Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 72

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 wrz 2009, 20:02

Zawsze odpowiadałem na docinki kibiców Wisły, Legii- bo nie był mi obojetny los Lecha. Zawsze cos mozna było usprawiedliwiac. Ale qurwa jak mozna było dać taka swobode Zielińskiemu, jaki debil popierał transfery Mikolajczaka czy tego szybkiego z Podbeskidzia. Kpina!!!
Co najsmieszniejsze brawa dla kibicow Lecha, za to ze krzyeczeli Czesiu i nie popierali Smudy. Naprawde cos za co powinno bic sie tylko brawa.
Nie pisałem nic o spotkaniu z Legia, bo zastanawialo mnie jakie konsekwencje bedzie mialo te spotkanie. Widac władze Lecha sa tak dumni, że boja sie przyznac, ze rezygnacja ze Smudy to był bład, bo jak mozna dać trenerowi swobode zeby to on wybierał kogo sprowadzić.
Kilka lat intereswałem/ kibicowałem Lechowi, w momencie kiedy nie było kasy, kazdy lepszy przechodził do Wisły, Groclinu itd. ale dzisiaj jest najgorzej. Nawet informacja ze Majchrzak okradal Lecha, ktory nie mial pieniedzy mnie tak nie wkurw...
Ostatnia sprawa jaka mnie zastanawia to czy Injac robi dobrze Zielinskiemu czy Zielinski Injacowi. W kazdym spotkaniu gdzie grał Dima spodziewałem sie klopotow albo przegranej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 wrz 2009, 20:26

Akurat "ten szybki z Podbeskidzia" po meczach z Norwegami był bardzo chwalony i interesowało się nim parę klubów z ekstraklasy, a nie tylko Lech (jak w przypadku Mikołajczaka, którego po prostu nie znam), więc może po prostu Zieliński się zupełnie zagubił.
Szkoda, bo co do niego byłem mocno przekonany, jak reszta osób orientująca się w jego warsztacie, że mu pójdzie świetnie w Lechu.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 paź 2009, 9:55

Cóż takiego zrobił Renifer, że go do Młodej Ekstraklasy odesłano? Jakaś suto zakrapiana balanga?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 paź 2009, 10:11

Sam mówi, że nie chciał kontraktu podpisać, bo planował odejść - więc do odesłano do ME. Klub oficjalnie mówi, jeśli dobrze pamiętam, że z powodu słabej formy.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1523
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 paź 2009, 12:17

Szybko za nim zatęsknią :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 paź 2009, 15:38

NoName1989 pisze:Szybko za nim zatęsknią
fieldy pisze:Sam mówi, że nie chciał kontraktu podpisać, bo planował odejść - więc do odesłano do ME. Klub oficjalnie mówi, jeśli dobrze pamiętam, że z powodu słabej formy.
Jesli ktoś oglada spotkania Lecha to wie dalczego on jak i Golik zostali zesłani. Hernan od roku nie zagrał dobrego spotkania, a czasy kiedy czy to Murawski czy Stilic wypracowali mu setke minely. Totalny brak zaangazowania w gre.
Problemem jest to, ze na ławce sa Mikolajczak i Chrapek. Pierwszy nadaje sie do marnowania kazdej sytuacji, a drugi do bezsensownego biegania. Zaden z trojki Rengifo, Mikolajczak, Chrapek ni ch... nie pasuje do Lewandowskiego. Nie wiem gdzie oczy mieli Zielinski i reszta.
Watpie zeby w Lechu za nim specjalnie teskniono, chyba ze odejda Stilic, Peszko, Lewy i kilku innych zawodniko, bo on do nich nie pasuje swoim stylem.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 paź 2009, 15:42

Chrapek jest kontuzjowany, zerwał więzadła i czeka go 6 miesięcy przerwy, więc nie wiem czy teraz sprzedaż Rengifo wchodzi w rachubę...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 paź 2009, 15:45

