Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 72

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 mar 2006, 21:51

j1mmy pisze:No i PSV zegna się z ligą mistrzów
Kurde. Czerwo dla Cocu i już 2:0. Boję się, żeby pogromu nie było. PSV straciło najważniejszego piłkarza :/.
Co do Realu, to mecz jest niesamowicie żywy, ale Arsenalowi należy się ze 3:0 :( Real gra tylko chaotycznie. Nikt się nie wyróżnia. Za to w Arsenalu... Henry, Ljungberg, Eboue, Reyes, Hleb... Jednak Reyes to wszystko pierniczył. Szczególnie ta poprzeczka :lol:
Cóż zobaczymy... Nie zawsze lepszy wygrywa :D

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 784

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 08 mar 2006, 22:40

Lyon 4:0 PSV na kolanach :) po prostu pięknie. Z pustego i Salomon nie naleje taka smutna prawda. Mecz Real Arsenal piękny mecz pełen walki finezji i polotu: brak goli drobny niuans. Milan - Bayern moze i Niemcy coś grali ale to było za mało. Mam nadzieje że to Kahn będzie bronił na ms naprawdę :). Kuman udowodnił wyższość Holenderskiej myśli szkoleniowej nad Hiszpańską 2:0 jak najbardziej zasłużone. Liverpool , który tak naprawde w tym sezonie nie grał nic nie zasługiwał na awans.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 mar 2006, 22:46

Meczu Milanu z Bayernem był zdecydowanie lepszy niż wczoraj Barcy z Chelseą. Nie widziałem narazie żadnych bramek ani skrótów ale gratulacje dla Arsenalu, Lyonu który rozłożył PSV i szczególne podziękowania dla Benficy która wyeliminowała wielkich mistrzów Europy :]

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 08 mar 2006, 23:25

Rozmiary porazki Bayernu mnie zaskoczyly, a przeciez gdyby Sheva wykorzystal karnego, to bylyby jeszcze wyzsze. Odpadniecie Liverpoolu w takim stylu tez jest pewnego rodzaju niespodzianka. Lyon udowodnij po raz kolejny, ze moze byc czarnym koniem tych rozgrywek i zajsc naprawde daleko, choc kartka dla Cocu w pierwszej polowie, na pewno w jakis sposob ustawila ten mecz. Milan w takiej formie, moze nie miec konkurencji w dalszej fazie rozgrywek, dlatego licze ze spotka sie w cwierfinale z Barca i sprowadzi ja oraz jej kibicow na ziemie :D

Awatar użytkownika
Wahini
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wahini » 09 mar 2006, 0:07

Niesamowity mecz Arsenal-Real.

Po raz pierwszy sie chyba przekonalem, ze spotkanie bezbramkowe moze byc ciekawsze od takiego gdzie jest multum goli. (mialem do wyboru rowniez Milan). Po prostu rewelacyjny mecz, szkoda, ze nie bylo dogrywki :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2006, 0:14

makis pisze:Milan w takiej formie, moze nie miec konkurencji w dalszej fazie rozgrywek, dlatego licze ze spotka sie w cwierfinale z Barca i sprowadzi ja oraz jej kibicow na ziemie
Zapraszamy zapraszamy. Milan zagrał wreszcie tak jak powinien jedno spotkanie i już wielkie halo i będzie mnie na ziemię sprowadzał :roll: Bardzo bolało będzie? Milan w takiej formie (jeden mecz to nie zwiastun formy) Ligi Mistrzów nie wygra. Bayern znowu pokazał, że jest wielki w Niemczech, ale nie dalej.

El Goooooooordoooooooo

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 09 mar 2006, 0:22

Nawet w najśmielszych marzeniach przez myśl mi nie przeszło że Milan tak Bayern rozjedzie. Naprawdę Bundesliga schodzi na psy. Wydaje mi się że Bayern ma podobny problem co Wisełka tylko wiadomo inne proporcje. Wisła przynajmniej do tej pory nie miała konkurencji w lidze i przez to nie mogła porównywać gry, składu, formy z innymi drużynami, jak przyszło walczyć o CL to... :roll: podobnie Bayern, zdecydowanie najmocniejszy w Bundeslidze, brak porównania i gdy przychodzą puchaty to.. Moim zdaniem przede wszystkim powinien sprowadzić naprawdę dobrego szkoleniowca koniecznie zza granicy, po to aby wniósł nowe spojrzenie i myśl taktyczna, oraz kilu dobrych piłkarzy, indywidualności a nie wyrobników. Dobrym przykładem jest Lyon, który sprowadził Houlliera mającego doświadczenie z Ligi Angielskiej, który tworzy drużynę jakby w oderwaniu od Ligi Francuskiej, syawia na doświadczenie, indywidualności i polot co może spowodować ze ta drużyna będzie czarnym koniem.
Mam nadzieję że Bundesliga się zreformuje, bo inaczej dalej będzie spadać w dół. Miała kryzys w 90-tych latach Angielska, drużyny grały berdzo schematycznie, dokonały zmian w sposobie gry i jest lepiej, miała Włoska, gdzie cattenacio prawie zabiło futbol, Włoskie drużyny też nie wchodziły do ćwierćfinałów, zreformowała się i prawdopodobnie 3 drużyn gra dalej tak jak w zeszłym sezonie. Teraz ma Bundesliga i Hiszpańska. Barca jest tu chlubnym wyjątkiem który trochę zamydla obraz. Calcio przegięło w jedną stonę- defensywy, Hiszpańska w drugą- Ofensywy zapominając że obrona jest równi ważna jak nie ważniejsza od ataku, pod pretekstem futbolu na tak. Ale wszędzie muszą być zachowane proporcje. Nieprzypadkowo nie było Hiszpanów w zeszłym sezonie w ćwierćfinałach CL, teraz odpadł Real, A Vilareal awansowało bo miało najsłabszego przeciwnika. Oby sukces Barcy nie zamydlił prawdziwych problemów Primera. Podobnie z Bundesligą gra archaiczny futbol, dlatego jest coras słabsza może nawet od Francuskiej, bo tam jest wspaniały Lyon, pozostałe drużyny próbują do niego równać co podnosi poziom. Ale wszystko jest do naprawienia. To moje zdanie

