taka możliwość, bo przypadek szczególny i naprawdę nie wiem. Może ktoś się orientuje?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 lip 2006, 1:36

Zaza pisze:Sonda troche mija się z prawda bo na jakiej podstawie ktoś ma to stwierdzić ? że do Milan najmniej ukarany czyli niesprawiedliwe ? Pamiętam jak po 1 wyroku byli tacy "fani" Juve którzy mieli wieksza wode że Milan ma szanse na puchary niż że ich klub spada i bedzie miał - 30 pkt. No żenada. Nie liczy się to że my spadamy - to skandal oni zostają ?
Dla mnie te wyroki są niepsprawiedliwe ponieważ Milan też maczał palce w ustawianiu, a dostali śmieszną karę, to ma być sprawiedliwość? Spodziewałem się, że Juve dostanie największą karę ze wszystkich, ale w porównaniu z resztą to jest przegięcie.
Martin Pellegrino pisze:teraz juventini wypominają Interowi (jedynemu do końca czystemu klubowi w 1-szej trójce) przyznania mistrzostwa, a Milanowi, że nie spadł razem z nimi.
Ja nie wypominam tylko śmieszy mnie na lekko fakt, że IUnter dostał (nie zdobył) mistrzostwo po 16 latach abscenci po aferze caplciopoli więc nie ma się czym szczycić tak naprawdę.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”