A ja mam pytanie z nieco innej beczki do kibiców Lecha. Jakie były przyczyny odpadnięcia z Pucharu Polski ze Stalą Stalowa Wola? To Lech zlekceważył rywala i zagrał tak słabo, czy może Stalówka wzniosła się na wyżyny i pokazała, że grać potrafi?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 paź 2009, 16:06

lisek_chz pisze:Chrapek jest kontuzjowany, zerwał więzadła i czeka go 6 miesięcy przerwy, więc nie wiem czy teraz sprzedaż Rengifo wchodzi w rachubę...
Ktos go chce kupić. Raczej nie Donieck, chyba, że w pakiecie z Lewandowskim za 15 mln. euro
Lech w przerwie miedzy rundami, jestem pewien, że zakupi 2 nwoych napastnikow, a to czy Rengifo zostanie, zalezy od niego. Spokojnie moze dograc sezon i odejsc.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 19 paź 2009, 0:48

Najprawdopodobniej już dzisiaj (pon 19.X) rozpocznie się podnoszenie kratownicy północnej na stadionie przy Bułgarskiej. Cała konstrukcja waży 1400 ton i będzie podnoszona za pomocą podnośników hydraulicznych na wysokość 1 m a później na wysokość 30 (!) metrów, z szybkością 4 metrów na godzine. Konstrukcja osadzona będzie na dwóch, wcześniej juz wybudowanych trzonach. Całą operacje przeprowadza szwajcarska firma. Co warto dodać jest to pierwsza taka operacja w Europie! Będzie gorąco... :jupi:

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 paź 2009, 12:32

Dopiero dzisiaj ale podnoszą... http://www.europoznan2012.pl/stadion_kamera

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 24 paź 2009, 12:38

no, no fajnie to wygląda aż miło patrzeć jak prace idą do przodu :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 paź 2009, 14:41

Jak na razie nieciekawie to wyglada.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 lis 2009, 13:37

Patrząc na zdjęcia budowy stadionu Lecha, a następnie na projekt zastanawia mnie czemu ktoś tak wykonał ten projekt.
http://stadiony.net/projects/stadion_le ... znan06.jpg
Czemu ta jedna z trybun za bramkami jest niższa od tej na przeciwko i w ogóle od prostych. Gdyby ta trybuna była takiej samej wysokości jak ta druga to stadion by się znakomicie zamknął, z zewnątrz wyglądało by to przekoazacko, we wnątrz na pewno też, a tak... :roll: O co znowu poszło? pewnie o hajs? Jak już budują stadion to dobudowanie trzeciego parteru tak jak na przeciwległej prostej pochłonęło by tak dużo więcej pieniędzy?

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 03 lis 2009, 13:46

Kamil232 pisze: czemu ktoś tak wykonał ten projekt.
W Poznaniu nikt nawet nie wie jak on będzie wyglądał w fazie końcowej. Ba, Ci którzy go budują także...
Kamil232 pisze:Czemu ta jedna z trybun za bramkami jest niższa od tej na przeciwko i w ogóle od prostych.
Bo IV (tak się nazywa) była robiona jeszcze jak o EURO nikt nie myslał a w tamtym miejscu nie było żadnej trybuny. Stadion w tamtym czasie miał kształt podkowy.
Kamil232 pisze:Jak już budują stadion to dobudowanie trzeciego parteru tak jak na przeciwległej prostej pochłonęło by tak dużo więcej pieniędzy?
Muslieliby zdemontować dach i zapewne całą IV trybunę. Zresztą IV jest do remontu, który teraz się odbywa bo jest zjeb...a, II (przeciwległa) także nie wygląda najlepiej. Mam nadzieję, że wzdłóż boiska nie spaprają. A tak na marginesie III poziom na IV jest zupełnie nie potrzebny bo 45 tyś miejsc to jest i tak za dużo.
A gdyby Cię ciekawiło dlaczego II ma 3 poziomy a I i III mają dwie (ale ten drugi poziom dość duży - bo jak dwie kondygnacje) to dla tego, że pierwotnie dlatego dobudowano 3 poziom na II bo chciano zrobić wzdłóż boiska także 3 poziomowe ale oczywiście tu poszło chyba o kase i niby jakieś tam problemy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”