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 mar 2006, 0:36

Niggaz pisze: Zapraszamy zapraszamy. Milan zagrał wreszcie tak jak powinien jedno spotkanie i już wielkie halo i będzie mnie na ziemię sprowadzał :roll: Bardzo bolało będzie? Milan w takiej formie (jeden mecz to nie zwiastun formy) Ligi Mistrzów nie wygra. Bayern znowu pokazał, że jest wielki w Niemczech, ale nie dalej.
Chodzilo mi o to, ze jesli Milan nadal bedzie gral tak skutecznie i bedzie w takiej dyspozycji jak w tym meczu, to nie bedzie mial sobie rownych. Analogicznie do Ciebie moge napisac, ze Chelsea znowu pokazala, ze w Anglii jest wielka, ale nie dalej :D A tego, ze chce (jak z reszta kazdy kibic Krolewskich), zeby Milan, lub kazda inna druzyna sprowadzila Ciebie i Tobie podobnych na ziemie, dodawac chyba nie musze. Na tym ta zabawa polega :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2006, 0:42

Problem Milanu tkwi w tym, że to póki co jedyne tak świetne spotkanie w ich wykonaniu. Dlatego przestrzegam przed nadmierną euforią.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 mar 2006, 0:46

No bez jaj Milan zagral dobrze ale nie przesadzajmy w tych zachwytach.
Oni nie maja nawet prawa wygrac Ligi Mistrzow.
Dzisiaj zaimponowali i mam nadzieje ze paru ludkow przed telewizorem przeciagneli na strone Calcio.A setkom innych wybili z glowy ze liga wloska to catenacio.
A co do Barcy.Tak dajcie ja Milanowi w cwiercfinale.To by bylo wielkie widowisko.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 mar 2006, 0:55

Daleki jestem od zachwytu Milanem, zwlaszcza, ze we Wloszech sympatyzuje raczej z innym klubem z Mediolanu :) Ale przyznaje, ze w tym meczu mnie zaskoczyl. Patrzac na cwiercfinalistow, wydaje mi sie najpowazniejszym rywalem Barcy do zwyciestwa w rozgrywkach, dlatego marzy mi sie ich bezposredni pojedynek. No coz, moj Real juz odpadl, wiec pozostaje mi kibicowac wspanialej ekipie z Lyonu. Oby byla to kolejna LM pelna niespodzianek :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 mar 2006, 1:55

Niggaz coś napisałem w temacie Milan (zdiorczy) do Ciebie i takich Gmochów podobny - którzy mają takie pojecie o Calcio jak Lepper o szkodliwośc solarium. :lol:

No hola hola jak mówi poseł Cymański :)

Jak Cie podniecają 3 sztuczki w meczu to lol Jutro coś Co pokaże na podstawie liczby. Ale jutro wybacz nie mam sił dzis :P

Nie odbieraj tego jak jakiś atak :P poprostu to inne czasy :P Jak Chłopaczek napisał :]

Gratuluje ćwierćfinalistą :!: :] Odpadli wielcy w Europiejskiej piłce....Real. Bayern... Liverpool :roll:

P.S. - La Gazzatta Dello Sport :]
Obrazek

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 mar 2006, 2:06

AgaM pisze:Mam nadzieję że Bundesliga się zreformuje, bo inaczej dalej będzie spadać w dół. Miała kryzys w 90-tych latach Angielska, drużyny grały berdzo schematycznie, dokonały zmian w sposobie gry i jest lepiej, miała Włoska, gdzie cattenacio prawie zabiło futbol, Włoskie drużyny też nie wchodziły do ćwierćfinałów, zreformowała się i prawdopodobnie 3 drużyn gra dalej tak jak w zeszłym sezonie. Teraz ma Bundesliga i Hiszpańska. Barca jest tu chlubnym wyjątkiem który trochę zamydla obraz. Calcio przegięło w jedną stonę- defensywy, Hiszpańska w drugą- Ofensywy zapominając że obrona jest równi ważna jak nie ważniejsza od ataku, pod pretekstem futbolu na tak. Ale wszędzie muszą być zachowane proporcje. Nieprzypadkowo nie było Hiszpanów w zeszłym sezonie w ćwierćfinałach CL, teraz odpadł Real, A Vilareal awansowało bo miało najsłabszego przeciwnika. Oby sukces Barcy nie zamydlił prawdziwych problemów Primera. Podobnie z Bundesligą gra archaiczny futbol, dlatego jest coras słabsza może nawet od Francuskiej, bo tam jest wspaniały Lyon, pozostałe drużyny próbują do niego równać co podnosi poziom.

To samo można powiedzieć o lidze niemieckiej - pozostałe drużyny próbują dorównać poziomowi Bayernu i to podnosi poziom całej ligi. W tym sezonie Bawarczycy nie mają jakiejś ogromnej przewagi a cała grupa pościgowa zachowała jeszcze szanse na końcowy tryumf - więc nie jest aż tak źle z ta resztą. I niepowiedziałbym że liga Niemiecka jest w jakimś wielkim kryzysie. Bayern od momentu wygrania LM przez kilka sezonów nie plasuje się już na jakichś wysokich miejscach, więc ten sezon nie odbiebał wiele od poprzednich. Natomiast Werder prawie pokonał zdecydowanego lidera ligi włoskiej! I to chyba nie świadczy o jakimś kryzysie "Niemców". A we francuskiej poza Lyonem (miał ogromną przewagę nad rywalami w lidze, nawet większa niz Bayern u siebie w lidze) nie ma wielkich druzyn bo te które miały walczyć z OL zawodzą na całej linii, no może poza Bordeaux które jako tako stara się jeszcze coś wywalczyc. A pozostałe coraz bardziej się staczają. Zaś Lyon to w tym sezonie druzyna z innej bajki na tle innych francuskich ekip.
A liga Angielska tez nie jest jakaś super. W dalszej fazie LM zobaczymy zaledwie jedną drużynę - Arsenal, a odpadły trzy inne nadające ton rozgrywkom drużyny. Wygrywająca z każdym w lidze Chelsea zagrała z Barca jakby była z niższej ligi - bojaźliwie i z przypadkowymi sytuacjami bramkowymi. Futbol w tej lidze tez nie jest jakiś olśniewający - z reguły jest to bezproduktywna i nieskuteczna kopanina w środku pola. W LM wszystkie grające w tym sezonie drużyny angielskie nie odnosiły jakichś olsniewających zwycięstw a jedynie raczej skromne wygrane lub jak w przypadku ManUtd w ogóle zawiodły na całej linii.
Po każdym sezonie LM mozna mówić o jakims małym kryzysiku ale odnosnie każdej ligi. Także włoskiej, bo gdyby nie wielkie szczęście to dalej grałby jedynie Milan (udał mu się jeden mecz, bo ten w Niemczech szczęśliwie zremisowali) i wcale nie jest powiedziane że Inter wyeliminuje Ajax bo jego forma też pozostawia wiele do życzenia, a Holendrzy taki kryzys mają już chyba za sobą. Dziś mamy taki układ sił w Europie a gdyby mecze były rozgrywane w innym terminie to wszystko mogłoby się ułożyc inaczej. Więc chyba nie jest aż tak źle z tymi przegranymi. :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 mar 2006, 2:26

Świetny mecz Milanu chociaż nie chciałem żeby strzelił Sheva to i tak gratuluje! Calcio górą bo wątpię żeby Inter przrgrał z Ajaxem. Świetna bramka Simao z Liverpoolem! Okno aż Reina był zdziwiony. Real zagrał kiepsko chociaż swoje sytuacje miał, ale to Arsenal zagrał mądrze i to ich trzeba chwalić.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 09 mar 2006, 3:01

Tomusmc pisze:Calcio górą bo wątpię żeby Inter przrgrał z Ajaxem.
W tym sezonie w LM rzadza ekipy z Wloch. Trzy zespoly prawie na pewno beda w gronie 8 najlepszych druzyn Europy. Rok temu dominowaly ekipy z Anglii (do 1/2 finalu doszedl Liverpool i Chelsea), natomiast w tym jest zgola odmiennie. Moze los, tak jak w przypadku Barcy, okaze sie laskawy i Inter otrzyma szanse rewanzu z Milanem. :twisted:
j1mmy pisze:No i PSV zegna się z ligą mistrzów. Liverpool też.
O ile porazka PSV byla do przewidzenia, o tyle odpadniecie "The Reds" z LM jest sporym zaskoczeniem. Benitez wyjsciowa jedenastka dal nie lada popis :lol: Atak Crouch-Morientes, Cisse na lawce :shock:

Moze Rafa chcial sobie oszczedzic zakup nowego zegarka. :lol:
Ostatnio zmieniony 09 mar 2006, 3:11 przez Fernando, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”